Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1,5 roczny wykastrowany pełny energi pies Szuka nowego domu. Psiak był wychowany w mieszkaniu Troche zaczepny do innych psów. Do ludzi bardzo przyjazny. Powod oddania: brak czasu :/

2 letni szorstkowłosy snieznobiały piesek szuka nowego domu. Lukas jest psem bardzo posłusznym uwielbia sie bawic i kontakt z człowiekiem. Świetnie dogaduje sie z suczkami z psami jest roznie. Powod oddania: znaleziony kilka tygodniu wegetował w rowie przy ruchliwej ulicy.

2 letni mieszaniec dobermana z owczarkiem. Chodzaca łagodność. Wychowywany przez starsza pania ktora umarła. Bardzo przezył smierc włascicielki. Łagodny do ludzi psów i suk. Typowy pies kanapowy ktory samym wygladem moze wystraszyc

8 miesieczna owieczka-pies szuka nowego domu. Od małego był trzymany na łancuchu siersc ma w tragicznym stanie przed wydaniem do nowego domu mozliwosc profesionalnego ostrzygniecia. Łagodny do ludzi i psów. Bardzo spragniony bliskosci z człowiekiem uwielbia spacery.

Roczna malutka wysterelizowana sunia szuka nowego domu. Malutka jst bardzo grzeczna łagodna do ludzi i psów. TYpowy pies kanapowy.

kontakt w sprawie psiaków 504-211-752

• 2 months later...
Posted

Witam!

Zastanawiałam się nad założeniem na dogomanii wątku poświęconego psiakom z Oławy, ale trafiłam tutaj i widzę, że już ktoś się tym zajął :multi:. Znalazłam też wątki poświęcone indywidualnym pieskom z Oławy.

Tylko mało tu odwiedzających i od dawna nic się nie dzieje :-(

Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy można zaglądać do "oławskiego przytuliska" z karmą dla psiaków i innymi, potrzebnymi im rzeczami? Do tej pory skupiłam się na schronisku we Wrocławiu i zawsze tam zawoziłam jedzenie, koce i tym podobne, a przecież w Oławie też jest wiele potrzebujących zwierzaków :shake:

• 3 weeks later...
Posted

Ja również witam :lol:

I'm so sory - ostatnio aktywny/a - miesiąc temu 04.02. :roll:

Z tego co wiem to nasze przytulisko jest niewielkie, adopcje mają jako takie tempo więc ten wątek powinien byc dość dynamiczny

• 4 months later...
Posted

hej, czy nr. 504-211-752 jest aktualny?
bo chciałam powystawiać psiaki na allegro, ale muszę się upewnić. ;]
i czy w razie potrzeby schronisko mogłoby zapewnić ewentualny transport?

Posted

melissa napisał(a):
Ok, pieski już wystawione.
Jeśli macie jeszcze jakieś to dodajcie je tutaj, a ja je zamieszcze na allegro. ;)

Przede wszystkim witam nową dogomaniaczkę z Oławy :loveu:

Umieściłaś na Allegro psiaki z tego wątku, czy masz zdjęcia nowych psiaków z oławskiego przytuliska?

Jeśli chodzi o numer, to chyba obecnie ta osoba nie zajmuje się tymi psiakami...

Posted

o kurcze.
to możecie mi podać aktualny nr?
wystawiłam tylko te z tego wątku, bo innych fotek z opisami nie mam.
a jak coś to ta osoba ma nr aktualny?

Posted

melissa napisał(a):
o kurcze.
to możecie mi podać aktualny nr?
wystawiłam tylko te z tego wątku, bo innych fotek z opisami nie mam.
a jak coś to ta osoba ma nr aktualny?

Możliwe, że tych psiaków już nie ma, wątek został założony wiele miesięcy temu. Psiaki obecnie tam przebywające są w Gazecie Oławskiej, ale trzeba by zdobyć ich zdjęcia...

Jeśli chodzi o numer to on ostatecznie może być. Tyle, że Pani weterynarz, która zajmowała się adopcjami jest teraz chyba na urlopie macierzyńskim i psiakami zajmuje się jej brat. W Gazecie Oławskiej podawany jest właśnie jego numer: 501 106 007. Ale przede wszystkim trzeba upewnić się jakie psiaki tam obecnie przebywają.

