Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skontaktowałam się dziś z ta Pania, która od roku szuka swojego sznupcia - jej sznaucerek ma własnie takie umaszczenie jak ten "nasz", obcięty ogonek, pani jest teraz w Anglii, ale szuka psiaka cały czas - wysłałam Jej zdjęcia psiaka, nr tel. do Pani Ścipień i do CC bo Pani aż palpitacji serca dostała jak jej opowiedziałam o psiaku i że był iles czasu z bezdomnym w lesie... nie wiem czy coś z tego będzie - ale emocji co nie miara bo mnie się udzieliła wielka nadzieja tej Pani :oops:

Posted

Potrzebuję trochę info o sznaucerku - czy jest szansa sprawdzenia jak reaguje na dzieci? spokojne dzieci? czy jest mordercą gryzoni, a konkretnie koszatniczek? czy potrafi chodzić na smyczy?

No iczekam na wyniki badań - trzymam :kciuki:

Posted

Na 100% wiem, że ładnie chodzi na smyczy, bo widziałam.
Na gryzonie go sprawdzimy u nas, a o test na dzieci poprosze panią Elę - jutro będzie dzwoniła w sprawie wyników.

Posted

Wyniki sa duuuuużo lepsze. Wcześniej mały miał ALT i AST powyżej 300, a dziś już wyniki oscylują bliżej 90. Teraz mały będzie brał jeszczeleki na wątrobę przez około 2 tyg i znowu kontrola krwi i ewentualne znieczulenie do zrobienia ząbków.

Posted

Powiedz, że psiak może iśc do adopcji, tylko wymaga podawania jeszcze tabletek na wątrobę i potem kontrolnego badania krwi. Jeśli wyniki będą ok, to będzie musiała mu zrobić zabieg na ząbki. Jełsi się na to wszystko zgodzi, to mały może jechać. Mam nadzieję, że się zgodzi i ją to nie przestraszy.

Posted

No to jutro zadzwonię - a co ma z zębami? kamień czy ubytki/połamane?

No i potrzebne info jak on reaguje na dzieci i te gryzonie bo to ważne bo sznaucery mogą do dzieci być niedobrzyńcami (jak mija Luna na przykład) a do zabijania gryzoni zostały stworzone i niektóre to pamiętaja (jak moja Luna na przykład :lol: )

Posted

Super! ja pogadam z tą Panią i jak będzie chciała takiego psiaka to poszukam kogoś na wizytę przed adopcyjną, tylko ona pytała o kastrację też czy psiak będzie wykastrowany więc możliwe, że będzie chciała poczekać aż to bedzie załatwione