Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie cioteczki:loveu:
Niestety spóźniłam się na samolot i utknęłam w Londynie do środy.
Jeśli chodzi o suczki:
607 z tego co wiem jest. Tylko to jest dosyć dzika suczka,strachliwa,kłapie ząbkami. Z tego co pamiętam błąkała się po lesie ze swoimi dziećmi zanim do nas trafiła.
Sunia o imieniu Czarna została adoptowana jakiś czas temu,co wyszło na jaw dopiero kilka dni temu (zapomniałam napisać:oops:). Były 2 podobne do siebie sunie i tamtą pomyłkowo wzięłam za Czarną.
O Misi nic nie wiem,szczerze mówiąc nie wiem nawet czy u nas jest jeszcze. Była w pewnym momencie duża rotacja psów i sie pogubiłam trochę bo już nie bywam w schronisku tak często jak kiedyś:-( Wiem tylko,że Misia to jest raczej średni pies. Na pewno jest większa od Puszka.

Jeśli chodzi o Figę to jestem zaskoczona bo jeszcze niedawno ją widziałam. Ona akurat siedziała w takim miejscu gdzie zbyt często nie chodzę bo tam siedzą głównie psy które są u nas długo a ja przeważnie chodzę do nowych psów bo muszę je poznać,zrobić fotki itd.

Posted

truskawa:lol:, to moze sprawdzisz jakos Misie?Musze wiedziec jak duza jest Znow musze spieszyc sie z odpowiedzia bo transport zostal ostatecznie umowiony na 20 Grudnia. Qrde, a moze Figa gdzies zostala przeniesiona i nastapila pomylka? Co do tej dzikiej suni to chyba raczej nie nadaje sie do adopcji tak z marszu:shake: Nie wiem co mam robic. Czy Puszek jest juz zaszczepiony i kiedy bedzie kastrowany? Musimy wszystko dobrze ustalic dziewczyny a przede wszystkim zaczac sie martwic o transport albo do Brzegu albo do Opola.

Posted

Hmm a może Fundacja zastanowiłaby się w razie, gdyby Miśka była już adoptowana, nad którymś z tych psiaków, które wklejałam wcześniej i o których więcej wiemy...
Sama nie wiem...

Posted

Nie bardzo jestem w stanie cokolwiek stąd załatwić. W środę wieczorem będę w Polsce i od czwartku mogę się tym zająć.
Z tego co pamiętam Miśka to średniak,na pewno nie jest wielkości Puszka ani Figi. Poza tym nie wiem nawet czy jest w schronisku.
Mam w domu fotki jeszcze kilku innych psów z naszego schroniska których nie ma jeszcze na stronie ale też do czwartku ich nie pokażę bo nie mam ze sobą laptopa.
Może osoby z Fundacji mogły by przeglądnąć naszą stronę jeszcze raz,może jakaś inna psina wpadnie w oko,tak awaryjnie w razie gdyby Miśki nie było lub gdyby się z jakichś powodów nie nadawała.

Ew. Zuza może by mogła jutro zadzwonić do kierownika i podać nr Miśki,może ktoś coś o niej powie z pracowników albo przynajmniej będzie wiadomo czy jest.

Figa mogła być nie wykreślona z rejestru a kierownik właśnie w rejestrze poprzednim razem sprawdzał czy jest w schronisku,dopiero po przeszukaniu schroniska okazało się,że jej nie ma.
Ona była dosyć charakterystyczna wiec gdyby była to by się rzuciła w oczy szczególnie że była u nas długo. Przeniesiona nie została bo nie było podstaw,psy z tego boksu siedzą razem bardzo długo i są ze sobą zgrane. A w takich przypadkach nie przenosi się psów bo to bez sensu.

Posted

Przepraszam truskawa:lol:ja dzisiaj malo kontaktowa:oops: i dopiero teraz dotarlo do mnie ze jestes jeszcze tam. Poczekamy wiec na wiecej wiadomosci o Misi. Fiziu, z tego co wiem to jest domek dla suni, raczej ciut siersciuchy a na zdjeciach ktore wkleilas sa inne cudenka. Z`calego serca nie lubie sluzyc pomoca taka "posredniczaca" przy wyborze psa. Wzielabym wszystkie gdybym mogla.
Sluchajcie, a czy wiek psow podany przy zdjeciach to ten na moment przyjecia do schroniska? np 4 lata ,w schronisku od 2006, czyli dzisiaj juz 6 letni pies. Moze glupie pytanie:oops: ale wole sie upewnic.

Posted

dusje napisał(a):
Przepraszam truskawa:lol:ja dzisiaj malo kontaktowa:oops: i dopiero teraz dotarlo do mnie ze jestes jeszcze tam. Poczekamy wiec na wiecej wiadomosci o Misi. Fiziu, z tego co wiem to jest domek dla suni, raczej ciut siersciuchy a na zdjeciach ktore wkleilas sa inne cudenka. Z`calego serca nie lubie sluzyc pomoca taka "posredniczaca" przy wyborze psa. Wzielabym wszystkie gdybym mogla.
.

Nie no jasne, rozumiem oczywiście!:loveu:

Jakikolwiek by psiak został wybrany - będzie super!!!

Posted

No wlasnie:lol:, wiemy juz cos wiecej? Wczoraj dostalam maila od fund. z tym samym pytaniem. Gdybym chociaz wiedziala co do tej suni.......jesli nie ona, to warto dac szanse innej psinie tym bardziej ze transport do NL jest platny, a czas ucieka:shake:

Posted

Dzisiaj nie miałam czasu bo mi auto padło i musiałam je reanimować. Zawsze coś:angryy:
Ja Wam mówię,że ta sunia jest duża, a z tego co sie orientuje to najlepiej żeby sunia była mała. Jutro postaram sie zadzwonić ale jestem w pracy od 9 do 17.

Posted

Nic nie slychac:oops: to sama sie odezwe:eviltong: Zapytam wprost,jesli nikt z dogo nie pomoze nam w przewiezieniu Puszka i ewentualnie suni do Opola lub Brzegu, czy wowczas schronisko za zwrotem kosztow benzyny moze nam pomoc?
Czy Puszek jest juz zaszczepiony i wykastrowany? Prosze was, nie trzymajcie mnie w niewiedzy. Transport jest zalatwiony na 20 grudnia, jesli nie wyjedzie w tym terminie to kolejny moze byc bardzo odlegly...prawdopodobnie dopiero po Sylwestrze. Ja musze skoordynowac wszystko co do joty zeby akcja powiodla sie na 100% i w zwiazku z tym nie moge czekac w nieskonczonosc na info. Nie gniewajcie sie dziewczyny ale taka jest rzeczywistosc i jestem uzalezniona przede wszystkim od kogos. Prosze, zacznijmy ustalac detale

Posted

Rozmawiałam z kierownikiem,w poniedziałek sprawdzi Miśke. Jak dzwoniłam to już był po pracy. Puszek jest już zaszczepiony i w tym tyg. będzie ciachany.

Schronisko nie ma ani ludzi ani samochodu którym spokojnie można by przejechać te ponad 100 km w jedną stronę więc niestety ta opcja odpada.

Posted

truskawa, czy w takim razie zdecydowalabys sie na przewoz psa/psiakow wlasnym autem lub pociagiem? Pociag to 2 godziny jazdy w jedna strone. Sorry, nie jestem w Polsce wiec trudno mi zalatwic transport w kraju:oops: Sadzac po dotychczasowych wynikach naszego ogloszenia o potrzebie transportu- prawdopodobnie nie mozemy liczyc na jakakolwiek pomoc z dogo. Zwrocimy koszty transportu kazdemu kto dowiezie Puszka. Mam nadzieje, ze poniedzialek przyniesie dobre wiesci:lol:

Posted

Musi sie ktoś znaleźć!!! Napiszę jeszcze raz na watku transportowym

aa widzę, że Dusje już napisała

A może napiszę na forum owczarek.pl - co prawda Puszek wiele z owczarka nie ma, ale może ktos akurat mógłby pomóc.
Czyli dokładnie którego miałby być ten transport - 20 grudnia i w ten sam dzien by jechał do Holandii?
I lepiej do Opola czy Brzegu?