Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karusiap napisał(a):
on nie jest Fred:placz:
On jets Fredzio,Fredulec,Fredek,Fredoslaw:loveu::oops:

Mnie się bardzo podoba Fredosław...bo to tak brzmi dumnie :lol:
Był Ferdynand Wspaniały (ten od Ludwika Jerzego Kerna), to teraz będziemy mieli Fredosława Cudownego (albo Przepięknego) :eviltong:

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romi napisał(a):
Mnie się bardzo podoba Fredosław...bo to tak brzmi dumnie :lol:
Był Ferdynand Wspaniały (ten od Ludwika Jerzego Kerna), to teraz będziemy mieli Fredosława Cudownego (albo Przepięknego) :eviltong:

Poczekam na decyzję Karolinki.
A komentarza do wpisów Marysi i Asiorka nie masz?:evil_lol:
Jestem zawiedziona;)

Posted

karusiap napisał(a):
Tzn bo tak szczerze to bardziej Romi zasluzyl na nadawanie imienia niz ja:oops:ale jak juz moge sie powtracac to jestem za Fredziem:loveu::loveu::oops:

Czyli nie Fred tylko Fredzio?

Posted

[quote name='marysia55']noooo strasz mnie, strasz :evil_lol::evil_lol: słyszałam że wujek Romek nawet muchy nie skrzywdzi więc marysi też nie :eviltong::eviltong::eviltong: ( chyba)

Ciekawe od kogo te "słuchy" :mad:...ja się już domyślam :mad:

A co do or...mu to życzę wszystkim jak najczęściej... i sobie również :oops::eviltong:

Posted

Zgodnie z umową ukradłam tekst od Marysi.Siadam do ogłoszeń. Nie dzwonić do mnie, chyba, że ktoś "umiera" albo chce adoptować psa

Fredzio:loveu:

Takiego psa nie można zgubić, takiego psa w perfidny sposób człowiek się pozbywa.

Fredzio- z ranką na nosie... baaardzo zaniedbany . Spokojny, starszy pan. Słabo widzi.

. Jest łagodny, zagubiony...

Smutny jest los porzuconego psa, a jeszcze smutniejsze, gdy jest to już starszy pies.

Szczęściem dla niego było gdy pan/pani pochylali się nad nim i go głaskali po kudłatej łepetynie, brali jego pyszczek w swoje ręce i mówili cichutko ”ty nasza mordko kochana nie oddamy cię nikomu za żadne skarby świata”. Za tę odrobinę czułości, za własną miseczkę , za własne posłanie pies pójdzie na koniec świata za swoim panem.

Nadchodzi jednak moment , że pan zauważa zbliżającą się starość swojego pupila. Zapomina, że starość to też przypadłość ludzkiego istnienia. Nie myśli w takim momencie o przesłaniu jakie niesie ze sobą powieść „Drewniany talerz”. Postanawia, że w dowód miłości do swego czworonożnego oddanego przyjaciela, za lata spędzone razem w jednej rodzinie pod jednym dachem nie będzie miał sumienia go uśpić. Da mu szansę na „drugie życie” ……. pokaże mu drzwi i wyrzuci go na ulicę. A jeśli tej szansy nie wykorzysta, jeżeli zginie pod kołami samochodów, jeżeli zagryzą go inne psy lub zdechnie z głodu, zimna albo choroby to trudno życie idzie dalej……..
I tak pewnej listopadowej, zimnej i deszczowej nocy Fredzio znalazł się samiuteńki na ciemnej , wrogiej, obcej sobie ulicy nie słysząc już głosu swojego Pana i nie czując jego oddechu przy swoim uchu. Wczoraj miał rodzinę dziś został całkiem sam. Zadawał sobie pytanie „Czym zasłużyłem na takie traktowanie, jaka to zapłata za moją wierność i oddanie? Panie mój, zabierz mnie stąd !!!” …. Ale nikt go już nie słyszał, ani skamlania, ani jego rozpaczliwego zawodzenia.

Fredzio to taki łagodny, zagubiony pluszak nie sprawiający żadnych problemów, dogaduje się z innymi psami i bardzo lubi dzieci. Potrzebuje ciepłego domu i naprawdę niedużego kawałka kanapy u boku swojego ludzia.
Wierzymy, że na pewno znajdzie się ktoś komu nie będzie przeszkadzało, że nasz podopieczny to taki troszeczkę starszy pan , ktoś kto go pokocha, ktoś kto się uśmiechnie całym sercem patrząc jak Fredzio drepcze za nim na tych swoich małych nóżkach.
Wierzymy, pragniemy wierzyć, że los w swojej łaskawości okaże mu trochę miłości, a czyjeś litościwe serce pomoże nam w napisaniu szczęśliwego zakończenia historii tego pieska.
Tym kimś może być każdy, możesz być nawet TY……...

