Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam ja tak troche nie w temacie, bardziej sie pieskami interesuje. Jakiej rasy jest Marcel bo jest sliczniutki :angel: :angel: :angel: :angel:

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

A ja nie podpisywałam żadnej umowy. :o
Może dlatego, że moja kotka nie wystawowa.
I nie przyszła do nas się przywitać, właściwie żaden kot nie przyszedł, wszystkie takie płochliwe. :roll:
Ale Marcel jest piękny.

Posted

[quote name='Poświata']
Mimi jest przepiękna, ma kapitalne umaszczenie pysia.
Takiego nie widzialam jeszcze.
Marcel ma szanse po mamusi odziedziczyć urodę.
No to za Marcela :drinking: :drinking: :drinking: i w prezenciku od cioci Poświaty podpisik, taki na szybko :lol: .

łiiii
dziękujemy :)))

No waśnie Marceli ma spore szanse wyglądać tak samo jak mamusia
Już naokoło oczek ma rude małe kropeczki :)
Bardzo bym chciała :)

A powiedzcie mi proszę...Koleżanka mnie okrutnie przestraszyła...Że kastraty mają potem problemy z nerkami?? :roll:

Posted

tajdzi napisał(a):

A powiedzcie mi proszę...Koleżanka mnie okrutnie przestraszyła...Że kastraty mają potem problemy z nerkami?? :roll:

Yoshi był kastrowany kilka lat temu i nie ma żadnych problemów. Natomiast czasem kłopoty miewa Kotecka (po sterylce). Pewnie nie ma żadnych reguł - zależy od organizmu kota i wewnętrznych predyspozycji :roll:

Posted

Siostra napisał(a):
Ojej, a mój Bisiek wykastrowany :o
A powiedzcie mi znawcy kociego tematu - w jakim wieku mozna zabrać od mamusi kociaka?

Teoretycznie po 9 tygodniach, ale znawcy i zapaleńcy kocich ras mówią o 11-12 tygodniach

Posted

tajdzi napisał(a):
łiiii

:P :P :P Bardzo proszę!!
No nie wiem czy to tylko kastraty? Ogólnie koty na nie odpowiedniej diecie mogą mieć problem z nerkami, te fosforany, czy szczawiany, czy coś takiego. Kastraty natomiast powinny wcinać specjalną karmę, specjalnie dla nich. Podam Ci na PW miejsce gdzie najtaniej w Warszawie kupisz Royala weterynaryjnego dla kastratów. Normalnie do kupienia jest tylko w gabinetach wetów.

Siostra napisał(a):
Ojej, a mój Bisiek wykastrowany :o
A powiedzcie mi znawcy kociego tematu - w jakim wieku mozna zabrać od mamusi kociaka?

Najwcześniej po ukończeniu 12 tygodni!!!
Wcześniejsze zabranie kociaka powoduje szkody w psychice takiego malucha. Nie jest nauczony przez matkę prawidłowych zachowań i reakcji, jest niedosocjalizowany i z tego mogą wynikać tylko kłopoty.
Żaden szanujący się hodowca nie wyda kociaka wcześniej niż po ukończeniu 12 tygodni, a często są to kociaki ok. 14 tygodniowe.

Posted

PW dla Tajdzi i Siostry wysłane.

A teraz coś dla humoru. Parę stron wcześniej Myszka wspominała o kotce Mercedes szukającej domku. A oto co się dzieje w domu u Myszki:

[quote name='Myszka.xww']Chlopaki maja na kwarantannie panne, Merci. Male toto, chude, takie orientalne ze ach.
Pierwsza reakcja Rollka na Merci u mnie na rekach:

"Misza, chodz no tu, zobacz, aaaale towar przyniesli :o "
"A do jedzenia?"
"Dziewczyne, tlusty baranie :evil: "

na co Merci rzekla:
"sssssssspadaj :evil: "

Mala kilka dni z przerwami na pobieganie przebywala a lazience. Roll dostawczy kilka razy od laski w pysk olal swierzy towar. Misza, jak to Mamut, zanim jego szare komorki zarejestrowaly, ze dostal w pysk, zdazyl dostac kilka razy. Niestety, szare komorki po zarejestrowaniu przetwarzaly dane blednie i tlumaczyly Mamutowi "ona Cie kofa, tylko musisz jej to uswiadomic". No i uswiadamial pracowicie wygladajac coraz bardziej na "bo nie miala orgazmu".
W koncu udalo mu sie przekonac laske, ze w sumie to on fajny jest - gruby, to i latwo lapa trafic, gruby, to i nie ucieka za szybko, gruby, to i nie dogoni za szybko. No raj na ziemi.

