Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo mi się podoba Beata twój nowy kot. Jest śliczny.
Ja też jak Adda wolę takie kolorki, że się tak wyrażę.
Jest przesłodki.
A kiedy zamieszka z wami?

A co do podziału to u mnie w domu jest nas dwoje a mamy dwa koty i psa. Hmmm

Posted

No cóż......... najpierw muszę tak jak Ty wyprowadzić się na wieś.
A potem mogę się dopsić :P .
A i tak łagodnie nas podzieliłaś.
Zresztą kto wie, czy mój mąż jak już tak zupełnie zwątpi w mój zdrowy rozsądek i rozum, to se nie sklonuje Poświatki .

Jest plan wycieczki na Wawel w drugi weekend kwietnia :P :D :P

Posted

alina71 napisał(a):

Hmmm, to ja was nie będę dzieliła, ale sama wyraźnie widzisz, że też się rachunki nie zgadzają :wink: :D .

Posted

[quote name='Beata&Poświata'][quote name='alina71']
Hmmm, to ja was nie będę dzieliła, ale sama wyraźnie widzisz, że też się rachunki nie zgadzają :wink: :D .

Tylko w którą stronę by tu pójść? :D
Może w tą co Adda podpowiadała.
To chyba brakuje nam jednego psa. :wink:

Posted

[quote name='Beata&Poświata']No, na kogoś muszę.
Aga zaczęła, Ty dokończyłaś :P .
To se kupie rybki. Tyle żeby się zrównoważyć .

będzie ciężko z tą równowagą - będzie dwóch polujących na rybki :wink: :lol: :lol: :lol:
co dwie głowy ... :lol:

Posted

Beata gratulacje z okazji oczekiwania na nowego członka rodziny. Już się cieszę na te zdjęcia. :D
Ja zupełnie nie znam się na kocich rasach, więc uświadom mnie kim jest to "puchate słoneczko" - czy wyrośnie na takiego olbrzyma jak Walery, bo sierści chyba będzie miał więcej od Dymka....

Posted

[quote name='Beata&Poświata']
A i tak łagodnie nas podzieliłaś. Bo Cię lubię :D

Yes! Yes! Yes!

Posted

Beatko!
Ale cudne wieści!!!
Będzie kotecek!
A co do tego humorzastego nastroju koteczek to się ZDECYDOWANIE niezgadzam. Lonia jest tego absolutnym zaprzeczeniem. Nie ma niuniaski milszej, kochańszej i weselszej od Loni.
Wczoraj dzielnie zniosła zastrzyk w poopalka u pani doktor, już nie wspominajac, że weterynarz była zachwycona jej urodą i...spokojem (Lonia większą część wizyty przesiedziała u męża na ramionach mrucząc i rozglądając się naokoło ;) )

Posted

No co ja widzę i oczęta nie wierzę!! kilka chwil mnie nie ma a tu takie newsy!!! Beatko kochana i cała twoja rodzinko gratulacje maleńswto cudne i ... faktycznie sporo podobny do Walerego :wink: :D
Caluski i udanej wymiany :D Dymus już pewnie łapki zaciera że kumpla do zabawy będzie miał :D

Posted

[quote name='aga1215'][quote name='Beata&Poświata'] Jest plan wycieczki na Wawel w drugi weekend kwietnia :P :D :P
http://www.krakow.pl/turystyka/wawel/ - można se poczytać co, gdzie i kiedy :P
Dzięki, Aga jak zwykle niezawodna :P .
Przyda się pewnikiem, tylko proszę o wstawiennictwo w zamawianiu pogody!!! I ciekawe czy Smok Wawelski nadal w remoncie? Musze chyba wici do Krakowa puścić :D .

[quote name='M10M']Ja zupełnie nie znam się na kocich rasach, więc uświadom mnie kim jest to "puchate słoneczko" - czy wyrośnie na takiego olbrzyma jak Walery, bo sierści chyba będzie miał więcej od Dymka....
Nie wiem co mam Ci powiedzieć.
Ja znawcą kotów też nie jestem.
Wiem że najbardziej podobają mi się maine coony, norweskie i syberyjskie. Wymieniłam wg alfabetu, bo podobają mi sie na równi.
Te trzy rasy są do siebie zresztą podobne, duże, kudłate i psie charaktery mają.
Ten nowy może wyrosnąć na jeszcze większego olbrzyma niż wujcio Walery, bo MCO jest największym z kotów domowych.
Sierści też będzie miał dużo, pewnie więcej niż Dymcio, bo Dymuś nie zapowiada się na jakiegoś wielkiego kudłacza.
Przejrzałam mnóstwo stron z tymi rasami i zauważyłam, że ilość sierści jest cechą osobniczą. W obrębie tej samej rasy są straszne kudłacze z ogromnymi kryzami przy szyi i są takie bez przesady.
Tak więc co wyrośnie z Dymka, a tym bardziej z tego nowego nie wie nikt :P . Mnie najbardziej zależy na charakterze, uroda jest drugoplanowa, wystawiać się nie będziemy.
Chociaż i to nie jest pewne, bo ostatnio Tajdzi mnie podpuszcza do wystawienia Dymka. Podobno wystarczy sie zarejestrować w ichniejszym Związku i można wystawiać koty domowe, tak dla zabawy i własnej satysfakcji .
Wszystko jest możliwe :P :D :P

p.s. potem poszukam ładnych zdjęć wszystkich trzech ras, wstawię i beczkę piwa temu kto je odróżni na pierwszy rzut oka

Posted

[quote name='adda'][quote name='Beata&Poświata']
A i tak łagodnie nas podzieliłaś. Bo Cię lubię :D

Yes! Yes! Yes!
A może ty też chcesz? Mogę Ci przywieźć siostrzyczkę, bo też Cię lubię :P :D :P

[quote name='tajdzi']Beatko!
Ale cudne wieści!!!
Będzie kotecek!
A co do tego humorzastego nastroju koteczek to się ZDECYDOWANIE niezgadzam. Lonia jest tego absolutnym zaprzeczeniem. Nie ma niuniaski milszej, kochańszej i weselszej od Loni.
Też się cieszę, zastanawiam się tylko co knuje mój mąż, bo jakoś łatwo poszło :hmmmm: .
Co do koteczek, to jakoś podejrzliwa jestem, ale pewnie gdybym miała taką Lonię, to zmieniłabym zdanie.
Teraz Ty się bierz do dzieła. Bo, o ile mnie pamięć nie myli, to Ty miałaś mieć dwa koty :P :P :P .

[quote name='Patka']No co ja widzę i oczęta nie wierzę!! kilka chwil mnie nie ma a tu takie newsy!!! Beatko kochana i cała twoja rodzinko gratulacje maleńswto cudne i ... faktycznie sporo podobny do Walerego :wink: :D
Caluski i udanej wymiany :D Dymus już pewnie łapki zaciera że kumpla do zabawy będzie miał :D
A wiesz, że jak pisałam poprzedni post, to myślałam o Tobie???
Brakowało mi Twojego potwierdzenia, że dobrze robię.
A spotkania Dymcia z Młodym trochę się boję, bo naczytałam się różnych rzeczy i nie zawsze przebiegało to różowo. Pociesza mnie tylko to, że Dymcio jest strasznie ciekawski, nie pęka przy nowych sytuacjach. Przecież wyjazd na ferie zniósł na 6 z +.
No to teraz pozostaje mi spokojnie poczekać do 10.IV (biedna Poświatka nie ma pojęcia co jej na urodziny pańcia szykuje) i zaplanować dzieciom wycieczkę :D :D :D .

Posted

[quote name='Beata&Poświata']Chociaż i to nie jest pewne, bo ostatnio Tajdzi mnie podpuszcza do wystawienia Dymka. Podobno wystarczy sie zarejestrować w ichniejszym Związku i można wystawiać koty domowe, tak dla zabawy i własnej satysfakcji

p.s. potem poszukam ładnych zdjęć wszystkich trzech ras, wstawię i beczkę piwa temu kto je odróżni na pierwszy rzut oka

Tajdzi już nawet ma dokument z rozpiską co i jak i przesle Beatce :)
A? Widzimy się 2 kwietnia na wystawie?:)

Dawaj zdjęcia Beatko, mam impreze niedługo, przyda się beczka piwa ;)

Posted

tajdzi napisał(a):

A? Widzimy się 2 kwietnia na wystawie?:)
Dawaj zdjęcia Beatko, mam impreze niedługo, przyda się beczka piwa ;)

Widzimy, widzimy, obowiązkowo :P :D :P .
A zdjęcia za chwilę, bo muszę odpowiednio wybrać i mixełko z nich zrobić :evilbat: , żeby za łatwo nie było :wink: .

Posted

Beatko kochana drugi kotek w domu to 2 razy więcej radości - mówię to z ręką na sercu :D I dobrze, że main będzie drugi, bo będzie miał Dymek chociaz wiekowo przewage - bo wzrostem i siłą nie - jak mały podrosnie :wink: Syberyjczyki są bardzo towarzyskie problemy sa jedynie gdy do domu wprowadza sie doroslego kota do innego dorosłego kota - a tu będą dwa maluchy i tona zabawy zobaczysz :D oj chciałabym to sama ujrzeć na właasne patrzałki :o :wink:
Mały jest cudny !!
Dymek jest młody daj mu czas szata sie rozwinie ale to sa koty półdługowłose naszczęscie, bo Walery gubi zimowy włos :D Main tez nie bedzie super wlochaczem patrzac na jego mame i dobrze - beda do siebie chłopcy pasować :D
pozdrawiam gorąco!!!

Posted

Patka napisał(a):
.... - a tu będą dwa maluchy i tona zabawy zobaczysz :D oj chciałabym to sama ujrzeć na właasne patrzałki :o :wink: ......

A ja nie widzę zupełnie przeszkód, żeby własne patrzałki moimi kotami nacieszyć :P :D :P . Z Torunia do Wa-wki nie tak znowu daleko, jakiś wolny weekend zawsze znajdziesz, a i znajomi ponoć Wam zwierzaków chętnie doglądają :P .

p.s. Tajdzi nad fotkami pracuję :roll: .

Posted

Ty mnie tak nie zachęcaj wiosna idzie a ja musze prace odreagowac jak sie ze wszystkim uporam to kto wie ... na razie pozostanie mi czekamnie na reportarze fotkowe :D
Walerek bawi sie na całego :D

Posted

[quote name='tajdzi']no to jeszcze raz szare:
Norweski MCO SIB ;)

Nie zgadłaś!
Mówiłam, że one są szalenie do siebie podobne.
Komu beczkę piwa, komu???

A może z rudzielcami się uda???