Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

asher napisał(a):
no właśnie tajdzi, lepiej uważaj, bo któregos pięknego dnia Lonia ci zniknie razem z przedmiotem :wink:
ciudo koteczka :angel: w jakim ona jest wieku?

Lonia ma 9 miesiecy, od 3 tygodni jest koteczką pełną gębą ;)

Posted

Ja się zgadzam z malawaszką, ma prześliczne czarne łapeczki i to futerko jest boskie po prostu, a nogi ma takie że każda baba jej zazdroścxi, ja bym się za takie nogi nie obraziła :wink:

Porównanie ciekawe, ciekawe, ale przy porównaniu najaładniejszy jest jednak norweski, jakoś to zdjęcie ma charakter bijąc na łeb i rudaska ( ! ) i syberyjczyka. Z syberyjczyków to zauważyłam że mi się raczej mevy podobają inne tak już mniej.

Posted

Ty zdrajczyni :splat: Walery i Luna sie obrażaja :evilbat: nie bedzie juz dedykacji :wink: newy a ja czasem tez pisze mewy :oops: :wink: Lilterki mi sie mylą :wink:
Super szczęsliwy kociak .... :wink:

.... długo sobie nie poleżał zawsze sa chetni ;)

Posted

A tak przy okazji - co to w ogóle takiego ta neva masquarade? To nazwa koloru sierści, czy jakichś znaczeń na niej? A może macie linka do stron, gdzie są objaśnione kocie barwy i wzorki? Bo ja się gubię w tych oznaczeniach cyferkowych :roll:

ps. a wszystkie kotecki oczywiscie śliczne :D

Posted

A Luncia to też syberyjczyk ? :o :wink: Ja o umaszczeniach mówię nie o kotach ! ( Przecież wiadomo że Luncia jest najpiękniejsza ruda koteczka na DGM ) Praktycznie każdy kot neva ( Wy tylko czyhacie na błędy, niedoczekanie wasze ! 8) :evilbat: :wink: ) mi się podoba, natomiast niekażdy inny syberyjczyk. Przecież wiadomo że Walery jest pięknym kocurem, co Wy tu ze mnie rozbicie... @-e jakąś :wink:

Posted

Piękna Tekilka.
Ja też proszę o objaśnienia bo cienka jestem z ras i rodzajów.
Patka ty masz syberyjskiego kota tak?
A Beata nowego MC?

Lotna kotka

Odpoczynek po zabawie

Posted

[quote name='asher']A tak przy okazji - co to w ogóle takiego ta neva masquarade? To nazwa koloru sierści, czy jakichś znaczeń na niej?
Neva masquarade to odmiana kolorystyczna kota syberyjskiego, która ma różne oznaczenia. One też jakoś tam się nazywają, ale w tym mocna nie jestem :-? .

[quote name='asher'] A może macie linka do stron, gdzie są objaśnione kocie barwy i wzorki? Bo ja się gubię w tych oznaczeniach cyferkowych :roll:

Natomiast na tej stronie możesz przeczytać porównanie MCO, SIB i NFO. Rozszyfrowanie kolorystyki też jest, co prawda pod kątem norwegów, ale odnosi sie ona do wszystkich trzech ras.

Souris zdjęcie sybiraka jest w porównaniu wręcz paskudne, ale śliczności syberyjskie można sobie zobaczyć na stronie klubowej :D , a tutaj jest moja ulubiona galeria mainecoonów :D .

Miłego oglądania :P .

Posted

Pateczka ma Walerego - SIBA i Luneczke dachóweczkę - czyli rasa Europejska podobna do rudego SIBA o krótkiej sierści
Poświatka ma Dymeczka Neva masquarade - czyli też SIB - ale inna odmiana kolorystyczna jak Walery, a nowy nabytek to MCO
Tajdzi ma za to Birmańskiego kota :lol: (w marzeniach, a na prawdę to europejski dachowiec umaszczony jak tygrysek)
Wszystko jasne?:)

Posted

Tajdzi no teraz to jasne. Czyli Patka i Beata mają syberyjskie.
Ahaaaaaa.
Przepiękne koty. A ten MC to taka rasa inna?
Europejczyki wiadomo, że piękne, sama mam jedną. :D
Bardzo dziękuję za wyjaśnienia.

Posted

MCO to Maine Coon, ja też się niezbyt orientuję w rasach ale te, które mają Beata i Patka rozpoznaję 8)

Dzięki Beatko za stronki :angel:

Wiecie co nie wiem czemu, ale patrzę np na szczeniaki i uważam że są śliczne itd, ale za naprawdę piękne uważam dorosłe psy, to samo z kotami, dużo piękniejszy jest dla mnie Dymek teraz niż Dymcio jako słodki kociak. Też to macie ?

Posted

Mnie się tam wszystkie i na każdym etapie podobają.
Loniakowej jako bobasa nie widziałam, wiec nie wiem, ale tak jak na nią patrzę to z niej panieneczka się robi :)

Patka, a ten rudy dywanik, to nie powinien tak z 15 dkg schudnąć? 8)

Posted

Kochanego Rudego ciałka nigdy za wiele :angel:

Nie chcę krytykować, ale one tak smętnie wyglądają na takim tle :oops: Może możnaby zrobić im weselsze foteczki :oops:

Posted

[quote name='souris']Nie chcę krytykować, ale one tak smętnie wyglądają na takim tle :oops: Może możnaby zrobić im weselsze foteczki :oops:

No nie mogę, jakie wymagania
Może sprecyzuj, na jakim tle byś chciała, bo się Patka napracuje, żeby ci dogodzić, a Tobie znów się nie spodoba :lol: