truskawa144 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 No właśnie sobie uświadomiłam,że kierownik miał mi dać znać co z Misią. Wątpię,żeby Puszek był dzisiaj wyciachany bo w poniedziałki jest młyn w schronisku. Myślę,że jutro lub w środę się uda. Na szczęście psy po kastracji bardzo szybko dochodzą do siebie. Quote
fizia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 To jednak mniej inwazyjny zabieg niż u suki, mam nadzieję, że szybciutko będzie się dobrze czuł Quote
fizia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Dusje, znalazłam taki wątek - http://www.dogomania.pl/forum/f97/schroniska-w-holandii-126700/ Witam! Czy ktoś ma jakieś informacje o schroniskach w Holandii, najlepiej na terenie Noord-Holland. Nasz piesek chyba zostaje w pl i zastanawiamy się z TZ nad adopcją psiaka z holenderskiego bidula. Czy ktoś wie, gdzie się takowe znajduje? Będę wdzięczna za każdą wiadomość. Pozdrawiam! Może jakiś psiak pod opieką tej Fundacji znalazłby dom Quote
dusje Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Oj, mialabym watpliwosci:shake: wlasny psiak pzostawiony i juz kolejny? Fundacja nie wyda psa do adopcji nikomu kto nie ma uregulowanej sytuacji mieszkaniowej i finansowej, a jednym z podstawowych pytan zawartych w bardzo szczegolowej ankiecie ,obowiazkowo do wypelnienia przez przyszlego opiekuna psa jest: Czy mial Pan/Pani juz wczesniej psa i co sie z nim stalo? Niejasne odpowiedzi podlegaja sprawdzeniu lub z marszu daja podstawe do odeslania klienta z kwitkiem:evil_lol: Schroniska, te dobre w Nl nie wydadza rowniez nikomu psa bez ustabilizowanej sytuacji zyciowej;) Quote
fizia Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Ja pomyślałam, że może chodzi o to, że pies zostaje tu z rodziną - jejku chyba nie zostawiają go tak .... Quote
fizia Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Zapytałam na tym wątku o powód zostawienia tego psa w Polsce. No jeśli nie jest to taka stuacja, że np. jest to pies "rodzinny" i np. rodzice czy inni członkowie rodziny chcą, żeby tu został - to ja bym nie dała takim osobom następnego psa. Ostatnio koleżanka koleżanki szukała domu dla 4 letniego boksera - cudownego, milego, który chodził z nią nawet do pracy - dlatego, że postanowiła wyjechać do Anglii:angryy: chyba jednak nie pojedzie, no ale sam fakt, że o czymś takim pomyślała, jest okropny dla mnie. Pies - to jak dziecko - trzeba podporządkować mu swoje plany i koniec Quote
dusje Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Jesli dobrze zrozumialam z tresci wczesniejszych postow zalozycielki watku, to psiak majacy pozostac w PL byl psem zabranym ze schroniska i jest niezbyt mile widzianym przez pozostalych domownikow. Nic dodac nic ujac:shake: Pozostaje nadzieja, ze rozsadnie dzialajace schronisko hol. nie wyda psa do adopcji....Nie rozumiem jednego: dlaczego obecny psiak nie moze przyjechac do Nl i towarzyszyc swojej pani? Quote
fizia Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 A widzisz - nie wpadłam jakoś na to, żeby przeczytać jakies inne wypowiedzi. Quote
dusje Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Moze jednak pani przemysli sprawe i zabierze swojego psiaka do siebie? Formalnosci wyjazdu praktycznie zadne, ot szczepienia, chip i to wszystko:lol: Piekny pies, widzialam foteczki. Wracajac jednak do Puszka:loveu: Jak sie miewa nasz dzielny mini mix? Co z Misia:lol: Z Panem Lukaszem rozmawialam wczoraj krociutko, byl sluzbowo w Hiszpanii, musze zadzwonic ponownie Quote
truskawa144 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 No właśnie tego nie wiem bo nie mogę się dodzwonić do kierownika:roll: Quote
