Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale mi dziewczyna wypiękniała,a jaka grubaśna sie zrobiła .DZiewczyny a ona tak bez kołnierza chodzi ??

Pytam bo jak woziłam suki na sterylkę ,u takich biednych ludzi to jedna z suk niestety wydarła sobie wszystko i umarła w strasznych męczarniach ,no ale ona jej po prostu nie dopilnowała ,stało się to w drugiej dobie lekarz nie kazał kołnierza bo szef 3cm ,ale ja mam już uraz po tamtym i zawsze teraz zakładamy jak mamy jakieś sterylki:roll:

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzieńko moja kochana znajdz dobry domek ,choc jak to piszę to skóra na mnie cierpnie ,czy gdzieś jest lepiej niż tu gdzie jesteś??/

Jak zniesie kolejne rozstanie ,o mój boże jakie to wszystko jest trudne.....

Posted

Zuzia dzisiaj już całkiem dobrze ;) Wygląda jeszcze na słabiutką, ale zdążyła już pogonić Dziką broniąc swojej budy.
Na pożegnanie dostała smakołyka, na widok którego od razu poczuła się lepiej :razz:

Posted

Zuzieńka dziś koło południa przeprowadziła się do swojego kojca. Myślałam, że będzie płakała ale chyba nawet była zadowolona bo w mieszkaniu nudno...
jak długo można spać :lol: a innych zajęć nie było :shake:. Obeszła teren całkiem żwawym krokiem, załatwiła się i zaszyła się w budzie. Dałam jej dodatkowo kurtkę, żeby miała sie w co zawinąć ale chyba żle zrobiłam, bo jeszcze zacieklej broni budy :evil_lol:.
W domu zachowuje sie idealnie , utrzymuje czystość i leży tylko na wyznaczonych posłankach.
Jednym słowem kochana sunia !

Posted

Zunia ma problemy zdrowotne. Biegunka nie ustapiła wobec tego dostaje już trzeci dzień specjalny antybiotyk /białe kryształki działające w jelitach- nie znam nazwy/ oraz dałam do badania kupę pod kątem występowania lamblii. Wynik badania nie jest jednoznaczny - znaleziono
w pobranej próbce 2 sztuki co podobno mieści sie w granicach fizjologii.
Teraz już jest znacznie lepiej, biegunka ustąpiła.
Jeżeli po zakończeniu antybiotyku biegunka powróci podamy preparat na lamblię.
Zdaniem wetki Zunia ma objawy typowe dla alergików
- skóra, chociaż jest duża poprawa jest w złym stanie
- oczy, Zunia bardzo często ma wyciek "białawego kisielku" z oczu. Te okulary
wokół oczu to zaschnieta wydzielina - teraz wycieramy codziennie herbatą
wyglada to lepiej
- biegunki też moga być jednym z objawów alergii
Najlepszym rozwiązaniem byłoby przestawienie suni na dobra karme hypoalergiczną i po 2 miesiącach okazałoby sie czy potrzebne jest
jakiekolwiek leczenie.
Decyzje co do karmy trzeba podjac szybko bo nie mogę wrócić do poprzedniej, która prawdopodobnie wywołała biegunkę / ?/ a obecnie
daje jej Royal Canin Maxi Adult /pożyczony od Nutki/ .
Dodatkowo Zunia ma uczulenie na nici chirurgiczne i troche jej się paprze przy szwie.
To chyba już wszystko... Lara wyjechała na urlop i sama nie4 mogę decydować.

Posted

Gajowa - spróbuj przez chwilkę podawać Zuzi Wolfsbluta naszej Dzikuni - to świetna karma i wiele osób stosując ją u swoich psiaków, nawet z problemami alergicznymi, miało świetne efekty. Według nas to o wiele lepsza karma niż Royal. Zawsze można spróbować...

Posted

Zuzieńka dostała dziś rano ostatnią porcję antybiotyku, zobaczymy w ciągu najbliższych dni czy wszystko będzie w porządku.
Zunia bardzo szczeka na nową koleżankę starszą ONkę. Taka była ostatnio
biedna, że dałam jej znów piłeczkę . Teraz piłeczka jest stale w budzie a Zuzia zaciekle jej broni.

Posted

Zuzieńka dostanie duży worek tej karmy od koleżanki Dzikiej w prezencie ;) Karma jest naprawdę rewelacyjna - Gajowa może potwierdzić bo ma porównanie, co do jakby to napisać... qppp :cool3: Dzikiej no i jej ogólnego wyglądu.
Zamówimy dla Zuzi wersję z jagnięciną - ona jest najmniej uczulająca i wtedy zobaczymy, czy to o alergię pokarmową chodzi. Z rybą też jest bardzo dobra, ale dla dużych psiaków ma za małe granulki.

Posted

Zuzieńka ma się doskonale gorzej ze mną /dopadła mnie grypa/ .
Z naszej suni robi się prawdziwa piękność - wczoraj państwo, którzy
odbierali Nutkę zachwycali się Zuzią. Włos jest coraz gęściejszy przydałoby sie ją wyczesać - mam duży asortyment grzebieni i szczotek dla kudłaczy ale
dla niej nic się nie nadaje.
Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni wyszłam do psiaków na dłużej i bawiłyśmy sie w piłeczke. Zabawa nie trwała długo bo Zuzia piłeczkę zaraz zabiera do budy
i... koniec grania.

Posted

Wszystko chomikuje w budzie. Ma tam też dużą, skórzaną, prawdziwą piłkę do
gry w siatkę. Będzie można ją zobaczyć jak ciocia Lara wstawi fotki... może dziś znajdzie chwilkę czasu :lol:.

Posted

Lara napisał(a):
Zuzia lubi tez dzieci! na szczescie nie ma tendencji aby zabierac i zanosic je do budy ;)

:evil_lol: oj uważaj Lara - bo może jej się tak spodobać, że postanowi sobie przywłaszczyć ;)

Zuziaczek coraz piękniejszy :loveu:
Życzymy zdrówka cioci Gajowej - jak już dojdzie do siebie, to podjedziemy na chwilkę z Dzikunią coby poganiała z koleżanką z budy :razz:

Posted

Boże ,jaka ona piękna moja kochana Zosieńka !!!! To psie chyba potrafi nawet pchły kochać .Idealne stworzenie .

Ukłony dla Gajowej i dla Lary:loveu:

Posted

[quote name='funia']
Ukłony dla Gajowej i dla Lary:loveu:[/quote]
Przyłączam się do ukłonów i podziekowań:loveu:
Brawo dziewczyny:multi:
Zuzka przepiękna.
Jeszcze niedawno zachwycałam się Dziką, bo nasza Zosienka w porównaniu z nią to straszna byla bidulka.
A teraz... :loveu: