Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tebusa napisał(a):
Beatko a masz może taką fotkę wystawową Barysia? :oops: :evil_lol:

Nie mam i nie będę miała :shake: , Baryś nie będzie wystawiany :shake: , nie chcę go stresować. Jest kastratem, hodowli nie zakładam więc wystawy nie są mi do niczego potrzebne. Ale jak chcesz, to możesz kiedyś do nas wpaść i na własne oczy zobaczyć "malutkiego" :):):)

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Chodzi mi po prostu o jakąś taką fotkę gdzie widać jakiej wielkości jest takie dorosły kocio... widziałam na stronie jakieś hodowli ale nie wiem której i już nie mogę się do niego dobrać :(

Posted

Tebusa napisał(a):
Chodzi mi po prostu o jakąś taką fotkę gdzie widać jakiej wielkości jest takie dorosły kocio... widziałam na stronie jakieś hodowli ale nie wiem której i już nie mogę się do niego dobrać :(

Tak nie da rady, na zdjęciach nie widać, chyba że ma się do czegoś porównanie (tak jak np w drapaku, tuby mają standardową wielkość). Najlepiej na własne oczy zobaczyć kota, szkoda że nie byłaś w sobotę na wystawie, trochę MCO było. Poza tym Baryś jest wyjątkowo duuuuużym koteczkiem, nie wszystkie miałkuny są takie duże, nawet chłopaki, a dziewczyny wiadomo, są dużo mniejsze, wielkości normalnego kota. i trzeba dodać, że on cały czas sobie rośnie i się rozwija :roll: :lol: .

Posted

Beatko niestety szkołe miałam :( teoretycznie mam dużo czasu i na pewno nie będę rozmnażać kocia ale chciałabym wystawiać no i chciałabym sobie troszkę pooglądać... na miaukunowo cały czas zaglądam i sobie oglądam foteczki :loveu:

Posted

[quote name='kate_m.']Powalające są te foty porównawcze Barysia, ale kocisko wyrosło w przeciągu tego roku :) A taki maleńki dzidziuś z niego był :D

To ja sobie też pozwolę na malutkie porównanie - Mrufka tuż zanim do nas trafiła (we wrześniu) wyglądała tak:

Słodkie Kociątko

Malutkie, zabiedzone, ale bojowe:

Teraz przepiękna, mądra i psocąca ponad miarę Mała Księżniczka to odpowiednio albo uosobienie spokoju i godności (duuuuuuużo rzadziej :shake: ):

albo (znaaaacznie częściej) mała furia, która na zdjęciach wychodzi jako rozmazana plama, więc nie załączę :lol: .

Za to jeszcze jedno zdjątko, które lubię, bo pokazuje jej klasę - taką, jaką tylko buraski-śmietnikowce (no, ona jest parkingowiec - to może insza inszość) mieć potrafią :cool3: :

Posted

A co mi tam, wrzucę jeszcze jedno - dziś jest dzień miłości Mrufki-Super-Mądrej-Kociny :loveu:

A Baryś, swoją drogą, powiększył się - hm - radykalnie :cool3: . Piękny jest. Chociaż ja i tak będę uparcie stała przy swoim - z całej poświaciej gromadki to Milunia najpiękniejszym kotem jest! I już!:mad:

Posted

[quote name='Uschi']Chociaż ja i tak będę uparcie stała przy swoim - z całej poświaciej gromadki to Milunia najpiękniejszym kotem jest! I już!:mad:
:oops: Milunia bardzo dziękuje i pozdrawia Mrufkę, fajna koteczka z niej wyrosła :):):)

Posted

Poświata napisał(a):
:oops: Milunia bardzo dziękuje i pozdrawia Mrufkę, fajna koteczka z niej wyrosła :):):)

Oj rrrrany, ależ Milunia piękna :loveu: . Zaraz ją wrzucam na pulpit :). A jak się czuje?

Posted

Uschi napisał(a):
Majoneza jest super :loveu: . Czy ona jest dokładnie cała bialutka? To chyba rzadkie, prawda?

Tak, jest cala bialutka.
No to raczej rzadkie - taki jakby blad genetyczny, jak w przypadku jej oczu. Reszta jej rodzenstwa byla "normalna" - ruda, bialoczarna, pregowana, trikolorki, bialo-rude ;-) Bardzo kolorowy miot...
Ja jej mowie, ze jest niedorobiona... nie tak jak inne koty ;-)

Posted

Ale Mrufka była malutka i drobniutka, taki koci patyczak :) Pięknie wyrosła.

Milunia wie jaką minę zrobić do zdjęcia, żeby się spodobać :loveu:

Miło powitanową osobę wśród zakoconych! Majoneza jest boska, a jak ładnie się uśmiecha na jednej z fotek :)

Posted

kate_m. napisał(a):
Ale Mrufka była malutka i drobniutka, taki koci patyczak :) Pięknie wyrosła.

Grrr. :angryy: . Dziś z kolei jest dzień nienawiści do Mrufki, tego diablęcia wcielonego, cholery jednej paskudnej. :mad: Pogryzłysmy i podrapałyśmy się wczoraj do krwi (oczywiście mojej). :pissed: W plastrach dzisiaj chodzę przez to :bad-word:bydlę.:snipersm: :chainsaw: :2gunfire:

Kiedy ja ją wychowam???:wallbash:

Chciałam ją tylko wyszczotkować... :shake:

Posted

:evil_lol:

Ja jak Marcela czeszę, to trzymam najczęściej za ogon, on przebiera w panice łapkami, zwiewa, puszy się i wkurza :)
Więc stosujemy metodą SZYBKIEGO wyczesywania :) :p

Posted

Uschi napisał(a):
Grrr. :angryy: . Dziś z kolei jest dzień nienawiści do Mrufki, tego diablęcia wcielonego, cholery jednej paskudnej. :mad: Pogryzłysmy i podrapałyśmy się wczoraj do krwi (oczywiście mojej). :pissed: W plastrach dzisiaj chodzę przez to :bad-word:bydlę.:snipersm: :chainsaw: :2gunfire:

Kiedy ja ją wychowam???:wallbash:

Chciałam ją tylko wyszczotkować... :shake:
Przed czesaniem kota sie glodzi.
Potem daje najsmakowitsze zarcie i zaraz po posilku czesze :evil_lol:
U mnie sie to sprawdzalo. :cool3:

Posted

Evelina napisał(a):
Przed czesaniem kota sie glodzi.
Potem daje najsmakowitsze zarcie i zaraz po posilku czesze :evil_lol:
U mnie sie to sprawdzalo. :cool3:

Hehe fajne :)

trzeba potestować, bo po moich rękach niestety też widać kiedy przechodze przez okres czesania kocurka :/

Posted

Poświata napisał(a):

Hej, co tu tak cicho przez weekend???
Wszyscy poszli szukać wiosny???

Ranyrrranyrrrany! Poświata, ależ masz pięknisty zespół! :loveu:

Ja bym powklejała, ale kabelek do aparatu szwagier zachachmęcił i nie chce oddać :shake: . No dobra, zapomniałam się upomnieć :razz: . To może wkleję taką troszkę staroć:

"...a słyszałaś, siostra...?"