irenaka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 mimiś napisał(a):czy ten brak informacji wróży dobrze czy nie? Nic nie wróży, znaczy tylko, że nie mam żadnych informacji. Quote
irenaka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 marysia55 napisał(a):nie jestem fachowcem od rasy psów, ale Tadek bardzo przypomina zaniedbanego sznaucera. Moze by wpuścic ten wątek na stronę sznaucerów. Pewnie pomogliby w adopcji. Bardzo Cię proszę jeżeli możesz pomóc to daj znać komuś kto zajmuje się nimi. Jeżeli jest faktycznie zupełnie niewidomy to w schronisku jest bez szans na adopcję. Quote
marysia55 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ok spróbuje złapac kontakt z cioteczkami od sznaucerów.... moze chociaż rzucą okiem :roll::roll: Quote
malawaszka Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 marysia55 napisał(a):nie jestem fachowcem od rasy psów, ale Tadek bardzo przypomina zaniedbanego sznaucera. Moze by wpuścic ten wątek na stronę sznaucerów. Pewnie pomogliby w adopcji. jezu czy jest możliwe, że ja już widziałam na dogo niedawno zdjęcie tego psiaka? ja nie wiem czy to może być sznupek - zwykle jak jakis kołtunek jest sznupkiem to widzę to od razu, a u niego wydaje mi się albo pudelkowaty albo bliżej PONa? nie wiem sama... ale na stronę go dam - to niestety za mało - na stronie zginie wśród wielu innych :shake: Quote
marysia55 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 jakie są najnowsze wiadomosci o stanie zdrowia Tadka, poza tym przydałoby sie więcej zdjęć i ogólnych informacji o piesku. Wtedy będzie mozna ruszyć z ogłaszaniem go do adopcji. Mam wrażenie jakby narazie wszystko staneło w miejscu. Poza ogólnym biadoleniem a to mu nie pomoże:cool3::cool3:. Moze przydałby mu sie 'fryzjer' :lol::lol: . Piesek mimo, że starszak :evil_lol::evil_lol: jest piekny i jak o niego zadbamy... będzie miał bidulek jakąs szansę. No cioteczki ruszta łepetynkami :p:p:p Ja sie włączam w tę akcje ale pomóżmy mu razem :grins::grins::grins: Quote
marysia55 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='malawaszka']jezu czy jest możliwe, że ja już widziałam na dogo niedawno zdjęcie tego psiaka? ja nie wiem czy to może być sznupek - zwykle jak jakis kołtunek jest sznupkiem to widzę to od razu, a u niego wydaje mi się albo pudelkowaty albo bliżej PONa? nie wiem sama... ale na stronę go dam - to niestety za mało - na stronie zginie wśród wielu innych :shake: malawaszka bardzo dziekujemy za zainteresowanie :buzi::buzi: ale pudelek to on tez nie jest , pudelka to ja bym wyczuła :evil_lol::evil_lol: pudelki nie maja krawatów, ale chyba masz rację że to może być jakis mix . jak sie nazbiera więcej informacji to sie z toba skontaktuje w sprawie ogłoszeń :loveu::loveu:: strone finansowa biore na siebie :razz::razz: Quote
malawaszka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 tak - prosimy o zdjątka - ze spacerku najlepiej :oops: jesli się da :oops: Quote
irenaka Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Tadzik jest już na boksach ogólnych. Informacja z dnia dzisiejszego jest na F6. Podobno ze staruszkami. Ma jeszcze stan zapalny uszu ale już nie ma biegunki. Ze zdjęciami będzie dramat, bo niestety nie jeżdżę do schroniska. Quote
salibinka Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 W sobotę będę w okolicy. Mogłabym zrobić zdjęcia. Quote
irenaka Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 salibinka napisał(a):W sobotę będę w okolicy. Mogłabym zrobić zdjęcia. Aniu:loveu::loveu:! Jeżli możesz to bardzo proszę. Tadzik ma numer 118/11/08 jest na F6. Mam nadzieję, że się uda. Dziękuję:loveu: Quote
salibinka Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Nie ma sprawy. Historia Tadzika przypomina Nemeczkową:-(. Wiem, co musi przeżywać teraz p. Iwona:-(:shake:... Quote
marysia55 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 no to super :p:p cos sie moze ruszy z miejsca :lol::lol::lol: razem na pewno damy radę :thumbs: żal żeby taki pluszak zmarnował sie wschronisku :placz::placz: Quote