dusje Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Puszek z pewnoscia musi byc przygotowany do drogi pod kazdym wzgeldem:lol: Kastracja- to jednak tez powazny zabieg i z pewnoscia nie bylaby wskazana dla Puszka podroz tuz po. Im szybciej tym lepiej.:lol: Puszku:loveu: 11 dni, juz niebawem bedziesz w domku:lol: Jesli istnieje taka koniecznosc to zadzwonie do szefa. truskawa, jesli dalabys rade to prosilabym Cie o kupno szeleczek dla Puszka, nawet takich parcianych/zwrocimy pieniazki'/. Mysle, ze Puszek moglby wowczas wysiusiac sie do woli pod czujnym okiem Petera przed daleka trasa, chyba ze faktycznie poda mu sie "glupiego Jasia" na czas trwania podrozy. Prosze rowniez o podanie konta na ktore mozemy przekazac pieniazki z zagranicy, czyli SWIFT i IBAN. Po przyjezdzie Puszka pieniadze zostana wplacone Peter Beny:lol: czy moglbys podac mi koszt transportu i jak najwygodniej dla Ciebie mozna Ci przekazac pieniazki? Quote
truskawa144 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Nie znam danych dla konta schroniskowego,chyba kierownik musi się dowiedzieć. Nie wiem czy kupię szelki bo nie wiem czy do tego czasu będę jechała do schroniska. Peter już nie takie psy woził więc myślę,że nie będzie chciał przymulać biednego malutkiego Puszka:evil_lol: Quote
dusje Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Skoro Puszek nie bedzie "w stanie niewazkosci" to jednak szelki sie przydadza. Peter przeciez nie wypusci psiaka w taka trase przed wysiusianiem;) Prosze o rozmiar dla chlopca, zakupimy tutaj i podamy kierowcy. Quote
fizia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Na naszym bazarku są żółte szelki - nie wiem tylko czy byłyby dobre, ale mogłabym wysłać do schroniska http://www.dogomania.pl/forum/f99/coraz-blizej-swieta-niepowtarzalna-swiateczna-kolekcja-od-taks-sa-nowe-111463/ Mają w biuście minimalny obwód 41 cm max 66 cm to jest taki model (ale te w ktareczkę już zamówione) Dla porównania - moja Pestka ma 47 cm obwód klatki piersiowej Quote
truskawa144 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Jutro będę znała wymiary Puszka,jutro też będzie wykastrowany. Kierownik nie dał rady wcześniej,przez 2 dni praktycznie nie było go w schronisku. Gmina dała nam pieniądze na nowe auto i kierownik musiał jechać je kupić i pozałatwiać wszystkie formalności. Quote
fizia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Oo no to super, że będzie nowe auto Quote
Zuza i Noddy Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Tak na moje oko puszek ma obwód gdzieś miedzy 40-50 cm. Quote
Zuza i Noddy Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Ja tylko dodam, że oby dwie sunieczki Fizi są od nas ze schroniska. Quote
dusje Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Fiziu:lol: szeleczki sa sliczne i jesli beda pasowac na Puszka to chetnie kupie, moze jest tez jakas pasujaca smyczka? Fajnie, ze w ten sposob mozna wesprzec klomnickie psiaki:lol: Jaki bedzie koszt takiego kompletu i jak moge przekazac pieniazki? Trzymam kciuki za jutrzejszy dzien; zoladek juz mi do gardla podchodzi:evil_lol: nerwy mnie zjedza doszczetnie. Masz sliczne sunki:loveu: Quote
truskawa144 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Fiziu nie będzie tylko już jest:loveu: W samą porę bo nasz stary Polonez Track już ledwo żył a i Volkswagen ledwo dyszy. Mam nadzieje,że jutro już nic nie przeszkodzi w ciachaniu Puszka. Quote
dusje Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Gratulacje z okazji nowego autka dla schroniska:lol: Zuza - cudne sa Wasze psiaki, a te Fiziowe to miodzik:loveu: Quote
fizia Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 [quote name='truskawa144']Fiziu nie będzie tylko już jest:loveu: W samą porę bo nasz stary Polonez Track już ledwo żył a i Volkswagen ledwo dyszy. Mam nadzieje,że jutro już nic nie przeszkodzi w ciachaniu Puszka. Czyli w samą porę :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!! Jeśli chodzi o smyczkę do kompletu to jest identyczna żółta ma 2 metry Ja tak sobie pomyślałam - nie wiem co na to dziewczyny - że skoro bazarek jest dla kłomnickich psiaków - czyli min. dla Puszka - a Puszek jedzie tak daleko - to może takie szelki i smyczka mogłyby zostać poprostu przekazane z bazarku w ramach wyprawki na nowa drogę życia?? A moje miodziki można jeszcze sobie pooglądać tutaj - w ramach odstresowywania się w dniu jutrzejszym :) http://www.dogomania.pl/forum/f85/pragne-przygarnac-sunie-ze-schroniska-kolo-czestochowy-pestka-srubka-juz-w-domu-37679/ Quote
Recommended Posts