marysia55 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 irenaka napisał(a):Marysiu! Z DT jest tragedia. Nawet jak ktoś na dogo był bez psa i zabrał jakiegoś na DT to często DT zmieniało się w DS. Dlatego raczej myślałam o hotelu dla Tadka. A to niestety potężnie zwiększa koszty do 450,00 miesięcznie. W mojej obecnej sytuacji finansowej nie jestem w stanie zadeklarować więcej niż 10,00 miesięcznie. Może jeszcze się ktoś znajdzie? Zostaje jeszcze 390,00 do znalezienia stałych wpłat. A trzeba się też liczyć z ewentualnymi kosztami leczenia. Może ktoś jeszcze się dorzuci? irenak ja sobie ciągle mylę DT z hotelikiem, oczywiście myslałam o hoteliku. Miałam nadzieję , że jakos da sie uzbierać. Ja czasami wchodze na wątki z innych regionów i widzę że często tak bywa że hotelik jest opłacany przez kilkanaście osób które deklarują stałe wpłaty na psa na rózne kwoty 5 , 10 , 20 zł. czasami są to też wieksze kwoty. Myślałam, że my też tak moglibyśmy. Quote
salibinka Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 marysia55 - masz rację - to trudne ale przecież możliwe, a wiara - jak to wiara - góry przenosi. Deklaruję 10 zł miesięcznie na składkę hotelową - i choć przykro mi, że tak mało - również chciałabym wierzyć, że z drobnych wpłat dałoby się złożyć konkret na hotel dla Tadka. Gdyby miał bezpieczne miejsce, z tej włochatej bezradności wyszedłby pewnie cudny pies. Quote
marysia55 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 no to już coś mamy : marysia55 50,- irenaka 10,- salibinka 10,- razem 70,- gdyby Tadek znlazł sie w hoteliku to jest aktualne moje wcześniejsze zobowiązanie na wątku że pokrywam koszty "fryzjera" i wtedy z naszej bidy może wyjść przecudnej urody piesek Prosimy jeszcze cioteczki o deklaracje finansowe dla Tadka !!!!! Quote
AgaG Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 myslę o Tadku..Tylko kurcze na razie dług w hotelu wciąż duzy.. a \kiwi znalazła dużego kudłacza,,, nie wiem, skąd brac na to wszystko.. jejku .. gdyby doszły pieniądze w wiwy na afn które by zmniejszyły nasz dług można by pomyśleć o wzieciu go .. ja tez się boję, że on zginie ... :-( ale wierzcie mi trudno jest stawac przedm włascicielem hotelu stale bez kasy.. ostatnio długi były straszne.. i nadal jest sporo.. :shake: okropna taka bezradność Quote
marysia55 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Najgorsze jest to, że ja ciągle mam przed oczami los Bostona z wątku Ani, gdzie nic nie zapowiadało takiej tragedii, która sie zdarzyła. Dlatego tak bardzo boję sie żeby Tadek nie podzielił jego losu :placz::placz::placz: Bardzo pragne aby los Tadka był inny niz los Bostona , żeby zdążył zaznać jeszcze w tym swoim psim życiu trochę ciepła i poczucia bezpieczeństwa. Quote
maarit Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 O matko:placz: skąd na te bidule brać kasę? Tadziu nie daj się....:-( Popatrzcie na Mysiastego z mojej sygn. zgroza - 35zł doba. Żebym pracowała i miała kasę... A tak....:placz::placz::placz: Quote
luka1 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Tadek ma bardzo duże zainteresowanie na allegro. Niestety chyba wiek jest główną przeszkodą w znalezieniu domu. Quote
salibinka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Jest kochana osoba - p. Maciej Gołębiowski - aktor i kierownik produkcji wielu naszych rodzimych dzieł, który zadeklarował 100 zł co miesiąc na hotel dla Tadzia! Maćku, dzięki za zainteresowanie losem Tadzika:loveu::loveu::loveu: Mamy więc 170 zł. Tadzio nie widzi, w boksie zagryzienia :(. Kto jeszcze może pomóc? Quote
agamika Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 nie myślałyście o cegiełkach na allegro ? wiadomo ze to nie to samo co deklaracje ... ale może pozwoliłoby uzbierać fundusze na pierwszy miesiąc ? Quote
Asior Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 no właśnie w niedziele znów zagryziony psiak :( Quote
salibinka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Irenko, może zmienimy też tytuł, że deklaracje na hotel potrzebne. To jedyna deska ratunku dla Tadzika. Bezpieczny, odkurzony w hotelu - ma szansę na adopcję, w schronie:shake::shake::shake: Dogomania ma tyle tysięcy użytkowników - nie wierzę, że nie da rady! Próbujemy? Nawet 5 zł miesięcznie to krok bliżej życia i domu... Quote
irenaka Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 salibinka napisał(a):Irenko, może zmienimy też tytuł, że deklaracje na hotel potrzebne. To jedyna deska ratunku dla Tadzika. Bezpieczny, odkurzony w hotelu - ma szansę na adopcję, w schronie:shake::shake::shake: Dogomania ma tyle tysięcy użytkowników - nie wierzę, że nie da rady! Próbujemy? Nawet 5 zł miesięcznie to krok bliżej życia i domu... Aniu! Już zmieniam. Quote
marysia55 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 to znaczy że zaczyna sie coś ruszać :lol::lol: jest szansa że Tadek nie podzieli losu bostona :shake: . Wydajemy mi sie że w pierwszym poście powinno być napisane że grozi mu zagryzienie nie w tytule ale jako pierwsze zdanie w treść coś w stylu : MAMY WYBÓR: HOTELIK LUB ZAGRYZIENIE W SCHRONIE Quote
irenaka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Zmieniłam tytuł i pierwszy post. Proszę o uwagi. Quote
irenaka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 agamika napisał(a):nie myślałyście o cegiełkach na allegro ? wiadomo ze to nie to samo co deklaracje ... ale może pozwoliłoby uzbierać fundusze na pierwszy miesiąc ? A co dalej? Wiesz jak się skończy? Nie stać mnie w tej chwili na ryzyko, że pies zostanie na moim utrzymaniu. Jak poczytasz wątek krzyczkowy, będziesz wiedziała dlaczego. Quote
salibinka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Cegiełki nie rozwiążą sytuacji:shake:. Miesiąc w hotelu a potem? Irenka ogrom poświęca na psy - nie może zostać potem z Tadziem sama, a tak by było. Tadzio jest naszą wspólną dogomaniacką troską. Albo uzbieramy stałe deklaracje wpłat albo Tadzio zostanie tam, gdzie jest:-(. Quote
irenaka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 A dlaczego dzisiaj u Tadzia tak pusto? Gdzie podziało się całe towarzystwo? Chyba będę musiała pomyśleć o jakieś niespodziance dla Was. Inaczej chyba Was nie zachęcę do czytania. Niespodzianka będzie jutro za "karę";), że Was dzisiaj nie było:evil_lol: Quote
marysia55 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Jestem, jestem i codziennie tutaj zaglądam wiec chyba 'kara' nie dla mnie :evil_lol::evil_lol: ale ja pracuję od 8 - 20 ( dzisiaj wyrwałam sie troche wcześniej) bo szefa nie było :razz::razz: więc zawsze zaglądam w nocnych porach , troche lepiej jest w weekendy :grins::grins::grins: ależ sie natłumaczyłam . Tadek na spacer :painting: Quote
salibinka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Towarzystwo siedzi i głowi się nad znalezieniem terrierkowatego, rodzinnego szczeniorka do domku w Krakowie... Towarzystwo siedzi i... uwielbia niespodzianki! Quote
irenaka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 marysia55 napisał(a):Jestem, jestem i codziennie tutaj zaglądam wiec chyba 'kara' nie dla mnie :evil_lol::evil_lol: ale ja pracuję od 8 - 20 ( dzisiaj wyrwałam sie troche wcześniej) bo szefa nie było :razz::razz: więc zawsze zaglądam w nocnych porach , troche lepiej jest w weekendy :grins::grins::grins: ależ sie natłumaczyłam . Tadek na spacer :painting: Marysiu! Jutro bardzo proszę zaglądnąć wcześniej na wątek. Może koło 12? Praca jest pracą, ale Tadzik musi chodzić wcześniej na spacerki, przecież teraz już mrozik trzyma. Obiecujesz, że zaglądniesz? Quote
marysia55 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 irenaka napisał(a):Marysiu! Jutro bardzo proszę zaglądnąć wcześniej na wątek. Może koło 12? Praca jest pracą, ale Tadzik musi chodzić wcześniej na spacerki, przecież teraz już mrozik trzyma. Obiecujesz, że zaglądniesz? przecież byłam grzeczna........ więc dlaczego mam tak długo czekac na tę niespodziankę :placz::placz: ..... no szepnij choć słówko na ucho :lol::lol: No dobra.... postarm sie zaglądnąć :cool1::cool1: Quote
luka1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 To jest tzw. Molestowanie psychiczne :evil_lol: Quote
marysia55 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 luka1 napisał(a):To jest tzw. Molestowanie psychiczne :evil_lol: oczywiście że tak... ja bym to nazwała nawet mobingiem psychicznym :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
salibinka Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 No, Irenko, okrutnie się z nami obchodzisz, litości nie masz:shake:. A tu dopiero 10.00:placz::placz::placz:. Skazujesz nas na dwie godziny szalejących emocji, niecierpliwych domysłów i łaskotanie w okolicach... no... w okolicach:evil_lol:. Quote
irenaka Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 marysia55 napisał(a):oczywiście że tak... ja bym to nazwała nawet mobingiem psychicznym :diabloti::diabloti::diabloti: Przyznaję, jestem okrutną babą i do tego lekko "szurniętą":evil_lol: Ale myślę, że w tej sytuacji mi wybaczycie;). Miło mi to napisać, że Tadzik jest już w hotelu w Niepołomicach. Wczoraj był naprawdę dla mnie osobiście cudowny dzień, ponieważ zgłosiła się Pani Magda M:loveu:. z Krakowa która zadeklarowała stałą kwotę miesięczną w wysokości 300,00 na hotelik dla Tadzika. Dziękuję pięknie zarówno Pani Magdzie jak również pozostałym osobom dzięki którym ten starszy psiak ma szansę na nowe życie. Dziękuję równie gorąco Romkowi :loveu:( Romi) i Karolince:loveu: ( KarusiaP), że znaleźli czas, odebrali psiaka ze schroniska i przewieźli do Niepołomic. Równie dobrą wiadomością jest chyba też to, że Tadzik jednak coś widzi. Dobrze sobie radzi w chodzeniu po ogrodzie i już zaprzyjaźnił się z Prinsem który będzie Jego towarzyszem w kojcu. I jeszcze jedno. Musimy zmienić imię Tadkowi. Poprosiłam o nadanie nowego imienia KarusięP. ponieważ ten przywilej należy się osobie która zabiera psa ze schroniska. Mam nadzieję, że "opłacało" się czekać na tak dobre wiadomości? Ps. Zdjęcia będą, ale chyba jutro, bo Romek do pracy będzie się spieszył. Quote
Recommended Posts