tajdzi Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Ja Loni o mało w torbie nie wynioslam, bo ona się chowa i udaje że jej nie ma. Zdradził ją tylko wystający ogonek :) Quote
tajdzi Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 asher napisał(a):no właśnie tajdzi, lepiej uważaj, bo któregos pięknego dnia Lonia ci zniknie razem z przedmiotem :wink: ciudo koteczka :angel: w jakim ona jest wieku? Lonia ma 9 miesiecy, od 3 tygodni jest koteczką pełną gębą ;) Quote
Patka Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Lonia to juz kibitka pełnym pyszczkiem :D Pięknym pyszczkiem :D Quote
adda Posted April 4, 2005 Author Posted April 4, 2005 malawaszka napisał(a):a widzieliście te dłuugie nogi naszej damy Rzeczywiście, girasy ma że hej :o Quote
alina71 Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Ależ Lonia ma śliczne kolorki. No gościnna jest taka, opiekuje się torebkami. Słodka. :) Quote
souris Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Ja się zgadzam z malawaszką, ma prześliczne czarne łapeczki i to futerko jest boskie po prostu, a nogi ma takie że każda baba jej zazdroścxi, ja bym się za takie nogi nie obraziła :wink: Porównanie ciekawe, ciekawe, ale przy porównaniu najaładniejszy jest jednak norweski, jakoś to zdjęcie ma charakter bijąc na łeb i rudaska ( ! ) i syberyjczyka. Z syberyjczyków to zauważyłam że mi się raczej mevy podobają inne tak już mniej. Quote
malawaszka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 [quote name='souris']Z syberyjczyków to zauważyłam że mi się raczej mevy podobają inne tak już mniej. no jak Ci się z kotów ptak najbardziej podoba to ja już nie wiem :lol: Quote
Patka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Ty zdrajczyni :splat: Walery i Luna sie obrażaja :evilbat: nie bedzie juz dedykacji :wink: newy a ja czasem tez pisze mewy :oops: :wink: Lilterki mi sie mylą :wink: Super szczęsliwy kociak .... :wink: .... długo sobie nie poleżał zawsze sa chetni ;) Quote
asher Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 A tak przy okazji - co to w ogóle takiego ta neva masquarade? To nazwa koloru sierści, czy jakichś znaczeń na niej? A może macie linka do stron, gdzie są objaśnione kocie barwy i wzorki? Bo ja się gubię w tych oznaczeniach cyferkowych :roll: ps. a wszystkie kotecki oczywiscie śliczne :D Quote
souris Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 A Luncia to też syberyjczyk ? :o :wink: Ja o umaszczeniach mówię nie o kotach ! ( Przecież wiadomo że Luncia jest najpiękniejsza ruda koteczka na DGM ) Praktycznie każdy kot neva ( Wy tylko czyhacie na błędy, niedoczekanie wasze ! 8) :evilbat: :wink: ) mi się podoba, natomiast niekażdy inny syberyjczyk. Przecież wiadomo że Walery jest pięknym kocurem, co Wy tu ze mnie rozbicie... @-e jakąś :wink: Quote
Patka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 No masz szczęście ;), bo Walery juz chciał się zapakowac i leciec do Ciebie :wink: Hi Hi Luna jest 100% dachówka schroniskówką :D Quote
teqquila Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 a oto zdjecie mojej kotki Tekilki :P http://img.epuls.pl/members/pictures/649/649072_l.jpg Quote
Patka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 jeny ale cudnie umaszczona więcej fotek prosze! to ukochany mój tricolor, a jak reszta oprócz cudnego pyszczka wygląda? :D Quote
alina71 Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Piękna Tekilka. Ja też proszę o objaśnienia bo cienka jestem z ras i rodzajów. Patka ty masz syberyjskiego kota tak? A Beata nowego MC? Lotna kotka Odpoczynek po zabawie Quote
teqquila Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 no nie stety nie mam wiecej jej zdjec <format kompa wszystkie przepadly :( >ale nie dlugo nadrobie Quote
souris Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 alina ale cudo koteczka :angel: :angel: :angel: Quote
Poświata Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 [quote name='asher']A tak przy okazji - co to w ogóle takiego ta neva masquarade? To nazwa koloru sierści, czy jakichś znaczeń na niej? Neva masquarade to odmiana kolorystyczna kota syberyjskiego, która ma różne oznaczenia. One też jakoś tam się nazywają, ale w tym mocna nie jestem :-? . [quote name='asher'] A może macie linka do stron, gdzie są objaśnione kocie barwy i wzorki? Bo ja się gubię w tych oznaczeniach cyferkowych :roll: Natomiast na tej stronie możesz przeczytać porównanie MCO, SIB i NFO. Rozszyfrowanie kolorystyki też jest, co prawda pod kątem norwegów, ale odnosi sie ona do wszystkich trzech ras. Souris zdjęcie sybiraka jest w porównaniu wręcz paskudne, ale śliczności syberyjskie można sobie zobaczyć na stronie klubowej :D , a tutaj jest moja ulubiona galeria mainecoonów :D . Miłego oglądania :P . Quote
tajdzi Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Pateczka ma Walerego - SIBA i Luneczke dachóweczkę - czyli rasa Europejska podobna do rudego SIBA o krótkiej sierści Poświatka ma Dymeczka Neva masquarade - czyli też SIB - ale inna odmiana kolorystyczna jak Walery, a nowy nabytek to MCO Tajdzi ma za to Birmańskiego kota :lol: (w marzeniach, a na prawdę to europejski dachowiec umaszczony jak tygrysek) Wszystko jasne?:) Quote
alina71 Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Tajdzi no teraz to jasne. Czyli Patka i Beata mają syberyjskie. Ahaaaaaa. Przepiękne koty. A ten MC to taka rasa inna? Europejczyki wiadomo, że piękne, sama mam jedną. :D Bardzo dziękuję za wyjaśnienia. Quote
souris Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 MCO to Maine Coon, ja też się niezbyt orientuję w rasach ale te, które mają Beata i Patka rozpoznaję 8) Dzięki Beatko za stronki :angel: Wiecie co nie wiem czemu, ale patrzę np na szczeniaki i uważam że są śliczne itd, ale za naprawdę piękne uważam dorosłe psy, to samo z kotami, dużo piękniejszy jest dla mnie Dymek teraz niż Dymcio jako słodki kociak. Też to macie ? Quote
Patka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Tajdzi jestes boska :D A to poglądowo :wink: Walery jest umaszczenia pręgowany tygrysio :) Quote
tajdzi Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Mnie się tam wszystkie i na każdym etapie podobają. Loniakowej jako bobasa nie widziałam, wiec nie wiem, ale tak jak na nią patrzę to z niej panieneczka się robi :) Patka, a ten rudy dywanik, to nie powinien tak z 15 dkg schudnąć? 8) Quote
souris Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Kochanego Rudego ciałka nigdy za wiele :angel: Nie chcę krytykować, ale one tak smętnie wyglądają na takim tle :oops: Może możnaby zrobić im weselsze foteczki :oops: Quote
asher Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 [quote name='souris']Nie chcę krytykować, ale one tak smętnie wyglądają na takim tle :oops: Może możnaby zrobić im weselsze foteczki :oops: No nie mogę, jakie wymagania Może sprecyzuj, na jakim tle byś chciała, bo się Patka napracuje, żeby ci dogodzić, a Tobie znów się nie spodoba :lol: Quote
Recommended Posts