Posted

no trzeba, trzeba..
ale skąd?
najlepiej chyba będzie tam pojechać, zrobić fotki i zapisać sobie coś o nich.
no i poprosić o numer. ;]
tylko że ja nawet nie wiem gdzie to jest..

Posted

melissa napisał(a):
no trzeba, trzeba..
ale skąd?
najlepiej chyba będzie tam pojechać, zrobić fotki i zapisać sobie coś o nich.
no i poprosić o numer. ;]
tylko że ja nawet nie wiem gdzie to jest..

Najlepiej skontaktować się z Panem Wojtkiem, bratem tej Pani weterynarz (zresztą on także jest weterynarzem), jest dostępny pod numerem, który Ci podałam: 501 106 007. Ale z tego co wiem, on jest teraz na urlopie, więc może zadzwoń do niego za tydzień lub dwa. To bardzo miły, młody człowiek. A jeśli chodzi o miejsce, to psiaki przebywają na terenie oczyszczalni ścieków.

Posted

to, że przebywają na terenie oczyszczalni ścieków, to ja wiem, ale nie wiem gdzie dokładnie.
kiedyś nawet tam szukałam z koleżanką, ale nie znalazłam.
Ale i tak wole pojechać, niż zadzwonić, to od razu zrobiłabym zdjęcia i poprosiła o krótki opis.
Ale najpierw moja mama musi znaleźć czas, bo sama tam nie pojadę, bo mam dopiero 13 lat. ;]

Posted

melissa napisał(a):
to, że przebywają na terenie oczyszczalni ścieków, to ja wiem, ale nie wiem gdzie dokładnie.
kiedyś nawet tam szukałam z koleżanką, ale nie znalazłam.
Ale i tak wole pojechać, niż zadzwonić, to od razu zrobiłabym zdjęcia i poprosiła o krótki opis.
Ale najpierw moja mama musi znaleźć czas, bo sama tam nie pojadę, bo mam dopiero 13 lat. ;]

Nie wiem, jak to dokładnie wytłumaczyć, ale to miejsce dla psiaków jest z boku, po lewej stronie (patrząc od strony ulicy). Dojść tam trzeba kawałeczek taką polną dróżką. Przy czym tam zazwyczaj jest zamknięte, więc i tak trzeba skontaktować się z kimś (najlepiej Panem Wojtkiem), aby móc tam wejść.

• 3 months later...
Posted

Hej Oława!!! Ruszcie się ;) może czas odświeżyć, albo założyć nowy wątek, na bieżąco aktualizowany????

Byłam w przytulisku, pracuje tam miły starszy pan. Opowiedział nam troszkę o pieskach. Ale ja byłam tam z doskoku - donieść o jakimś mega chudym psisku przy szpitalu.

Mogłaby jakaś dobra dusza zaglądać tam od czasu do czasu, robić zdjęcia, skrobać opisy i sklejać tu na wątek.

Posted

Ojojoj.. Ale dawno mnie tu nie było. : O
no ale już jestem. ^^
i niestety jeszcze ani razu nie byłam tam w schronisku..
jakoś tak czasu nie było.
a poza tym, to ja za bardzo nie mam jak tam chodzić, bo mieszkam w nowym otoku i mam tak troche daleko. ; D
nawet nie wiem jak tam dojechać. ; p

Ps. witam nową forumowiczke. ^^

Posted

z N.Otoku podmiejskim na lipową a stamtąd spokojnie można dodreptać do przytuliska.
Nic zwyczajowo trudnego.. Liczą się chęci :)

Więc poszukiwany Oławianin, który będzie chciał pomóc swoim gminnym bidom.

Posted

ja tam jeszcze nie wiem jak będzie ze mną, ale mam nadzieję, że za jakiś czas będzie wiadomo, i że oczywiście będzie to pozytywna wiadomość. ^^

i jeszcze jedno. Bo nie wiem jak u was, ale mi czasami się wgl nie chce włączyć to forum, nie ma go w wyszukiwarce, itp.
no i mam kłopoty z jego znalezieniem.
A tak poza tym wolałam dogomanie przed zmianą..
no i jeszcze coś. Założyłam forum naszego schroniska i mam nadzieję, że się rozkręci,
więc proszę was, abyście właśnie na nim pisali. : D
nie wiem, czy można wklejać, strony, no ale coż. Zaryzykuje. : p
więc to jest to:
schroniskoolawa**********