szaraduszka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Wygląda pięknie :angel: ale faktycznie jakby miała w pyszczku łapkę :lol: Quote
aga1215 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='szaraduszka'] Wygląda pięknie :angel: ale faktycznie jakby miała w pyszczku łapkę :lol: jak zobaczyłam to zdjęcie, to byłam przekonana, że kocica ma to, co koty lubią najbardziej, czyli myszkę :oops: :lol: Quote
KaRa_ Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Justa']A to MYCHA, czyli 5-letnia kocica mojej psiapsiółki Gosi :D :angel: Ale ta Mycha jest podobna do mojej Mychy i nawet to samo imie :o :o Quote
tajdzi Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 No nie :( Dziewczyny :( a ona tak pięknie się ustawila ;) Quote
alina71 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Justa i Kara mamy prawie identyczne kotki. :D A dziś ze swoją byłam na kontroli u weta i zdjęciu plasterka po sterylce. Ślicznie się wszystko zagoiło. No to obie kotki mają to z głowy. :) Quote
adda Posted May 6, 2005 Author Posted May 6, 2005 alina71 napisał(a):Ślicznie się wszystko zagoiło. No widzisz :D Quote
KaRa_ Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Też bym chciała wysterlizować kotki lecz tyle to pieniędzy a tyle kotów wokół mnie , a ja taka kocia mama i przygarniam i karmie...i tak u mnie zawsze zostaje,że czasem jest u mnie ponad 10 kotów.... Quote
asher Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Kara, TOZ chyba daje bony na sterylizacje i kastrację. Jesli u nich się nie da, to popytaj w innych organizacjach zwierzęcych. W Warszawie w sterylkach pomaga np. Canis (ale nie wiem, czy nie chodzi o bezdomne koty...). Quote
KaRa_ Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Miałam znajomą co też tak jak ja przygarniała koty i była w TOZie i nic nie załatwiła i zabardzo nigdzie jej się nie udawało, więc przedzieliła w deomu pokój wielką siatką i odzieliła koty od kotek...ale i tak się tego nazbierało i połowie znalazła dom. Więc wysterlizowanie tych kotek to widocznie tylko moje marzenia... Quote
adda Posted May 6, 2005 Author Posted May 6, 2005 KaRa_TC napisał(a):Więc wysterlizowanie tych kotek to widocznie tylko moje marzenia... Nieraz weci przeprowadzają akcje sterylizacji... A gdybyś miała normalnie płacić, to ja dziękuję, 150 zł od sztuki :roll: Quote
KaRa_ Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Wysterlizować ok 5 jak narazie kotek to sporo kasy nawet gdy są akcje... :( :( :( Quote
Alicja Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 TOZ raczej to nic nie daje .Moja mama mieszka prawie w centrum miasta i pod jej balkonem pomieszkują koty .Mają tam schronienie ,ciepłe leżanko zimą no i oczywiście jedzenie.Z TOZ-u czasem dostają jakąś marną puszkę bądż suchą karmę ,resztę funduje mama ,jej znajoma, czasem sąsiedzi ,my przyjeżdżając też zawsze staramy się coś dowieść ,do opieki nad nimi dokłada się też wspaniała kobieta ,właścicielka księgarni ,która kupuje karmę sucha ,a i niejednemu bezpańskiemu kotkowi znalazła dom.Jeden z kociaków nawet mieszkał w księgarni,i jak raz zamknęli sklep a on był na spacerze ,to go do niej do domu przywiozła Straż Miejska :D Ale o sterylizacji nie ma co marzyć ,bo trzeba by je wyłapać ,zadomowić i samemu zapłacić.Zresztą nawet biorąc ze schroniska w Rybniku ,to zwierzątka nie są wysterylizowane. :( Quote
alina71 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Kara rozumiem to bo przy takiej ilości kotów to niesamowity wydatek. Ja zaplaciłam 139zł za jedną kotkę. Sterylizowałam dwie. Ale mają to naprawdę fajnie zrobione. Szybko wróciły do formy. Na dowód zamieszczam zdjęcie brzuszka Aylin dokładnie tydzień po zabiegu po powrocie od weta i zdjęciu plastra. Szewek Quote
asher Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Jaki bzusio wygolony. W sam raz do całowania :buzi: Quote
KaRa_ Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Najgorsze jest to gdy trzeba tym biednym maluszką szukac domu :( Quote
alina71 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Powiem ci KaRa, że gdyby nie koszty utrzymania to pewnie jeszcze jeden kotek by do nas zawitał. Nie chodzi nawet o sterylkę, weta. Ale przede wszystkim wyżywienie. To spore obciążenie. Szkoda, że finanse decydują o pomocy. My i tak przekroczyliśmy nasze możliwości. Teraz mogę jedynie namawiać innych na zwierzaki. Co też czynię. Quote
KaRa_ Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Taaa koszty utrzymania są największe. Niby koty takie małe zwierzaczki dużo nie jedzą ale jak Ci przyjdzie stado kotów na obiadek to one kilogram, 2 zjedzą karmy.... Dlatego daje im mieszaną karme troche psiej i troche kociej. Żeby na kociej zaoszczędzić bo przy takiej ilośi moich psów psia karma zawsze jest :wink: I dzięki mnie koty są zawsze najedzone i 5kotów mam na stałe co się nie odalają, a następna 5przychodzi :wink: Quote
Patka Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Adda Trusiu mój ukochany 99% mezczyzny kociego :wink: A czy u Was jesli adoptuje sie kota ze schroniska to sterylka nie jest taniej?? Było to dawno, ale moją kotke Lune steryliował wet w schronisku za grosze. Szkoda mi tych bidnych kotek piwnicznych co chwila w ciązy :-? Quote
Myszka.xww Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Poprosilam "pokaz, jaki jestes inteligentny, Rollus" a to cala trojka ;) Kara, na miau jest kilka osob z Poznania. Zapytaj o mozliwosci zdobycia talonow na darmowe sterylki. W Kraku takowe byly. Czasem sie zdarza, ze weci schroniskowi ciachaja za darmo tzw "dziczki". A dziczki bywaja rozne ;) Nawet jesli musialabys pelnoplatnie, to chociaz po jednej co jakis czas. Zbliza sie niestety "sezon na kocieta" bedzie cholernie ciezko znalezc domy :( Juz teraz sie pojawiaja - na miau bable 5 dniowe, ktore ktos wyrzucil, znalezione w reklamowce w tramwaju 5 tygodniowe kocieta, inne kilkudniowe, bo komus sie urodzily i sie pozbyl. Ale najgorsze dopiero nadchodzi :roll: Quote
Wind Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Mycha, Czy jest jakis srodek antykoncepcyjny, ktory mozna dodac do zarcia dokarmianym kotom? Quote
KaRa_ Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Już kiedyś myślałam o takich środkach ale to też mnie drogo wynosi niestety nie mam tyle pieniędzy często własne zwierzeta mi trudno wyżywić a co już mówić o sterylkach, lub tabletkach/zaszczykach antykoncepcyjnych dla bezdomnych kotek :( Quote
Recommended Posts