Murka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Kasię dzisiaj oglądał wet. Została doszczepiona na wirusówki. Te plamki to tak jakby pozostałość po grzybicy. Na blizny to nie wygląda. Na uszkach skóra jest przerzedzona i trochę się łuszczy, więc będziemy to zapryskiwać imaverolem (środek na grzybka). Poza tym na brzuszku jest wyraźna blizna, więc prawdopodobnie Kasia jest już po sterylizacji :razz: Quote
Ulka18 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Poza tym na brzuszku jest wyraźna blizna, więc prawdopodobnie Kasia jest już po sterylizacji Murko, a jak duza jest blizna na brzuchu? Co mowil wet nt. wieku Kasi? Dobrze, ze mala juz doszczepiona p. wirusowkom, moze brykac i fikac :lol: Quote
Sabina02 Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Murka, czy wet moglby upewnic sie czy Kasia miala sterylke? PS. Czy pieniazki dotarly? Quote
Murka Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Blizna jest taka 4-5 cm, jest trochę wyżej niż w sterylkach jakie się teraz robi, ale jak najbardziej jest to możliwe, że jest to blizna po sterylizacji. Upewnić się będzie ciężko, bo nawet USG nie da 100% gwarancji. Także myślę, że po prostu będziemy obserwować czy Kasia nie dostanie cieczki na wiosnę ;) W ząbki wet Kasi nie zaglądał, bo podczas oględzin zrobiła ze strachu dwie koopki :-( nie chcieliśmy jej już dłużej stresować. Sabinko, pieniążki oczywiście dotarły, tylko wczoraj nie miałam już czasu ich rodzielić. Zaraz się tym zajmę. Pójdzie tak jak poprzednio: na Loczka, Saifa i Marmurka oraz na tą sunię co mi przesłałaś linka ;) Quote
Ulka18 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Murka napisał(a):Blizna jest taka 4-5 cm, jest trochę wyżej niż w sterylkach jakie się teraz robi, ale jak najbardziej jest to możliwe, że jest to blizna po sterylizacji. Dr Koziol ze schroniska robi sterylki poprzez wysokie cięcie, zaraz pod żebrami, gdzie się zaczyna przepona. Jesli ciecie jest tak małe, to jest to na pewno jego robota. Mozna byc pewnym, ze Kasia byla sterylizowana. Quote
Murka Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Kasia każdego dnia minimalnie lepiej. Na spacerkach już czasem przez chwilę przystaje i coś obwąchuje. Mam też wrażenie, że coraz mniej boi się zapinania na smycz - kojarzy spacerek. Także powolutku się przyzwyczajamy ;) A tu Kasia w swojej budce Quote
Sabina02 Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Jakie cudenko!!! :loveu: Juz nie moge sie doczekac zeby dac buziaka w ten sliczny pysio! :loveu: Quote
Ulka18 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ucz sie Kasiu, ucz pilnie. Bedzie miala z Ciebie Sabinka pocieche :p Quote
Gosiapk Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Jaka piękna, nowiutka buda przypadła Kasieńce! Quote
Murka Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Gosiapk napisał(a):Jaka piękna, nowiutka buda przypadła Kasieńce! Na razie wszystkie psiaki mają nowe budki (w zewnętrznych kojcach ocieplane, w wewnętrznych z pojedynczej deski). Jedna jedyna jest tylko paroletnia, ale w świetnym stanie. Ostatnio zakupiłam dwie budki na allegro.. Ta Kasiowa to właśnie jedna z nich ;) Mam nadzieję, że wytrzymają jeszcze wielu hotelowiczów :razz: Quote
Gosiapk Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Bardzo eleganckie lokum ma Kasieńka, ale się jej dobrze powodzi u Mureczki :) Quote
kaskadaffik Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Hej hej słonko wstało czas się uczyć dalej koleżaneczko:eviltong: Nie miej takiej mordki wystraszonej z tej budki, nic lepszego nie mogło Ci się trafić:cool3:, trzymaj się staruszko kochana:loveu: Quote
Ulka18 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 To zdjecie mordki Kasinej wystajacej z budki jest bardzo charakterystyczne. Wiele takich miala, bo nie dala sie namowic na zdjecia. Dopiero nasza niezastapiona Halcia wziela Kasie na ręce. A teraz to juz tylko z górki pod dobrą opieką Mureczki. Quote
Sabina02 Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Ulka18 napisał(a):To zdjecie mordki Kasinej wystajacej z budki jest bardzo charakterystyczne. Wiele takich miala, bo nie dala sie namowic na zdjecia. Dopiero nasza niezastapiona Halcia wziela Kasie na ręce. A teraz to juz tylko z górki pod dobrą opieką Mureczki. No to lepiej sie napatrzcie póki możecie, bo od lipca to już fotek Kasi w budce wiecej nie zobaczycie... :cool3: Beda tylko fotki Kasi w łóżeczku, na kanapie, na spacerku, no i ewentualnie w ogródku.:loveu: Quote
Gosiapk Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Dobra, jakoś sobie poradzimy bez tych budowych fotek. Quote
Murka Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Z Kasią jest dużo lepiej. Na spacerkach większych zmian nie ma (nie macie pojęcia jakie to maleństwo jest silne!), ale w boksie zadomowiła się już super. Bardzo lubi wchodzić na budkę, z niej wszystko obserwować i obszczekiwać :cool3: Nie chowa się już do budki ilekroć wejdzie się do boksu, jest ogromna zmiana pod wględem zapinania na smycz - nie ma z tym już większego problemu, nie trzeba jej łapać, wyciągać z budki. Zaczyna się przyzwyczajać do człowieka i przekonywać, że żadna krzywda się jej nie dzieje. Oswaja się i ośmiela. Tylko, żeby sie nauczyła jeszcze na smyczy chodzić i załatwiać na spacerkach (na razie to szuka miejsca byle się gdzieś schować i najczęściej ciągnie z powrotem do swojego boksu). Uwierzycie, że to maleństwo przez noc potrafi zrobić 6 dużych koop?? :diabloti: A tutaj Kasia na swojej budce, w tle Monka. Proszę nie zwracajcie uwagi na ściany - boksy wewnętrzne są adoptacją stajni, której niestety nie da sie otynkować ani położyć płytek, bo ściany w większości są z piaskowca. A to zrobiłam specjalnie, abyście zobaczyli... ogonek :loveu: W tle Monka, a słychać Krówka ;) YouTube - MVI 2002 Quote
Ulka18 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Super Kasiulka mala sie rozkreca :p Ogonek chodzi jak trzeba, moze troche niesmialo, ale zawsze. Naprawde wielki postęp widac, pamietam jaka Kasia byla jeszcze kilka tygodni temu. Quote
Filipki Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Ogonek pięknie chodzi :loveu::loveu:, tylko oczka jeszcze trochę wystraszone. Quote
Gosiapk Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 NIe, no to już przesada! Ja rozumiem, że Murka kocha psiaki, że mają nowe budy i wewnętrzne kojce! Ale żeby miały ściany z prawdziwego piaskowca, to już lekka przesada :shake: Ja też chcę takie w domu, a mnie nie stać :evil_lol: Quote
halcia Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Kasiula,jakie cudne oczy,lśniaca siersć. :lol: Quote
kaskadaffik Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ale Piękność się z Ciebie zrobiła Kasieńka:multi:i ten ogonek nawet w ruchu,supeeeer:lol: Quote
Recommended Posts