Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Heja !Pobudka ! wystawa już jutro , kto jedzie . ?

Może ktoś jest zorientowany o której będą sędziowane staszki , jadę jako widz ( szkoda że nie ma konkurencji na najładniejszą przyszlą mamusię wśród suczek , moja LADY może miałaby szansę :lol: ) , więc może niekoniecznie będę musiała " kwitnąć " tam od 10-tej?

Posted

Staszki są po bulikach, a buliki o 10. Nie wiem ile jest zgłoszonych i nie jestem pewna, czy stafiki będą od razu po bulach. Ale w takim układzie od 10 kwitnąć na pewno nie musisz. Dokładnego planu sędziowania niestety nie podano.

Posted

Właśnie wrócilismy z Wrocławia. Bullków było zgłoszonych 33 + 1 miniatura, staffików zgłoszonych 35 a astów 90. Jak trochę dychnę, to wrzucę wyniki staffików.

Gratulacje dla Złośnicy i Lukiera :klacz::klacz::klacz: - kolejne Zwycięstwo Młodzieży

Posted

Czekamy z niecierpliowscia juz caly dzien :D Alojzyna jesli mozesz to mozliwie podaj wyniki SBT bo ja juz umieram z ciekawosci (szczatkowe znam ale chodzi mi o claosc :D )...

Posted

W taki razie proszę bardzo.

PSY

Klasa młodzieży

1.BETA Redbull, dosk. Zw.Mł.

2.CERBERUS Skordatura, dosk.

3.NATAN Port Erin, dosk.

4.LINK-DIABLO Buldożer, dosk.

5.A’BIFI Button, dosk.

Klasa pośrednia

1.INTRO INCOGNITO Pullera, CWC, CACIB, NPwR

2.TARAKIRRI KIRRIK Staff-Ka, dosk.

3.BETON Buldożer, dosk.

4.DON CASPER Terceto

Klasa otwarta

1.TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka, CWC, Res CACIB

2.XYSTER Buldożer, dosk.

3.VIKING Buldożer – nie zgłosił się

4.APOLLO Redbull – nie zgłosił się

Klasa championów

1.DURANGO Daffodil Yellow – CWC

SUKI

Klasa szczeniąt

1.BAD MANERS Berserker –wybitnie obiec.

2.NIKE Buldożer – nie zgłosiła się

Klasa młodzieży

1.LAMIA-YIELD Buldożer, dosk., Zw.Mł

2.DORA Rygast, dosk.

3.BRITTA Red Bull, dosk.

4.BLACK QUEEN Bu-Am-Sti, dosk

5.AYKA Stawka Większa niż Życie, dosk.

6.LA OLA Daffodil Yellow, nie znam oceny

7.LAPI Buldożer, bdb

8.MOONLIGHT BLUE Buldożer – nie zgłosiła się

Klasa pośrednia

1.PANDORA Port Erin, CWC, Res.CACIB

2.BARDOT Buldożer – nie zgłosiła się

3.DELI Bu-Am-Sti – nie zgłosiła się

Klasa otwarta

1.MACHINA Port Erin – CWC

2.VICTORIA Buldożer, dosk.

3.FUKSIA Mar-Jar, dosk

Klasa championów

1.OFF SPRING Buldożer, CWC, NSwR, CACIB

2.BEKI Bilut, dosk.

3.ALFA Skordatura, dosk.

4.XSARA Dynastia Buli – nie zgłosiła się

Nie wiem tylko, czy moje dziecko dobrze wszystko zanotowało, bo z jej notatek wynika, że zwycięstwo rasy przypadło psu BETA Redbull.

Sędziowanie pana Króla nie bardzo przypadło mi do gustu, bo w papierach wszystko cacy i naj... a wyniki jak widać. Poza tym niektóre wybory były co najmniej zaskakujace nie tylko dla mnie - bez komentarzy.

Za wszelkie pomyłki przepraszam. Wszystkim zwycięzcom składam GRATULACJE

Posted

no widzę, że już mnie Alojzyna uprzedziła :D

SCOOTER Buteo vel. LUGER zdobył kolejne Zwycięztwo Młodzieży :B-fly:

mogę tylko podać stawki i wyniki psów - bullterrierów, bo suki jakoś niespecjalnie mnie interesowały :oops:

PSY

Kl. szczeniat

1. Kight of Katalonia TIMAR W.O.

kl. młodziezy

1. SCOOTER Buteo Zw. młodzieży

2. BAZYLI BARONET Tridacna ( właściciel się spóźnił i wszedł na ring gdy oceniany był już Athamas TK, ale sędzia po udzieleniu mu reprymendy dopuścił psa do oceny )

3. ATHAMAS Trojsky Kun

4. LINCOLN CONTINENTAL Dziedzictwo Tudora ...bez oceny , niedopuszczony do wejścia na ring, właściciel wszedł na ring gdy lokaty były juz przyznane.

5. LAMINAR SCCA Dziedzictwo Tudora ...nieobecny

kl. pośrednia

1. SAN REMO Jedi

- JÓZIO JASTZEBSKi Timar

- JIMMY BOND Timar

- SUBARU FORSTER Dziedzictwo Tudora

wiem tylko, że wygrał SAN REMO Jedi , a jak było dalej nie pamietam bo sie zagapiłam :-?

kl. otwarta

1. DENDRYT Uber

2. PATTON Opalplast

kl.chempionów

1. BEETLEJUICE Kiladagh at Opalplast ..napewno BOB

tak więc Luger przegrał porównanie o BOBa z własnym ojcem między innymi :lol:

klase młodziezy w sukach wygrała REBECKA DE MORNAY GOBLIN Opalplast, a klase pośrednia wygrała JEDYNA JÓZEFINA Timar,

Jeśli chodzi o sędziego, Piotra Króla, chłop ma pojęcie o bulach, ale opisy daje wyrąbiście długie i wyczerpujące 8)

Gdy ustawiałam Lugera do opisu przy stoliku sędziego usłyszałam za plecami, że Luger to młoda kopia Capitol City Pullera :lol: czyli jego dziadka....teraz już Interchempiona 8)

Gratuluje innym wygranym !!! boshe...jaka jestem oszołomiona :oops:

Posted

Jeśli chodzi o sędziego, Piotra Króla, chłop ma pojęcie o bulach, ale opisy daje wyrąbiście długie i wyczerpujące 8)

Na staffikach też się zna, sędziował bardzo sprawnie, co jest rzeczą bardzo rzadką. Ja jednak lubię, jeżeli w opisie mam wykazane co jest dobre a co złe, abym mogła nad tym popracować i poprawić. A jeżeli opis jest rewelacyjny, same naj... super... i wogóle, to chociaż ustnie - uzasadnić wybór.

Poza tym w dwóch przypadkach siedzący obok wystawcy (co to i na krajowych i zagranicznych zdobywali laury) bardzo komentowali wybór i przyznaję, że częściowo miel rację. Ale tak to już jest na wystawach.

Posted

Ja jednak lubię, jeżeli w opisie mam wykazane co jest dobre a co złe, abym mogła nad tym popracować i poprawić. A jeżeli opis jest rewelacyjny, same naj... super... i wogóle, to chociaż ustnie - uzasadnić wybór.

Alojzyna źle mnie zrozumiałaś :lol:, stwierdzenie, że opisy są długie i wyczerpujące było lekko kpiace z mojej strony... Luger w opisie ma podane 4 cechy i nic wiecej !!!!!!!!!!!! :roll:

Posted

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH !!!

SĘDZIA OCENIAŁ SPRAWNIE , LECZ NIE RADZILABYM NIKOMU SPOŻNIAĆ SIĘ NA RING GDY ON PRACUJE !!! :-?

RAZ WYGRYWA TEN RAZ TAMTEN , KAŻDY MA SWOJEGO FAWORYTA (MOJ RÓWNIEZ TYM RAZEM BYŁ INNY )ALE CO BYLOBY GDYBY NON-STOP WYGRYWALY TE SAME PSY ?

Posted

Nie tylko Pan Król nie lubi spóźniających się wystawców. Pani Świętoń i Pani Szczepańska-Korpetta również nie tolerują spóźnialskich.

Posted

PSY

Klasa młodzieży

2.CERBERUS Skordatura, dosk.

Klasa pośrednia

2.TARAKIRRI KIRRIK Staff-Ka, dosk.

Klasa otwarta

1.TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka, CWC, Res CACIB

Brawo moje wnuczyska BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!

Szczególne GRATULACJE dla TORPEDUSA wlasnie zostal NOWYM CHAMPIONEM POLSKI !!!!!!!!!!

:D :D :D :D

SUKI

Klasa młodzieży

5.AYKA Stawka Większa niż Życie, dosk.

:D AYECZKA mam nadzieje,ze nastepnym razem bedzie lepiej - trzymam kciuki i to MOCNO :)

Klasa championów

3.ALFA Skordatura, dosk.

Hmm jak dla mnie powinna byc przed suczka z 2 kolaty - no cóz :roll: ,ale i tak skladam szczególne GRATULKI :D

Sędziowanie pana Króla nie bardzo przypadło mi do gustu, bo w papierach wszystko cacy i naj... a wyniki jak widać.

- no tak caly Pan Król :-?

Poza tym niektóre wybory były co najmniej zaskakujace nie tylko dla mnie - bez komentarzy.

- takie "historie" sie powtarzaja chyba na kazdej wystawie 8)

Niestety nie moglam Wam wszystkim kibicować osobiscie,ale trzymalam kciuki i myslami bylam z Wami (jak tylko mialam wolna chwilkę :wink: )

GRATULACJE dla Zwyciezców :beerchug: i wszystkiego dobrego dla tych mniej zwyciezonych :bigok: :D

Posted

Niestety nie moglam Wam wszystkim kibicować osobiscie,ale trzymalam kciuki i myslami bylam z Wami (jak tylko mialam wolna chwilkę :wink: )

A czym to bylas taka zajeta, he? 8)

Posted

A czym to bylas taka zajeta, he? 8)

Dzielnie WALCZYLAM :wink: :wink: