Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

kota nikt nie moze poglaskac bo drapie i gryzie (a jest to kot wychowywany w mieszkaniu z ludzmi), uwielbia wspinaczki z pazurami po nogach jak otwierasz drzwi, wlasna Pani czasem ma duzy problem zeby ja jakos zlapac, a ulubiona zabawa owej kotki jest wrzucanie pileczek, kuleczek i wszystkich tym podobnych do moich butow. jedynie jak ma ruje to daje sie poglaskac... i moje koty tez jej nie lubia bo caly czas je gryzie i to mocno :/ i na poczatku rozumialam ze to zabawa ale wtedy chyba je delikatniej gryzla bo inaczej reagowaly

Posted

Tebusa piekności znalezione w pudle ma jakąś szlachetna domieszkę bez wątpienia :D jest prześliczna :D :loveu:
Tez znam takiego złośliwego kota - także pannicę i jednego kocura. Oj maja za pazurkami i na sumieniu rzucanie sie na ludzi i inne zwierzęta brry zawsze zdarzą sie czarne owce :wink: w kociej braci milusińskich :D
Aga nie podoba Ci sie :( :wink:

Posted

Patka napisał(a):
Tebusa piekności znalezione w pudle ma jakąś szlachetna domieszkę bez wątpienia :D jest prześliczna :D :loveu:
Tez znam takiego złośliwego kota - także pannicę i jednego kocura. Oj maja za pazurkami i na sumieniu rzucanie sie na ludzi i inne zwierzęta brry zawsze zdarzą sie czarne owce :wink: w kociej braci milusińskich :D
Aga nie podoba Ci sie :( :wink:

nie podoba mi się kocia krzywda :evilbat: :wink: :lol: :lol: :lol:

Posted

Lonia dziś była u pani doktor
Niestety języczek Loniakowy poszedł w ruch... i jak się okazało kołnierz potrzebny...
Lonia w kołnierzu zamieniła się w raka. Łaziła tyłem
Zmnieniliśmy więc taktykę i zawiązaliśmy ją w kaftanik
Zobaczcie, jak biedaczka cierpi. Siedzi na kolankach i sie nie rusza

Biedulka
Obiecałam jej, że już nie będzie męczenia, a tu takie rzeczy...Siedzi zapakowana jak baleronik...I sie nie rusza... :roll:

Posted

no moja Matisia ma sliczne fuerko w uszach i ma bardzo puszysty ogonek- jak byla u weterynarza to powiedzial ze jakby cos z syberyjskiego w niej drzemalo- jest strasznie kochanym kotkiem i mimo tgo ze juz tyle czasu uplynelo od tego momentu czasem mam wrazenie ze dalej mi dziekuje ze ja z tamtad wzielam (tylko do mnie przychodzi na kolanka)

hihi najfaniejsze sa jej krociutkie lapeczki ogolnie kruszyna z niej :D i prawdziwa dama hihi :D

Posted

[quote name='tajdzi']Lonia dziś była u pani doktor Niestety języczek Loniakowy poszedł w ruch... i jak się okazało kołnierz potrzebny... Lonia w kołnierzu zamieniła się w raka. Łaziła tyłemZmnieniliśmy więc taktykę i zawiązaliśmy ją w kaftanik Zobaczcie, jak biedaczka cierpi. Siedzi na kolankach i sie nie rusza

Biedulka Obiecałam jej, że już nie będzie męczenia, a tu takie rzeczy...Siedzi zapakowana jak baleronik...I sie nie rusza... :roll:

i tak jest dzielna :klacz:

Posted

Witaj Tebusa u zakoconych :P :D :P , widziałam też że masz cudo RR :D .

Tajdzi no to podpadłaś kotu z kretesem. Lońka ma tak zdegustowaną minę - "ale mi obciachu nastrzelali, jeszcze tylko śliniaka brakuje..." Długo ona tak ma w tym "gustownym" ubranku leżeć obrażona?

Aga te krokusidła to Twoje ogrodowe, czy górskie???

Zaraz wstawię zdjęcia z wystawy :P .

Posted

A nio mam i rhodesianke ktora broni moja Matisie przed Bolusiem hihi no i moje dwie dziewczynki sie super ze soba dogaduja :D

kiedys mialam jeszcze krolika ale sunia nie odchodzila od klatki wiec go oddalam :( a fajny byl Pasztet (tak sie nazywal hihi)

Posted

[quote name='Poświata']Witaj Tebusa u zakoconych :P :D :P , widziałam też że masz cudo RR :D .
Tajdzi no to podpadłaś kotu z kretesem. Lońka ma tak zdegustowaną minę - "ale mi obciachu nastrzelali, jeszcze tylko śliniaka brakuje..." Długo ona tak ma w tym "gustownym" ubranku leżeć obrażona?
Aga te krokusidła to Twoje ogrodowe, czy górskie???
:oops: skoro ogród w górach to górskie :wink: :P

[quote name='Poświata']Zaraz wstawię zdjęcia z wystawy :P .
najwyższa pora :nono:

Posted

[quote name='Poświata']

Oj podpadłam, podpadłam
Obiecałam jej, że to już prawie koniec...a tu trach - trzeba było założyć albo kołnierz albo kubraczek :(
W kubraczku zawinięta jak baleron będzie na pewno kilka dni. Jak jej rano zdjęłam na chwilkę, zeby odpoczęła od razu wzięła się za mycie ranki, więc znowu ją skrępowaliśmy... :roll:
Najgorzej, że jak jest w tym kubraczku to się nie rusza, nie chce chodzić a o skakaniu nie wspomnę...Mój TZ dziś w nocy musiał ją wkładać na łóżko, bo tylko skrobała że chce wejść :wink:

Posted

Czy macie jakis pomysły aby kot przesał bać się psa :( No bo Napoleon (patrz zdjecie u góry) boi się psa Rexa :( Ja kompletnie nei wiem czy da sie jakos temu zaradzic...czy nie... pomozcie...

Posted

Pies z kotem same muszą sie dogadać
Na siłę nic nie zrobisz
Najlepiej zostawić je w jednym pokoju, tak aby kot miał np wysoki drapak, na którym będzie się czuł bezpieczny.
Po jakimś czasie, jak oba się uspokoją powinny zacząć zerkać na siebie, a potem niuchać...
Ale to trzeba cierpliwie załatwić ...
I niekoniecznie za pierwszym razem musi się udać :)

Posted

Pies z kotem mogą się wcale nie dogadać :(
Już ponad rok pies Hamlet żyje z moimi kotami. Kota Żabkę może nawet obwąchać, kotka Yoshka - polizać. Kotecka na niego prycha i odchodzi i jak Hamlet podchodzi do Pinkiego to tamten ma całą sierść na baczność, ogon jak bicz i wszystkie zęby na wierzchu. Nie lubią się i tyle. :agrue:

Posted

Biedna Lonieczka musi swoje odcierpieć. Wszystkie samiczki (ludzkie też) czasem dostają w kość. Coś Matce Naturze nie wyszło.... :cry:
Ale będzie dobrze. :calus:

Posted

tajdzi napisał(a):
....Najgorzej, że jak jest w tym kubraczku to się nie rusza, nie chce chodzić a o skakaniu nie wspomnę...Mój TZ dziś w nocy musiał ją wkładać na łóżko, bo tylko skrobała że chce wejść :wink:

No przecież chciałaś żeby kota nie skakała, to nie skacze :D .
Odbije sobie jak zdejmiecie jej ten gustowny ciuszek :P

tajdzi napisał(a):
A ja dziś jadę oglądać maluszki :fadein:
Bedziemy bawić się ze ślicznymi malusimi neveczkami :)

Cieszę się, że to już! Ależ będziesz miała fajnie :P . Mam tylko nadzieję że pani nie każe nevek oglądać przez dziurkę od klucza. Bo to wiesz zarazki roznosisz różne itp. itd. Ja tak kiedyś usłyszałam jak chciałam pojechać labradorki pooglądać :evilbat: (jeszcze jak Poświatki nie było z nami).

Posted

[quote name='Poświata'][quote name='aga1215']rety, chyba mi się Caruso z Tajgą będą śniły :sleep2:
To dla Ciebie Aga specjalnie jeszcze trochę Caruso :
1; 2; 3 ; 4; 5 :P :D :P

fajnie, będę spała w pracy :wink: :multi:

dzięki :klacz: :calus:

Posted

Poświata napisał(a):
No przecież chciałaś żeby kota nie skakała, to nie skacze :D .
Odbije sobie jak zdejmiecie jej ten gustowny ciuszek :P

Cha cha cha :) Będzie sobie po suficie skakała.
Przypomiało mi się sławne pytanie
- co robią koty
- skakają
;)

Poświatka napisał(a):

Cieszę się, że to już! Ależ będziesz miała fajnie :P . Mam tylko nadzieję że pani nie każe nevek oglądać przez dziurkę od klucza. Bo to wiesz zarazki roznosisz różne itp. itd. Ja tak kiedyś usłyszałam jak chciałam pojechać labradorki pooglądać :evilbat: (jeszcze jak Poświatki nie było z nami).

No ja też mam nadzieję, bo lojalnie uprzedziłam, że podpiszę umowę DOPIERO jak poznam osobiście kotka, jak przekonam się jaka jest i czy nas pokocha...

Ale i tak bez numerów się nie obeszło :( Dostałam telefon z prośbą o przyśpieszenie decyzji, bo jak nie, to jest już chętna na moją koteczkę :( i że gotowa od ręki zapłacić :(

Posted

Beatko zdjęcia super :D Tajdzi ja tak miała z Lilith ale pan odkazął sie byc lojalny i nawet jak przebito cene nie oddał naszej Lilith obcym ;) :D
Beatko dostalas na maila grubą przesyłkę :D