Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted
oooo!! ciekawe jakie rejony zamieszkuje?? wiesz może??

Niestety nie znam Wroclawia zupelnie ale zdaje sie, ze on nie mieszka w centrum tylko gdzies w poblizu.

Posted
Poza tym we Wrocławiu są jeszcze: 2 psy CHUMARU Omonogawa (czerwony) na ul. Francuskiej, ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze na ul. Komandorskiej, suka DIKAKA Pa-Lis na ul. Jeleniej.

No to możecie powoli zacząć akitowe spotkania :-)

Posted

ja kilka Warszawskich akitowych spotkań mam za sobą..

z BIMBEM, FREDEM Pętkowkie Wzgórza, BYUKĄ Toshi-Kon, Akłą Porażynianką i jeszcze 2 akitki niestety nie znam rodowodowych imion

Posted

oooo ulica Francuska to nie daleko mnie... a Własnie na tej samej ulicy co moja jest bardzo ładny pies o imieniu Riko ale jakoś dość mocno odizolowany! tzn chyba jest za agresywny aby spotykać się z innymi psiakami! Ma jakieś 4 lata więc kawał chłopa z niego!! Nie macie może namiarów emailowych na właścicieli Akitek w moim mieście ??

Posted

Namiarów na emalie nie mam, ale w katalogu z wystawy we Wrocławiu są pełne adresy właścicieli. Poza tym być może będą chcieli pomóc w kontakcie w Oddziale ZKwP. Nawiasem mówiąc znam przypadki, że nie wszyscy sobie życzą spotkania z innymi właścicielami i ich psami. Ale to już inna historia.

• 4 months later...
Posted

Hejka! Jejku !!! mam pytanko! Czy ktoś może sprzedał marmurkowego szczeniaczka do Wrocławia?? bo dziś widziałem koło swojego domku takiego marmurkowego maluszka ... Nie miałem się jak zatrzymać :/

Posted

Ooo, zastanawiałam sie własnie, czy są akity we Wrocławiu:)
Jestem nowa na forum, ale akitami interesuje sie od dawna - mam nadzieje, ze jedną z nastepnych akit we Wrocławiu będzie mój pies:)

Na razie pozostaje mi jezdzenie na rowerze po ulicy Francuskiej, mieszkam niedaleko, może mi sie poszczęści :P

Pozdrawiam wszystkich wielbicieli akit i innych czworonogów

Agata

Posted

Heh, byc może niedługo będę krążyć pod Twoimi oknami!
A wybierasz się na wystawę do Opola? Mam nadzieję spotkać tam pare akit, a w długi weekend byc może odwiedzę dwie hodowle.

Posted

[quote name='Mellows']To jak chcesz to podjedź na Muchobór Wielki -są tu Dwie Akity czerwone razem z Edo no i ten jeden mały marmurek którego musze "upolować" !!

Mellows! :P Nie ma akit marmurkowych :wink: Zapewne polować będziesz na pręgowaną,być może pochodzi z hodowli Izis :D
weihaiwej witamy w "akitowym światku" :lol: :lol: :lol:

Posted

Dziekuję za ciepłe powitanie!:D Mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę, na razie pozostaję wielbicielką i pilną czytelniczką:)
Akita to moje marzenie! Pierwszy raz przeczytalam o rasie chyba z dziesęć lat temu, w "Moim psie" - tylko wtedy bylam za młoda na podejmowanie samodzielnych decyzji....

Pozdrawiam:)

Posted

weihaiwej napisał(a):
:D Mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę, na razie pozostaję wielbicielką i pilną czytelniczką:)
Akita to moje marzenie! Pierwszy raz przeczytalam o rasie chyba z dziesęć lat temu, w "Moim psie" - tylko wtedy bylam za młoda na podejmowanie samodzielnych decyzji....

Pozdrawiam:)

Zajrzyj do nr.2 dwumiesięcznika "Pies" ! Jest cz.1 monografii akit w Polsce :D

Posted

Dziekuję, zajrzałam. Choc niełatwo było upolować ten numer:P Przeczytałam - duzo faktów, nazw, przydomków - przyznam, że trudno ogranąć to jako całość.
Ciekawa jestem drugiej części, bardziej już "współczesnej":)

A w niedzielę byłam na wystawie w Bytomiu i teraz po nocach śnią mi się akity:):) Poznałam dwie z Wrocławia osobiście:
ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze i DIKAKA Pa-Lis. Bardzo mili właściciele, dobrze porozmawiać na żywo z kimś, kto juz ma akitę w rodzinie.
Dowiedziałam się też, że we Wrocławiu jest weterynarz Japończyk( juz gdzies o tym czytalam...). Czy ktoś ma na niego namiary?

Pozdrawiam serdecznie, zauroczona :P

Posted

Oda to synek mojego Shoguna :lol:
Ja nie mieszkam we Wrocku ale czesto bywam ze swoim pieskiem.
A co do Japonczyka to jego namiary mozna znalezc w ksiazce telefonicznej lub PFirm.