tomo Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Heja !Pobudka ! wystawa już jutro , kto jedzie . ? Może ktoś jest zorientowany o której będą sędziowane staszki , jadę jako widz ( szkoda że nie ma konkurencji na najładniejszą przyszlą mamusię wśród suczek , moja LADY może miałaby szansę :lol: ) , więc może niekoniecznie będę musiała " kwitnąć " tam od 10-tej? Quote
lapis Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 my niestety odpadamy, daleko :( :( :( Quote
Matisse Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Staszki są po bulikach, a buliki o 10. Nie wiem ile jest zgłoszonych i nie jestem pewna, czy stafiki będą od razu po bulach. Ale w takim układzie od 10 kwitnąć na pewno nie musisz. Dokładnego planu sędziowania niestety nie podano. Quote
Pavulon Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 A to pedzie gdzies na hali czy na otwartej przestrzeni? Quote
tomo Posted September 24, 2004 Author Posted September 24, 2004 A kto tak właściwie sędziuje staffiki bo mam wiedzę z kilku żródeł i w końcu to już sama nie wiem ? Quote
Kati Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Ja przyjechałabym na wystawę, ale dopiero w niedzielę, więc to trochę za późno :-? Szkoda. Quote
fair Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Stafki i bule sędziuje Pan Piotr Król. Szkoda, że nas tam nie będzie:( Quote
Alojzyna Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Właśnie wrócilismy z Wrocławia. Bullków było zgłoszonych 33 + 1 miniatura, staffików zgłoszonych 35 a astów 90. Jak trochę dychnę, to wrzucę wyniki staffików. Gratulacje dla Złośnicy i Lukiera :klacz::klacz::klacz: - kolejne Zwycięstwo Młodzieży Quote
Franco Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Czekamy z niecierpliowscia juz caly dzien :D Alojzyna jesli mozesz to mozliwie podaj wyniki SBT bo ja juz umieram z ciekawosci (szczatkowe znam ale chodzi mi o claosc :D )... Quote
tufi Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Gratulacje! Tez czekam na szczegoly :) Quote
Alojzyna Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 W taki razie proszę bardzo. PSY Klasa młodzieży 1.BETA Redbull, dosk. Zw.Mł. 2.CERBERUS Skordatura, dosk. 3.NATAN Port Erin, dosk. 4.LINK-DIABLO Buldożer, dosk. 5.A’BIFI Button, dosk. Klasa pośrednia 1.INTRO INCOGNITO Pullera, CWC, CACIB, NPwR 2.TARAKIRRI KIRRIK Staff-Ka, dosk. 3.BETON Buldożer, dosk. 4.DON CASPER Terceto Klasa otwarta 1.TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka, CWC, Res CACIB 2.XYSTER Buldożer, dosk. 3.VIKING Buldożer – nie zgłosił się 4.APOLLO Redbull – nie zgłosił się Klasa championów 1.DURANGO Daffodil Yellow – CWC SUKI Klasa szczeniąt 1.BAD MANERS Berserker –wybitnie obiec. 2.NIKE Buldożer – nie zgłosiła się Klasa młodzieży 1.LAMIA-YIELD Buldożer, dosk., Zw.Mł 2.DORA Rygast, dosk. 3.BRITTA Red Bull, dosk. 4.BLACK QUEEN Bu-Am-Sti, dosk 5.AYKA Stawka Większa niż Życie, dosk. 6.LA OLA Daffodil Yellow, nie znam oceny 7.LAPI Buldożer, bdb 8.MOONLIGHT BLUE Buldożer – nie zgłosiła się Klasa pośrednia 1.PANDORA Port Erin, CWC, Res.CACIB 2.BARDOT Buldożer – nie zgłosiła się 3.DELI Bu-Am-Sti – nie zgłosiła się Klasa otwarta 1.MACHINA Port Erin – CWC 2.VICTORIA Buldożer, dosk. 3.FUKSIA Mar-Jar, dosk Klasa championów 