Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On powłóczy tylnymi łapkami, czy wszystkimi? jak to wygląda- brak koordynacji, zataczanie, bezwład, zawijają mu sie stopy? Jakie ma oczy, tzn. źrenice? Rozszerzone, zwężone? Czym ew. był leczony?

I nie bardzo rozumiem tekst o uśpieniu? A nawet jakby miał porażenie tylnych łap, to co? :mad:

Guest Elżbieta481
Posted

Widzisz,już są pieniądze na RTG.Dogomaniacy to dobrzy ludzie.
E/W

Posted

a skad wiadomo, że poparzony zelazkiem? Własciciel sie przyznał? to wyglada na chemiczne poparzenie, nie spalenie skóry. Tak ja to widzę.
I nie szukałabym zwiazku poparzenia, obojętnie jak powsałego, z niedowładem wywołanym zmianami w kęgosłupie. Chyba, zę miał wypadek, ale zmiany nastapiłyby wczesniej. Trudności w poruszaniu moga w=ynikać z naciagania sie skóry i bólu, konieczne jest lecznie tej otwartej rany. Mielismy kilka przypadkow poparzeń, ale nie powodowaly zmian w kręgosłupie :shake:

Posted

A wiec po pierwsze tekst o uspieniu byl na wyrost tzn po to go przeciez biore zeby mu pomoc i zrobie wszystko aby to zrobić!!!
Pies nie powłóczył nogami jeszcze w środę. Chirurg (co prawda ludzki) powiedzial, ze to jest żelazko, ktoś go przypalił i oderwał tą skórę!!! A nogi to może dlatego, że ma... kręgosłup na wierzchu i ma odsłonięte nerwy.
Moja mama powiedziala, że jak ktoś go tak skrzywdził to należy mu się dom! w schronie nie dają DT... a wiec biorę na DS z nadzieja ze ktos sie znajdzie, bo nie dam rady.

Posted

Wykombinowalam 30 zł to niedużo ale zawsze się chyba przyda, tymbardziej że jak widze sytuacja z kasą ma się całkiem nieżle :lol: AleksandroJ do jakiego weta się z nim wybierasz? Mam znajomą wetke w sosnowcu coprawda RTG nie robi ale może mogłaby cię 'polecić" komuś znajomemu żeby ci taniej liczył? Napewno miałabyś u niej taniej leki jakby co, to dobra kobieta sama ratuje bezdomne psiaki. Jeśli chodzi o leki tez moge spróbować załatwić za darmo, ale w wersji ludzkiej. Jak dobrze pokombinuje to może i te specjalne opatrunki się znajdą, ale z tym to poczekajmy do diagnozy. Śliczny ten piesio i z tego samego schronu co moje suczydło:loveu:

Posted

ulvhedinn czy mozesz mi podać orientacyjną cenę tych opatrunków?
Nika88 dziekuje bardzo! Dowiem się dziś lub jutro (zależy czy dziś zastanę weta) jak bedzie wyglądala sprawa z lecznieniem i wtedy się do Ciebie odezwę w sprawie Pani wet czy leków.

3majcie kciuki za 'Iron-doga'

Posted

Tanie nie są... napisz może do Mysza1, jak Maja była chora, to dostałysmy od niej całą pakę opatrunków. ;) Dogomania Forum - Zobacz Profil: mysza 1

Samą rane trzeba nie tylko utrzymac w czystości, ale monitorowac gojenie, żeby nie powstały ściągające zbliznowacenia... czy ona się paprze?

Spytaj weta, może beda przydatne zastrzyki z solcoserylu, przyspieszają gojenie ran. Z mazideł, to solcoseryl w żelu jest bardzo dobry... i jako, że to oparzenie, to już w fazie intensywnego gojenia maść propolisowa, albo jeszcze lepiej jest taka maść z propolisu i miodu, cholernie trudno ją zdobyć, poszukam zaraz nazwy. Specjalnie na oparzenia. Może to dziwacznie brzmi, ale propolis powoduje że oparzenia goją sie bez takich okropnych blizn.... mi uratowało to wygląd pleców i komfort zycia, jak sobie podpaliłam nylonową sukienkę w dzieciństwie :oops:

Posted

No i ku**a posprzątane, przepraszam ale nerwy mi puszczają!
Pojechala po bidulka, kazano nam poczekac az go przyprowadzą i... pani powiedziala "ojej ma katarek, nabawil sie nosówki, a tyle lekarstw dostal"
Tak wiec psa nie wzialam, bo i nie moglam zarazem. Jak tylko dojda do mnie datki na biedaka, to zaraz je odesle darczyncom z powrotem. Przepraszam za zamieszanie.
Tak mi go bylo szkoda tyle juz przeszedl, ledwo stal na nogach... Tak chudy i jeszcze ja zielona maź z noska... :placz:

Nie zdziwie sie jak zostanie uśpiony (leczenie takiego psa w schroniskowych warunkach graniczy z cudem), tyle juz przeszedl, a wystaczylo...ah! nie chce mowic. Noskowki nabawil sie na dniach, jeszcze w srode mial normalny nosek... :shake:

Naa za to jest Preguska potwornie chuda, siostra mowi, ze schudla... ale jak jej dawalam am to jadla jakby to mial byc jej ostatni posilek. Mama stwierdzila ze ona sie ledwie na nogach trzyma, to samo powiedziala lekarz, ktora tam wczoraj byla..

Niby nie wolno mi umieszczać TAKICH zdjęć ale jesli ktoś to czyta to chyba zależy mu na tym aby ten pies znazł dom, czy się mylę?

A to zdjecie zrobione 2 tygonie temu:

Posted

Trzeba jej zalozyc wątek... karmie ja karmie musze jutro kupic karme bo juz nie mam :( tam tyle bidoków. Co do DT to jest bardzo skomplikowana sprawa (moge wytlumaczyc na PM) To jest piękny i mlody pies, trzeba ja rozreklamować, ona jest chartopodobna, musi sie ktoś znaleźć...!!!

Posted

A nie mogłas od razu zabrać tego szkieleta? Dziwię się bo ja bym nie czekała, tylko brała- bo jak będziesz zwlekać to tez nabawi sie nosówki...

I swoją drogą- myslę że jedyną szansą jest umieszczenie tej chorej w jakimś szpitaliku, macie cos takiego na Śląsku? :-( Inaczej to już tak naprawdę nie żyje.

Posted

Ulv nie dziw sie tak, bo napisalam, ze nie moglam, nie mieszkam na "SWOIM", nie mam na to wplywu skoro jestem uzależniona od innych, a sprawa psiaka z dziurą mila głębsze dno i napisalam, ze na PM moge powiedziec o co chodzi, bo na forum nie chce.Tamtego tez nie moglam wziać ale z uwagi na jego krytyczne polozenie kikoro ludzi zgodzilo mi sie pomoc, z tad mialam mozliwość ruchu...
Pomagam tym psom na tyle na ile daje rade, jezdze tam, karmie, szukam domów, a nie poprzez wyłączne klikanie "hopamy", takze robie naprawde co mogę...

jezeli mowisz, ze Ty byś ją brała to ja mogę ją dowieźć do Wrocka, choćby pociągiem... Naa wie, bo wiozlam jej Dedalka.