Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gryzoń w misce na parapecie
8)

KaRa_TC mogę zapytać czym robisz zdjęcia? Twoje fotki zawsze mają takie ponure kolorki :roll: Są fajniusie ale przez te szarości takie jakieś smutne :roll:

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

i cos na przekaske ;)

[quote name='Myszka.xww']Mecusi odzyla dupka po infekcji. Znaczy po zastrzyku p/infekcji. I to w ciagu zaledwie 14 godzin.

Z racji goszczenia maloletniego brata, ktoren zajal sennie nasza sypialnie zabunkrowalismy sie na kanapie w pokoju komputerowym.
Spalismy jak susly. Z nami Mamut (na moich biednych nogach) i Merci (na noga TZa, ktoren nic nie poczul).
Mruczanko, spanko, mniamnianko CMOK.
Super.
8 rano. Jeeeebuuuuut i patataj patataj patataj

Zerwalam sie na rowne nogi, slepiem rozespanym rzucilam po pokoju... a raczej tym, co z niego zostalo. Ubrawszy bryle ocenilam straty:
Kwietnik urwany ze sciany razem z kolkiem
w scianie ziejaca ogromna paszcza dziura
biedna hodowana od 3 lat trzykrotka zaliczyla upadek z wysokosci
potrzaskana doniczka
ziemia rozwalona po calym pokoju
po calym biurku
po krzesle
po kompie
po polkach
(swiezo podalny kwiatek :twisted: )

Ofiary:
Trzykrotka i doniczka poniosly smierc na miejscu
dywan w ciezkim stanie, ale stabilny
Mocno wystraszona Merci
Nadwyrezony umysl Mamuta, ktoren musial szybko przyjac do rozumu, co sie stalo
Moje zwiedle uszy po wysluchaniu litanii TZa :twisted:

Pogrzeb doniczki i kwiatka odbyl sie w pol godziny po zdarzeniu. W smietniku :twisted:
Reanimacja poostalych sprzetow przebiegla szybko, sprawnie i niezwykle owocnie. Sprawca zdarzenia wyszedl juz z szoku. Mamutowi rozum sie nieco przegrzal i uilowal zezrec miske 8)

TZ w 3 godziny po zdarzeniu powiedzial "Mercusiu, kotusiu, CMOK, chodz do Tatusia niegrzeczna dziewczynko :mrgreen:"

Posted

Wind napisał(a):
Ja sie tak zastanawiam, czy te Wasze psy toleruja tylko "wlasne" koty, czy tez spolegliwosc wykazuja wobec wszystkich?

Moje psiaki na widok obcych kotów stawiają uszy na baczność i są gotowe do pogoni. A najgorsze jest to, że skubane piwniczne koty z podwórka widzą kiedy psy są na smyczy i wręcz paradują im przed nosami albo zamiast zwiewać wygodnie się sadowią z podwiniętymi łapkami i patrzą z politowaniem na psy, które szału dostają na smyczy. Nie wiem zresztą po co, bo jak już czasem dopadną jakiegoś kota to stają przed nim i szczekają. Chyba mnie wołają, że to niby one osaczyły zwierzynę a teraz ja mam dobić, bo one sobie pysków byle czym brudzić nie będą....
:D

Posted

[quote name='szaraduszka']KaRa_TC mogę zapytać czym robisz zdjęcia? Twoje fotki zawsze mają takie ponure kolorki :roll: Są fajniusie ale przez te szarości takie jakieś smutne :roll:

Ja mam bardzo kiepski aparat , taką prowizorkę żeby fotki robić jakiś firmy Media-tech :( Ale mam nadzieje,że za jakieś 2-3miesiące nabyje nowy i pożądny :wink:

Posted

Ogólnie mam wrażnienie, ze dużo mnie ominęło
Marcel już taki duży jest...
I pysio ma ciemniejsze
I ogonek bardziej puchaty i ciemniejszy...

Ja chcę Marcelka... :roll: ... już chcę Marcelka

Posted

[quote name='sabina1']Gorzej, że ja też chcę Marcelka :oops: Kiedy go odbierasz ?

A następne pytanie będzie: "Gdzie mieszkasz?" :roll:
tajdzi, pilnuj dobrze Marcelka, jak już go będziesz miała, bo widze że ktoś tu jakieś niecne knowania uskutecznia :nono:
:wink:

Posted

Tajdzi rozumiem Twój ból patrzę na niego i tez mnie boli że na razie u mnie jeszce długo drugi sybiraczek nie zagości a tak mi sie chce kociaczka :D
Sabinko nic trudnego ale cięzko będzie druga taka krówkę guline znaleść :wink:
Wcale nie źle ...pociesze Cię ja nadal choruję na następną krówke :wink:

Posted

No tak, kto nie przychodzi sam sobie szkodzi. czy ktoś mi uprzejmie streści ostatnich........eeeeeeeee...........10? 15? stron :lol: :lol: :lol: ???
Czy mam sama przez to wszystko przebrnąć bez żadnego wsparcia???
Nie można odejść od kompa dłużej niż na parę godzin :evilbat: .

Posted

tajdzi,

Alez miluch ten Marcelek :-)
No wlasnie, gdzie dokladnie mieszkasz? ;) No wiesz ... nie jestem zakocona a taki Marcelek chyba dogadalby sie z moja Majka? :hmmmm: :lol:

Posted

[quote name='Wind']adda,
Twoj rudasek to chyba regularnego czesania wymaga? Taki wlos sam sie chyba nie pielegnuje? :roll: Wymagać wymaga :oops: :oops: :oops: Ale jak Trusiu był kastrowany, to wet przejechał mu całe podwozie maszynką w celu wygolenia ogromnych kołtunów :oops: I Trusiu teraz wygląda jak żółw, bo ma takie płaskie to podwozie :D
Sabinko, prawie zgadłaś, Siesia 8)

Posted

Dzisiaj zrobiłam jedno zdjęcie Rudej,Dzikiej i Erze 8) Jak się przyjżycie na brame od garażu widać wycięty otwór dla kotów żeby korzystały z garażu :lol:

Posted

[quote name='adda'] Wymagać wymaga :oops: :oops: :oops: Ale jak Trusiu był kastrowany, to wet przejechał mu całe podwozie maszynką w celu wygolenia ogromnych kołtunów :oops: I Trusiu teraz wygląda jak żółw, bo ma takie płaskie to podwozie :D oj wstyd adda... wstyd :wink:

Posted

[quote name='Wind']tajdzi,

Alez miluch ten Marcelek :-)
No wlasnie, gdzie dokladnie mieszkasz? ;) No wiesz ... nie jestem zakocona a taki Marcelek chyba dogadalby sie z moja Majka? :hmmmm: :lol:

Myślę, że trafiłabyś do mnie bez podpowiedzi ;)
i Sabinkę mogłabyś od razu przyprowadzić ;)
I Poświatkę
I Adde
I Pateczkę ;)

A Marecel będzie u mnie pod koniec tego miesiąca :)
:angel:

Posted

A ja mam prośbę - tyle pisałyście o tych balkonach za kratkami i nawet chyba było jedno zdjątko ale już go znaleźć nie mogę - a moja siostra ma problem z kotem na 7 piętrze. Kot nie jej tylko na przechowaniu i ona biedna teraz w ciągłym stresie, że coś do głowy zwierzakowi wpadnie i za ptaszkami będzie chciał polecieć. Dajcie, proszę, parę zdjęć Waszych balkonów, żeby chociaż zobaczyć jak to ma wyglądać. U nas, na prowincji, to nawet bym nie wiedziała w jakich sklepach takich akcesoriów szukać, bo w zoologicznych na pewno nie, ale coś wymyślimy, jak zobaczymy o czym właściwie mamy myśleć. :modla: :modla: :modla:

Posted

Ja wstawiłam jedną fotę, ale jeszcze balkon gotowy nie jest
tak czy siak zrobiliśmy ramę z kątowników i założyliśmy na tą ramę siatkę metalowa.
Tereaz pozostaje nam zamocowanie tej ramki już z kratką na balkonie