Kontakt w sprawie adopcji :

Telefon:012 641-97-02 lub 500-18-19-20

Posted

marysia55 napisał(a):
dzisiaj zrobiłam przelew na naszego Fre(Ta)dzika na konto hoteliku jak w pierwszym poście :cool2:

Dziękuję Marysiu!:loveu: Wczoraj Pani Magda M. też mnie zawiadomiła, że wpłaciła.
Ja wpłacę w sobotę jak będę w Niepołomicach.
Na pierwszej stronie będę potwierdzać , jak hotel przekaże, że już wszystko wpłacone. Jest dużo czasu, bo Fredzio wczoraj dopiero przyjechał.
Bardzo serdecznie jeszcze raz dziękuję Wszystkim:loveu:
A do Ciebie Marysiu mam prywatną prośbę, czy mogę napisać Pw?

Posted

irenaka napisał(a):
Dziękuję Marysiu!:loveu: Wczoraj Pani Magda M. też mnie zawiadomiła, że wpłaciła.
Ja wpłacę w sobotę jak będę w Niepołomicach.
Na pierwszej stronie będę potwierdzać , jak hotel przekaże, że już wszystko wpłacone. Jest dużo czasu, bo Fredzio wczoraj dopiero przyjechał.
Bardzo serdecznie jeszcze raz dziękuję Wszystkim:loveu:
A do Ciebie Marysiu mam prywatną prośbę, czy mogę napisać Pw?

oczywiście nie pytaj sie tylko pisz..... czekam :lol::lol::lol:

Posted

karusiap napisał(a):
yhy:oops:mam nadzieje,ze nie skrzywdzilam go bardzo:evil_lol:

a ja tu chciałam wszystkich ostrzec ...
bo jeśli Fredzio po Fredzi odziedziczy tez charakter, to tylko Zołza da mu radę :evil_lol::diabloti::eviltong:

i trzeba będzie zacząć uważać na ręce!

Posted

Romi napisał(a):
Ciekawe od kogo te "słuchy" :mad:...ja się już domyślam :mad:
A co do or...mu to życzę wszystkim jak najczęściej... i sobie również :oops::eviltong:

dobrze że dodałeś i 'sobie również'... bo pomyślałabym że jestes altruistą :roll::roll:
...a 'słuchy' od dobrych ludzi po prostu :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='agamika']a zeby nie było ze przyszłam tylko naskarżyć na Fredkę :

Fredzio - uroczy niewidomy- błaga o DOM : Agamika : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl
Aga:loveu:!
Proszę popraw tytuły. Fredzio z całą pewnością coś widzi.
W tekście zaznaczyłam ,że słabo widzi a tytuł jest niewidomy.

A o Fredzia się nie martwię. Zołza z Fredzia nie wyjdzie, bo babą nie jest.
Zobaczę jeszcze jak mnie jutro przywita. Bo może nie ma charakterku zołzy ale zjada ciotki-zołzy?:evil_lol:

Posted

marysia55 napisał(a):
dobrze że dodałeś i 'sobie również'... bo pomyślałabym że jestes altruistą :roll::roll:
...a 'słuchy' od dobrych ludzi po prostu :diabloti::diabloti::diabloti:

Musisz koniecznie poznać wujka Romka:loveu:
Wtedy będziesz wiedziała dlaczego wszyscy tak tego faceta lubią.

Posted

[quote name='luka1']Uratuj FREDKA ( może pudel, może sznaucer?) (531461958) - Aukcje internetowe Allegro

wznowiłam - jak coś nie tak to piszcie.

Luka! :loveu:Dziękuję pięknie!
W tym allegro też jest wzmianka, że nie widzi.
Dziewczyny z Niepołomic twierdzą, że zdecydowanie widzi.
Zbyt dobrze sobie radzi w ogrodzie z przeszkodami.
Jutro będę u Fredzia to zobaczę jak się zachowuje i spróbuję na wątku to szczegółowo opisać.

Posted

irenaka napisał(a):
...Jutro będę u Fredzia to zobaczę jak się zachowuje i spróbuję na wątku to szczegółowo opisać.

No to nam się ciociu Irenko jutro pracowity dzień zapowiada :lol:

Posted

irenaka napisał(a):
Luka! :loveu:Dziękuję pięknie!
W tym allegro też jest wzmianka, że nie widzi.
Dziewczyny z Niepołomic twierdzą, że zdecydowanie widzi.
Zbyt dobrze sobie radzi w ogrodzie z przeszkodami.
Jutro będę u Fredzia to zobaczę jak się zachowuje i spróbuję na wątku to szczegółowo opisać.

Już wiadzi - poprawiłam :evil_lol:

Posted

irenaka napisał(a):
Musisz koniecznie poznać wujka Romka:loveu:
Wtedy będziesz wiedziała dlaczego wszyscy tak tego faceta lubią.

Ja tego faceta juz lubie chociaż go nie znam :grins::grins::grins: nie wiem co się stanie jak go poznam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: