szaraduszka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Patka napisał(a):szaraduszka niestey Beata psiała, że w przypadku kiedy chłopcy mają mozliwy kontakt z chorobą nie moga byc zaszczepieni ... Beatko moi weci postąpili by tak samo - czekam na wyniki ... Dziwi minie, że nie byli zaszczepieni wcześniej! Białaczka wśród miejskich kotów jest niestety dużym problemem... a Poświatka brała koty do domku tymczasowego... Ale wiem, trudno myśleć o wszystkim :roll: Ja przez białaczkę kotkę straciłam... to była pierwsza i ukochana... Quote
tajdzi Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Szaraduszko, Zarówno Baryś jak i Dymek mieli obowiązkowe testy białaczkowe. Ich rodzice wykluczeni byliby z chodowli, jakby byli zarażeni!!! Co do Milusi - ona chyba jest znajdką śmietnikową i rzeczywiście Poświata mogłaby zaszepić chłopaków przed ALE: no właśnie tych ale jest sporo głównie przeciw szczepionce jest możliwość powstania zapalenia w miejscu szczepionki, a to zapalenie przechodzi potem w stadium rakowe (dlatego szczepi się w łapki, żeby w razie co - amputować) poza tym szczepienia przeciwbiałaczce nie są w 100% działające - to znaczy mogą, ale wcale nie muszą działać na takiego kota Quote
szaraduszka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Tajdzi czemu na mnie krzyczysz :mad: ;) Z góry zakładam, że muszą być zdrowi, jak z hodowli pochodzą! Jak pytałam o szczepionki na białaczkę, to wet o takich problemach nic nie mówił. Skąd się to wzieło? Teraz sprawdziłam... Gryza ma szczepienie przeciw białaczce w podstwowej szczepionce (na kilka wirusów na raz). Może jest kilka różnych szczepionek.... podejrzewam, że chłopcy jednak jakąś formę ochrony mają... w książecce Gryzy białaczka jest podana jako szczepienia podstawowe. Sz-n i Wa-wa to chyba nie dwa rożne światy :roll: Quote
tajdzi Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 szaraduszka napisał(a):Tajdzi czemu na mnie krzyczysz :mad: ;) ... Może jest kilka różnych szczepionek.... podejrzewam, że chłopcy jednak jakąś formę ochrony mają... w książecce Gryzy białaczka jest podana jako szczepienia podstawowe. Sz-n i Wa-wa to chyba nie dwa rożne światy :roll: Nio cio ty. Ja na Ciebie krzyczeć bym miała? :shake: w życiu :eviltong: :p :loveu: I obawiam się, że nie zawsze i nie wszyscy weci mówią o tym... Tak samo jak nie wszyscy mówią w ogóle o szczepieniu na białaczkę A chłopaki jak były szczepione III albo IV to nie ma w tym przeciwbiałaczkowego... Jest tylko w V i to chyba na prośbę opiekuna... ale nie wiem mnie pani wet sama zaproponowała, bo wie, że zabieram zwierzynę do domu... a przy okazji mam najkochańszą panią wet :) Quote
Poświata Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Obaj chłopcy szczepienia białaczkowe mają, ale jak wspomniała Tajdzi nie dają one 100% gwarancji. Poza tym nie wiem czy była to III, IV czy V :shake:. Narazie Milunia bierze antybiotyk (badania krwi były kiepskie i powiększone węzły chłonne), żeby wykluczyć infekcję bakteryjną i za dwa tygodnie wszyscy troje będą mieli podstawowe badanie krwi. Jeśli (tfu, tfu) coś będzie nie tak, nastąpi ciąg dalszy badań. Quote
Patka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 No to jest tak jak z psiurami jak ma silny kontak z chorbą to i szczepiony moze zlapac (miała taki przypadek :shake: ) Beatko trzymaj sie i buziaki dla 3 :loveu: Quote
szaraduszka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Nio, to już jest dobrze :) Oczywiście, że nie ma 100% zabezpieczenia ale jak byli szczepieni, to jakąś ochronę mają i wierzę, że wszystko będzie ok! Quote
Uschi Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Patka napisał(a):Uschi :laola: pochwal sie panienkami :) :oops: jak się nauczę wszystkiego :oops:. póki co dziękuję za powitanie :loveu: Quote
kate_m. Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Witaj Uschi na zakoconej dogomanii :) Quote
tajdzi Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Uschi, a ja chyba poznaję to zdjęcie ;) :eviltong: w avatarku Quote
Uschi Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 tajdzi napisał(a):Uschi, a ja chyba poznaję to zdjęcie ;) :eviltong: w avatarku A jasne :p . Szukałam takiego, które najlepiej odda wredotowaty charakter naszej cudownie niezależnej panienki Mrufki. Ale drżyj, mam jeszcze takie, na którym powala na kolana słodyczą i łagodnością. Ten kot jest złożony...:shake: Dziś będę się uczyć jak wklejać zdjęcia, więc pewnie wkrótce panienki zaprezentują się w całej krasie :laugh2_2: Quote
tajdzi Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 To jeszcze powystawowa Lonia http://img110.imageshack.us/img110/3378/lonia1de.jpg Quote
Teba Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Jakie piękne wielkie oczka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: P.s Jesli chodzi o szczepienia przeciw bialaczce to moja Matylda przez to przechodzila i miala jakies uczulenie ale tez nigdz nie slyszalam o amputacji itp z powodu szczepienia... Quote
Mokka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 [quote name='Draczyn'] Faaaajny! A czemu on taki nieziemski? :lol: Quote
Patka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Klania sie Looni stary adorator Walery :) Quote
tajdzi Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 ale klusek :) Ile on waży? Marceli doszedł do 5,3kg i ledwo sobie z nim radzę :) Quote
Poświata Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 tajdzi napisał(a):Marceli doszedł do 5,3kg i ledwo sobie z nim radzę :) To wpadnij do nas :cool3: , potrenujesz na prawie 10 kg Baryśku:loveu: , potem bedziesz Marcelina jedną ręką podnosiła :multi: . Quote
aga1215 Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Poświata']To wpadnij do nas :cool3: , potrenujesz na prawie 10 kg Baryśku:loveu: , potem bedziesz Marcelina jedną ręką podnosiła :multi: . Witajcie Dziewczyny!!! w wakacje był zdecydowanie lżejszy :crazyeye: kumple Wektor podzielił się ukochaną zabaweczką w solarium ;) Quote
Patka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Aga cudowne a jak zgodnie sie dzileą dinkiem :cool3: Quote
Cypryda Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Igor i Cyryl. Cyryl jest kotem ze schroniska w Kielcach nie ma przedniej łapki i połowy ogonka. A to Igor wystawiający Odiego Igor i Cyryl Odi Matylda Quote
Poświata Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Gratuluję zwierzyńca, jest się czym pochwalić :):):) Zdjęcia też bardzo ładne, prosimy o więcej :) ps. czy Odi ma zielone oczyska? Quote
r_2005 Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Poświata napisał(a):potrenujesz na prawie 10 kg Baryśku:loveu: To ja chcę aktualne zdjęcie całego Baryśka:cool1: Quote
Poświata Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 [quote name='r_2005']To ja chcę aktualne zdjęcie całego Baryśka:cool1: A bardzo proszę, ale Baryś jak sam jest na fotce to nie widać jego wielkości, muszę zrobić mu jakąś porównawczą:lol: . http://img157.imageshack.us/img157/4204/bary4zm.jpg Quote
Recommended Posts