tajdzi Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 http://img47.imageshack.us/img47/5780/2small9yj.jpg http://img75.imageshack.us/img75/3224/13if.jpg Kto zgadnie czemu moje futra takie szczęśliwe? :cool3: http://img51.imageshack.us/img51/1413/32ip.jpg http://img52.imageshack.us/img52/7644/44ng.jpg O, ogon :evil_lol: http://img74.imageshack.us/img74/3121/71hy.jpg http://img51.imageshack.us/img51/4741/6small0kl.jpg Quote
malawaszka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 bo zabawki pachną kocimiętką???? :loveu: Quote
Patka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 a ogonek Looni takze patrz ostatnia fotka :lol: Quote
kate_m. Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Ale sobie Marcelek zabaweczkę znalazł :lol: Quote
tajdzi Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Ano rzeczywiście - stara zabawka psiknięta kocimiętką stała się najukochańszą zabawką Marcelek za to bardzo integruje się z Lonią - ogonek najfajniejszy ;) Wszystko po wizycie u pani Wet i zastrzyku w doopalka :evil_lol: Dostały jeszcze taką smieszną myszę - która piszczy jak mała kaczuszka, reaguje jakby na dotyk... doczytałam, że ma mikrochipa w środku :crazyeye: Quote
Teba Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 a skąd taką masz :> a zabawki psikane kocimiętką zawsze są najukochańsze :p choć moja Matylda oddałaby obiad za zabawę tabletką uspokajającą ;) Quote
Poświata Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 tajdzi napisał(a): Kto zgadnie czemu moje futra takie szczęśliwe? :cool3: To się chyba mówi, ża na "haju" są ;) :lol: . A moi faceci na kocimiętkę nie reagują :shake: , a na Milce jeszcze nie próbowałam. Quote
Patka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 U mnie kocimietka tez nie dizała ale za to krople żołądkowe jak najbardziej :evil_lol: Quote
Uschi Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Hej:) po szumnych zapowiedziach i długim milczeniu to znowu ja z próbą zaprezentowania naszych kotów. Najpierw wersja rozrywkowa (zaznaczam, te koty nic nie piły!) Hihi :diabloti: Quote
tajdzi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 :evil_lol: te zdjęcia drogi Uszatku też poznaję ;) Potem wokół Mrufki zaroiło się od zabawek, o ile dobrze pamiętam ;) A jak sterylizacja? Chciałam powiedzieć,. że w naszej klinice będzie akcja ARKA - tańsze sterylizacje 12-17 marca śpiesz zapisać się ;) duuuużo taniej jest :) Quote
KaRa_ Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Kociambry...Mycha Roonie Czarna i Roonie i Ruda Szkoda,ze ta akcja jest w marcu gdyz nie mam kasy na tyle sterylek :shake:. Bo moja mama chce mi dac pieniadze na jednego psa, ale udalo mi sie na dwa wyzebrac:cool3:. A kotow to juz nie chce bo duzo wyniesie:angryy: . Quote
tanita Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 tajdzi napisał(a)::evil_lol: te zdjęcia drogi Uszatku też poznaję ;) Potem wokół Mrufki zaroiło się od zabawek, o ile dobrze pamiętam ;) He he ja wiem, że pamiętasz, boś sama je do takiego stanu doprowadziła :diabloti: tajdzi napisał(a): A jak sterylizacja? Chciałam powiedzieć,. że w naszej klinice będzie akcja ARKA - tańsze sterylizacje 12-17 marca śpiesz zapisać się ;) duuuużo taniej jest :) Dzięki za info, dzisiaj zadzwonimy, to znaczy ja zadzwonię bo Uszek po wczorajszym zabiegu ma problemy z prawidłową artykulacją :p Quote
tajdzi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 [quote name='KaRa_TC'] ... Szkoda,ze ta akcja jest w marcu gdyz nie mam kasy na tyle sterylek :shake:. Bo moja mama chce mi dac pieniadze na jednego psa, ale udalo mi sie na dwa wyzebrac:cool3:. A kotow to juz nie chce bo duzo wyniesie:angryy: . Mam tylko nadzieje, że koty niewychodzące? Bo w marcu będziecie mieć pełno kociaków Poza tym pamiętaj, że ropomacicze jest dużo kosztowniejsze w leczeniu niż sterylizacja, Teraz np z prawie 300 zł ceny spadają do 100 zł... Warto się zastanowić. Quote
tajdzi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 tanita napisał(a):...bo Uszek po wczorajszym zabiegu ma problemy z prawidłową artykulacją :p to ja chyba zadzwonie sobie pogadać z Wami :evil_lol: ;) Quote
KaRa_ Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 tajdzi napisał(a):Mam tylko nadzieje, że koty niewychodzące? Bo w marcu będziecie mieć pełno kociaków Poza tym pamiętaj, że ropomacicze jest dużo kosztowniejsze w leczeniu niż sterylizacja, Teraz np z prawie 300 zł ceny spadają do 100 zł... Warto się zastanowić. Tak wiem,ze tyle ceny spadaja. Koty wychodzace wlasnie one w domu siedza tylko wieczorami, bo tak wszedzie biegaja po polach...Moja mama doszla do wniosku czemu to ona ma je sterlizowac...przeciez to nie sa jej, bo ona ich z ulicy nie zgarnia zeby je nakarmic tylko ja:angryy:Że jak chce to musze sobie sama pienidze wykombinowac...moja mama nigdy nie przepadala za kotami i to dlatego Quote
