ksenka1 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Od jakiegoś czasu poszukuję małego psiaka (duze mam dwa;)) przy którym będzie mogło wychowywac się dziecko. Biorę pod uwagę yorka i westa i tak przeglądając ogłoszenia trafiłam na te dwa Czy to aby napewno west? [link usunięty] Tego natomiast nie skomentuję: [link usunięty] *Oczywiście jeśli chodzi o mnie to w grę wchodzi psiak rodowodowy lub jakaś bida do adopcji, ale przeglądam wszystkie ogłoszenia i ręce opadaja:shake: Quote
Bzikowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Matko jedyna, 'westie' za 400 pln :-( Rasowy = rodowodowy, piesek na przedstawionej przez Ciebie aukcji nie jest rasowy, to jest oczywiście pseudohodowla. W jakim wieku jest dziecko? Ja uważam, że westie nadaje się do życia z dzieckiem jeśli i zwierzak i maluch są kontrolowane przez rodziców i uczone jak obchodzić się z drugim. Ale jestem na absolutne 'nie' jeśli chodzi o kupienie westa DLA dziecka, to nieporozumienie. Westie, zwłaszcza młody to pies żywiołowy i potrzebuje sporo ruchu i uwagi , którą musisz mu zapewnić, nie może być maskotką dla dziecka. Jeśli szukasz westa to pochodź po stronach hodowli, podzwoń do hodowców, poczytaj o rasie (polecam forum [url=http://www.westie.net.pl]westie club - Klub mi Quote
Magda Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 W poście nie można wklejać linków do aukcji, bo to jest reklama! Link można przesłać chętnym na pw. Innym rozwiązaniem jest skopiowanie części tekstu aukcji bez adresu itp. Quote
ksenka1 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Oj Bzikowa... Wyraźnie (a moze nie) napisałam, ze chciałabym zeby dziecko wychowywało się z psem. Że pies nie jest zabawką nie musisz mnie uświadamiać, ani o tym że rasowy=rodowodowy. Dość długo siedzę w psach, raczej tych większych, szczególnie w potrzebie także nie ma potrzeby wyrywać sie z takimi...;) Wracając do tematu. Chodziło mi o to czy pies przedstawiony w aucji wygląda jak west, bo pomimo ,że na rasie nie znam się najlepiej to wydaje mi się być ewidentnym mixem, no ale mogę się mylić. Rozwalają mnie ostatnio mixy westie z yorkami, maltańczykami, pinczerami mini, czy chihuahua :shake: Sorki za linki, ominęłam ten pkt. regulaminu, choć chyba nie wierzysz, ze mogłabym takie coś reklamować:razz: Następnym rezem wkleję zdjęcia ;) Quote
Bzikowa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Masz rację trochę przesadziłam ale bywam przewrażliwiona :diabloti: :wink: Wygląda jak west. Na pewno nie jest west idealny ale wg mnie nie jest jakoś totalnie inny niż rasowe. Pooglądaj sobie zdjęcia szczeniaków westie na stronach hodowli ;) Swoją drogą to czy jest zadbany ale trudno to ocenić po zdjęciu. pozdrawiam;) Quote
ksenka1 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Rozumiem, nie ma sprawy. Mnie samą szlag trafia kiedy widzę ogłoszenie "przyjmę yorka dla córeczki, synka..." bo bynajmniej nie chodzi tu o wychowywanie dzieci w szacunku dla zwierząt, a o znalezienie właśnie maskoteczki :mad: Co prawda psiaka nie widać na tych fotkach dokładnie, ale wydaje mi się ze np pyszczek jest za długi... Tu co prawda nie west, ale szlag mnie trafił jak to zobaczyłam i opis aukcji: Witam mam do sprzedania SZCENIACZKA RASY YORK. Licytacja od 500 zł. Tel: 888-321-393 Gg - 2152389 To moze ja juz nie będę zaglądała na allegro....:cool3: BTW- dziecka jeszcze nie ma- będzie za miesiac ;) Quote
Bzikowa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 rzeczywiście pyszczek dość długi ale to taka trochę nieproporcjonalna faza życia ;) a dorosły westik ma dużo włosa na głowie i dodatkowo fryzura skraca mu ten pyszczek optycznie ;) a niektóre (patrz: mój - rasowy :lol:) po prostu mają dłuższe pyszczki niż inne. 'york'... :shake: wygląda jakby nawet obok yorka nie siedział. a kiedy planujesz kupno szczeniaka? Quote
ksenka1 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Nie mam spracyzowanego terminu. W zasadzie nigdy nie planowałam zakupu jakiegokolwiek zwierzaka, a mam ich trochę (psy, koty, konie, szczury, nawet świnka wietnamka)i prawie wszystkie są nieplanowane, a już napewno w nieplanowanym termie zakupione czy adoptowane:evil_lol: Narazie mnie nie "ciśnie";) Quote
Recommended Posts