Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Złośnico, z tego co wiem, to nie jesteśmy na "ty" więc w swoich refleksjach używaj zwrotu "pan Marek" mówiąc o mnie. Poza tym uważam,że powinnaś napisać jak długo masz bulteriera, ile wystaw zaliczyłaś, jakie psy widziałaś, aby ludzie czytający te bzdury, które tu wypisujesz wiedzieli, że mają do czynienia z kompletnym laikiem.

Odnośnie opisów na wystawie, zgodnie z regulaminem FCI, jest to tylko wola organizatorów wystawy, na dobrą sprawę opisów może nie być w ogóle.

Przypominam, że jeszcze parę miesięcy temu otzymałem e-maila z pytaniami jak i czym przygotować psa do wystawy.

Proszę zapytać Piotra Popowicza dlaczego pokrył swoją sukę tak agresywnym psem i do tego z miękkim uchem (Int.Champ. Kiladagh Beetlejuice ) ?

A sam jestem ciekaw jak w ciągu 6 m-cy można tak dobrze poznać rasę, aby doradzać innym ?

Z pozdrowieniami.

Marek - Opalplast

Posted
Złośnico, z tego co wiem, to nie jesteśmy na "ty" więc w swoich refleksjach używaj zwrotu "pan Marek" mówiąc o mnie.

i vice versa PANIE MARKU :-? to , że jestem od Pana młodsza nie oznacza od razu, że może mi Pan walić na "ty".... co Pan jednak robi. Stąd takież samo potraktowanie Pana osoby. Zresztą nie trzeba się aż tak daleko cofać w czasie, we Wrocławiu wręczając mi ulotkę z zaproszenim na Grand Prix w Częstochowie , na moją odpowiedź, że nie potrzebuje tej ulotki, bo Luger jest już zgłoszony i opłacony, stwierdził Pan : :ach, to ty...no tak, faktycznie jest zgłoszony, ale zapomniałaś wpisać swojego adresu"....jakoś nie rzuciła mi się w ucho forma grzecznościowa "Pani".

Poza tym uważam,że powinnaś napisać jak długo masz bulteriera, ile wystaw zaliczyłaś, jakie psy widziałaś, aby ludzie czytający te bzdury, które tu wypisujesz wiedzieli, że mają do czynienia z kompletnym laikiem.

kto uważnie śledzi to forum wie od kiedy mam bullka i wie że jeździłam na wystawy dużo wcześniej zanim go kupiłam. A dla Pana zawsze będę laikiem.

Odnośnie opisów na wystawie, zgodnie z regulaminem FCI, jest to tylko wola organizatorów wystawy, na dobrą sprawę opisów może nie być w ogóle.

w porządku...tyle tylko, że wolno mi wyrazić swoją opinię na temat długości i jakości opisu , skoro już go dostałam. Żadne prawo mi tego nie zabrania :wink: Zreszta , jak widać w innym poście , nie tylko ja jestem tym rozczarowana.

Przypominam, że jeszcze parę miesięcy temu otzymałem e-maila z pytaniami jak i czym przygotować psa do wystawy.

Po pierwsze , nie było maila z pytaniami jak i czym przygotować bula do wystawy bo o tym to rozmawialiśmy Panie Marku na wystawie w Krakowie. Wtedy też był Pan tak uprzejmy i zaproponował, żebym się przypomniała mailowo to poda mi Pan namiary na firmę, z której sprowadza Pan farbę do malowania głowy bula. I tak też zrobiłam :fadein:

Proszę zapytać Piotra Popowicza dlaczego pokrył swoją sukę tak agresywnym psem i do tego z miękkim uchem (Int.Champ. Kiladagh Beetlejuice ) ?

Po pierwsze , nie napisałam że Pana pies Beetlejuice jest agresywny :x zaznaczyłam , że "chodzą ploty" i że "ja tego stwerdzić nie mogę':

mój cytat z topiku o Rózi Z tego co zdążyłam zauważyć jest to bull, do którego nie mogłam podejść żeby mu się przyjżeć z bliska, a o podejściu z Lugerem to mogę zapomnieć. Nie wiem dlaczego jest izolowany od innych ludzi i psów Chodzą ploty, że jest ciętym psem, na co wpływ może mieć hodwola kenelowa Marka. Ale ja tego stwierdzić nie mogę, bo nie było mi dane podejść do niego na wystawach ani nie byłam w Marka hodwoli.

A sam jestem ciekaw jak w ciągu 6 m-cy można tak dobrze poznać rasę, aby doradzać innym ?

błędnie Pan zakłada, że bulami zaczęłam się interesować w momencie kupna swojego bula, więc nawet to nie było od 6 miesięcy bo Luger ma teraz 9,5 miesiąca a dużo wcześniej. I zdążyłam wyrobić już sobie własne zdanie na temat poszczególnych krajowych hodowli i hodowców, z którym oczywiście nie musi i nie będzie się Pan zgadzał.