1.OFF SPRING Buldożer, CWC, NSwR, CACIB 2.BEKI Bilut, dosk. 3.ALFA Skordatura, dosk. 4.XSARA Dynastia Buli – nie zgłosiła się Nie wiem tylko, czy moje dziecko dobrze wszystko zanotowało, bo z jej notatek wynika, że zwycięstwo rasy przypadło psu BETA Redbull. Sędziowanie pana Króla nie bardzo przypadło mi do gustu, bo w papierach wszystko cacy i naj... a wyniki jak widać. Poza tym niektóre wybory były co najmniej zaskakujace nie tylko dla mnie - bez komentarzy. Za wszelkie pomyłki przepraszam. Wszystkim zwycięzcom składam GRATULACJE Quote
lapis Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 :laola: Gratulacje :laola: Ale obrodziło w pieski, choć jak widać troche ich się nie stawiło Quote
Złośnica Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 no widzę, że już mnie Alojzyna uprzedziła :D SCOOTER Buteo vel. LUGER zdobył kolejne Zwycięztwo Młodzieży :B-fly: mogę tylko podać stawki i wyniki psów - bullterrierów, bo suki jakoś niespecjalnie mnie interesowały :oops: PSY Kl. szczeniat 1. Kight of Katalonia TIMAR W.O. kl. młodziezy 1. SCOOTER Buteo Zw. młodzieży 2. BAZYLI BARONET Tridacna ( właściciel się spóźnił i wszedł na ring gdy oceniany był już Athamas TK, ale sędzia po udzieleniu mu reprymendy dopuścił psa do oceny ) 3. ATHAMAS Trojsky Kun 4. LINCOLN CONTINENTAL Dziedzictwo Tudora ...bez oceny , niedopuszczony do wejścia na ring, właściciel wszedł na ring gdy lokaty były juz przyznane. 5. LAMINAR SCCA Dziedzictwo Tudora ...nieobecny kl. pośrednia 1. SAN REMO Jedi - JÓZIO JASTZEBSKi Timar - JIMMY BOND Timar - SUBARU FORSTER Dziedzictwo Tudora wiem tylko, że wygrał SAN REMO Jedi , a jak było dalej nie pamietam bo sie zagapiłam :-? kl. otwarta 1. DENDRYT Uber 2. PATTON Opalplast kl.chempionów 1. BEETLEJUICE Kiladagh at Opalplast ..napewno BOB tak więc Luger przegrał porównanie o BOBa z własnym ojcem między innymi :lol: klase młodziezy w sukach wygrała REBECKA DE MORNAY GOBLIN Opalplast, a klase pośrednia wygrała JEDYNA JÓZEFINA Timar, Jeśli chodzi o sędziego, Piotra Króla, chłop ma pojęcie o bulach, ale opisy daje wyrąbiście długie i wyczerpujące 8) Gdy ustawiałam Lugera do opisu przy stoliku sędziego usłyszałam za plecami, że Luger to młoda kopia Capitol City Pullera :lol: czyli jego dziadka....teraz już Interchempiona 8) Gratuluje innym wygranym !!! boshe...jaka jestem oszołomiona :oops: Quote
Łukasz Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Zapraszam na http://www.sbt-info.com.pl gdzie są już dostępne wyniki SBT:). Pozdrawiam Quote
Franco Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Gratulacje :D Dla wszystkich duze :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Alojzyna Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Jeśli chodzi o sędziego, Piotra Króla, chłop ma pojęcie o bulach, ale opisy daje wyrąbiście długie i wyczerpujące 8) Na staffikach też się zna, sędziował bardzo sprawnie, co jest rzeczą bardzo rzadką. Ja jednak lubię, jeżeli w opisie mam wykazane co jest dobre a co złe, abym mogła nad tym popracować i poprawić. A jeżeli opis jest rewelacyjny, same naj... super... i wogóle, to chociaż ustnie - uzasadnić wybór. Poza tym w dwóch przypadkach siedzący obok wystawcy (co to i na krajowych i zagranicznych zdobywali laury) bardzo komentowali wybór i przyznaję, że częściowo miel rację. Ale tak to już jest na wystawach. Quote
Złośnica Posted September 25, 2004 Posted September 25, 2004 Jeśli chodzi o sędziego, Piotra Króla, chłop ma pojęcie o bulach, ale opisy daje wyrąbiście długie i wyczerpujące 8) Ja jednak lubię, jeżeli w opisie mam wykazane co jest dobre a co złe, abym mogła nad tym popracować i poprawić. A jeżeli opis jest rewelacyjny, same naj... super... i wogóle, to chociaż ustnie - uzasadnić wybór. Alojzyna źle mnie zrozumiałaś :lol:, stwierdzenie, że opisy są długie i wyczerpujące było lekko kpiace z mojej strony... Luger w opisie ma podane 4 cechy i nic wiecej !!!!!!!!!!!! :roll: Quote
fair Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 GRATULACJE DLA NASZEGO BRATA MIOTOWEGO SAN REMO Jedi!!!!!!!!!!!!!! Quote
tomo Posted September 26, 2004 Author Posted September 26, 2004 GRATULACJE DLA WSZYSTKICH !!! SĘDZIA OCENIAŁ SPRAWNIE , LECZ NIE RADZILABYM NIKOMU SPOŻNIAĆ SIĘ NA RING GDY ON PRACUJE !!! :-? RAZ WYGRYWA TEN RAZ TAMTEN , KAŻDY MA SWOJEGO FAWORYTA (MOJ RÓWNIEZ TYM RAZEM BYŁ INNY )ALE CO BYLOBY GDYBY NON-STOP WYGRYWALY TE SAME PSY ? Quote
fair Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Nie tylko Pan Król nie lubi spóźniających się wystawców. Pani Świętoń i Pani Szczepańska-Korpetta również nie tolerują spóźnialskich. Quote
staff-ka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 PSY Klasa młodzieży 2.CERBERUS Skordatura, dosk. Klasa pośrednia 2.TARAKIRRI KIRRIK Staff-Ka, dosk. Klasa otwarta 1.TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka, CWC, Res CACIB Brawo moje wnuczyska BRAWO !!!!!!!!!!!!!!! Szczególne GRATULACJE dla TORPEDUSA wlasnie zostal NOWYM CHAMPIONEM POLSKI !!!!!!!!!! :D :D :D :D SUKIKlasa młodzieży 5.AYKA Stawka Większa niż Życie, dosk. :D AYECZKA mam nadzieje,ze nastepnym razem bedzie lepiej - trzymam kciuki i to MOCNO :) Klasa championów3.ALFA Skordatura, dosk. Hmm jak dla mnie powinna byc przed suczka z 2 kolaty - no cóz :roll: ,ale i tak skladam szczególne GRATULKI :D Sędziowanie pana Króla nie bardzo przypadło mi do gustu, bo w papierach wszystko cacy i naj... a wyniki jak widać. - no tak caly Pan Król :-? Poza tym niektóre wybory były co najmniej zaskakujace nie tylko dla mnie - bez komentarzy. - takie "historie" sie powtarzaja chyba na kazdej wystawie 8) Niestety nie moglam Wam wszystkim kibicować osobiscie,ale trzymalam kciuki i myslami bylam z Wami (jak tylko mialam wolna chwilkę :wink: ) GRATULACJE dla Zwyciezców :beerchug: i wszystkiego dobrego dla tych mniej zwyciezonych :bigok: :D Quote
tufi Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Niestety nie moglam Wam wszystkim kibicować osobiscie,ale trzymalam kciuki i myslami bylam z Wami (jak tylko mialam wolna chwilkę :wink: ) A czym to bylas taka zajeta, he? 8) Quote
staff-ka Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Niestety nie moglam Wam wszystkim kibicować osobiscie,ale trzymalam kciuki i myslami bylam z Wami (jak tylko mialam wolna chwilkę :wink: ) A czym to bylas taka zajeta, he? 8) Dzielnie WALCZYLAM :wink: :wink: Quote
Alojzyna Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 No to pochwal się co wywalczyłaś, abyśmy i my mogli ci pogratulować. Quote
Recommended Posts