Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Ano rzeczywiście - stara zabawka psiknięta kocimiętką stała się najukochańszą zabawką
Marcelek za to bardzo integruje się z Lonią - ogonek najfajniejszy ;)
Wszystko po wizycie u pani Wet i zastrzyku w doopalka :evil_lol:

Dostały jeszcze taką smieszną myszę - która piszczy jak mała kaczuszka, reaguje jakby na dotyk... doczytałam, że ma mikrochipa w środku :crazyeye:

Posted

a skąd taką masz :> a zabawki psikane kocimiętką zawsze są najukochańsze :p choć moja Matylda oddałaby obiad za zabawę tabletką uspokajającą ;)

Posted

tajdzi napisał(a):
Kto zgadnie czemu moje futra takie szczęśliwe? :cool3:
To się chyba mówi, ża na "haju" są ;) :lol: . A moi faceci na kocimiętkę nie reagują :shake: , a na Milce jeszcze nie próbowałam.

Posted

Hej:) po szumnych zapowiedziach i długim milczeniu to znowu ja z próbą zaprezentowania naszych kotów. Najpierw wersja rozrywkowa (zaznaczam, te koty nic nie piły!)

Hihi :diabloti:

Posted

:evil_lol: te zdjęcia drogi Uszatku też poznaję ;)
Potem wokół Mrufki zaroiło się od zabawek, o ile dobrze pamiętam ;)

A jak sterylizacja? Chciałam powiedzieć,. że w naszej klinice będzie akcja ARKA - tańsze sterylizacje 12-17 marca
śpiesz zapisać się ;) duuuużo taniej jest :)

Posted

Kociambry...Mycha

Roonie

Czarna i Roonie

i Ruda

Szkoda,ze ta akcja jest w marcu gdyz nie mam kasy na tyle sterylek :shake:. Bo moja mama chce mi dac pieniadze na jednego psa, ale udalo mi sie na dwa wyzebrac:cool3:. A kotow to juz nie chce bo duzo wyniesie:angryy: .

Posted

tajdzi napisał(a):
:evil_lol: te zdjęcia drogi Uszatku też poznaję ;)
Potem wokół Mrufki zaroiło się od zabawek, o ile dobrze pamiętam ;)

He he ja wiem, że pamiętasz, boś sama je do takiego stanu doprowadziła :diabloti:

tajdzi napisał(a):
A jak sterylizacja? Chciałam powiedzieć,. że w naszej klinice będzie akcja ARKA - tańsze sterylizacje 12-17 marca
śpiesz zapisać się ;) duuuużo taniej jest :)

Dzięki za info, dzisiaj zadzwonimy, to znaczy ja zadzwonię bo Uszek po wczorajszym zabiegu ma problemy z prawidłową artykulacją :p

Posted

[quote name='KaRa_TC']

...

Szkoda,ze ta akcja jest w marcu gdyz nie mam kasy na tyle sterylek :shake:. Bo moja mama chce mi dac pieniadze na jednego psa, ale udalo mi sie na dwa wyzebrac:cool3:. A kotow to juz nie chce bo duzo wyniesie:angryy: .

Mam tylko nadzieje, że koty niewychodzące? Bo w marcu będziecie mieć pełno kociaków
Poza tym pamiętaj, że ropomacicze jest dużo kosztowniejsze w leczeniu niż sterylizacja, Teraz np z prawie 300 zł ceny spadają do 100 zł... Warto się zastanowić.

Posted

tajdzi napisał(a):
Mam tylko nadzieje, że koty niewychodzące? Bo w marcu będziecie mieć pełno kociaków
Poza tym pamiętaj, że ropomacicze jest dużo kosztowniejsze w leczeniu niż sterylizacja, Teraz np z prawie 300 zł ceny spadają do 100 zł... Warto się zastanowić.

Tak wiem,ze tyle ceny spadaja. Koty wychodzace wlasnie one w domu siedza tylko wieczorami, bo tak wszedzie biegaja po polach...Moja mama doszla do wniosku czemu to ona ma je sterlizowac...przeciez to nie sa jej, bo ona ich z ulicy nie zgarnia zeby je nakarmic tylko ja:angryy:Że jak chce to musze sobie sama pienidze wykombinowac...moja mama nigdy nie przepadala za kotami i to dlatego

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Tak wiem,ze tyle ceny spadaja. Koty wychodzace wlasnie one w domu siedza tylko wieczorami, bo tak wszedzie biegaja po polach...Moja mama doszla do wniosku czemu to ona ma je sterlizowac...przeciez to nie sa jej, bo ona ich z ulicy nie zgarnia zeby je nakarmic tylko ja:angryy:Że jak chce to musze sobie sama pienidze wykombinowac...moja mama nigdy nie przepadala za kotami i to dlatego

Oj kurczę, to współczuję, sytuacja trochę patowa, bo jak będzie dużo kociaków, to się dopiero porobi :shake:

Posted

KaRa_TC napisał(a):

no to trochę nie ma sensu. Bo w marcu będziecie mieć u każdej kotki po kilka kociąt. I co z nimi? Może jak nie masz kasy, to udaj się do gminy, które powinny sterylizować bezdomne koty. Powiedz, że dokarmiasz koty, (tylko nie mów, że masz je w domu!!!!) i że chcesz je wysterylizować, bo ci się rozmnożą - gmina powinna przekazać pieniądze, albo wskazać lecznicę, gdzie możesz to zrobić.
Jeżeli to nie zadziała, napisz post proszący dogomaniaków na zrzucenie się na sterylizację. Na pewno ktoś ci pomoże, żeby chociaż kilka kotów wysterlizować. Inaczej zanim sie obejrzysz, będziesz miała stado kotów, już nie wspomnę o chorobach...

Posted

tajdzi napisał(a):
no to trochę nie ma sensu. Bo w marcu będziecie mieć u każdej kotki po kilka kociąt. I co z nimi? Może jak nie masz kasy, to udaj się do gminy, które powinny sterylizować bezdomne koty. Powiedz, że dokarmiasz koty, (tylko nie mów, że masz je w domu!!!!) i że chcesz je wysterylizować, bo ci się rozmnożą - gmina powinna przekazać pieniądze, albo wskazać lecznicę, gdzie możesz to zrobić.
Jeżeli to nie zadziała, napisz post proszący dogomaniaków na zrzucenie się na sterylizację. Na pewno ktoś ci pomoże, żeby chociaż kilka kotów wysterlizować. Inaczej zanim sie obejrzysz, będziesz miała stado kotów, już nie wspomnę o chorobach...

Narazie dostaja tabletki anty, ale dlugo tego dostawac nie moga:shake:Gminie nikt sie tym nie zajmuje.Tak samo jak temat jakiegos przytuliska ktorego moja gmina nie ma i bezdomne psy i koty wyworzone sa na wysypisko smieci i tam zyja:shake:. Był pomysł jechac z nimi do schroniska lecz dalsza znajoma zna kierownika i mowila,ze nie przejdzie bo koty sa zbyt zadbane i wychowane wiec nie przejdzie,ze to dzikusy sa.

Posted

tajdzi napisał(a):
jesooo
ja bym napisała pismo do jakiegoś programu TV, albo do czasopisma. Może to coś pomoże?

Jedyny plus tego,ze daja na wyspisko,ze pozniej do gazety daja zdjecia i szukaja domu....i bardzo czesto znajduja z tego co slyszalam no ale musza troche posiedziec na wysypisku

Posted

Patka napisał(a):
Kara ja juz kiedyś proponowałam zrobimy zrzutke chociaz kilka sie wysterylizuje a poza tym przy tej ilosci powinni Ci zniżkę dac ... co Ty na to??

o właśnie :p

Posted

Czy ja wiem...bo mi jest glupio brac od kogos pieniadze na sterylke bo napoczatku zbieram te z ulicy koty, i sama sobie stwarzam problemy. Pozniej mi ktos jeszcze powie to moglas ich nie brac (kotow) zostawic, to bym nie musiala zaporzyczac sie.