Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wpadniemy, wpadniemy :-).

baraczek strasznie sika :shake:. a wyniki moczu powinny być wczoraj, ale tepsa mi powiedziała, że mam awarie na linii i niegdzie się nie dodzwoniłam. do mnie natomiast dzwonić można... nic nigdy nie zrozumiem w tepsie...

Posted

wetka do mnie zadzwoniła, barrack nie ma zapalenia pęcherza, ale ma za duzo jakichs pałeczek jak na młodzika, u kilkuletniego psa byłby to normalny wynik. nie wiem, jakich pałeczek, bo dorwała mnie w starym klekoczacym ikarusie, a jeszcze kierowca jechał jak wariat więc wyło dodatkowo i tzreba było sie skupiać też na przeżyciu przeciążeń. graliśmy w gre pt "zbiórka u kierowcy" .
dobra, wracając do barraczka może być to zwyrodnienie nerek albo li też watroby, na razie dostanie jakieś ziołowe leki, jak poprawią stan sikania, to ok, a jak nie, to zrobimy morfologie, żeby wykluczyć te wszystkie nerki i wątroby... jutro ide po leki.

kto weźmie sikającego psa z podejrzeniami padaczki :shake::placz::placz:?

Posted

no cóż, sika, koopka :diabloti:.
dostał heparenol na 10 dni, zobaczymy, czy to coś pomoże. jak nie, to badamy krew, żeby sprawdzić, co jest grane. ale mysle, ze i tak zrobic trzeba morfologię.

poza tym humor dopisuje. mówilam wam, że zośka wpusciła go już do sypialni? to znacza, ze wpuściła go do wyra. on jest cwany, więc pcha sie w wazne miejsca, ale nie ma mowy :p.
zoska jednak będzie miała wycinaną śledzionę, więc mam zagwozdkę, bo nie mam mozliwości separacji psów, a po opercaji sucz musi mieć spokój. wątpię, zeby do tego czasu baraczek znalazł dm, zwłaszcza, że trzeba go wyprwadzić na prostą...
w nowym roku robie jeszcze usg sprawdzające - do porównania dla onkologa i tniemy. ciekawe, czy dadza mi w banku pozyczkę na operacje psa:evil_lol:

Posted

belula, on jeszcze nie ejst gotowy - leczymy posikiwanie, tzn szukamy przyczyny, nie oddam go lejącego jak szlauch, bo wróci w abcugach. mże po świętach cos sie wyjasni... wtedy napewno będę cię prosić o to.
dziekuję!!!!

Posted

Ja od razu zaznaczam, że mój post nic nie wniesie ciekawego :) Ale śledzę losy Małego od początku, do Zosi zagladam. No własnie :) i chciałam tylko napisac, że trzymam kciuki za całe towarzystwo.

Posted

elmira, jak to post nic nie wniósł, ale oczywiście, że wniósł - zrobiło mi sie bardzo miło. dziekuję !

wrzucam nowe fotki barakudy - znajoma, którą żadko widuje powiedziała dzis, że barak urósł i zmężniał. że zmężniał to się dziś okazało. jej suczka jest chyba chwilke przed pierwszą cieczką. bawili sie razem, ale raz barak chciał sunię pokryć... ech, dorasta nam chłopiec...

tu z zośką:

ja zosi rzucam patyka albo piłkę, a on zosię gania... ona raczej jest zła, ale barrack ma to w gdziesiu. chłopak tez lata za piłką, ale czasem olewa i woli gonic zoskę. ona niestety nie kapuje zabawy w gonienie z fantem w pysku. piłka i patyczek to świętość narodowa i trzeba bronić :diabloti:

patrz jak stoję, patrz jak stoję!!! :evil_lol:

a tu z zosią i cockiem - krótkoterminowym tymczasem (2,80 kg, 6 miesięcy, styropianek wychudły :shake: . barrack dla mnie był drobniutkim chłopcem. juz nie jest :evil_lol::

i na koniec dwa portrety:

Posted

Śliczne te portrety Baracka.
Zoska tez fajna kobitka. Porzadek trzyma, ale dobre z niej suczydło. Biedki przyjmuje.

A co to za rudy chudziaczek? U Siebie go na DT masz?

Posted

[quote name='sleepingbyday']elmira, cocek jest tu:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/zaglodzony-bezdomny-mini-krotkowlosy-cudem-ocalaly-cos-szuka-ds-127670/

a zośka czy dobra? znosi to wszystko.. a ona jest socjalnie upośledzona... choć mniej,niż kiedys, ale ja nie umiem tego wyprostować porządnie.. za dużo błędów popełniam....:shake:

czy ja wiem Ola czy błedy ? mysle ze Zofia po prostu potzrebuje duzo wiecej czasu na przekonanie sie , a poza tym ona jest chyba z charakteru troche egoistka( tak jak moja Niya 0 chodzi i na wszytskich swoje wilcze kły pokazuje) . Zobacz do moich potworow wreszcie sie przekonała :).

Posted

[SIZE=5]Poszukiwania rozpoczęte.
Powiadamiam znajomych z okolic.

Dziewczyno, całą noc nie spałaś, tylko biegałaś po okolicy!!
Napisz, czy on generalnie ucieka od ludzi i psów, czy raczej nie...