Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

funia napisał(a):
zośka jest cudowna ,biega po całym podwórku i jest szczęśliwa uwielbia dzieci ,przetestowałam swoją dwuletnią córeczkę chciała ją cały czas lizać .Jest łagodna i bardzo barzo kochana .NIe :lol::lol:długo wyruszamy do Krasnegostawu.

Są tez zdjęcia:cool3:
Jeszcze chwilka ...

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna z niej sunia, łagodna dla ludzi i zwierząt - ideał po prostu.
Jutro rano odbieram sunię na parkingu Sadyba Best Mall o 7 rano. Mam nadzieję, że osoba wioząca jest wyposażona w mój nr telefonu. W podróży zawsze może zdarzyć się opóźnienie więc dobrze być w kontakcie telefonicznym.
Aha pomyślcie nad zmianą imienia suni. Nie mogę wołać na nią Zosia ze względu na najbliższych sąsiadów :evil_lol: .

Posted

to bidulka rzeczywiście ma zraniony nosek. W świetle widać, że jest krew :-(

Funi należą się peony za wyciągnięcie tego wielkiego biedaka,
Gajowej za przygarnięcie.

Gajowa - mąż ma Twój numer. Napisz mi proszę jakim samochodem będziesz, jaki kolor, żeby łatwo się odnaleźć. ;)

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Śliczna z niej sunia, łagodna dla ludzi i zwierząt - ideał po prostu.
Jutro rano odbieram sunię na parkingu Sadyba Best Mall o 7 rano. Mam nadzieję, że osoba wioząca jest wyposażona w mój nr telefonu. W podróży zawsze może zdarzyć się opóźnienie więc dobrze być w kontakcie telefonicznym.
Aha pomyślcie nad zmianą imienia suni. Nie mogę wołać na nią Zosia ze względu na najbliższych sąsiadów :evil_lol: .

Tak ma do Ciebie numer.DZiękuję za wszystko i trzymam kciuki za koniec akcji.;)

Posted

jeśli ma być zmiana imienia to niech będzie ZUZA ,też na Z bo to mi do niej pasuje:cool3::cool3:

TA sunia bedzie dla swojej pani lub pana najcudowniejszą osobą pod słońcem ,jest w niej tyle pokładów miłości że to jej serduszko aż się z piersi wyrywa żeby kochać .TO wielki zaszczyt zostać włascicielem takiego psa:iloveyou::iloveyou:

TAk smutno patrzyła gdy ja zostawiałam ,dobra bo już ryczę będzie tego ....

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
to bidulka rzeczywiście ma zraniony nosek. W świetle widać, że jest krew :-(

Funi należą się peony za wyciągnięcie tego wielkiego biedaka,
Gajowej za przygarnięcie.

Gajowa - mąż ma Twój numer. Napisz mi proszę jakim samochodem będziesz, jaki kolor, żeby łatwo się odnaleźć. ;)

A Rodzicom Maciusia za wspaniałą współpracę i dogranie akcji.:loveu:

Posted

funia napisał(a):
jeśli ma być zmiana imienia to niech będzie ZUZA ,też na Z bo to mi do niej pasuje:cool3::cool3:

TA sunia bedzie dla swojej pani lub pana najcudowniejszą osobą pod słońcem ,jest w niej tyle pokładów miłości że to jej serduszko aż się z piersi wyrywa żeby kochać .TO wielki zaszczyt zostać włascicielem takiego psa:iloveyou::iloveyou:

TAk smutno patrzyła gdy ja zostawiałam ,dobra bo już ryczę będzie tego ....

Obiecuję, że będę o nią dbać. Będzie miała do dyspozycji zadaszony kojec
z ciepłą budą i drewnianą podłogą. O ile dogada się z Dziką /wierzę, że tak się stanie/ będzie biegała wolno po 500 m2 wybiegu.

Posted

Gajowa, ale bądź gotowa przed 7, bo to równie dobrze może być trochę po 6 rano.

Umówmy się, że mąż da Ci znać godzinę przed przybyciem na Sadybę, czy godzina Ci wystarczy do zebrania się?

mąż ma tel. zastrzeżony, więc jego numer Ci się nie wyświetli, mówię to, o niektórzy się boją takich tel i nie odbierają :)

my już się kładziemy, Zosio-Zuzia też śpi, dobranocka.

Posted

Jak przebiegla podroz?

Gajowa napisze z pewnoscia, jak sie miewa pensjonariuszka i czy radosnym merdaniem powitala nowych znajomych, czy tez jeszcze zaniepokojona zmiana otoczenia?

Posted

Zosia ok 9 była na miejscu ,Rozmawiałam z Gajową na razie zapoznaje się z nowym otoczeniem i próbuje zrobić kupkę .mam obiecane ,że wieczorem coś wiecej się dowiemy.

Posted

Lara napisał(a):
Gajowa pewnie odezwie sie wieczorem, teraz zajmuje sie sunia :p Sunia w strasznym stanie fizycznym, psychicznie tez kiepsko :-( teraz odpoczywa w cieplej budzie po koszmarze schroniska... oby szybko o tym zapomniala. Bedziemy sie o to starac. Jutro zabierzemy sunie do weta, ustawimy leczenie skory i zbadamy reszte.

Dobrze ze sunia jest juz na miejscu.
To nowy etap w jej zyciu; myslę, ze ona juz to wie:lol:
Co do stanu fizycznego suni - większość psów wyciąganych przez nas ze schronu tak wygląda.
Tym bardziej cieszy kazdy kolejny zabrany z tego miejsca.
Zośka -juz po wszystkim:multi:
Dziękujemy za sunię:loveu:

Posted

Sunia wygląda bardzo źle :jest wychudzona a jednoczesnie ma nienaturalnie
wzdęty brzuch, ma rany na pysku prawdopodobnie od pogryzień, skóra w fatalnym stanie, wokół oczu charakterystyczne łysiny , jest bardzo brudna.
Największym problemem w tej chwili jest to, że Zosia nie może się wypróżnić
i widać , że bardzo cierpi z tego powodu. Przez cały dzień napinała się, jęczała
usiłując wydalić z siebie prawdopodobnie fragmenty kości ale udawało się tylko
wycisnąć trochę płynu i kilkadziesiąt kawałków wielkości 1-2 cm3 "zmielonych"
kości.
Teraz na kolację dostała karmę z ciekłą parafiną, którą dostarczyła ciocia Lara
- mam nadzieję, że pomoże.

Posted

pixie napisał(a):
Jak przebiegla podroz?

Gajowa napisze z pewnoscia, jak sie miewa pensjonariuszka i czy radosnym merdaniem powitala nowych znajomych, czy tez jeszcze zaniepokojona zmiana otoczenia?

Myslę, że zmiana otoczenia jest dla niej szokiem tak samo jak podróż /podobno
spędziła kilkanaście godzin w niewielkim kontenerku/ więc na zapoznanie z
psim koleżeństwem nadejdzie czas. Sunia teraz najbardziej potrzebuje spokoju
i poczucia bezpieczeństwa, a bliska obecność innych psów denerwuje ją.
Najchętniej przebywa w budzie zakopana w słomę. Na spacerki wychodzi niechętnie robi siuuu i zaraz wraca do budy. Niestety kuupka w kojcu kilkadziesiat razy w ciągu dnia...
Rano nie chciała nic jeść ale obiad i kolację zjadła z apetytem .

Posted

Trzymamy kciuki za sunieczke, faktycznie bardzo przypomina beaucerona.
Jezeli ma poczatki nuzycy - lyse placki dookola oczu - to dobrze byloby jej zalozyc obrozke preventic - dobrze dziala na pasozyty. Dobry tez jest advocat.

Posted

Jak ją zabrałam ze schronu do domu to była bardzo zadowolona nic nie wskazywało na to ,że się zle czuje .Zrobiła 5 kup ,zwartych w miare mormalnych tylko ohydnie zółtych.Biegała z moimi dziećmi cały czas po podwórku i tam gdzie jej pościeliłam bardzo chętnie się kładła ,za chwilę ochoczo wstając do zabawy i wylizując mojej Majeczce bużkę.

Tak sobie teraz myślę ,a może Zosia załamała sie że ją oddałam .?? odwiedzałam ją regularnie w schronie i w końcu ją z tamtąd wzięłam żeby oddać znowu gdzie indziej ..... Na moim podwórku chodziła za mną krok w krok cały czas jej mordka przy mojej ręce a jak wchodziłam do domu to jej oczy prawie płakały .I w końcu ta podróż ,może jakieś piętno odcisnęła na niej ciasna klatka i długi pobyt w niej [wiem ,że wszyscy się bardzo starali ]. jak bardzo była przerażona wie tylko ona .Może trzeba było odczekac i za jakiś czas ją wieżć .

Boże gdybym tylko mogła Zosieńko byłabyś moja na zawsze do końca , życze ci suniu wszystkiego co najlepsze .Jestes w cudownych rekach i będzie już tylko lepiej.

To pieprzone zamojskie schronisko ma całą galerie takich psich wraków ,ona jest jeszcze w stanie wzglednym,jeśli chodzi o kości to jest to oczywiście podawane jako dodatek do tych pomyj które jedzą .I nie dziw ,że pózniej zdarzaja się takie sytuacje jak z MOją Zosieńką.

Lara to może być poważna sprawa ,trzeba jej założyć czopek ,on też rozmiękczy zbity kał jeśli nie jest za pózno.Jelito grube mogło się zaczopwać resztkami kości i nie daj boże poranić cały przewód .Ona prze ,a to nic nie wychodzi .

czy leciała jej krew z odbytu ??/