Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eh, te skarby to nie moje... Zacytowałam wypowiedź Liwilli, bo zachwyciło mnie statnie zdjęcie z tym gestem "papa" :D Ja wkleję zdjęcia swoich futrzaków jak tylko... nauczę się to robić :D :oops:

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Patka napisał(a):
Nie mylą mnie oczy Poświatka żyje :D

malawaszka napisał(a):
Poświata :angel: a jednak mają net w zakopcu :lol:

Alicjarydzewska napisał(a):
malawaszka napisał(a):
Poświata :angel: a jednak mają net w zakopcu :lol:
ot i patrzaj cywilizancja :wink:

Hahahahahahahahaha.....
Żyję, byle jak ale jednak żyję.
Dopadło nas choróbsko, najpierw Gabi, potem Kondziora - ANGINA!!!!!!
Konrad miał nawet prawie 40 st. temperatury - oboja są na antybiotyku i mają zakaz wysiłku.
Calusieńki tydzień siedzimy w chałupie wychodząc tylko na obiadki, albo do sklepu. Nie żal nam bo pogoda fatalna!!!!!!!!! Teraz też schroniliśmy się w kafejce przed deszczem :evilbat:
Jeszcze tydzień siedzimy w tej zakopiańskiej cywilizacji i przenosimy się bliżej AGI1215 :angel: :angel: :angel: !!!!!!

Posted

Bidulki małe tak sie pochorować zmiana klimatu zaszkodziła buuu trzymajcie się ciepło i zdrowo!
shrivatsa bardzo łatwo sie to (wkleja fotki) robi!
czekam z niecierpliwością :D
Liwilla też sie obija i już dawno nie odśwezała o innych paniach nie wspomne co u Trusia i reszty??

Posted

Patka, przekonamy sie, czy łatwo :D
próba generalna :D

Tu jedna z moich kocic, Minnie relaksuje się na stole
http://i8.photobucket.com/albums/a24/Shrivatsa/Minnie5.jpg

Tutaj w naturalnym środowisku na działeczce
http://i8.photobucket.com/albums/a24/Shrivatsa/Minnie3.jpg

Kot na tronie :D
http://i8.photobucket.com/albums/a24/Shrivatsa/Minnie4.jpg

I zbliżenie
http://i8.photobucket.com/albums/a24/Shrivatsa/Minnie2.jpg

Posted

shrivatsa widziśz udało sie :klacz: Kicia faktycznie podbna do Nesi równie urocza i jak pozuje rasowa modelka :D Piękne fotki napisz nam coś więcej o Twojej futrzanej dziewczynce. :D
Nesia i Aylin jak zawsze cudowne :loveu:
A powiem Wam że wczoraj oglądałam jak kotkaq powiła małe - kotka dzika i już sie martwięc co to bedzie ale widok był niezwykły ...

Posted

Nesiunia faktycznie bardzo podobna... :D Może jakas zaginiona siostra :wink:

Minnie została do nas przyniesiona 12.10.1999r. :D przez sąsiadkę. Była małą kociczką, opuściła ją mama i sąsiadka znalazła są na środku chodnika, była ślepa, miauczała i chciała za nią iść :( I postanowiliśmy ją przygarnąć. Na początku było ciężko, bo Szildzik, moja druga kotka cały czas na nią warczała i prychała. No i Minnie w ogóle ie umiała jeść, wsydała mleko ze zgniecionej chusteczki higienicznej. U weta miała full serwis :D Teraz już widzi, ale jedno oczko ma w gorszym stanie :( Charakter ma kochany, chociaż początkowo była wojownicza i miałam dużo ran na rękach, ale teraz się uspokoiła, jest bardziej przytulasta :) Jak zacznie mruczeć, to usłyszą to wszyscy w pomieszczeniu, taki mały, włochaty silnik :D Poszukam jeszcze fotek z okresu, kiedy była mniejsza i gdzie okazalej wygląda. No i wkrótce wstawie jeszcze zdjęcia Szildzika :D

Patka, u mnie na podwórku tez często były małe kociaki, ale do czasu :( Przeszkadzały durnym ludziom, którzy je przegonili, usunęli nawet budkę z animalsów, którą postawiliśmy z rodzinka, żeby kicie zimą nie zamarzły :( Niektórzy są bez serca :evil:

Posted

Bez serca to jest moja spóldzielnia mieszkaniowa, która nakazał pozabijać wszelkie dziury w oknach piwnic żeby koty nie chowały się zimą. :evil:
Wierzę, że "Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy" i tą "wrażliwą osobę oświeci w końcu.

Posted

Na szczęście u nas jest OK nasze ośiedle chyba lubi koty i jest ich dość sporo w dobrej kondycji i nie przehaniamych mają swoje piwniczki i budki a jak jakiś obcy przyjdzie to zawsze go ugościmy może to dlatego ze mieszkamy nad rzeczką (są szczury) i koty na nie polują :D po prostu mają dość dobrze jak na koty wolno zyjące tylko te ciągłe kocięta, a złapac kotek nie sposób :-?
shrivatsa proszę o foteczki :D
Kłębek Lunkowy :D jak przyjemnie :D

Posted

u mnie na osiedlu było kiedyś okropnie, Patka :( jacyś gówniarze obcinali kotom ogony :( :evil: . Jak zginęła Szilda, to strasznie sie bałam, ze jej też ci skur... coś zrobią :(

Posted

Shrivatsa śliczne masz kotki. :)
U nas nie ma dużo kotów na osiedlu, nie chcę myśleć dlaczego.
Czasami podkarmiam te koło śmietnika ale złapać je nie ma szans.
Kłębek Lunkowy wyjątkowo słodki. :) Tylko się przytulić.

Posted

Coś mi się tak wydaje, że chyba jakoś właśnie w tych dniach
I-wsze urodziny obchodził niżej pokazany obibok Dymek....:wink:

Pewno Patka wie lepiej 8)

Na poniższych dwóch fotkach - obiboka Dymka :D
można podziwiać na pierwszym planie :P

A tutaj portret Szacownego Jubilata :wink:

A tutaj wraz ze wspólnikiem Baryśkiem szykują się
do skoku na mięcho

Podobno Barysiek ma już ponad półtora metra długości ( z wyciągniętym ogonem ) :o :o :o

Posted

Wojtecki napisał(a):
Podobno Barysiek ma już ponad półtora metra długości ( z wyciągniętym ogonem ) :o :o :o

Nie boisz się, że ten tygrys po powrocie z wakacji cię nie pozna? 8)

Posted

ale śliczne te wasze kociaki :o takie "tajgerki" :lol:
moja siostra kilka dni temu przygarnęła kociaka od kogoś kto-znalazł go na dworze po wizycie u weta okazało się,ze kot ma "koci katar" a tamtą osobę nie stać było na leczenie kota--więc moja siostra która nie lubi kotów 8) :o zaraz w ten sam dzień była już z nim u weta--dostaje jakiś antybiotyk--tylko tyle wiem narazie,proszę powiedzcie mi jak to wygląda??jaka to jest wogóle choroba?? :oops: nigdy nie miałam kotecka i nie wiem :oops: a wogóle to "kitek" jest cudowny,rudo-biały--o imieniu Cynamon :angel: ,śpi razem z siostrą w łóżku 8) :lol: ma ok.3 miesięcy,napiszcie mi jak to wygląda z tym katarem kocim... :cry:

Posted

asher napisał(a):
Wojtecki napisał(a):

Nie boisz się, że ten tygrys po powrocie z wakacji cię nie pozna? 8)

oj chyba pora zacząć się bać :o :wink: 8) :lol:

Posted

[quote name='Ania-k']ale śliczne te wasze kociaki :o takie "tajgerki" :lol:

wielkie dzięki :wink:

[quote name='Ania-k']
moja siostra kilka dni temu przygarnęła kociaka od kogoś kto-znalazł go na dworze po wizycie u weta okazało się,ze kot ma "koci katar" a tamtą osobę nie stać było na leczenie kota--więc moja siostra która nie lubi kotów 8) :o zaraz w ten sam dzień była już z nim u weta--dostaje jakiś antybiotyk--tylko tyle wiem narazie,proszę powiedzcie mi jak to wygląda??jaka to jest wogóle choroba?? :oops: nigdy nie miałam kotecka i nie wiem :oops: a wogóle to "kitek" jest cudowny,rudo-biały--o imieniu Cynamon :angel: ,śpi razem z siostrą w łóżku 8) :lol: ma ok.3 miesięcy,napiszcie mi jak to wygląda z tym katarem kocim... :cry:

powiem szczerze, że nie wiem co napisać na ten temat... :o
myślę , że powinien tu się wypowiedzieć ktoś, kto się zna lepiej na kotach - a takich osób tu nie brakuje !! :wink:

Posted

Koci Katar to typowa choroba kocia. Można ją złapać nawet przenosząc na butach zarazki. Kot ma podwyższoną temperaturę, często wyciek z noska (zapchany nosek) i z oczek. Jest kilka stadów choroby. Jeżeli wykryta jest na początku - szybko i łatwo można ją zdziałać antybiotykiem. Jeżeli doszło do poważnego zarażenia, a kot nie miał odpowiedniego zaplecza medycznego - może dojść nawet do uszkodzenia gałek ocznych - małe kociaki z KK często nie mają oczek - właśnie dlatego że KK im wyżarł :(
KK leczą weterynarze i nie radzę działać na własną rękę - antybiotyk konieczny!

Posted

Marcel ma już 4 miesiace!!!!!!!! :smilecol:
a wczoraj sam, całkowicie sam wskoczył na stół :) i do tego nic nie zrzucił :D Lonia za to chwilę później zbiła niechcący wazon, ale to dlatego, że uciekała przed pszczołąA w nocy spał ze mną, przytulony do mojej szyjki i mruczał :lol:
ehh
mój duży, mały Marcel :roll:

Posted

Ja mam jedno pytanie do Was kociarze :wink: Więc u mnie jedna mała kruszynka wczoraj raz wymiotowała samym mlekiem, ale już takim jakby siadłym. I troche się boje o nią, ale dzisiaj pięknie biega i wogóle. A kociak ma dopiero 4 tygodnie. To nie jest jakiś obiaw kociej choroby??

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Ja mam jedno pytanie do Was kociarze :wink: Więc u mnie jedna mała kruszynka wczoraj raz wymiotowała samym mlekiem, ale już takim jakby siadłym. I troche się boje o nią, ale dzisiaj pięknie biega i wogóle. A kociak ma dopiero 4 tygodnie. To nie jest jakiś obiaw kociej choroby??

mlekiem mamy? czy podanym przez Ciebie?

Posted

tajdzi napisał(a):
KaRa_TC napisał(a):

mlekiem mamy? czy podanym przez Ciebie?

mlekiem od matki, tylko ona wymiotowała.