Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Tajdzi kochana, napisz jak było dziś na wystawie.
Nie mogłam być, bo do 15 czekaliśmy na domową wizytę pani wet.
Mamy poważny problemy z Milunią, ma robione badania, bo dowiedzialam się, że w jej miocie była białaczka z jednym przypadkiem śmiertelnym. Normalnie ręce i opadły :-( .

Posted

Milunia generalnie czuje się dobrze.
Wyniki już mam i właśnie one są nieciekawe,np. OB przekroczone 10-ciokrotnie.
Badania krwi podstawowe będą powtarzane za dwa tygodnie, test białaczkowy jeszcze raz za trzy miesiące.
Ale białaczka ma trzy postacie (długo by pisać) i jeśli kot miał z nią styczność, to raczej na 100% którąś z nich będzie miał. I problem jest jeszcze taki, czy ewentualnie chłopaki się nie zarazili od niej. Za dwa tygodnie wszystkie trzy będą miały pobraną krew na ogólne badania, i wtedy będzie wiadomo co dalej.....

Posted

Witam ponownie :)

oto nowe zdjęcia staruszki Matyldy :) która w końcu nabrała troszkę ciałka :) wcina jedzonko dla kociaczków i widać efekty :)

na tych zdjęciach super widać Matisiowe zielone oczka :loveu:

Posted

Beatko bardzo, ale to bardzo sie zmartiłam Piotr takze :shake: Trzymamy kciuki i moze mały news Cie rozweseli wychodzę za mąż :lol: 11 marca :cool3:
Tebusa sliczny pysio :loveu:

Posted

jak znalazłam Matyldę to zakochałam się właśnie w jej zielonych oczkach, rudym nosku i białej brudce :)

Patka i gratuluje!! !! teraz tylko czekać na dzidziusia :p już się nie mogę doczekać zdjęć ślubnych :p mam nadzieję, że wrzucisz choć jedno do swojej galerii :p

Posted

[quote name='Patka']....... i moze mały news Cie rozweseli wychodzę za mąż :lol: 11 marca :cool3:
:multi: bardzo, bardzo się cieszę:multi:. Wypijemy Wasze zdrowie, przy okazji Wojtkowych urodzin!!!!!!!!!!!

Posted

malawaszka napisał(a):
o kurczE Beatko trzymajcie się dzielnie - trzymam :kciuki: żeby wszystko było dobrze

Staram się:roll: , muszę się przyzwyczaić do myśli, że mamy w domu bombę z opóźnionym zapłonem, która w każdej chwili może odpalić...

Posted

a chłpoaki moga dostac jakoś szczepionkę kiedyś gdzies słyszałam ale jeśli mała jest chora to chyba nie?? Kurka ... :-( beatko jeśli kciuki cos dadzą wiedz ze trzymam jak coś to dawaj zawsze u moich wetów mogę skonsultować ...

dziękuję dziewczyny

Posted

[quote name='malawaszka']ale badania dadzą pewność czy choroba jest czy nie ma tak???
Niestety, tej pewności badania wcale nie dadzą, długo by o tym pisać, ale taka kocia białaczka ma kilka postaci. I jeśli jest pewność że kot miał styczność z chorobą, a u nas jest, to jesteśmy w grupie zagrożonej ryzykiem. Milka była nią zakażona i albo zwalczyła wirus, bo ma silny organizm, albo będzie wirusa po prostu miała i nigdy nie zachoruje, ale będzie zarażała; albo ma wirus i w każdej chwili może dojść do uaktywnienia. A zarażają się koty młode, przez ślinę w wieku do 4-6 lat, więc oba chłopaki teoretycznie są narażone. (I jakby się nie odwracał to doopa będzie zawsze z tyłu). Za dwa tygodnie, po kuracji antybiotykowej u Milki robimy badania krwi u wszystkich kociambrów.
Chłopaki szczepionki nie mogą dostać, szczepionka jest przy corocznych kocich szczepieniach, ale nie podaje się jej kotu który miał kontakt z chorobą.
Patuś kochana, popytaj przy okazji swoich wetów. Nie żebym nie miała zaufania do naszej wetki, ale co dwie, trzy głowy to nie jedna.....
Dzięki za słowa otuchy.....

Posted

Beatko, trzymam kciuki za Milusie i zachęcam Cie do odwiedzenia mojej pani wet. Ona jest bardzo dobrym specjalistą i niejednego kota wyciągnęła.
A o tej białaczce to ***** powinni Ci powiedzieć. :shake: :mad:

Patka! Gratulacje! Czekamy na Fotorelacje i będziemy w tym dniu z Wami duchem!!! :)

Ja chciałam sie pochwalić, że
Lonia wygrała I i II Międzynarodową Wystawę Kotów Domowych
Uzyskała tytuł
Best Cat Domowy :)
I ma przepiękne trofea :)

Posted

To gratulacje dla Loni:multi: :multi: :multi:

A ja mam pytanko no cos te koty u mnie sa mizerne,brzydka siersc maja no i nazbieralam kasy i zamowilam im karme CAT CHOW ADULT MEAT MIX 15KG . Co o niej sadzicie tak jak dla zwykych kocich dachowcow? polepszy sie im siersc? nie bylo mnie juz stac na inna wiec zamowilam ta, juz chyba jest lepsza od Kitkieta itp

Posted

Wiesz, nie każda karma droga jest dobra karmą
Ja na przykład mogę polecić Acane, która nie jest droga, a zawiera dużo mięska i minerałów. Cat chow nie znam, ale to Purina, prawda? Z Puriny dobrą karmą jest Pro plan...
A odnośnie sierści to warto czesać, tulić, głaskać, przytulać... i kochać.

Posted

tajdzi napisał(a):
Wiesz, nie każda karma droga jest dobra karmą
Ja na przykład mogę polecić Acane, która nie jest droga, a zawiera dużo mięska i minerałów. Cat chow nie znam, ale to Purina, prawda? Z Puriny dobrą karmą jest Pro plan...
A odnośnie sierści to warto czesać, tulić, głaskać, przytulać... i kochać.

Wiesz, nie wszystkie dzikusy tak sie da;) . Pro plan i Acane są znacznie drosze, wiec zdecydowalam sie na tą purine bo za 15kg place 129 zl

Posted

Brawo Lonia! Dzielna dziewczynka :D należy się pierś kurczęca :D
[SIZE=3]

p.s Moja Matylda bardzo się poprawiła po Nutrze dla kociaków- 7 zł za pół kilo :D starcza na tydzień. kicia zadowolona :D