CoolCaty Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 malawaszka napisał(a):czy ten mały ma ogonek? czy obcięty? ogonek ma obcięty z tego co pamiętam :) Quote
malawaszka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Skontaktowałam się dziś z ta Pania, która od roku szuka swojego sznupcia - jej sznaucerek ma własnie takie umaszczenie jak ten "nasz", obcięty ogonek, pani jest teraz w Anglii, ale szuka psiaka cały czas - wysłałam Jej zdjęcia psiaka, nr tel. do Pani Ścipień i do CC bo Pani aż palpitacji serca dostała jak jej opowiedziałam o psiaku i że był iles czasu z bezdomnym w lesie... nie wiem czy coś z tego będzie - ale emocji co nie miara bo mnie się udzieliła wielka nadzieja tej Pani :oops: Quote
Fundacja Medor Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 pani ela prosiła o specjalistyczna karme dla mixa sznaucera z problemami watrobowymi Quote
Fundacja Medor Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=735163049 aukcja alegro z placakami rozeslji cie gdzie sie da Quote
Fundacja Medor Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 witam p doktor chcia.łabym sie dowiedziec jaki na dzien dzisiejszy jest stan zdrowia mixika sznaucerka moja kolezanka z poznania zrobi mu alegro dzis bedziemu szukacx jemu dt lub tymczasowego bo p ela mnie o to prosiła Quote
Fundacja Medor Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 uwazam ze w domu szybciej dojdzie do siebie ale wszystko musze dokladnie w aukcji opisac Quote
malawaszka Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 a jak wyniki psiaka? miał już powtórzone bad krwi? Quote
malawaszka Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 chyba zapomniałam wstawić zdjęcia psiaka, które mam od CoolCaty Quote
malawaszka Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Dałam go do zbiorowego sznupiego allegro Sznaucer sznaucery do kochania - adoptuj sznaucera (733715367) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. jak nie znajdzie się nikt wcześniej to po 19 września możliwe, że będzie mógł przyjechać do mnie - wiadomo coś jaki on jest? Quote
CoolCaty Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Mały będzie jutro na badaniu krwi. Jeśli wyniki krwi będa dobre, to bierzemy się za jego zabki, bo są w fatalnym stanie. Wyniki krwi będa pojutrze. Quote
malawaszka Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Trzymam :kciuki: za wyniki - CC zostaw mu kilka zębów :modla: :lol: Quote
malawaszka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Potrzebuję trochę info o sznaucerku - czy jest szansa sprawdzenia jak reaguje na dzieci? spokojne dzieci? czy jest mordercą gryzoni, a konkretnie koszatniczek? czy potrafi chodzić na smyczy? No iczekam na wyniki badań - trzymam :kciuki: Quote
CoolCaty Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Na 100% wiem, że ładnie chodzi na smyczy, bo widziałam. Na gryzonie go sprawdzimy u nas, a o test na dzieci poprosze panią Elę - jutro będzie dzwoniła w sprawie wyników. Quote
malawaszka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 super!!!! dalej zatem trzymam :kciuki: jest szansa na domek dla małego, ale na spokojnie musimy posprawdzać i psiaka i domek ;) Quote
CoolCaty Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Wyniki sa duuuuużo lepsze. Wcześniej mały miał ALT i AST powyżej 300, a dziś już wyniki oscylują bliżej 90. Teraz mały będzie brał jeszczeleki na wątrobę przez około 2 tyg i znowu kontrola krwi i ewentualne znieczulenie do zrobienia ząbków. Quote
malawaszka Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 kurczaczki to co mam powiedziec pani zainteresowanej adopcją? Pani jest z okolic Radomska Quote
CoolCaty Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Powiedz, że psiak może iśc do adopcji, tylko wymaga podawania jeszcze tabletek na wątrobę i potem kontrolnego badania krwi. Jeśli wyniki będą ok, to będzie musiała mu zrobić zabieg na ząbki. Jełsi się na to wszystko zgodzi, to mały może jechać. Mam nadzieję, że się zgodzi i ją to nie przestraszy. Quote
malawaszka Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 No to jutro zadzwonię - a co ma z zębami? kamień czy ubytki/połamane? No i potrzebne info jak on reaguje na dzieci i te gryzonie bo to ważne bo sznaucery mogą do dzieci być niedobrzyńcami (jak mija Luna na przykład) a do zabijania gryzoni zostały stworzone i niektóre to pamiętaja (jak moja Luna na przykład :lol: ) Quote
CoolCaty Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Na zebach jest kamień tragiczny, na pewno kilka będzie do usunięcia, ale ząbki nie sa połamane. Jutro zadzwonię do pani Eli i poprosze o testy na dzieci na gryzonie. Quote
malawaszka Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Super! ja pogadam z tą Panią i jak będzie chciała takiego psiaka to poszukam kogoś na wizytę przed adopcyjną, tylko ona pytała o kastrację też czy psiak będzie wykastrowany więc możliwe, że będzie chciała poczekać aż to bedzie załatwione Quote
malawaszka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 olga7 masz w 100% rację - w aukcji allegro z plecakami też jest podany pełny adres!!!! :shake: usuńcie to!!!!! Quote
hesia Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 FMedor, nie mam jak kupic karmy, wiec poszlo tak jak w zeszlym miesiacu... Quote
Recommended Posts