Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też nie twierdziłam że Kasia nie jest fajna:shake:Ona jest kochana tylko zagubiona taka była Malutka, cieszę się że moje "nieudane ręczne ważenie" i szacowanie wagi się nie sprawdziło:lol: Buziaki Czarniutka:loveu:

Posted

Z Kasią nie jest tragicznie. Jest totalnie przestraszona nową sytuacją, z ludźmi nie ma dobrych doświadczeń i z pewnością nigdy nie chodziła na smyczy. Do tego jest nerwowa bardzo.
Ale wystarczy chwilkę z nią pobyć, przykucnąć, aby nie odstraszała jej wielkość człowieka, a ona szuka kontaktu, obwąchuje i... wspina się na plecy :evil_lol: pozwala się dotknąć, pogłaskać, choć bardzo się boi i jeszcze nie jest pewna, że nikt jej nie chce nic złego zrobić.

Smycz ją strasznie drażni, zwłaszcza gdy nie może pójść tam gdzie chce, lub zmusza się ją do pójścia w konkretną stronę. Wyrywa się i próbuje przegryźć smycz.
Ale najważniejsze, że chodzi na smyczy - przyzwyczai się do niej.

O tak gryziemy smycz :diabloti:

Posted

Czy Kasia była w schronisku sterylizowana (pytam, aby wiedzieć czy wypatrywać cieczki).

Będziemy musieli z nią podjechać do weta, bo ma takie dziwne wyłysiałe drobne plamki: na przedniej łapce, na obu tylnich łokciach, na uszku... Może to tylko jakieś obtarcia lub stare blizny, ale trzeba to sprawdzić.

Posted

Sama Kasia na zdjeciach wyglada na wieksza, dopiero przy Krowku widac jej rzeczywista wielkosc. Dobrze, ze jest juz bezpieczna, na smyczy na pewno nauczy sie chodzic.

Posted

Ale fajnie.....jakie super fotki i relacje o Kasiuli....ona jakas taka na tych fotkach uśmiechnięta...ja w ogole nie widzę u niej strachu...ale zdaje sobie sprawe, że to tylko fotki:lol:..w każdym razie- tak czy siak- wygląda swietnie, cudnie nawet i nie wie, jaki los ma przed sobą..teraz powoli bedzie wiedzial, ze zyje..a Sabinka już dostanie Kasie ułożoną i grzeczna- prawdziwą Panne..no może mala emerytkę, ale to szczegół...:eviltong: Kasi należy się takie życie..swoje już przeszła..wystarczy..a mając takie cioteczki jak ma...niczego juz jej nigdy nie braknie..milosci tez:lol::lol:
Straszniscie sie cieszę, że tak sie to wszystko potoczyło..oj straszniście:multi::multi::multi:

Posted

Aż nie mogę uwierzyć że to ta sama Psinka:multi:u mnie tylko leżała zwinięta w kłebuszek więc nie widziałam tych plamek:shake:ale teraz widać że Panienka nie jest taka duża jak myślałam:ptylko jak
ją wykąpałam to jej sierść troszkę wypadała ale myślałam że to po prostu po długim pobycie w schronisku, nie czesana nie kąpana.Ale ma ryjek ucieszony na tych zdjęciach, trzymaj się kochana staruszko!!!!:loveu:

Posted

Dzisiaj już było odrobinę lepiej z chodzeniem na smyczy, trochę mniej szarpania. Ale jeszcze potrwa troche zanim się Kasia całkowicie do smyczy przyzwyczai. Teraz to przeważnie wygląda to tak, że albo ciągnie mnie za sobą (potrafi zasuwać, potrafi), albo wyrywa się gryząc smycz.

Poza tym można ją głaskać (co nawet lubi :razz:) i zrobić przy niej wszystko (np. założyć obrożę, dopiąć smycz), trzeba tylko przykucnąć i wszystko robić powoli i spokojnie przemawiać. Ona nie jest dzika, po prostu się boi.

Posted

Murko,
moze bys sobie kupila smycz behawioralna? To super sprawa dla psow, ktore nie umieja chodzic na smyczy albo sie wyrywaja. Polecam.
Sa zdjecia na mieleckim watku ogolnym, bardzo sie nam takie smycze przydaly. Kierownik chwalil, ze dobrze, ze zamowilam na Karusku.

A jak postepy Kasi w socjalizacji?

Posted

Kasia jest fajniasta, oswaja się bardzo szybko, macha już coraz częścej ogonkiem, wystarczy się odezwać lub wyciągnąć rękę. Boi się jeszcze oczywiście, lubi się chować po kątach i ze smyczą jest masakra. O załatwianiu się na spacerach na razie nie ma mowy. Ale wszystko w swoim czasie ;)

Posted

No to melduję się na na kolejnym wątku hotelikowego podopiecznego :cool3:
To chyba czas na jakiś nowy banerek dla Kasiuli :cool1:
Wybiorę któreś nowe zdjęcie i zaraz pokombinuję.

Posted

Ja mam miejsce po Gacku na banerek, wiec bardzo prosze jakis ladny.
Raduniu, a moze zajrzysz na watki MISI, MARMURCIA, SAIFA i LOCZKA tez przyjetych do hoteliku, zrobilabys mi Marmurcia i Misie :modla: dziekuje :buzi:

Posted

[quote name='Ulka18']Ja mam miejsce po Gacku na banerek, wiec bardzo prosze jakis ladny.
Raduniu, a moze zajrzysz na watki MISI, MARMURCIA, SAIFA i LOCZKA tez przyjetych do hoteliku, zrobilabys mi Marmurcia i Misie :modla: dziekuje :buzi:
Zrobię, zrobię :) Właśnie miałam taki zamiar ;)
Dużo tych nowych psiaków ostatnio przybyło...
Co prawda Kasine zdjęcia jeszcze takie niezbyt, ale co tam :cool1: będą ładniejsze zdjęcia (wiosenne) to się radośniejszy banerek zrobi :cool3: