Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem dumna z Kasieńki :loveu:
Dzisiaj rano było czyściutko po nocy i na porannym spacerku Kasia załatwiła (pierwszy raz w swojej karierze hotelikowej) obie sprawy :multi: Najpierw była koopka, zaraz potem sioo :lol:
I na razie nadal czysto :cool3:
Chyba dziewuszka powoli łapie o co biega :razz:

Musiałam się niestety przerzucić na obróżkę, bo szeleczki sobie już sama ściągała w boksie, a zakładanie ich do każdego spaceru to duży problem i stres dla Kasi. Ale jest coraz lepiej z chodzeniem na smyczy i coraz mniej ciągniecia. Zauważyłam, że pomaga jej towarzystwo psów (którego na początku się nieco obawiała).

Posted

Można powiedzieć, że czystość mamy prawie opanowaną :multi:
Wczoraj przez całą dobę tylko jedno siku było w boksie. Dzisiaj rano też tylko jedna kałużka. Kasia łapie rytm :cool3: Wychodzimy cztery razy dziennie i przy każdym wyjściu jest jakiś sprawunek :cool3: spacerki króciutkie, bo Kasia zaraz chce do boksu. Chyba załapała, że jak zrobi co trzeba to daję jej spokój i pozwalam wrócić do siebie :evil_lol:

Posted

Murka napisał(a):

To naprawde wielki sukces malej Kasi oraz duzej Kasi nauczycielki. Dobrze, ze po tylu latach w boksie Kasia ma chęci do nauki i ze chce sie przypodobac czlowiekowi. Ciekawe ile czasu zabierze jej pokonanie lękow, ktore ma tam gdzies w srodku?

Posted

Ulka18 napisał(a):
To naprawde wielki sukces malej Kasi oraz duzej Kasi nauczycielki. Dobrze, ze po tylu latach w boksie Kasia ma chęci do nauki i ze chce sie przypodobac czlowiekowi. Ciekawe ile czasu zabierze jej pokonanie lękow, ktore ma tam gdzies w srodku?

Z tymi lękami to niestety jest róznie. Moja Dotts, dopiero po DWÓCH LATACH pobytu u nas zaczęła bawic się z Maszą w ganianego. Po prostu, ot tak, fantastycznie bawią się obie, bez lęków, bez zachamowań, na pełnym luzie i nawet zaczęła w zabawie powarkiwac jak Masza :diabloti:. Zajęło jej to dwa lata ...

Posted

Moja Casablanka niedlugo bedzie u nas 2 lata, do dzisiaj nie przejdzie przez prog, jesli ktos stoi przed nim i np. trzyma drzwi. Boi sie tez podniesionej ręki i za nic na swiecie nie ma mowy o jakis przeszkodach, agility, frisbee.
Cieszymy sie jednak z postepu, ktory zrobila, jest jaka jest, poprzedni wlasciciel calkowicie olał sprawe i sunia ma po jedynie zla przeszlosc.

Posted

Kasia dzisiaj sama wyszła z boksu na spacer (bez smyczy). Zdarzyło się już jej wyjść na korytarz w boksach wewnętrznych, ale szybko wracała do swojego boksu. Już nie raz też spuszczałam ją ze smyczy w okolicy boksów i ona pędziła prosto jak po sznurku do siebie. A dziś wypadła na zewnątrz sama i popędziła przed siebie. Trochę się wystraszyłam, ale... obiegła dookoła budynek z boksami i wróciła do siebie :lol:

Posted

Murka napisał(a):
Kasia dzisiaj sama wyszła z boksu na spacer (bez smyczy). Zdarzyło się już jej wyjść na korytarz w boksach wewnętrznych, ale szybko wracała do swojego boksu. Już nie raz też spuszczałam ją ze smyczy w okolicy boksów i ona pędziła prosto jak po sznurku do siebie. A dziś wypadła na zewnątrz sama i popędziła przed siebie. Trochę się wystraszyłam, ale... obiegła dookoła budynek z boksami i wróciła do siebie :lol:

Zrobiła po prostu zwiad okolicy :diabloti:.
Jak to mówią, pierwsze koty za płoty ;).

Posted

Murka napisał(a):
Kasia dzisiaj sama wyszła z boksu na spacer (bez smyczy). A dziś wypadła na zewnątrz sama i popędziła przed siebie. Trochę się wystraszyłam, ale... obiegła dookoła budynek z boksami i wróciła do siebie :lol:

Wyglada na to, ze Kasia jest 100% domatorka i Sabinka nie bedzie miala z nia klopotow ani nie bedzie spedzac wielu godzin na wyspacerowywaniu Kasi :cool3:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Wyglada na to, ze Kasia jest 100% domatorka i Sabinka nie bedzie miala z nia klopotow ani nie bedzie spedzac wielu godzin na wyspacerowywaniu Kasi :cool3:

I tak musze chodzic z moimi obecnymi suniami na dlugie spacerki, wiec Kasia sie chyba tez przyzwyczai... no ale jak nie, to nie bede jej ciagnac na sile... ;)

Posted

Murka napisał(a):
Wczoraj przez całą dobę tylko jedno siku było w boksie. Dzisiaj rano też tylko jedna kałużka. Kasia łapie rytm :cool3: Wychodzimy cztery razy dziennie i przy każdym wyjściu jest jakiś sprawunek :cool3: spacerki króciutkie, bo Kasia zaraz chce do boksu. Chyba załapała, że jak zrobi co trzeba to daję jej spokój i pozwalam wrócić do siebie :evil_lol:

superr !!!!!
gratulacje ;)

Posted

Wiekszosc psiakow ze schroniska, nawet wieloletnich weteranów udaje sie wyprowadzic na prosta. Ile w tych psiakach jest mądrosci i chęci do nauki, mimo, ze lęki siedzą głeboko.