Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='teresz10']Jeden z pracowników biura(?) ma takie studia ukończone i jest dobrym doradcą przy adopcjach, bo ma ''oko'' na pieski co dzień. Januś go bardzo lubi, to ten pan mi go polecał - i rozmawiał ze mną kilka razy. Jeżeli wszystko wypali szukamy transportu z w-wy do...olsztyna. No chyba że ktoś ma rodzinę z olsztyna i ma zamiar spedzic swieta na lubelszczyznie, albo odwrotnie.

kiedy ma byc wiadomo czy Januś toleruje kotki?

Posted

Jutro jade do schronu, bo chciałabym jak najszybciej się dowiedziec. Poza tym w schronie była sunia czarna wyglądająca jak jamnik szorstkowłosy lub jakis niski terierek. Siedzi mi w głowie cały czas... Chcę jej zrobić kilka zdjęc.

Posted

Zdjęcia wysłałam do pani Danusi, proszę o pomoc w zamieszczeniu.
Janus nadal w schronie - domek na dotkniecie reki. Pies nie został dzisiaj sprawdzony na koty, bo nie było czasu - był dzisiaj galimatias przedświąteczny, dużo ludzi po psa do adopcji, a pracowników niewielu. Ale byłam znowu u Janusia i go długo obserwowałam. Lubię go coraz bardziej, To młody pies, taki psi nastolatek. Jestem pewna ze pokazuje zęby tylko po to zeby pokazac, i to jest pseudoagresja- to piesczoch! Zobaczcie te zdjecia z opiekunem - Jadę jutro męczyc o kontakt z kotem i psim psychologiem. Zaopatrzę sie tez w parówki - myśle ze skoro pieszczoch to i łakomczuch...a miesiąc temu taka bidusia w boksie stała i patrzyła, patrzyła...

Posted

zaraz wstawiam fotki.
Jamniś warczy ze strachu,stresu,otaczajacego go miejsca.
jak tylko trafi do domku i troszke sie zaaklimatyzuje bedzie przylepką i pieszczechem.Tak było z Neosiem z Koszalina,nawed pracownicy tamtejszego schroniska sie go bali ze agresywny,swojego nowego Pana ugryzł parę razy na przywitanie ale wystarczyło parę dni i stał sie pieszczochem i przytulanką.
Januś też potrzebuje tylko swojego domku w którym zozwolą mu by sie w nim poczuł bazpiecznie a będzie przekochanym słodziakiem.

Toż to przesłodkie stwarzonko jest:loveu:tylko zagubione:-(

jak sie łasi do Pana

a ząbki ma piękne i bielutkie robaczek:lol:

i tak wogule to jest przecudnie ładny:loveu::loveu::loveu:

Posted

Witam... Janus sie ma bardzo dobrze i wyglada coraz lepiej. Nie zdążyłam znalezc odpowiedzi na zadane mi pytania przed swietami (odnosnie kota) Rozmawiałam z psim psychologiem po raz kolejny,sprawdził na moją prośbę i odpowiedział mi jednoznacznie ze Janus rozkręcił się, za kotami nie przepada!!! - tak wiec jest duze ryzyko ze w takim domu moze byc z nim kłopot. Nie chcę mu robic złej opini - bo z kolei powiedział ze jego stosunek do człowieka jest uległy i przyjacielski. Tak wiec szukamy domu bez kota. Jamnior jeden ! Kotek w domu do ktorego miałby pójsc Janus ma 4 m-ce i jest ufny do psów, śpi z psem teraz - wiec dlatego bałam sie ze Janus mógłby mu cos zrobic na dzien dobry i co wtedy ?

Posted

Mam telefon do pani ktora ma 2 suczki jamniczki, chyba. Chciała wykastrowanego chłopaka, ale po 2.01. Mam jej telefon. Szczerze liczyłam ze Janus przejdzie probe ognia, wody i kotow - bo dom w Olsztynie idealny, jamniczy i z ogrodem.

Posted

Prawdopodobnie jezeli wszystko bedzie ok jamnik trafi do nowego domu, 130 km od Lublina ,okolice Hrubieszowa. Domek od lat jamniczy, bez kota ! A więc zaciskajcie te kciuki ile sił !