Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Samba'][quote name='alina71']
A jak twoje Samba kotki długo dochodziły do siebie?
Blyskawicznie. Przez dwa pierwsze dni mialy plynna diete, potem polplynna i przez caly pierwszy tydzien zakaz jedzenia suchych bobow. Po trzech, czterech dniach szalaly jak frygi, bawiac sie i tlukac wzajemnie :D

A powiedz mi to na przykładzie. Czyli pierwsze dwa dni tylko woda?
A potem półpłynne to co jakiś nabiał?
A bobki to sucha karma?
Bo troszkę jestem zdezorientowana.
Moja kicia dziś zjadła 3 łyżeczki musu gourland wołowego, teraz wypiła troszkę mleczka i wody.
Nie chciałabym jej zaszkodzić, proszę o rady.
Dziękuję Samba

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

alina71 napisał(a):

A powiedz mi to na przykładzie. Czyli pierwsze dwa dni tylko woda?
A potem półpłynne to co jakiś nabiał?
A bobki to sucha karma?

Pierwsze dwa dni woda i rosolek, potem kurczaczek z rosolku pociapciany na miazge, wymieszany na luzna papke z rosolkiem. A potem surowe miesko (my akurat BARFujemy). A suche boby, to faktycznie sucha karma :D

Posted

[quote name='Basenji']Tak kochacie swoje kotki i wycinacie im kluczowe narządy?
To ci dopiero podejście :( .
Zdrówko

Tak moze pomyslec tylko ktos, kto ma w podpisie "Champion&reproduktor".
Basenji Skarbie Niedouczony :evilbat: kotkom wycina sie narzady, ktore wbrew pozorom nie sa kluczowe. Ja osobiscie nie chce sie przyczynic do poczecia mnostwa niechcianych kociaczkow w mojej okolicy, zeby potem na gwalt umieszczac na DoGo ogloszenia o adopcje. To odnosnie moich kocich panow. Co do kotek, to po prostu nie chce faszerowac ich antykoncepcyjnymi hormonami, czekajac na schorzenia watroby i ropomacicze, ktore sa czestymi konsekwencjami takich zastrzykow. Bo nastepnych malych kotkow juz nie dam rady przygarnac (mamy obecnie 7 kotow, wszystkie dachowce, wszystkie trafily pod nasz dach zrzadzeniem losu). I generalnie: usuniecie "kluczowych narzadow" zapobiega hustawkom hormonalnym u obu plci, dzieki czemu same zwierzeta sa zdrowsze. Jezeli chodzi o zmiany w ich psychice, to nie zauwazylam kompletnie zadnych. Sa tak samo szalone, jak przed. Wiec mi tu, kuna, nie truj glodnych kawalkow :D
Buziaczki :kiss3:

Posted

Basenji ja wzięłam swoją kotkę ze schroniska w Zabrzu i tam podpisałam oświadczenie, że zadbam o to by nie przyczyniać się do wzrostu ilości kociąt.
Ja także kieruję się jej dobrem. Jeśli będę chciała mieć drugiego kotka to pojadę znów do tego schroniska i wezmę kolejnego porzuconego kociaczka.
Moja mała dziś już całkiem dobrze się ma i mąż mi pisze na gadu z domu, że dużo zjadła a teraz sobie leży u niego na kolanach i domaga sie głaskania.

Posted

Basenji napisał(a):
Tak kochacie swoje kotki i wycinacie im kluczowe narządy? To ci dopiero podejście :( .
Zdrówko

Basenij a Ty znowu zaczynasz???
Dziewczyny on tak specjalnie :roll: .
Lubi robić zamieszanie i zwracać na siebie uwagę kontrowersyjnymi komentarzami albo linkami :evilbat: , tak ni w pięć ni w dziesięć.

Posted

Beata&Poświata napisał(a):
Basenji napisał(a):
Tak kochacie swoje kotki i wycinacie im kluczowe narządy? To ci dopiero podejście :( .
Zdrówko

Basenij a Ty znowu zaczynasz???
Dziewczyny on tak specjalnie :roll: .
Lubi robić zamieszanie i zwracać na siebie uwagę kontrowersyjnymi komentarzami albo linkami :evilbat: , tak ni w pięć ni w dziesięć.

To jest Beatko i w pięć i w dziesięć.
Wiem dlaczego to robicie ( ale dzięki Samba za edukację), ale sam fakt pozbawienia męskości, nawet kota, jest dla mnie trudny do zniesienia.
Tymniemniej wszystkie koty i psiaki luzaki powinny być sterylizowane.
Zdrówko
Zdrówko

Posted

A ja się tak zastanawiam, czemu ci mężxzyźni tak osobiście do tego podchodzą, czyżby jakiś kompleks ...? :hmmmm: :lol:

Basenji należą Ci się wielkie gratulacje, ilekroć czytam to kocie "nu pogodi" umieram ze śmiechu :D :D :D

Posted

Inspektor Piesiak na tropie -część II
Odcinek 1. Ucieczka Mruczysława

Korzystając z nieuwagi MKŻ niebezpieczny przestępca Mruczysław wymknął się z więzienia. W jego żółtych oczach błyszczała chęć zemsty na przedstawicielu prawa.................. .
Inspektor Piesiak podjął pościg.

Zdrówko

Posted

Chcę jeszcze wrócić do zachowania się kotów po sterylizacji (płeć obojętna). Mam taki zwyczaj, że jak już jestem w domu z kotami w koszyku, to koty są w koszyku jeszcze jakieś 2-3 godziny. Nawet jeżeli posiusiają kocyk, to nic trudnego potem go wyprać.
Po tym czasie otwieram kosz i kot już nie zatacza się i spokojnie wskakuje na tapczan lub regał. Napije się trochę wody, zaliczy kuwetę a na jedzenie nawet nie spojrzy. Dlaczego tak robię? Otóż nie mogłam patrzeć a i nie miałam na to czasu, aby wyczekiwać na całkowite wybudzenie się kota po narkozie. Chodził po mieszkaniu taki "kiwaczek", inne koty go trochę goniły, obijał się o meble. I tak sobie wymyśliłam przetrzymanie kota w koszyku. Oczywiście, od czasu do czasu zaglądam do środka, ale ona zazwyczaj śpią i śnią.
Co do diety, moje kociaki same ją trzymaja po operacji. Po dobrym obudzeniu - tylko woda. I bardzo dobrze, do narkozę (tak jak u ludzi) trzeba wysiusiać. Dopiero następnego dnia - jedzonko. One to same wiedzą, bo są b.mądre:)
Napisałam to tylko gwoli informacji. Może się ta info. komuś przyda.
Pzdr.

Posted

Właśnie zastanawiamy się z mężem nad drugim kotkiem.
Mężowi marzy się taki brytyjski niebieski, ale jest to koszt dla nas zbyt ogromny. :D
Najpierw musimy być pewni, że damy radę utrzymać kolejnego członka rodziny a potem będziemy sie zastanawiać jaki to kotek.
Już widzę to reakcję rodziny. :(

Posted

[quote name='Basenji']Inspektor Piesiak na tropie -część II
Odcinek 1. Ucieczka Mruczysława

Korzystając z nieuwagi MKŻ niebezpieczny przestępca Mruczysław wymknął się z więzienia. W jego żółtych oczach błyszczała chęć zemsty na przedstawicielu prawa.................. .
Inspektor Piesiak podjął pościg.

Zdrówko

Ciekawe, czy będą jakieś sceny mrożące... z pościgu?
Pozdrawiam.
:D

Posted

alina71 napisał(a):
Wyglądają na oswojonych ze sobą więc żadnych scen nie powinno być. :)

Alina
...

Na stopie prywatnej zapewne tak, ale nie jako postacie z serialu...
Zobaczymy co scenarzysta wymyśli.
Pozdrawiam.
:D

Posted

[quote name='alina71']Serial ciekawy. Czekam na kolejne odcinki. :D

Powinni się spotkać na nagle opustoszałej, głównej ulicy, Kot Mruczyslaw i Szeryf Piesiak. Szeryf, poprawiając błyszczącą w zachodzącym słońcu, gwieździstą odznakę, mógłby zakrzyknąć: El Gato! Zatrzymaj się, w imieniu Prawa! A Mruczyslaw odwrociłby się wtedy, stanął z szeryfem twarzą w twarz, podniósłby prawą przednią łapę i zapytał: Ale którego prawa, mojego czy twojego?...
(w tle pomarańczowy zachód słońca i pęki suchego zielska, turlane przez wiatr od północnego-zachodu, oczywiście)

Posted

[quote name='Samba'][quote name='alina71']Serial ciekawy. Czekam na kolejne odcinki. :D

Powinni się spotkać na nagle opustoszałej, głównej ulicy, Kot Mruczyslaw i Szeryf Piesiak. Szeryf, poprawiając błyszczącą w zachodzącym słońcu, gwieździstą odznakę, mógłby zakrzyknąć: El Gato! Zatrzymaj się, w imieniu Prawa! A Mruczyslaw odwrociłby się wtedy, stanął z szeryfem twarzą w twarz, podniósłby prawą przednią łapę i zapytał: Ale którego prawa, mojego czy twojego?...
(w tle pomarańczowy zachód słońca i pęki suchego zielska, turlane przez wiatr od północnego-zachodu, oczywiście)

... nie może zabraknąć jakiejś tabliczki wiszącej na łańcuchach i kołyszoćej się miarowo skrzypiąc na wietrze :lol:

Posted

A jeśli chodzi o dietę po sterylizacji, to pamiętam że ani kotka ani kocur nie chcieli nic jeść chociaz wszystko mieli pod nosem. Same najlepiej wiedzą kiedy zacząć. Nawet Harry wielki żarłok i wiecznie głodny nie ruszył nic przez cały dzień, a później po troszeczku próbował.

Posted

Odcinke 2-gi.
"Pościg"

"Mam Cię, Mruczysław!"-
Wyjodłował Inspektor.
"A figę, wypchaj się moim wyleniałym futrem!' - odmruczał kot.
"Czekaj no, ja cię................"

zdrówko
Admin - foto w wersji 500x375