Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lara napisał(a):
Moze w poniedzialek bym wpadla i bysmy pojechaly zaszczepic? :razz: Dowioze tez kilka porcji mieska skoro tak sie slicznie nam dziewczyna zaokragla :p

Lara o której jutro możesz być u mnie? Musimy się wyrobić przed godz. 14.30
Dziś odkryłam, że Zuzia uwielbia bawić sie piłeczką :lol:, niestety broni jej i obwarczała nawet swoją przyjaciółkę Dziką.
Przyłapałam dziś Zuzię na jedzeniu kupy Dzkiej :angryy: bardzo się na nią za to gniewałam :mad:. Jutro u wetki będziemy szukać porady.

Posted

Płaczę ze szczęścia jak to widzę .Zośka gruba zadowolona no i jeszcze ta piłeczka kto by pomyślał,że ona kiedykolwiek czegoś takiego doświadczy ,ale warto było tyle czekać .

Gajowo a jak tam zaświadczonko ,o które prosiłam????:cool3:

Posted

Zuzia tak się rozzuchwaliła, że zaczęła terroryzować Dziką :mad:, a wszystko przez piłeczkę. Zabierała piłeczkę do wspólnej budy /właściwie budy Dzikuni
która przyjęła ją do siebie wspaniałomyślnie/ po czym warczała nie pozwalając
wejść koleżance. Wczoraj rano doszło do tego, że i Dzika się wkurzyła i zaczęła oszczekiwać koleżankę :angryy:. Finał jest taki, że dziewczyny rozdzieliłam
a piłkę zabrałam :loveu:.
Funia pytałam wetki o zaświadczenie, powiedziała, że może napisać tylko o złym stanie skóry i ew. wychudzeniu, bo to mogła stwierdzić podczas pierwszej wizyty.

Posted

dodałam Zuzię na:
eoferty
giełda ogłoszeń
kup sprzedaj
4 łapy
kupię psa
mój pupil
ogłoszenia24polska
ogłoszenia-drobne
ojoj

wykorzystałam tekst i wpisałam namiary ze strony beaucerony

trzymam kciuki za czarnulkę!

Posted

Gajowo ,trzeba kupić drugą piłkę i wtedy może będzie spokój.Zaświadczenie mile widziane ,dam ci adres na PW <Proszę wyślij mi to koniecznie

Posted

patrze i patrze ze wszystkich stron...
ogladam ta czy nie ta...?
wzrok bystry
glowa podniesiona
hmmm
chyba jednak nie ta..nieee nie ta Zosia...

Gajowa chyba jednak podmienila suczke:cool3: tylko dzwoneczek hmm jakis znajomy:eviltong:

nieprawdopodobne, by to byla ta sama zahukana zabidzona panna zamoscianka..
ta ze zdjecia to Pani pelna postawa...a jak pięknie glowe nosi
glowa do kapelusza...
arystokratka!

Gajowa, jak Ty to robisz? nic tylko jakies zaklecia, czary mary, abrakadabra...hokus pokus:hmmmm:
albo inne tajemnicze
albo codziennie jej cos :siara: na lepsze samopoczucie i panna zamoscianka zrobila sie hmmm zabawowa?

zdradzisz?
nie badz taka..powiedz..
niechze skorzystaja, zwlaszcza ci, narzekajacy na wszystko...
panaceum potrzebne

na ten Nowy Rok...

Posted

Pixie Zuzia faktycznie bardzo zmieniła się od przyjazdu. Wystarczyło dobre odżywianie, spokój, poczucie bezpieczeństwa, dobre słowo i fajne towarzystwo aby stała się żwawo biegającą, dość pewną siebie sunią.
Zuzia ma nową koleżankę Nutkę, młodziutką sunię tego samego wzrostu, z którą pieknie się bawi ale do budy wpuścić jej nie chce :shake:.

Posted

Broni biedactwo swojego miejsca, moze pierwszego od długiego czasu, za którym tak tęskniła w tym naszym schronie.
Bo nas nie kazdy pies ma to szczescie miec własny kawałek budy:roll:
A Zuzia coraz piękniejsza!!!
Trudno rozpoznac w niej tamtą wystarszoną, wychudzoną Zoskę

Posted

Zuzia od wczoraj upodobała sobie budę i kojec Nutki i koniecznie chce tam sie dostać. Jak tylko otwieram drzwi i wypuszczam Nutkę Zuzia natychmiast
wchodzi do jej budy i tam siedzi przez parę minut. Dopiero później wychodzi
żeby sie z nią bawić. Teraz na noc zamieniły sie miejscami.
Lara w weekend planuje sterylkę Zuzi.

Posted

Czy sterylka umówiona ?
Zuzia bardzo, bardzo powoli przybiera na wadze. Przy tej ilości zjadanego pożywienia efekt powinien być szybszy. Moja teoria jest taka, że ona słabo
przyswaja karmę /kupska są też bardzo duże/.

Posted

To trzymam za dziewczynę i sterylkę:lol:
Po tym naszym schroniskowym jedzeniu to łatwo nie jest; u mojej suki czekałam 2 miesiące na widoczne efekty i normalne koopki

Posted

Lara napisał(a):
Tak, tak, sterylka w sobote! :p w piatek wieczorem mam tylko zadzwonic i sie umowic konkretnie na godzine, mysle, ze tak okolo 9 rano bym byla u Ciebie Gajowa i na 10.00 bym dojechala do doktora, bylo by ok?

Dobra, dobra! karme zmienie jak sie ten worek skonczy :eviltong: na ile jeszcze zostalo jedzonka? wyjezdzam 15-go na 2 tyg. to pewnie musialabym zamowic na poczatku przyszlego tygodnia. Gajowa a po ryzu z kurczakiem / indykiem tez byla sraka? Bo chcialabym tak 2-3 dni po sterylce jej lekkie zarelko robic :lol:

Co do godziny zdzwonimy się wieczorkiem. Po ryżu z kurczakiem Zuzia miała sraczkę niestety :loveu:. Po suchej karmie kupska są dobre chociaż czasami też zdarza się placek. Teraz w czasie mrozów dawałam jej ciepłą rozmoczoną karmę.
Wczoraj Nutka, która ma cieczkę i ruję niegroźnie zaatakowała Zuzię, więc pannice są rozdzielone... i baaardzo do siebie tęsknią.

Posted

Jak tam moja Zosieńka po operacji sie czuje wszystko OK???? A co do sraki To KORA jeszcze tydzień temu ją miała ,a jest w domku już dwa miesiące .Także one chyba wszystkie takie bidule rozregulowane są :shake:

Posted

Zuzia po przebudzeniu ok. 15.30 cały czas stoi lub chwilami chodzi po mieszkaniu głównie jednak stoi... oczy jej sie zamykają, zasypia na stojąco.
Ani razu się nie położyła :shake: trochę mnie to martwi.
Czy to możliwe, że jest tak skrępowana pobytem w mieszkaniu ?

Posted

Zuzia wczoraj wędrowała prawie do pierwszej. Przygotowałam jej dwa posłania; jedno przy łóżku a drugie w przedpokoju. Zaczęła spać przy łóżku
ale w nocy poszła do przedpokoju i tam chrapała do rana. W nocy o 4 godz. musiałam wypuścić moją Gajkę i było też trochę zamieszania, żeby panienki sie nie spotkały.
Dziś Zunia śpi praktycznie cały dzień, były dwa spacerki po ogrodzie ale tylko
siusiu i do domu. Apetytu jeszcze nie odzyskała :shake: na obiad zjadła bardzo malutko .

Posted

O Jezu jak się martwiłam o nią ,Ale Gajowo już wszystko OK ? Ja się tak boję mimo wszystko tych sterylek. Ucałuj ją ode mnie to taka kochana suczyna .

Ukłony dla Ciebie i Lary za poświęcenie i oddanie dla sprawy ,ściskam was i całuję życząc nieustannego zdrówka !!!!