DG32 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 No to wszystko na dobrej drodze :multi:. Quote
danka1234 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 [quote name='teresz10']Jeden z pracowników biura(?) ma takie studia ukończone i jest dobrym doradcą przy adopcjach, bo ma ''oko'' na pieski co dzień. Januś go bardzo lubi, to ten pan mi go polecał - i rozmawiał ze mną kilka razy. Jeżeli wszystko wypali szukamy transportu z w-wy do...olsztyna. No chyba że ktoś ma rodzinę z olsztyna i ma zamiar spedzic swieta na lubelszczyznie, albo odwrotnie. kiedy ma byc wiadomo czy Januś toleruje kotki? Quote
teresz10 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Jutro jade do schronu, bo chciałabym jak najszybciej się dowiedziec. Poza tym w schronie była sunia czarna wyglądająca jak jamnik szorstkowłosy lub jakis niski terierek. Siedzi mi w głowie cały czas... Chcę jej zrobić kilka zdjęc. Quote
teresz10 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Zdjęcia wysłałam do pani Danusi, proszę o pomoc w zamieszczeniu. Janus nadal w schronie - domek na dotkniecie reki. Pies nie został dzisiaj sprawdzony na koty, bo nie było czasu - był dzisiaj galimatias przedświąteczny, dużo ludzi po psa do adopcji, a pracowników niewielu. Ale byłam znowu u Janusia i go długo obserwowałam. Lubię go coraz bardziej, To młody pies, taki psi nastolatek. Jestem pewna ze pokazuje zęby tylko po to zeby pokazac, i to jest pseudoagresja- to piesczoch! Zobaczcie te zdjecia z opiekunem - Jadę jutro męczyc o kontakt z kotem i psim psychologiem. Zaopatrzę sie tez w parówki - myśle ze skoro pieszczoch to i łakomczuch...a miesiąc temu taka bidusia w boksie stała i patrzyła, patrzyła... Quote
szczecinianka Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Mam nadzieję, że jeszcze przed Świętami coś się w tej sprawie ruszy. Dobra wiadomość to byłby najlepszy gwiazdkowy prezent. I dla nas i dla jamniora. :loveu: Quote
danka1234 Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 zaraz wstawiam fotki. Jamniś warczy ze strachu,stresu,otaczajacego go miejsca. jak tylko trafi do domku i troszke sie zaaklimatyzuje bedzie przylepką i pieszczechem.Tak było z Neosiem z Koszalina,nawed pracownicy tamtejszego schroniska sie go bali ze agresywny,swojego nowego Pana ugryzł parę razy na przywitanie ale wystarczyło parę dni i stał sie pieszczochem i przytulanką. Januś też potrzebuje tylko swojego domku w którym zozwolą mu by sie w nim poczuł bazpiecznie a będzie przekochanym słodziakiem. Toż to przesłodkie stwarzonko jest:loveu:tylko zagubione:-( jak sie łasi do Pana a ząbki ma piękne i bielutkie robaczek:lol: i tak wogule to jest przecudnie ładny:loveu::loveu::loveu: Quote
danka1234 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 jak tam sprawy u Janusia,jest szansa że na świeta będzie w nowym domku? Quote
teresz10 Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Janus musi byc przyjazny wobec kotow, a przynajmniej obojętny - musimy wiec sprawdzic , czy tak jest... Quote
szczecinianka Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 I co, jeszcze nic nie wiadomo? :shake: Quote
Isadora7 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 szczecinianka napisał(a):I co, jeszcze nic nie wiadomo? :shake: Sie podpinam do pytania:loveu: Quote
DG32 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 http://www.100lat.pl/kartki/2/238/ Wesołych Świąt, Pysznych kości, A przede wszystkim wspaniałego domku! Quote
danka1234 Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 oby ten domek jak najszybciej przyszedł do Janusia. Quote
szczecinianka Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Ten brak nowych wiadomości mnie martwi. :shake: Quote
Isadora7 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 szczecinianka napisał(a):Ten brak nowych wiadomości mnie martwi. :shake: mnie również Quote
teresz10 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Witam... Janus sie ma bardzo dobrze i wyglada coraz lepiej. Nie zdążyłam znalezc odpowiedzi na zadane mi pytania przed swietami (odnosnie kota) Rozmawiałam z psim psychologiem po raz kolejny,sprawdził na moją prośbę i odpowiedział mi jednoznacznie ze Janus rozkręcił się, za kotami nie przepada!!! - tak wiec jest duze ryzyko ze w takim domu moze byc z nim kłopot. Nie chcę mu robic złej opini - bo z kolei powiedział ze jego stosunek do człowieka jest uległy i przyjacielski. Tak wiec szukamy domu bez kota. Jamnior jeden ! Kotek w domu do ktorego miałby pójsc Janus ma 4 m-ce i jest ufny do psów, śpi z psem teraz - wiec dlatego bałam sie ze Janus mógłby mu cos zrobic na dzien dobry i co wtedy ? Quote
teresz10 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Nie chcę Janusiowi robic złej opinii , tak chciałam napisac...Zaraz zadzwonię do pani z Olsztyna i wyjasnie. Quote
danka1234 Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Januś ma sie dobrze a to najważniejsze no mógłby być problem skoro nie bardzo kotki lubi,zreszta chyba jak większośc jamników. Masz na oku jakis inny domek jeszcze dla Janusia? Quote
teresz10 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Mam telefon do pani ktora ma 2 suczki jamniczki, chyba. Chciała wykastrowanego chłopaka, ale po 2.01. Mam jej telefon. Szczerze liczyłam ze Janus przejdzie probe ognia, wody i kotow - bo dom w Olsztynie idealny, jamniczy i z ogrodem. Quote
dorcass Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 za 2 dni konczy sie allegro, wystawie go znowu z nowymi zdjeciami i dodam ze nie toleruje kotow Quote
Isadora7 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 czyli nadal jest na zasadzie że tam gdzies dzwonią tylko nie możemy trafic gdzie. Dobra szukamy domku dla jamnisia. Quote
teresz10 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Prawdopodobnie jezeli wszystko bedzie ok jamnik trafi do nowego domu, 130 km od Lublina ,okolice Hrubieszowa. Domek od lat jamniczy, bez kota ! A więc zaciskajcie te kciuki ile sił ! Quote
danka1234 Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 trzymamy cały czas żeby wreszcie miał swój domek,robaczek kochany:loveu: Quote
Recommended Posts