Mellows Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 Cześć! Kto we Wrocławiu jest posiadaczem Akity?? Bo w sumie nie widziałem ich u nas w mieście... Quote
Izis Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 Owszem jest pręgowany maluch z mego obecnego miotu. Może kiedyś go spotkasz :-) Jest słodki :-) Quote
Mellows Posted December 1, 2004 Author Posted December 1, 2004 oooo!! ciekawe jakie rejony zamieszkuje?? wiesz może?? Quote
Izis Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 oooo!! ciekawe jakie rejony zamieszkuje?? wiesz może?? Niestety nie znam Wroclawia zupelnie ale zdaje sie, ze on nie mieszka w centrum tylko gdzies w poblizu. Quote
Mellows Posted December 1, 2004 Author Posted December 1, 2004 a to szkoda szkoda... no ja mieszkam na uboczu Wrocławia :)) Quote
christoph Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 Poza tym we Wrocławiu są jeszcze: 2 psy CHUMARU Omonogawa (czerwony) na ul. Francuskiej, ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze na ul. Komandorskiej, suka DIKAKA Pa-Lis na ul. Jeleniej. Quote
Izis Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 Poza tym we Wrocławiu są jeszcze: 2 psy CHUMARU Omonogawa (czerwony) na ul. Francuskiej, ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze na ul. Komandorskiej, suka DIKAKA Pa-Lis na ul. Jeleniej. No to możecie powoli zacząć akitowe spotkania :-) Quote
Agappe Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 ja kilka Warszawskich akitowych spotkań mam za sobą.. z BIMBEM, FREDEM Pętkowkie Wzgórza, BYUKĄ Toshi-Kon, Akłą Porażynianką i jeszcze 2 akitki niestety nie znam rodowodowych imion Quote
Mellows Posted December 1, 2004 Author Posted December 1, 2004 oooo ulica Francuska to nie daleko mnie... a Własnie na tej samej ulicy co moja jest bardzo ładny pies o imieniu Riko ale jakoś dość mocno odizolowany! tzn chyba jest za agresywny aby spotykać się z innymi psiakami! Ma jakieś 4 lata więc kawał chłopa z niego!! Nie macie może namiarów emailowych na właścicieli Akitek w moim mieście ?? Quote
christoph Posted December 2, 2004 Posted December 2, 2004 Namiarów na emalie nie mam, ale w katalogu z wystawy we Wrocławiu są pełne adresy właścicieli. Poza tym być może będą chcieli pomóc w kontakcie w Oddziale ZKwP. Nawiasem mówiąc znam przypadki, że nie wszyscy sobie życzą spotkania z innymi właścicielami i ich psami. Ale to już inna historia. Quote
Mellows Posted April 20, 2005 Author Posted April 20, 2005 Hejka! Jejku !!! mam pytanko! Czy ktoś może sprzedał marmurkowego szczeniaczka do Wrocławia?? bo dziś widziałem koło swojego domku takiego marmurkowego maluszka ... Nie miałem się jak zatrzymać :/ Quote
weihaiwej Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Ooo, zastanawiałam sie własnie, czy są akity we Wrocławiu:) Jestem nowa na forum, ale akitami interesuje sie od dawna - mam nadzieje, ze jedną z nastepnych akit we Wrocławiu będzie mój pies:) Na razie pozostaje mi jezdzenie na rowerze po ulicy Francuskiej, mieszkam niedaleko, może mi sie poszczęści :P Pozdrawiam wszystkich wielbicieli akit i innych czworonogów Agata Quote
Mellows Posted April 22, 2005 Author Posted April 22, 2005 To jak chcesz to podjedź na Muchobór Wielki -są tu Dwie Akity czerwone razem z Edo no i ten jeden mały marmurek którego musze "upolować" !! Quote
weihaiwej Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Heh, byc może niedługo będę krążyć pod Twoimi oknami! A wybierasz się na wystawę do Opola? Mam nadzieję spotkać tam pare akit, a w długi weekend byc może odwiedzę dwie hodowle. Quote
Matagi Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 [quote name='Mellows']To jak chcesz to podjedź na Muchobór Wielki -są tu Dwie Akity czerwone razem z Edo no i ten jeden mały marmurek którego musze "upolować" !! Mellows! :P Nie ma akit marmurkowych :wink: Zapewne polować będziesz na pręgowaną,być może pochodzi z hodowli Izis :D weihaiwej witamy w "akitowym światku" :lol: :lol: :lol: Quote
Mellows Posted April 22, 2005 Author Posted April 22, 2005 No właśnie! kurde... ale wypaliłem :] casem sa takie rzeczy że jak człowiek sobie cos ubzdura to potem cięzko to zmienić ... :) Quote
weihaiwej Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 Dziekuję za ciepłe powitanie!:D Mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę, na razie pozostaję wielbicielką i pilną czytelniczką:) Akita to moje marzenie! Pierwszy raz przeczytalam o rasie chyba z dziesęć lat temu, w "Moim psie" - tylko wtedy bylam za młoda na podejmowanie samodzielnych decyzji.... Pozdrawiam:) Quote
Matagi Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 weihaiwej napisał(a)::D Mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę, na razie pozostaję wielbicielką i pilną czytelniczką:) Akita to moje marzenie! Pierwszy raz przeczytalam o rasie chyba z dziesęć lat temu, w "Moim psie" - tylko wtedy bylam za młoda na podejmowanie samodzielnych decyzji.... Pozdrawiam:) Zajrzyj do nr.2 dwumiesięcznika "Pies" ! Jest cz.1 monografii akit w Polsce :D Quote
weihaiwej Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Dziekuję, zajrzałam. Choc niełatwo było upolować ten numer:P Przeczytałam - duzo faktów, nazw, przydomków - przyznam, że trudno ogranąć to jako całość. Ciekawa jestem drugiej części, bardziej już "współczesnej":) A w niedzielę byłam na wystawie w Bytomiu i teraz po nocach śnią mi się akity:):) Poznałam dwie z Wrocławia osobiście: ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze i DIKAKA Pa-Lis. Bardzo mili właściciele, dobrze porozmawiać na żywo z kimś, kto juz ma akitę w rodzinie. Dowiedziałam się też, że we Wrocławiu jest weterynarz Japończyk( juz gdzies o tym czytalam...). Czy ktoś ma na niego namiary? Pozdrawiam serdecznie, zauroczona :P Quote
Ziemniak Posted April 29, 2005 Posted April 29, 2005 Oda to synek mojego Shoguna :lol: Ja nie mieszkam we Wrocku ale czesto bywam ze swoim pieskiem. A co do Japonczyka to jego namiary mozna znalezc w ksiazce telefonicznej lub PFirm. Quote
Mellows Posted April 29, 2005 Author Posted April 29, 2005 Hejka! własnie bylismy w lecznicy KANZAWA ale była straszliwa kolejka... http://www.kanzawa.com.pl/ Jednak słyszałem same dobre opinie o tej lecznicy. Quote
weihaiwej Posted April 30, 2005 Posted April 30, 2005 [list=1] wlasnie zobaczylam, co wczesniej napisalam - bylam oczywiscie na wystawie w OPOLU - nie wiem skad mi sie wzial Bytom, chyba myslami wybieglam juz w przyszlosc;) Quote
Recommended Posts