Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spanie w łóżku to norma... w końcu do czegoś koty się przydają! wykorzystuję je często jako grzejniki, mruczą mi też kołysanki :P

Koty w łóżku są ok ale... ostanio obudziłam się rano i nie mogłam się ruszyć... 2 koty + 2 psy i robi się ciasno :lol:

A tak moje łóżko wygląda często w środku dnia:

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Kuzynka męża twierdzi, że ja mam rozbestwioną Nesię, bo ona by sobie nie pozwoliła i zaraz by kota skrzyczała albo klapsa. Sory ale to moja sprawa. A twierdzi tak dlatego, ze Nesia nie znosi drapania poniżej połowy boku, jak niechcący ręka zjedzie w okolice brzuszka to łapie rękę ząbkami. Nie gryzie tylko tak ostrzega, albo bije łapką.
No i to, że koty chodzą sobie u mnie gdzie chcą czyli po blacie, po stole, po biurku, po monitorze. Oczywiście, że śpią jeśli chcą z nami w łóżku choć przez psa nie zdarza się to często.
Także Szaraduszko zapisuję się do grona rozpuszczających zwierzaki. ;)
Aha Nesia często wącha co jemy ale raczej nie zjada bo jej nie bardzo podchodzi nasze jedzenie, za to nieraz uciekała z zafoliowaną szyneczką, która ukradła z siatki na zakupy. ;)

Posted

Luna nie znosi dotykania brzuszka (no chyba, że wyjątkowy relaks i tylko my) obcym sie nie daje miziać wiec problem z glowy - agresywny kot :lol: Już wszysc sie pogodzili ze jesteśmy "zbzikowani" na punkcie zwierząt i nawet min nie robią a część uuległa urokowi naszych kociaków no i psa ;) Koty spią z nami lażą po blatach (teściowej cieżko z tym sie pogodzić :wink: ale tak pozytywnie) ładują sie gdzie chcą i kiedy chcą o ile nam to jest na rękę :) raz luna dostała we włochatą krągłą pupke po tym jak zniszczyła (wlazła do szafy) mi piękna lnianą sukienkę z solara :evilbat:
jedno co nam ciągle zarzucają znajomi, ale mówimy, że inny kot to nie kot iż nasze koty są za grube :D :evilbat:

Posted

Patka napisał(a):
Evelina czas się zakocić !!!
Nic z tego.
Mam psa wlasnie dlatego, ze z kotami wystarczajaco sie naprzezywalam :cry:
Pisalam juz kiedys, ze po trzecim "zeskrobanym" z ulicy mialam juz dosc. :-?
Telefony weta, ze operacja sie udala lecz pacjent (kot) nie przezyl, tez mam w zyciorysie.
Trzymac kota cale zycie w domu nie potrafie, szczegolnie ze mam ogrodek.
Tak wiec pozostaje mi podziwianie cudzych. :D

Posted

Evelina napisał(a):
Patka napisał(a):
Evelina czas się zakocić !!!
Nic z tego.
Mam psa wlasnie dlatego, ze z kotami wystarczajaco sie naprzezywalam :cry:
Pisalam juz kiedys, ze po trzecim "zeskrobanym" z ulicy mialam juz dosc. :-?
Telefony weta, ze operacja sie udala lecz pacjent (kot) nie przezyl, tez mam w zyciorysie.
Trzymac kota cale zycie w domu nie potrafie, szczegolnie ze mam ogrodek.
Tak wiec pozostaje mi podziwianie cudzych. :D

Evelina - sąsiadka przywozi do swojego domku z ogródkiem na naszą wieś miejskiego, domowego kocurka. Do ogródka wypuszcza go na długaśnej smyczce przypiętej do linki rozciągniętej między domem a drzewem w rogu ogrodu - od czasu do czasu sprawdza, czy się nie zaplątał :P

Posted

Dziś duuużo i nie na temat ;)
Loniowy wypoczynek :)

o, jak dobrzeeeee

Nie ma to jak sobotnie popołudnie

Pospać sobie można

Marcel, spadaj! śpię!

o, właśnie tak śpię

I NIE ZAMIERZAM wstawać, jasne???

Ale ja się nuuuudzę

Posted

Tajdzi piękne fotki i piękne koty. :)
A skoro taki temat leniuszkowy to ja też pozwolę sobie wrzucić kilka fotek od moich lasek. :)
Aylincia
zamyślona

śpiąca

Neśka
leżanko na kolanach TZ lekko na klawiaturze

zerka co pan robi

drapak

Posted

Tajdzi, boskie te Loniowo-Marcelkowe fotki! Spanie synchroniczne tym dwóm wdzięcznym modelom wychodzi pięknie :)

A jaką słodką minę ma śpiąca Aylin, jakby się usmiechała :)

Posted

aga1215 napisał(a):
Evelina - sąsiadka przywozi do swojego domku z ogródkiem na naszą wieś miejskiego, domowego kocurka. Do ogródka wypuszcza go na długaśnej smyczce przypiętej do linki rozciągniętej między domem a drzewem w rogu ogrodu - od czasu do czasu sprawdza, czy się nie zaplątał :P
Agus :-?
Ja kota na smyczce moge trzymac np w czasie podrozy, ale zeby cale zycie tak spedzal ? :-?

Jezdzilam z maine coonem na wakacje pod namiot. Przemieszczalismy sie co kilka dni.
Kot byl na smyczce jedynie gdy bylismy w drodze.
Juz przy rozbijaniu obozu biegal luzem.
Nigdy sie nie zgubil, noce spedzal na polowaniu a dnie, gdy bylismy poza campingiem, na spaniu. :lol:

Kociska macie przecudne :angel:

Posted

Przepiękne Wasze kociska :)
I Nesia i Aylin i Kocie Bernulki... Więcej, więcej!!!

A dziś przyszly do nas w odwiedziny dwie dogomaniaczki

Agnes
i

tanita

Więc Marcel zaczął sie popisywać ;) (zdjęcia robione przez Agnes :))

.
.
.
.
.

Posted

oto Mały na stole na działce :lol:

złapałam jakiegoś zwierza :evilbat: którego zjem :oops:

uwielbiam wylegiwać się we wszelkich koszach :D nawet jak są tam kwiatki :wink:

u tu, kto zgadnie, gdzie jestem :hmmmm:

pozdrawiamy wszystkich zakoconych :D

Posted

[quote name='tajdzi']Gdzie pozostali zakoceni?? :roll:
Ja osobiście nie mam czasu się w tyłek podrapać :roll: , zaczęła się szkoła i zajęcia dodatkowe, wypadł nam remont klasy, bo jedna głupia baba się chciała wykazać itp. itd....... Wpadam na dogo na sekundkę luknąć na zdjęcia (PRZECUDNE zresztą :P :P :P ) i lecę dalej :roll: .

Zdjęcia z gatunku krwawych, wrażliwym radzę nie oglądać :wink: :lol: :

ale bywa też i tak :P :

Posted

matyldo jaka oona malutka przy Barysiu :o Widze że już są w pełnej komittywie a Dymek co czuje się juz w pełni zdetronizowany :wink:
Beatko miłego remontu :evilbat:
Z serii ruchomy kot i jego cień ...