Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zrównoważony, potężny, dobrze zbudowany pies.
Promień przestrzeni osobistej tego miśka jest trochę większy niż dwa metry.
Jeden dzień to trochę krótko aby wyrokować, ale odnoszę wrażenie, że nie ma rzeczy, na które ten pies zareagowałby nerwowo.
Duże suki muszą zachować rezerwę. Na wrzeszczące kurduple nie zwraca uwagi.
Znajdzie język z innymi zwierzętami pod warunkiem, że nie przejawiają cech dominacyjnych.
Jest wpatrzony w człowieka i to na jego uwadze najbardziej mu zależy.
Ładnie chodzi na smyczy.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jak wrażenia po pierwszym dniu?
Ja napiszę tylko, że pies świetnie jeździ samochodem. Zero problemów pomimo kilkugodzinnej jazdy. Wielki miesiek przytulasty.
A łeb ma na prawdę jak lew.

Posted

Oczka ? Proszę bardzo :

One wyglądają jakby były zbyt głęboko osadzone, myślę, że to układ jego czaszki jest za to odpowiedzialny.
Zobaczymy co powie wet.

Swoją drogą mruży je przepięknie. :p

[SIZE="4"]Co z tym jego imieniem ?

Posted

Elza SIMBA!!!!. Jako Misio-lew. Śpi w Puszkowej budzie. A Puśka u mnie w budzie pod stołem w duzym pokoju.
Cos z innej beczki ( Puszkowej ). Puśka na smyczy zupełnie inny pies. Miałaś rację, jak zwykle zresztą :evil_lol:

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Nie wiem czy mogę powiedzieć ? :diabloti:
Może sama się przyzna ? :cool3:

w życiu się nie przyznam :eviltong:
i wbrew oczywistym faktom wszystkiemu zaprzeczę!
a winni są jak zwykle - żydzi, masoni lub cykliści :evil_lol:

Elza :calus:

Posted

Piękny jest. :)

Postanowiłam oszczędzić Wam widoku nieprzeliczonej ilości larw i jaj, które z niego wylazły po 2 dniach odpowiedniego karmienia.

Wczoraj został odrobaczony. Zważając na jego stan ogólny dziś powinien poczuć się znacznie gorzej a on nabrał werwy. :roll:

Simba ( vel Abu Simbel ) wielbia mężczyzn.
Dziś razem grabiliśmy liście, próbował mnie, delikatnie mówiąc, "podejść od tyłu".
Dostał OPR i odstąpił. Bez przerwy sprawdza, na ile może sobie pozwolić. Np. staje w wejściu i patrzy wyzywająco.
Źle trafił, bo ja herszt-baba jestem. :evil_lol:

Zagadka. Proszę objaśnić co dzieje się na poniższych zdjęciach ( dla podpowiedzi dodam, że to czarne to moja suka dominująca :p i w kilka minut po wykonaniu tej fotki doszło do starcia :) )

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Piękny jest. :)

Postanowiłam oszczędzić Wam widoku nieprzeliczonej ilości larw i jaj, które z niego wylazły po 2 dniach odpowiedniego karmienia.

Wczoraj został odrobaczony. Zważając na jego stan ogólny dziś powinien poczuć się znacznie gorzej a on nabrał werwy. :roll:

Simba ( vel Abu Simbel ) wielbia mężczyzn.
Dziś razem grabiliśmy liście, próbował mnie, delikatnie mówiąc, "podejść od tyłu".
Dostał OPR i odstąpił. Bez przerwy sprawdza, na ile może sobie pozwolić. Np. staje w wejściu i patrzy wyzywająco.
Źle trafił, bo ja herszt-baba jestem. :evil_lol:

Zagadka. Proszę objaśnić co dzieje się na poniższych zdjęciach ( dla podpowiedzi dodam, że to czarne to moja suka dominująca :p i w kilka minut po wykonaniu tej fotki doszło do starcia :) )

Medusia przy Simbie synu Mufasy taka mikrusia :-(

Posted

[quote name='Camara']udusiłaś go :eek:

:grin:........:-D

Nie, bo wtedy zginęłabym taką samą śmiercią z rąk Twoich !
Po prostu rozładowałam sytuację.
Wsadziłam mu w tyłek granat. :diabloti: Zawleczkę prześlę pocztą. :evil_lol:

A poważnie to jest cudny, bardzo szybko i prawidłowo reaguje na "fuj", "nie wolno", "dosyć".

Bambino zważ, że Meda znajduje się w dalszej perspektywie.
Przecież nie taki znowu z niej mikrusek. ;)

Posted

OJ Elza ,Elza-jak ja załuje:oops: ,ze nie mieszakam gdzies w poblizu .CIEBIE:evil_lol:
CO TO BY BYŁO ZA WSPANIAŁE ZAPSIENIE , że :huh:hej- no i jakies resztki z Twojego ..optymizmy by trafiły..i na mój stół.:saint1: