Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Deathgs, wolałabym wepchnąć do tego domu Barbi, która potencjalnie ma mniejsze szanse na adopcję. Czy mogłabyś skierować domek właśnie na nią ?

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiecie co, to tak jest, że jak ktoś chce rodowodowego maltańczyka, to najpierw musi znaleźć odpowiednią hodowle, która ma akurat szczeniaki, a do tego jest to spory wydatek. a bez rodowodu kundelków w typie rasy to trzeba mówić głośno, że się nei kupuje. nie wiadomo kto jest rodzicami (może rodzeństwo, albo psy z wadami...), jak były socjalizowane, jak karmione jako szczeniaki. przeważnie z chęci zysku ludzie rozmnażają sobie weściki albo maltańczyki, bo to jakieś 500 - 700 zł na szczeniaka, a to tylko kundelek w typie rasy, nie ma pewności, co z tego wyrośnie. trzeba tłumaczyć, że taki proceder jest zły i szczytniejsze jest przygarnięcie psiaka ze schroniska... wy to wiecie, ale napisałam, gdyby ktoś tak przypadkowo czytał ten wątek. z takich pseudohodowli później są psiaki, które dogomaniacy ratują ze schronisk...

Posted

Rybc!a napisał(a):
Deathgs, wolałabym wepchnąć do tego domu Barbi, która potencjalnie ma mniejsze szanse na adopcję. Czy mogłabyś skierować domek właśnie na nią ?

Tak, napisałam. Czekam na odpowiedź.

Posted

jeśli chodzi o maltańczyka to wiem o czym mówisz i też tak mówię znajomej (zresztą wszystkim innym też) ale że jej narzeczony chce kundelka ze schronu to może dojdą do porozumienia :) dlatego wysyłam im na maila troszkę małych psiaków... NAJLEPSZEGO DOMKU w Nowym Roku dla Kimi!!!!!!:loveu:

Posted

Kimi jest w boksie z podrostkami, które strasznie szaleją jak widzą człowieka i biją się o to kto dotknie ręki... Kimi zaś zostaje z tyłu i się przygląda. Jeżeli już uda jej się znaleźć taki moment że nie ma innych to pierwsza podbiega i liże rękę. Jest przeurocza i kochana. Nie widać u niej dominacji... raczej ustępuję, unika kłótni :)

Kimi gdy mnie tylko zobaczyła radośnie skoczyła w moją stronę. :loveu:

Posted

Rybc!a napisał(a):
Kimi jest większa, Pchełka drobniejsza.

Dzięki za info, ona chyba na zdjęciach na większą wygląda. Przepraszam Was ale to ta Pani tak wypytuje:roll:

Posted

Byłyśmy dziś z Pralinką w schronisku i wyprowadziłyśmy na spacer Kimi. Udało nam się zrobić kilka zdjęć, ale zaraz potem baterie umarły i nici z fotografowania... :roll:

Kimi jest rewelacyjna!!! Taka przyjazna i sympatyczna! Ładnie chodzi na smyczy, jest grzeczna i baaardzo radosna! Jak wyciągnęłyśmy ja z boksu to ze szczęścia nie wiedziała co ma zrobić :evil_lol: Latała, szczekała... aż w końcu udało mi się ją uchwycić i założyć obroże! Kochana sunia! Zasługuje na wspaniały dom! :loveu:

Posted

Kimi, w porównaniu do innych piesków, które wyprowadzałyśmy, chodzi na smyczy ładnie, nie ciągnie bardzo, reaguje na polecenia, jest bardzo chętna do zabawy. Kochany mały wariat :loveu:

Posted

Boziuniu jaka piękna:loveu:
fajnie ,że mogła sobie pobiegać.....kochane jesteście....
a najgorsze chyba było na koniec spacerku jak musiała wrócic do boksu......
kocham takie kudłacze:loveu:

Posted

Śliczna jest Kimi:loveu:, czuję, że domek się szybko znajdzie.

Vitka, czy mogłybyście zrobic podobną sesję Pchełce ?(świetne jest zdjęcie pokazujące jej wielkość z człowiekiem). Bardzo proszę, może to przekona tą Panią.

Posted

Pchełce też miałyśmy taką zrobić, ale aparat się zbuntował. Obiecuję, że taka sesja powstanie. Może Rybcia zrobi, a jak nie to ja się postaram ;)

Kimi bardzo nie chciała wrócić do boksu...:roll: Biedna... ale mam nadzieje, że to ostatni schroniskowy spacer :lol: że następne już będą z jej własnym człowiekiem ;) Kochana sunia i taka mądra!

Posted

Super zdjęcia. Ciekawe kto np. odważy sie wyprowadzić Bobbiego albo Maszę?

Może takie drobne dziewczyny na zdjęciu z nimi przekonają kogoś :) Bo ja np. boję się tych dwojga osobiście :crazyeye:

Posted

deathgs napisał(a):
Super zdjęcia. Ciekawe kto np. odważy sie wyprowadzić Bobbiego albo Maszę?

Może takie drobne dziewczyny na zdjęciu z nimi przekonają kogoś :) Bo ja np. boję się tych dwojga osobiście :crazyeye:

Ja się bałam do Bobby'ego wejść, ale weszłam. Nie pożarł mnie, ani nie warnkął, więc mogę go wyciągnąć . Maszy się nie boję , wchodziłam do jej boksu normalnie . Tylko nie wiem czy ona by miała chęć wyjść na dwór. Ona praktycznie w ogóle się nie rusza.
Ale mogę spróbować . :)

Ja to mam uciechę jak pomyślę, jak będę fruwała, gdy wezmę na spacer Astka :lol: Bo wiecie, to MÓJ piesio, zarezerwowany . Już zdążył zgwałcić moją nogę, zbereźnik . :roll:

Posted

Rybc!a napisał(a):
Ja się bałam do Bobby'ego wejść, ale weszłam. Nie pożarł mnie, ani nie warnkął, więc mogę go wyciągnąć . Maszy się nie boję , wchodziłam do jej boksu normalnie . Tylko nie wiem czy ona by miała chęć wyjść na dwór. Ona praktycznie w ogóle się nie rusza.
Ale mogę spróbować . :)

Ja to mam uciechę jak pomyślę, jak będę fruwała, gdy wezmę na spacer Astka :lol: Bo wiecie, to MÓJ piesio, zarezerwowany . Już zdążył zgwałcić moją nogę, zbereźnik . :roll:

Wow, to gratuluje odwagi :cool1:

Co do astka, może by go ciachnąć? Jak schronisko nie chce może mała zrzutka. Może to powód jego oddawania do schronu.