Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dusje']fizia:lol:, musze porozmawiac w sprawie ewentualnie drugiej sieroty, tylko ktorej? tytul na pewno mozna zmienic, Puszek musi byc na miejscu zbiorki juz w sobote czyli 20 grudnia. A

Cudnych psiaków jest duuużo w tym schronisku.

Gdyby w grę wchodził jeszcze jakiś 1 to możesz zaproponować może któregoś z tych, które mają wątki na dogomanii i coś więcej o Nich wiadomo.

Powklejam tu podlinkowane zdjęcia - wystarczy na nei nacisnąć i otworzy się wątek

BAFI - mix jamnika szorstkowłosego, ale większy, w schronisku od marca 2008, ma 2 lata, bardzo sympatyczny, ale ostatnio obszczekał potencjalną rodzinkę...:)

Księżniczka KIARA - moim zdaniem jest zjawiskowo piękna, niewielka, waży ok. 8-10 kg, grzeczna, przyjazna, ma ok. roku, w schronisku od czerwca 2008

KAPSELEK - to sierotka oddana przez rodzinę Jego starszego Pana, który poszedł do szpitala, bardzo długo już czeka od stycznia 2007, aż Mu się sierść na mordce powycierała od krat :( ma ok. 7 lat, spokojny, grzeczny, malutki

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A takie trochę większe

HEBAN - ma ok. 1,5-2 lata, został wyrzucony z samochodu, potem obrzucony kamieniami...ma niesamowite oczy i jest bardzo sympatyczny, w schronisku od wiosny 2007

NUTKA ma ok. 1,5 - 2 lata i prawie całe życie spędziła w schronisku....

GUFI - Jego Pan poszedł do Domu Opieki, a pracownicy tego domu zauważyli Gufiego, który pod nim czekał na Pana...Gufi ma ok. 10 lat, jest chyba średniej wielkości, w schronisku od marca 2008

ZORRO grzeczny, mądry, ładnie chodzi na smyczy i jest prześliczny, w schronisku od listopada 2007, ma ok. 15 - 2 lata

FRANIO ma ok. roku, ok 40-50 cm, w schronisku od niedawna, bardzo lubi inne psy, byłby świetnym kompanem do sportu, bardzo skoczny

Posted

Zuza:lol: Fizia:lol:, a czy wiecie cos wiecej o tych sunieczkach:???

str 3 nr 788
str 6 nr 607
str 6 nr 546 wabi sie Czarna
str 8 nr 292 wabi sie Misia

Taka prosbe otrzymalam od fundacji zeby popytac Was o te sunieczki.Moze ktoras z nich pojedzie w miejsce Figi. Bardzo byli zmartwieni smiercia Figuni:-(

Posted

Mamuniu kochana:loveu: Jakiz on piekny:multi::multi::multi: Zuza, ja Cie bardzo prosze, przekaz Panu Dyrektorowi ze Puszek juz jest na 100% zarezerwowany. Jak ja bym pragnela, zeby on po kastracji poszedl choc na ta krociutka chwilke na DT i nie musial siedziec w boksie. Czy nie daloby sie czegos zalatwic na ten krociutki okres dla Puszka? Wiem, ze nic mu sie zlego nie stanie w schronisku, ale spalabym spokojnie wiedzac ze Puszek na tymczasowej kanapce w ciepelku futerko grzeje. Zaraz przesle zdjecia. No cudooooo, istne cuuudoooo:loveu:

Posted

Przecudny!!!!:loveu: Tak się cieszę, że czeka Go taka fajna przyszłość!!

Sunia 788

pojechała w tamtym tygodniu do bardzo fajnego domu w Katowicach

jeśli dobrze pamiętam, to sunia 607
była ze szczeniakami, ale nie wiem nic o Niej

Czarna ma uroczy uśmiech

robiłam Jej niedawno ogłoszenia
*CZARNA* - kochana, malutka iskiereczka. Daj Jej Dom!

o Misi nic nie wiem, ale bidulka strasznie już długo w schronisku...

Posted

Piękny jest!! A jeszcze po kąpieli i czesaniu - już sobie wyobrażam:loveu:

Oczko ma takie biedne, ale skoro to stary uraz, to mam nadzieję, że Go nie boli

Posted

Chyba tylko przez dogo można by dla niego tymczasik znaleźć, bo ani ja ani truskawa nie mamy żadnej możliwości. Co do tych suczek to chyba będziemy musiały poczekać do poniedziałku.
A oczko nie wygląda tak źle w rzeczywistości, ja prawie nie zwracałam na nie uwagi.

Posted

To fajnie, że nie jest z oczkiem źle.

Super, że do Niegoe pojechałaś - mógł się przespacerować po trawce, żeby tak jeszcze dało Mu się powiedzieć, że już niedługo pojedzie do wyczekanego Domu

Posted

Pieeekny Puszeczek, Pusiuniu, Pysiaczek:loveu::loveu: Kochane dziewczyny, oczko to zaden problem. My tez nie jestesmy idealnie piekni:evil_lol: a Puszkowi nic a nic nie ujmuje slipeczko. Juz poslalam pierwsze 5 zdjec, zaraz puszcze kolejne. Wiecie jak przetlumaczyc doslownie Puszek na ichni? Donszje - tak mniej wiecej sie wymawia, bo pisze sie bez literki z , he he:lol:
O ewentualna pomoc w znalezieniu DT poprosilam jedna ciotke;), moze da rade pomoc, a Was dziewczyny blagam o pomoc w szukaniu transporciku do Opola. Nie wiem jak zmienic tytul na transportowym, prosze pomozcie instrukcja obslugi.

Co do sunieczek- przekaze co wiemy aktualnie, zgoda? No ja juz dzisiaj nie bede spac:shake:

Dopisuje jeszcze, jesli z oczkiem mozna bedzie cokolwiek zdzialac bo np. bol itp to na pewno tak bedzie:lol: choc mowie ze Puszek nie potrzebuje operacji plastycznych:evil_lol: Bez nich jest superowy

Posted

Dziekuje, postaram sie zmienic:lol: Co do Puszka Fiziu masz absolutna racje:multi:Po zabiegach kosmetycznych w salonie pieknosci bedzie jeszcze piekniejszy:multi:Czyzby okazalo sie wkrotce, ze to pierwsza i jedyna miniaturka niemalze kolaczka w NL? Zakochalam sie w nim na amen i juz:loveu: A juz na marginesie, jak inaczej wygladaja psiaki na fotach po wyjsciu poza kratki. Puszek wciaz smutny sadzac po zdjeciach, ale jakze inny....
Puszku, jeszcze troszeczke malenki i juz niebawem bedziesz mial najlepszy dom na swiecie:multi:Wiecznie zielona trawa, nowe zapachy i takie intrygujace;) Spisuj nam sie dzielnie malutki, na zbiorke juz tu w NL tez przyjde o kazdej porze dnia i nocy po to by cie wymiziac i ukochac i powierzyc opiece najfajniejszym ludziom na calej kuli ziemskiej:lol:

Posted

Oj tak, zupełnie inaczej wyglądaja te psiaki na trawce.

Ja na tym ogólnym watku transportowym już zmieniłam, że chodzi o Opole.

Musi się udać, to przecież nie jest jakoś daleko.

No Puszek to On się z pewnością nie będzie nazywać, bo to pewnie ciężko by było wymówić:)
Kto by pomyślał, że z takiego niewielkiego schroniska w lesie ten maluszek pojedzie tak daleko:loveu:

Posted

Zuza:lol: prosze nie zapomnij sprawdzic tej sunieczki Misi nr 292:lol: i 607. Moze tez dasza rade pstryknac jakies foteczki. Jak duze sa te slicznosci,itd, sprobuj sie dowiedziec. Nie moge jeszcze na 100% powiedziec, ale sadze ze z Puszkiem zabierze sie ktoras sunia;)

Posted

Ta Misia - jakby Ją wyczesać - może być śliczniutka, taki szorściak

Oj Dusje z nieba Im spadłaś!!

A jak to się stało, że ta Fundacja zainteresowała sie akurat tym schroniskiem?

Posted

Misia jest urocza:lol: na dogo sa foty takich szorsciakow juz po zabiegach upiekszajacych:evil_lol: i az nie do poznania. Jesli Misia nie jest zbyt duza to ma wg mnie duze szanse, ale lepiej nie gdybac. Co do odp. na pytanie jak fundacja zawitala do Klomnic musze nieskromnie sie pochwalic, ze podsunelam im Wasza stronke i bardzo sie ucieszylam ze 2 psiaczki moga przyjechac:lol: Co do DT poczekamy jeszcze, zobaczymy.....

Najwazniejsze abym miala jak najszybciej informacje o tych sunieczkach, bo tak jak w przypadku Figi tak i teraz trzeba by sunke ciachnac i przygotowac do wyjazdu.

Posted

Fiziu:lol: dziekuje, ale czuje sie:oops: Wiesz,najwazniejsze ze sierotki spedza reszte zycia u boku kochajacych ich ludzi. Schronisko - nawet najlepsze, nie zastapi domu i rodziny. Przyznaje, ze denerwuje sie nieco tym transportem do NL, nie znam czlowieka ale lada moment poznam go osobiscie. Spisze jego dane i co tam jeszcze. Wspominalam juz wczesniej, ze ten Pan jedzie docelowo do Brzegu wiec jesli jest ktos na dogo z tej miejscowosci i moglby ewentualnie dorzucic jakies wiadomosci - to podam jego namiary na pw zainteresowanym. Brzeg nie jest duza miejscowoscia wiec pewnie ludzie znaja sie przynajmniej z widzenia. Nie jestem pewna czy dogomaniak Gamba nie mieszka wlasnie w Brzegu, postaram sie sprawdzic:lol:

Posted

Mam nadzieję, że wszystko będzie OK
Schronisko to powinna być chwila podczas szukania Domu, a nie miesiące czy lata...
Ja myślę, że Puszek będzie wspaniałym przyjacielem.

Poza tym psiaki ze Schroniska As są super - mam u siebie 2 żywe dowody na to :):loveu:

Posted

Wiecej takich wiesci o Puszku i naprawde nie wytrzymam do grudnia:lol: Ja go zamiziam totalnie po przyjezdzie:loveu:i wiecie co? ugotuje mu pycha zupe bez soli:eviltong: ale za to z warzywami, kurczakiem i ryzem na pierwsze sniadanko w domu fundacji. Samo przez sie rozumie ze jesli przyjedzie druga sierotka to w/wym honory jej nie omina:lol:
Pokaze wam fote z wakacji w gorach -mojego szczoteczka Reksia, juz za TM:-( Oj, mial charakterek i kochal tylko swojego Pana, ja bylam od podawania michy i spacerow i oczywiscie od glaskow...ale powrot pana do domciu po pracy byl najszczesliwszym momentem w zyciu Reksia. Patrze na Misie i wiadomo- widze szczoteczke i znow wracaja wspomnienia o psie - kiedys zabranym ze stacji PKP w Rzepinie..........