bigos Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Ani ona nie zaprowadziła mnie do znanej klatki ani ja nie widziałam żadnego ogłoszenia po drodze:shake: jutro jeszcze zadzwonię do schronu ale już po malutku przygotowuje do poszukiwań...nowego domku Quote
Rene@Rabik Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 A może ona jest z Kosmonautów albo nawet z Wichrowego Wzgórza ? Albo po prostu ktoś ją wypieprzył z samochodu i tyle. Quote
bigos Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Tak to ja też sobie gdybam! Fakt jest taki, ze póki co nikt po nią nie dzwonił bo nie chciał lub nie wie jak ją odnaleźć! Sunia przez pewien czas u mnie być może ale max do świąt. w związku z tym do świąt nowy domek musi się znaleźć. Jutro wysyłam ogłoszenie allegro, na zaprzyjaźnionych portalach i po znajomych Quote
Rene@Rabik Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 bigos napisał(a):Tak to ja też sobie gdybam! Fakt jest taki, ze póki co nikt po nią nie dzwonił bo nie chciał lub nie wie jak ją odnaleźć! Złośliwie sobie nie gdybam tylko głośno myślę. Przepraszam, juz nie będę. Quote
bigos Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Nie pozostaje mi nic innego jak ogłoszenia. Dziś zaczynam akcje. Quote
bigos Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Witaj Tanitko :loveu: ciesze się, że jesteś MonikaP, mmtemplum, GoniaP - :buzi: już teraz dziękuję za chęć niesienia pomocy Nie chciałbym zostać z sunią sama:oops: Bardzo wszystkich proszę o szukanie małej domku. Sunia ma już allegro i jest na kilku portalach niekoniecznie pieskowych;) Quote
supergoga Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 To i ja się zamelduję - choć pocieszę Cię -umnie takamalizna od wczoraj siedzi i w nocy spać nie daje. A czy wywiesiłaś ogłoszenia w lecznicach i przy sklepach na Winogradach. Takich większych. I na Mieszka w klinice. Bo jeśli miała obroże ładną - to może jednak się zgubiła. A ktoś nie wie, gdzie szukać i gdzie pytać. Tak się zdarza. Od razu przepraszam, jeśli o tym pisałaś, ale u mnie net dzisiaj tak muli, że nie dam rady czekać aż coś otworzy. Wyslę wątek naszej wolontariuszce, mieszka w okolicy. Quote
bigos Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Dziękuje:calus: No były ogłoszenia wzdłuż trasy gdzie ją znalazłam, na Wichrowych Wzgórzach, obok sklepu i przy klinice. Kolejny tel dziś wykonałam do schroniska na Bukowskiej-niestety nikt takiego pieska nie szukał:shake: Quote
MonikaP Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 bigos napisał(a):Dziękuje:calus: No były ogłoszenia wzdłuż trasy gdzie ją znalazłam, na Wichrowych Wzgórzach, obok sklepu i przy klinice. Kolejny tel dziś wykonałam do schroniska na Bukowskiej-niestety nikt takiego pieska nie szukał:shake: A może ogłoszenie o znalezieniu suni do Wyborczej? Do działu Zwierzaki można je dać bezpłatnie. Quote
bigos Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Byłam dziś na stronie GW. Jest tabela i z niej wynika, ze bezpłatne to one nie są:angryy: Czy ma ktoś inne doświadczenia?:roll: Quote
MonikaP Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 bigos napisał(a):Byłam dziś na stronie GW. Jest tabela i z niej wynika, ze bezpłatne to one nie są:angryy: Czy ma ktoś inne doświadczenia?:roll: Nie chodzi o zwykłe ogłoszenia, tylko o dział "Zwierzaki", który ukazuje się 1-2 razy w tygodniu na normalnych stronach (nie - ogłoszeniowych) Wyborczej. Jeśli jesteś na ich www, to zobacz,jest tam gdzieś mail " czytelnicy...coś tam" i za jego pośrednictwem też można dać ogłoszenie (ale musisz zaznaczyć, że do "Zwierzaków"). Quote
bigos Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 mail redakcji: czytelnicy@poznan.agora.pl Na taki adres znaleziony na tronie poznańskiej GW wysłałam krótkiego email'a. No zobaczymy:roll: Dziękuję Moniko:loveu: Quote
Tomo 2 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Ja się tylko martwie że sunia mogła przybiec z daleka od strony Radojewaul.Lubczykowa Tam się trochę pytałem ale nikt nic . Myślę że warto by powiesić info o psie w rejonie przystanków mpk patrząc od torów / przejazd/ w kierunk Biedruska. Są też z dwa sklepy jedyne w okolicy . Zapytam się Keleva on tam mieszka . Quote
bigos Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Dziś wysłałam naszej kochanej dogomaniaczce foty suni, bo są osoby chętne do adopcji suki :razz: Dwa: na jednym z for otrzymałam pm o treści: "Czesc, z postu mam rozumiec, że zwierzak jest w Poznaniu? Jesteś w stanie jakoś go dostarczyć do Krakowa? Pieska szukają moi znajomi, więc najpierw musze z nimi pogadać (w najbliższą niedziele), jeśli tylko dowóż do Krakowa jest możliwy to pewnie znalazłby sie dom dla niej. Najlepiej pisz na @ dominik_m(at)o2.pl Pozdrawiam Dominik" Póki co odpisałam i prosłabym jak coś o sprawdzenie domku. Ale na wszystko jeszcze jakby za wcześnie Najważniejsze, ze jest odzew:p Quote
bigos Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 @Tomo2-no szczerze przyznam, że nie wiem czy w ogóle "iść w stronę" poszukiwań "starego domku" Jutro mija tydzień(!) od znalezienia suni:roll: Kilkakrotne telefony do schornu, kilkadziesiąt wręcz ogłoszeń na słupach nie przyniosło zamierzonego efektu:niewiem: Ja muszę znaleźć domek, bo im bliżej świąt tym ludzie bardziej zabiegani a ja nie będę miała co z małą zrobić. Do schronu jej nie oddam-nie mam mowy. Wole jednak zająć się poszukiwaniami teraz niż na dwa dni przed świętami;) Ogłoszenia skierowane do poprzednich właścicieli nadal wiszą i wisieć będę dopóki dopóty domek (nowy czy stary) się nie znajdzie. Quote
bigos Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 trzymać, trzymać bo cały czas czekamy;) Quote
MonikaP Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Mam wrażenie, że w dzisiejszej Wyborczej jest ogłoszenie o suni ;-). Szkoda tylko, że bez zdjęcia (nie wiem, czy im wysłałaś). Quote
MonikaP Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='bigos']Foto wysłałam:roll: Tekst: „Sunia, młoda (około roku), kundelek, która została znaleziona kilka dni temu na os. Winogrady szuka nowego, ciepłego domku Więcej informacji i foto pod numerem Tel 600 256 503” Tak, to właśnie to ogłoszenie. Szkoda, że nie dodali tego zdjęcia, niestety mnie się to też czasem zdarzało, gdy nie mieli miejsca w kolumnie :-(. Quote
bigos Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Foto wysłałam:roll: Tekst: „Sunia, młoda (około roku), kundelek, która została znaleziona kilka dni temu na os. Winogrady szuka nowego, ciepłego domku Więcej informacji i foto pod numerem Tel 600 256 503” Quote
bigos Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Proszę o pomoc w ogłoszeniach:cool1: Sunia póki co an : allegro, krakvet.pl. psiaki.pl, nikon.pl, depechemode.pl, GW:roll: Quote
Recommended Posts