ZEMAT Posted June 27, 2003 Posted June 27, 2003 chciłem być taki zgodny z prawem ale teraz mam tego dosyć :x :evil: :fist: :agrue: moje psy biegają i nikogo nie zaczepiają ale jak tylko zaczyna się przepychanka to 1 raz ostrzeGam właściciela zapinam psa na smycz i puszczam. Niech się dzieje wola nieba 0X zazwyczaj moje 3 psy wychodzą zwycięzko i ląduje sprawa w sądzie :lol: Quote
a-szka Posted July 5, 2003 Posted July 5, 2003 pisałam juz o moich starciach z innymi psami i ich właścicielami, szczególnie jeśli chodzi o moją sunię , dodam ze nigdy takich przypadków nie miałam z moim psem(berneńczykiem) obecnie 12-letnim, nie miałam takich problemów jak z sunią amstafem, jest wspaniałym bardzo towarzyskim pieskiem niestety po kilku pogryzieniach zrezygnowałam ze spacerów "przydomowych" i teraz jeździmy ok 2 km od terenów zabudowanych gdzie nie musze miec oczu ze wszystkich stron głowy. Problemem są ludzie-właściciele piesków "łagodnych"puszczonych ze smyczy- bo piesek musi się wybiegać. nie umiem wytłumaczyc takim osobnikom ze pies to pies i nigdy nie mozna byc pewnym w 100% jego reakcji. Chcesz zeby twoj pies był bezpieczy na spacerku??? inni tez chcą....pomyślcie o tym i o tym ze istnieje smycz! kaganiec... i tego typu zabezpieczenia, wymyślono nawet coś tak mądrego jak springer, pies wybiegany przy 100% kontroli- sprawdziłam swietna sprawa coprawda dość kosztowna.POZDRAWIAM. Quote
ZEMAT Posted July 6, 2003 Posted July 6, 2003 Sprawa się odbyła była szybka i bezbolesna ;) WYROK ZEMATA kara się z art 77 KW 50zł Jamnikową panią 250zł z art 77 odwołałem się od decyzji sądu (było to śmieszne ale sędzina przyjeła odwołanie i podjeli rozpatrzenie wtrórne w trybie natychmiastowym) Rezultat po moich zeznaniach: SPRAWA ZOSTAŁA ODROCZONA Quote
benia Posted August 24, 2003 Author Posted August 24, 2003 minęło trochę czasu... i sytuacja bez zmian... gość - bez zmian, jego pies bez zmian... może moje nastawienie nieco inne... oduczałam (i skutecznie oduczyłam) beni agresji, ale jesli ta... piiiiiii.... bokserka jeszcze raz rzuci się na moje wychuchane maleństwo - niech geny "psa mordercy" (Jak ja nie nawidzę tego stwierdzenia, typowego zresztą dla laików, którzy w jakiś sposób próbują scharakteryzować typ psa jakiego posiadam) zrobią swoje... może zbyt brutalnie to ujełam, ale ona i właściciel też muszą chyba po prostu wreszcie poczuc się pokrzywdzeni... może Pan wtedy coś zrozumie... choć to mało prawdopodobne, ale przynajmniej nie będzie się do mnie zbliżał w obawie o zdrowie swojego psa... szlag mnie trafia bo wedle opinii wielu ludzi jestem "wyrzutkiem społeczeństwa, który posiada psa mordercę"... a jak wiadomo te psy są takie złe, więc ja pewnie chcę aby beńka zagryzała inne bezbronne psiaki i pewnie mi to jeszcze imponuje... i tym podobne bzdury... a tymczasem mój pies nie zrobił nikomu krzywdy a jest narażony na atak chorej psychicznie suczki "przykładnego obywatela"... na myśl przychodzi mi tylko jedno słowo by to skomentować: PARANOJA!!!! Quote
serafe Posted August 25, 2003 Posted August 25, 2003 Beniu, tak przeczytałam ten wątek - nikt nie próbował wzywać np. Straży Miejskiej? Nie wiem, może mandat za ataki psa na inne, czegoś by go nauczył? Quote
Masza Posted August 30, 2003 Posted August 30, 2003 ciekawa jestem, czy to ta sama przemila bokserka, ktora ja spotykam, ale chyba nie, bo ta "moja" juz na smyczy chodzi. (śródmiescie). a-szka: czyzbys wyznawala zasade, ze "psu i koniowi ufac nie mozna"? ;) mam nadzieje, ze nie, sama masz psa juz dlugo, z tego co piszesz i ciekawa jestem, czy zdarza mu sie reagowac w sposob dla Ciebie nieprzewidziany? Wydaje mi sie, ze jesli znamy swojego psa kilka lat, od szczeniaka- jego zachowanie jest dla nas przewidywalne.. Quote
benia Posted November 5, 2003 Author Posted November 5, 2003 straż miejska?? no niestety to nie jest dobry pomysł, tym bardziej że sama mam z nimi na pieńku... juz parokrotnie mnie spisywali za to, że (jak dla mnie w miejscu, gdzie mogę sobie na to pozwolic) nie trzymam psa na smyczy... nie, nie śródmieście... nazwijmy to okolicami pasa startowego... hehehe... Quote
Recommended Posts