Dodam tylko, że ja wiedziałam co mnie czeka kupując bullka - więc chyba mam blade pojęcie o tej rasie, bo nie wymiękłam po paru tygodniach i wciąż go jeszcze mam 8)

Tylko nie rozumiem, dlaczego moje własne prywatne zdanie stanowi dla Pana taki problem, zwłaszcza , że jestem tylko posiadaczem psa i miałam zamiar wystawiać go głównie dla samej zabawy.

Zresztą sama doradzałam vasquezowi , żeby z problemmami z Rózią zwrócił sie co Pana - jako hodowcy :

mój cyctat :

Marek jako hodowca napewno ci pomoże i zadecyduje kiedy należy to zrobić.

Jak widać nie szkaluję Pana osoby jako hodowcy ani nie podważam Pana autorytetu. Zresztą , jak sam Pan zauwazył, jestem tylko laikiem, więc jak ktoś, kto wziął od Pana psa mógłby sie przejąć moim bzdurnym gadaniem :lol:

Zastanawiające jest tylko dlaczego były właściciel Rózi....vel. Vasquez...zwrócił się na to forum z prośbą o wyrażenie opinii o swojej suczce a potem o ojciu suczki ?

Znów posłuże się swoim cytatem , słowa skierowane właśnie do vasqueza :

Natomiast Twój buliś jest po psach wywodzących się z Marka hodowli, więc teoretycznie to Ty powinienieś mieć więcej do powiedzenia na temat Beetlejuica

bo ja ...

ja mam bardzo dobry kontakt z hodowcą matki mojego bullka z Piotrkiem Popowiczem(...)o jego psach wiem dużo, widziałam na żwyca i spędziłam z nimi troszke czasu

Więc dlaczego tak nie było ??

z wyrazami szacunku dla Pana Marka Martyki

Magdalena Marek... dla znajomych Złośnica

Posted
Złośnico, z tego co wiem, to nie jesteśmy na "ty" więc w swoich refleksjach używaj zwrotu "pan Marek" mówiąc o mnie. Poza tym uważam,że powinnaś napisać jak długo masz bulteriera, ile wystaw zaliczyłaś, jakie psy widziałaś, aby ludzie czytający te bzdury, które tu wypisujesz wiedzieli, że mają do czynienia z kompletnym laikiem.

Jak ja lubie osoby, które sa na forum 2 dni, a już pouczają jak sie to powinno pisać !!

Masz nicka Marek i tak sie do Pana bede zwracał i tak należy sie zwracać.

Do Złośnicy też napisze Złośnica, a nie Pani Złośnico !! Bo to jest NICK !!

Inny przykład na forum jest ASTANIA i też pisze ASTANIU ale ponieważ wiem, ze to Pani Ania Ż. to czasem używam formy Pani Aniu, ale gdyby zamiast ASTANIA było ANIA pisał bym Aniu. Mam nadzieje Marek, ze zrozumiałeś.

Posted

[qoute=Matisse]

hmmm.... a ja myślałam, że doświadczenie się liczy a nie liczba postów

chyba jednak się pomyliłam

Chyba nie zrozumiałam intencji...

Ja takze nie rozumiem o co chodzi....

Posted
hmmm.... a ja myślałam, że doświadczenie się liczy a nie liczba postów

chyba jednak się pomyliłam

Chyba tak. Liczy się kto ma rację a nie ile lat kto, gdzie i w czym siedzi :wink: Tzw "autorytety" są największym wrogiem postępu ... :evilbat:

Einstein formułował swoje teorie będąc bardzo młodym człowiekiem. Kto wie jak wyglądałby świat, gdyby wszyscy podchodzili do niego na zasadzie "co ty tam wiesz szczeniaku"...

Posted

noooo...to znowu mam powód , żeby sie "powymądrzać" :lol:

Markowi z Gromem chodziło o to, że Pan Marek będąc na forum zaledwie kilka dni poucza innych jak mają się zachowywać, sam chyba za bardzo nie znająć zasad tu powszechnie panujących, czyli zwracania sie do siebie per "Ty". Marek z Gromem miał namysli sam fakt poruszania sie po forum, a nie braku kompetencji jako hodowcy.

Natomiast fair chodziło o to, że liczą się kompetencje i doświadczenie ( w domyśle chodziło chyba o hodowle bullterrierów ) bez wzgl. na to ile kto postów napisał i jak długo siedzi na forum.

Tak więc fair nie zrozumiała intencji Marka z Gromem

taaaa...znowu sie wymądrzam , co ??? 8)

Posted
Markowi z Gromem chodziło o to, że Pan Marek będąc na forum zaledwie kilka dni poucza innych jak mają się zachowywać, sam chyba za bardzo nie znająć zasad tu powszechnie panujących, czyli zwracania sie do siebie per "Ty". Marek z Gromem miał namysli sam fakt poruszania sie po forum, a nie braku kompetencji jako hodowcy.

Dzięki bo juz zaczełem wątpić w swoją umiejętnośc logicznego myślenia :)