Uschi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 A teraz nieco bardziej trzeźwa wersja naszych słodyczy :p ...jestem niezwykle filozoficzną Nitką... ...a ja jestem kot brojący Mrufka... Quote
Uschi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 KaRa_TC napisał(a):Tak wiem,ze tyle ceny spadaja. Koty wychodzace wlasnie one w domu siedza tylko wieczorami, bo tak wszedzie biegaja po polach...Moja mama doszla do wniosku czemu to ona ma je sterlizowac...przeciez to nie sa jej, bo ona ich z ulicy nie zgarnia zeby je nakarmic tylko ja:angryy:Że jak chce to musze sobie sama pienidze wykombinowac...moja mama nigdy nie przepadala za kotami i to dlatego Oj kurczę, to współczuję, sytuacja trochę patowa, bo jak będzie dużo kociaków, to się dopiero porobi :shake: Quote
Uschi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Roonie To zdjęcie jest BEZBŁĘDNE :loveu: !!! Quote
tajdzi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 KaRa_TC napisał(a):Tak wiem,ze tyle ceny spadaja. Koty wychodzace wlasnie one w domu siedza tylko wieczorami, bo tak wszedzie biegaja po polach...Moja mama doszla do wniosku czemu to ona ma je sterlizowac...przeciez to nie sa jej, bo ona ich z ulicy nie zgarnia zeby je nakarmic tylko ja:angryy:Że jak chce to musze sobie sama pienidze wykombinowac...moja mama nigdy nie przepadala za kotami i to dlatego no to trochę nie ma sensu. Bo w marcu będziecie mieć u każdej kotki po kilka kociąt. I co z nimi? Może jak nie masz kasy, to udaj się do gminy, które powinny sterylizować bezdomne koty. Powiedz, że dokarmiasz koty, (tylko nie mów, że masz je w domu!!!!) i że chcesz je wysterylizować, bo ci się rozmnożą - gmina powinna przekazać pieniądze, albo wskazać lecznicę, gdzie możesz to zrobić. Jeżeli to nie zadziała, napisz post proszący dogomaniaków na zrzucenie się na sterylizację. Na pewno ktoś ci pomoże, żeby chociaż kilka kotów wysterlizować. Inaczej zanim sie obejrzysz, będziesz miała stado kotów, już nie wspomnę o chorobach... Quote
KaRa_ Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 tajdzi napisał(a):no to trochę nie ma sensu. Bo w marcu będziecie mieć u każdej kotki po kilka kociąt. I co z nimi? Może jak nie masz kasy, to udaj się do gminy, które powinny sterylizować bezdomne koty. Powiedz, że dokarmiasz koty, (tylko nie mów, że masz je w domu!!!!) i że chcesz je wysterylizować, bo ci się rozmnożą - gmina powinna przekazać pieniądze, albo wskazać lecznicę, gdzie możesz to zrobić. Jeżeli to nie zadziała, napisz post proszący dogomaniaków na zrzucenie się na sterylizację. Na pewno ktoś ci pomoże, żeby chociaż kilka kotów wysterlizować. Inaczej zanim sie obejrzysz, będziesz miała stado kotów, już nie wspomnę o chorobach... Narazie dostaja tabletki anty, ale dlugo tego dostawac nie moga:shake:Gminie nikt sie tym nie zajmuje.Tak samo jak temat jakiegos przytuliska ktorego moja gmina nie ma i bezdomne psy i koty wyworzone sa na wysypisko smieci i tam zyja:shake:. Był pomysł jechac z nimi do schroniska lecz dalsza znajoma zna kierownika i mowila,ze nie przejdzie bo koty sa zbyt zadbane i wychowane wiec nie przejdzie,ze to dzikusy sa. Quote
tajdzi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 jesooo ja bym napisała pismo do jakiegoś programu TV, albo do czasopisma. Może to coś pomoże? Quote
KaRa_ Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 tajdzi napisał(a):jesooo ja bym napisała pismo do jakiegoś programu TV, albo do czasopisma. Może to coś pomoże? Jedyny plus tego,ze daja na wyspisko,ze pozniej do gazety daja zdjecia i szukaja domu....i bardzo czesto znajduja z tego co slyszalam no ale musza troche posiedziec na wysypisku Quote
Patka Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Kara ja juz kiedyś proponowałam zrobimy zrzutke chociaz kilka sie wysterylizuje a poza tym przy tej ilosci powinni Ci zniżkę dac ... co Ty na to?? Quote
tajdzi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Patka napisał(a):Kara ja juz kiedyś proponowałam zrobimy zrzutke chociaz kilka sie wysterylizuje a poza tym przy tej ilosci powinni Ci zniżkę dac ... co Ty na to?? o właśnie :p Quote
KaRa_ Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Czy ja wiem...bo mi jest glupio brac od kogos pieniadze na sterylke bo napoczatku zbieram te z ulicy koty, i sama sobie stwarzam problemy. Pozniej mi ktos jeszcze powie to moglas ich nie brac (kotow) zostawic, to bym nie musiala zaporzyczac sie. Quote
Recommended Posts