W koncu stalo sie, laska dostala ruje. Chodzi po domu, i wrzeszczy, ze sie pusci, obojetnie z kim. W gre wchodza rowniez TZ i Hanka. Takoz i ja. Roll wie o co biega, ale jakis taki aseksualny jest. Misza jest swiecie przekonany, ze to rodzaj nowej zabawy. W zwiazku z tym wypiety erotycznie tylek Malej pod swoj nos po prostu uzarl. Zero zrozumienia dla potrzeb kobiety :roll:

cdn

Posted

[quote name='Poświata']Adda biorę :P , a Tobie serce nie pęknie :o ? A jak ma mi pękać, jak gamoń w nocy się szlaja a w dzień mnie nie ma... Mijamy się w drzwiach :lol: :lol: :lol:
Tajdzi będziesz miała cudo!!! Mama Marcela jest po prostu boska, boska i boska.
Niby najbardziej podobają mi się koty dziko umaszczone (jak Baruś Poświaty) ale tak naprawdę to chyba wszystkie mi się podobają :roll:

Posted

tajdzi jak baredzo sie ciesz ze chlopiec zobaczysz tylko zyskasz na tym "zakochaniu od pierwszego wejrzenia" :wink: Mały jest cudny a mamusia miodzio niezwykle umaszczona :D
bardzo sie cieszymy :D

Posted

[quote name='Poświata'][quote name='tajdzi']łiiii
:P :P :P Bardzo proszę!!
No nie wiem czy to tylko kastraty? Ogólnie koty na nie odpowiedniej diecie mogą mieć problem z nerkami, te fosforany, czy szczawiany, czy coś takiego. Kastraty natomiast powinny wcinać specjalną karmę, specjalnie dla nich. Podam Ci na PW miejsce gdzie najtaniej w Warszawie kupisz Royala weterynaryjnego dla kastratów. Normalnie do kupienia jest tylko w gabinetach wetów.
[quote name='Siostra']Ojej, a mój Bisiek wykastrowany :o
Najwcześniej po ukończeniu 12 tygodni!!!
Wcześniejsze zabranie kociaka powoduje szkody w psychice takiego malucha. Nie jest nauczony przez matkę prawidłowych zachowań i reakcji, jest niedosocjalizowany i z tego mogą wynikać tylko kłopoty.
Żaden szanujący się hodowca nie wyda kociaka wcześniej niż po ukończeniu 12 tygodni, a często są to kociaki ok. 14 tygodniowe.

Wprawdzie hodowczynią nie jestem, ale zaliczyłam w swoim życiu jeden koci miot w domu. Sąsiedzka kocica, typowa "ulicznica" (oczywiście niesterylizowana, bo po co :evilbat: ) na poród wybrała posłanie mojego ówczesnego psiaka, Bubiego. Urodziła 5 cudnych kociąt - jednym z nich jest Felek. Przez 3 miesiące chowała je tak, że niejedna ludzka matka mogłaby się od niej uczyć :P A po 3 miesiącach zaczęła je odpędzać!
To chyba jest miara czasu, jaki powinny młode koty spędzać z matką :P

ponieważ nie była moja a właścicieli niewiele obchodziła od tego czasu szczepiłam ją antykoncepcyjnie - tylko tyle mogłam...

Posted

Mały jest przeziębiony i wybiera sobie cieplutkie miejsca.
Nadaje się skóra barania:

w pańci kołderkę też fajnie się zawinąć:

i nawet Dymek nie "dokucza" mu tyle co zawsze :D :

Posted

Biedny Barunio, Pańcia nie wpuścil cie do łóżeczka, czy co? mam nadzieje, ze zaraz przejdzie.
Tajdzi : Gratuluje pieknisci! Mnie już sie chyba wszystkie koty podobaja, myślałam, ze tylko brytyjczyki, a tu , co spojrzę, to piękniejszy!

Posted

bosz... :roll: należy mi się chyba medal :lol:
Obejrzałam 222 stron z Waszymi kociakami. Wszystkie są śliczne :angel:
I podziwiam jak dogadują się z psami. :D To jest super sprawa :D

Posted

:klacz: :klacz: :klacz: Kawa i duże lody przy okazji :P :D :P za wytrwałość i cierpliwopść. To już teraz musisz Katerinas w miarę na bieżąco zaglądać :D .

Sabina ja też mam nadzieję że Barkowi szybko minie, od poniedziałku dostaje zastrzyki w dupala. Poza tym kto mu każe spać pod łóżkiem :niewiem: ?

Posted

[quote name='adda']Poświata, czy Baruś wyrośnie tak? :o

hi, hi, ale kocurek :klacz: Beata- taki to już na pewno nie zmieści się na Grójeckiej :wink: :multi:

czemuś przeziębiła Barusia - nie grzeją u Was?

Felek też lubi ciepłe miejsca: