ewelinka_m Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 ależ cała przyjemność po naszej stronie! Siedziałyśmy ok godzinki i super nam się rozmawiało! tak tak Pani chce przyjechać w piątek, żeby mieć cały weekend tylko dla siebie i Kory :loveu: a myśle, że ze spodobaniem to...problemu nie będzie:p Quote
Fiks Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 ewelinka_m napisał(a): a myśle, że ze spodobaniem to...problemu nie będzie:p czyli...juz...mozna....:drink1: Nieee, poczekamy na zdjecia Kory w nowym domu :cool3: Quote
KrystynaS Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Nie, nie Fiks jeszcze nie można !!!!! Jeszcze się zapeszy !!!!! :roll: Ewelinka bardzo dobre wiadomości nam piszesz. :lol: Czy to znaczy, że Pani zostanie na weekend w Ostrowcu z Korą albo zabiera sunię na 2 dni do Kielc ??? Pani chce przyjechać w piątek, żeby mieć cały weekend tylko dla siebie i Kory :loveu:Bardzo teraz trzymamy :thumbs: :thumbs: Quote
ewelinka_m Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Krysiu, Pani chce po Korę przyjechać w piątek, a potem razem pojadą do kielc na stałe :cool1: Pani mieszka jakieś 10 min ode mnie także, wrazie czego ma mój nr telefonu i będziemy w kontakcie Quote
ewelinka_m Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Krysiu na ten temat już dziś z Panią rozmawiałyśmy, pani wie że psiaki czasem mogą niszczyć w stresie itd także jest na to przygotowana a my jej poradziłysmy co w takiej sytuacji robić. i zamierza jak sunia będzie u niej w sobotę i niedzielę, zostawiać ją na krótko samą w domu, żeby Korunia miała szansę się przyzwyczaić. Quote
ewelinka_m Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Krysiu na ten temat już dziś z Panią rozmawiałyśmy, pani wie że psiaki czasem mogą niszczyć w stresie itd także jest na to przygotowana a my jej poradziłysmy co w takiej sytuacji robić. i zamierza jak sunia będzie u niej w sobotę i niedzielę, zostawiać ją na krótko samą w domu, żeby Korunia miała szansę się przyzwyczaić. Quote
ewelinka_m Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 wrr znowu skaczą te posty :angryy::mad::mad: moja odp wyżej ;) Quote
KrystynaS Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 ewelinka_m napisał(a):Krysiu, Pani chce po Korę przyjechać w piątek, a potem razem pojadą do kielc na stałe :cool1: Aaaaaaa, no to tym bardziej zaciskam kciuki :thumbs: :loveu: :loveu: Żeby Korunia przypadła jej do serca. :loveu: Dobrze, że to prawie Twoja sąsiadka Ewelinko, będziesz mogła doradzić co i jak bo to pierwszy pies Pani. Wiesz o czym myślę - jak Pani pójdzie do pracy w poniedziałek, żeby Kora nie zaczęła skomleć, szczekać bo to może Panią zrazić, no i sąsiedzi przede wszystkim. Nie wiadomo jak Korunia zniesie zamknięcie jej samej w domu, to dla niej na razie obce miejsce. I żeby nie zniszczyła jakiś rzeczy, bo ..... Różnie potem bywa, niektórzy ludzie nie rozumieją, że to reakcja stresowa. Może niech nie zostawia na razie na widoku jakiś drobiazgów, książek itp. Podoradzaj Jej Ewelinko jeśli możesz. Quote
kika22 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Dziewczyny chyba bedzie dobrze. Razem z Ewelinka uswiadomilysmy nowa pania Kory o drobnych problemach jakie moga na poczatku wyniknac typ. zniszczenia, wpadki z załatwianiem sie itp. Mimo, ze to jej pierwszy pisak jest dobrze zapoznana z teoiria i ciagle sie dokształca. Spodobało mi sie podejscie, ze jest to decyzja dosyc dobrze przemyslana. Miała duzo pytan i chyba udalo nam sie odpowiedziec na nie rzeczowo. Mi sie domek podobal:eviltong: A co do kwestii spodobania sie Kory, to ja miałam wrazenie, ze kobieta mowi juz o Korze jako o swoim psie.;) Quote
KrystynaS Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 To dobrze kika22 :lol:. Pewnie jestem nadwrażliwa, ale nie ma nic gorszego jak pies wraca po paru dniach bo "nie spełnia oczekiwań". A to nie pies nie spełnia tylko nowy opiekun tego czy owego jest nieświadom i pewnym sensie prowokuje zachowanie psa. Quote
kika22 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 KrystynaS napisał(a):Pewnie jestem nadwrażliwa, ale nie ma nic gorszego jak pies wraca po paru dniach bo "nie spełnia oczekiwań". A to nie pies nie spełnia tylko nowy opiekun tego czy owego jest nieświadom i pewnym sensie prowokuje zachowanie psa. Nie jestes nadwrazliwiona, tylko jak ja to mowie "normalna inaczej":eviltong: Kazdemu z nas zalezy na dobru psa. U nas czesto ludzie wybieraja psa po wygladzie, a powinni po jego cechach charakteru.:roll: Quote
kika22 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Czy to jutro Kora jedze do DS:roll: Bo tu taka cisza;) Quote
Fiks Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='kika22']Czy to jutro Kora jedze do DS:roll: Bo tu taka cisza;)[/quote] Wlasnie, wlasnie :lol: Jak tam Korunia? Quote
KrystynaS Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Iwop jutro Pani przyjeżdża do Kory - po Korę????? Quote
iwop Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Tak, dzisiaj przyjeżdża pani Ania po Korę... Quote
iwop Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Ewelinka, bedzie do ciebie wielka prośba... Czy mogłabys na początku pomóc pani Ani w kąpaniu Kory? Bo Kore trzeba będzie kąpać w nizoralu przez pewien czas... Stara sierść jej wychodzi i wyrasta powoli nowa...:oops: Quote
ewelinka_m Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 jasne jasne nie ma sprawy ;) pani Ania ma mój nr telefonu, także wrazie czego niech dzwoni :p ale wrazie czego przypominam mój nr: 664049969 Quote
iwop Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Czy mógłby ktos mi podac link do tekstu umowy adopcyjnej...? Mam zapisany na kompie w domu ale w domu skończyl mi się tusz do drukarki i chciałabym wydrukowac w pracy...:oops: Quote
ewelinka_m Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Iwop my korzystamy z takiego mniej więcej wzoru: http://www.dogomania.pl/forum/6201369-post109.html ;) Quote
iwop Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Korunia ma od wczoraj wspaniały dom i wspaniałaa, wrażliwą, kochającą "mamusię" p. Anię... O Korę trzeba jeszcze szczególnie dbać - wypadają jej stare włosi i wyrasta nowasierć. Potem kora bedzie piekna! Na razie trzeba ja kapać w nizoralu... Quote
KrystynaS Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 KORA MA DOM !!!!! :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: Własny Dom i własną Panią :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Iwop nawet nie wiesz jak się cieszę. Dużo, dużo szczęścia życzę Koruni w jej Domku. Pani Aniu pozdrawiam i wszystkiego dobrego :loveu: :loveu: Quote
kika22 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Dziewczyny moze cos poradzicie:placz: http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-mamy-2-3-dni-co-dalej-mix-kaukaza-leonbergera-131158/ Quote
ewelinka_m Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='iwop']Korunia ma od wczoraj wspaniały dom i wspaniałaa, wrażliwą, kochającą "mamusię" p. Anię... O Korę trzeba jeszcze szczególnie dbać - wypadają jej stare włosi i wyrasta nowasierć. Potem kora bedzie piekna! Na razie trzeba ja kapać w nizoralu...[/quote] Iwop co ile trzeba kąpać Korę? ii kiedy ma planowaną pierwszą kąpiel? dzisiaj próbowałam się dodzwonić do p.ani ale nie odbiera, pewnie są zajęte sobą z Korunią :lol: Quote
Recommended Posts