irenaka Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 salibinka napisał(a):Nie ma sprawy. Historia Tadzika przypomina Nemeczkową:-(. Wiem, co musi przeżywać teraz p. Iwona:-(:shake:... Aniu! Pomyliłam numer ma być 117/11/08 Quote
malawaszka Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Tadku mam nadzieję, że nie spędzisz zimy w schronisku Quote
salibinka Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Tadzio - 13.12.2008: Troszkę podstrzyżony, z ranką na nosie... Baaardzo zaniedbany :(. Spokojny, starszy pan. Nie widzi. Zdaniem weta może rozróżniać światło od ciemności ale... to wszystko. Jest łagodny, zagubiony... Nie sprawia problemów, podobno dogaduje się z innymi psami. Ładnie i spokojnie przywitał się z pięcioletnim dzieckiem. Podobno ze zdrowiem już ok., ale... to tylko - podobno. Nie został wykastrowany. Został oceniony na 10 lat - zdaniem weta można podawać 8,5. Tadek: Quote
salibinka Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Jeśli będą potrzebne do ogłoszeń w dużej rozdzielczości, proszę dać znać na pw. Quote
malawaszka Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 biedaku niewidomy :placz: przydałaby się toaleta - od razu by się lepiej i młodziej poczuł... trzeba go dać na wątek ślepków Quote
marysia55 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [SIZE="4"]mimo, że troszke podstrzyżony to i tak widać , że zaniedbany:shake::shake::shake: może by mu jakiegoś 'fryzjera' zafundować. Wyglada jednak na jakiegos mixa z pudliszonkiem :razz::razz: jak go 'podrasujemy' to moze jakis domek sie nim zachwyci i go pokocha. Naprawdę warto , przeciez to sliczny psiak tylko zaniedbany :loveu::loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='marysia55']mimo, że troszke podstrzyżony to i tak widać , że zaniedbany:shake::shake::shake: może by mu jakiegoś 'fryzjera' zafundować. Wyglada jednak na jakiegos mixa z pudliszonkiem :razz::razz: jak go 'podrasujemy' to moze jakis domek sie nim zachwyci i go pokocha. Naprawdę warto , przeciez to sliczny psiak tylko zaniedbany :loveu::loveu: Marysiu fryzier by sie przydal jak by pies byl w domu lub hotelu ,bo w schronisku jak by wszedl taki czysciutki i pachnacy prosto od fryziera to za pare godzin nie bylo by juz Tadzika wiesz co by mu zrobily poprostu by go zagryzly.:shake: Marysiu czy ty bylas kiedykolwiek w schronisku? Quote
malawaszka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 to prawda - fryzjer tylko poza schroniskiem niestety Quote
marysia55 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Marysiu fryzier by sie przydal jak by pies byl w domu lub hotelu ,bo w schronisku jak by wszedl taki czysciutki i pachnacy prosto od fryziera to za pare godzin nie bylo by juz Tadzika wiesz co by mu zrobily poprostu by go zagryzly.:shake: Marysiu czy ty bylas kiedykolwiek w schronisku? Foksia, nigdy nie byłam w schronisku:shake::shake:. Teraz widzę, że chyba właśnie z tego powodu wypisuje czasami jakieś głupoty, które Was przyprawiają zapewne o zawrót głowy. Jest to spowodowane tym, że z jednej strony bardzo chciałabym pomóc a z drugiej strony brakuje mi podstawowej wiedzy w tym zakresie. Ale człowiek całe życie sie uczy wiec pewne i ja kiedyś nabędę tyle doświadczenia, że nie będę musiała sie wstydzić za swoje posty. Na dzień dzisiejszy rozumiem, że dopóki nie będzie DT lub hoteliku nic nie mozna zdziałać. Sutyacja troche przypomina pieska z wątku ank@2 . Strasznie to smutne :-(:-(:-( Quote
malawaszka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 marysia - nie przejmuje się! każdy z nas kiedyś zaczynał - a najwazniejsze jest to, że jesteś i że chcesz pomóc! ;) Quote
karusiap Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Marysiu tylko,ze Ty absolutnie nie musisz sie teraz wstydzic za swoje posty.Starasz se pomoc jak mozesz ,to najwazniejsze.kazdy robi to co moze i potrafi:loveu: Quote
Recommended Posts