Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

coztego napisał(a):
Wiecie co, przy okazji tej sterylki i chodzenia w kołnierzu, nabrałam podejrzeń, że nadmierne łzawienie u malizny powoduje żwirek. Teraz nie grzebie tyle w kuwecie, nie wtyka nosa w żwirek i łez jest o wiele mniej :hmmmm:

Może jest uczulona na któryś ze składników dodatkowych - dajesz zapachowy czy zwykły? Poza tym są różnej grubości - może grubszy byłby lepszy? Musisz po prostu poeksperymentować....
;)

• Replies 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Poświata

1267

• tajdzi

1093

• Patka

1053

• adda

666

Top Posters In This Topic

Posted

coztego a jaki żwirek macie obecnie? Może jest za bardzo pylący?

an3czka ja chyba nie w temacie.. a co z Irciem? :roll:

Posted

an3czka napisał(a):
Dzień dobry. Nazywam się Ivo:p

A co to za kosmita? :crazyeye:
Squ napisał(a):
coztego a jaki żwirek macie obecnie? Może jest za bardzo pylący?

Obecnie mamy (praktycznie od zawsze) Benek bezzapachowy, kompaktowy :hmmmm: Kota miała kiedyś Cats best eco plus, wtedy łzawiła jeszcze mocniej. Dopiero dzisiaj zaczęłam kojarzyć fakty :cool1:

Posted

Witam mam do oddania małego kotka - na poczatku lutego może już zostać adoptowany przez kochających ludzi. Został znaleziony jeszcze ślepy - wykarmiony, wychuchany wygląda dziś tak. Może macie kogoś kto by stworzył mu kochającą rodzinę. Zobaczcie jaki to przystojniacha.

i jak Wam się podoba?

Posted

agabass napisał(a):

i jak Wam się podoba?

Cudny jest :loveu: Choć ja nie lubię czarnych kotów (psów też) :p

Nie widzę powodów, aby opuszczał domek, w którym mu tak dobrze... :razz: Uszami nawet się ładnie komponuje z basenji :lol:

Posted

[quote name='an3czka']No jak to co? Jest Ircio i Ivo:p
I wszystko jasne :multi:

Obecnie mamy (praktycznie od zawsze) Benek bezzapachowy, kompaktowy :hmmmm: Kota miała kiedyś Cats best eco plus, wtedy łzawiła jeszcze mocniej. Dopiero dzisiaj zaczęłam kojarzyć fakty :cool1:
Hmm to może z silikonowym spróbować?

Posted

coztego napisał(a):
Nie widzę powodów, aby opuszczał domek, w którym mu tak dobrze... :razz: Uszami nawet się ładnie komponuje z basenji :lol:
To samo chciałam napisać, Aga dlaczego nie chcesz zatrzymac kotecka :cool3: ??? Zobacz An3czka zaczęła od jednego i poszło piorunem, już ma dwa, a jak znam życie i zakoconych/zakręconych to pewnie jeszcze nie koniec :evil_lol: .
coztego napisał(a):
Benek kurzy jak cholera, co widzę po lustrze i półce w WuCecie :roll: :mad: . Zmień koniecznie, metodą prób i błędów, tylko nie od razu. Dostaw drugą kuwetę z nowym żwirkiem i poczekaj aż kot go zaakceptuje (albo i nie), dopiero pomału wycofuj sie z Benka. Koty nie lubią drastycznych zmian, więc mogą różnie reagować, nawet załatwianiem się poza kuwetą. Powodzenia :kciuki:

Posted

Squ napisał(a):

Hmm to może z silikonowym spróbować?

Taki mam plan :cool3: Tylko odczekam jeszcze z tydzień po zdjęciu szwów, żeby całkiem doszła do siebie, a potem wprowadzę zmiany w jej życiu :p

Jeśli ktoś zna żwirki, które nie pylą, a jednocześnie są świetne :evil_lol: to piszcie :cool1:

Posted

mniamusny jest

ja tam uzywam naturalnego coś w stylu cat's best eco tylko tańszy teraz zamówiłam Pionio - zobaczymy mi to nie pyli z tych pyli pigwa ...

Posted

Ja uzywam Pinio czy jakos tak ale dla wyscielenia klatek szczurów ;) I nie pyli gdyz noski maluszki maja czyste nie to jak po innych zwirkach co strasznie pylily i szczury mialy cale noski zaklejone zwirkiem. Ja nie narzekam na niego:razz:

Posted

Szczerze powiem, że nie widziałam niepylących żwirków ;)
Nawet ten silikonowy pyli się - mniejsze kawałeczki odkładają się niżej, może tego nie widać, ale ja przez cały czas czułam zapach tekiego... jakby paskudnego zardzewiałego czegoś... i to ten żwirek sam z siebie tak pachniał, nawet jak był świeży
No i strasznie szybko się zużył - nieprawda, że miesiac to spokojnie wytrzyma
No i dodam, że po kilku siuśkach dosłownie - zaczyna się robić żółty i nie wygląda tak estetycznie jak na początku.

Mała zmiana tematu:
Mój Marceli :)

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

tajdzi- :crazyeye: Marceli jest rewelacyjny , przepiękny, cudo prawdziwe, jestem zachwycona ; ten pyszczek-pięknie umaszczony i te oczy:loveu:

Ja od poniedziałku czekam na narodziny mojego miaukuna i mało juz jaka nie zniosę, a kotka sie ociąga:evil_lol:

Posted

[quote name='Jupi']tajdzi- :crazyeye: Marceli jest rewelacyjny , przepiękny, cudo prawdziwe, jestem zachwycona ; ten pyszczek-pięknie umaszczony i te oczy:loveu:

No właśnie - dlaczego te oczy są niebieskie :crazyeye:
Z pozostałymi wyrazami zachwytu w pełni się zgadzam (ale i tak moim faworytem na tym forum jest Walery - to miłość od pierwszego wejrzenia, nic na to nie poradzę).
;)

Posted

Tajdzi, Marceli jest pięknościowy:loveu:
A Ty zapewne jesteś mistrzynią w robieniu zdjęc, powiedz, w jaki sposób uzyskujesz takie tło jednolite??? No i ta ostrość...:modla: