Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosilam juz kierownika, zeby dzis wieczorem jak przyjdzie doktor....
Reno, jesli mozesz to tez napisz.

Szkoda suczynki.....ale przynajmniej otrzymala pomoc i niedlugo zakonczy sie jej cierpiernie, ile psiakow siedzi w budach, bojac sie wyjsc, a my nie wiemy czy sa zdrowe, moze tez cierpia jak Sabinka.

Posted

Moja suczka też odeszła z powodu osteosarcoma , bardzo szybko się rozrasta i przy tym jest niesamowicie bolesny , leki przeciwbólowe działały do pewnego momentu , niestety musieliśmy ulżyć jej w cierpieniu jedno jest pewne nie dopuściliśmy żeby cierpiała :shake: choć podjąć decyzję było niesamowicie trudno :-(
Sabinko tak mi przykro maleńka :placz:

Posted

Jest to bardzo dołujące, ze nie mozemy pomóc wszystkim psom. Jest nas za mało, a bezdomnych zwierząt coraz więcej, beztrosko ludzie wyrzucają swoje psy i koty, które cierpią w schronisku ...
... z Mielca mamy tylko kilka dogomaniaczek, gdyby było więcej, może zrobilibysmy więcej :shake:

Posted

MIMO WSZYSTKO BARDZO TRUDNO SIE POGODZIC Z TA MYSLĄ...:-(:-(:-(:-(To okropnie smutne wiedzieć, ze jest się w zasadzie bezsilnym...nadzieja umiera ostatnia..a ja nawet dzis ja jeszcze mialam...ze moze lekarze sie pomylili:oops::oops:...eh....tak mi przykro..Sabinko Malutka....może to już???Ciekawe czy Ty czujesz...:-(:-(:-(:-(

Posted

Za 3 tygodnie moglaby jechac do domu, gdyby tak szybko to paskudztwo nie roslo :shake: Fundacja żegna Sabinke.

Temat: Betreff: Re: AW: Betreff: Sabinka
Od: "Dobermann-Nothilfe"
Data: Pn Lutego 23 2009, 7:23 pm

Gute Reise ins Regenbogenland, kleine Sabinka......

Posted

Tak mi strasznie przykro. Cóż nasza garstka dogomaniaków może pomóc na ten ogrom bezdomności i nieszczęść. Jaka jest szansa zmiany na lepsze.

Dzisiaj usłyszałam taką, zaznaczam autentyczną historię. Jedzie znajoma na wsi na rowerze i widzi idzie starszy sąsiad z czteroletnim wnuczkiem i niesie reklamówkę. Pyta więc : A dokąd to sąsiad idzie? No i słyszy odpowiedź: A idziemy do rzeki utopić szczeniaka.

Rośnie nam nowe pokolenie "wrażliwe" na ból i cierpienie. Same nasze adopcje nic nie zmienią. Tutaj jest problem, w wychowaniu .

Posted

Tak wychowany mały,któremu dostarcza sie atrakcji przy topieniu szczeniaka,/z satysfakcja pewnie beda obserwowac jak mały sie broni w koncu tonie/...pomysli kiedys co "atrakcyjnego" wymyslic dla rodziców,dziadków...ale tak go ucza...

Posted

Kierownik bierze na siebie tyle obowiązków i jeszcze jest z odchodzącym psem. To na prawdę porządny człowiek. Może choć odrobinę pocieszy Was fakt, że zabrałam ze schronu małą sunię, obecnie Sisi, wcześniej Balbinkę! Jedno życie się kończy, inne zaczyna - Sabinko bądź szczęśliwa za Tęczowym Mostem i patrz na nas łaskawym okiem, choć nie spisałyśmy się za bardzo w Twoim przypadku.

Posted

agusiazet napisał(a):
Kierownik bierze na siebie tyle obowiązków i jeszcze jest z odchodzącym psem. To na prawdę porządny człowiek. Może choć odrobinę pocieszy Was fakt, że zabrałam ze schronu małą sunię, obecnie Sisi, wcześniej Balbinkę! Jedno życie się kończy, inne zaczyna - Sabinko bądź szczęśliwa za Tęczowym Mostem i patrz na nas łaskawym okiem, choć nie spisałyśmy się za bardzo w Twoim przypadku.

Czy juz sie to stalo? :-(

Posted

Dziewczyny, nie rozpaczajmy. Dla Sabinki zaczęło się nowe, LEPSZE życie. Bez bólu, choroby, tam, gdzie nie ma psów bezdomnych. Moja ALDA
[*] na pewno zajmie się Sabinką troskliwie. Ona tam zajmuje się wszystkimi mielczakami, ja to wiem. Podzieliłyśmy się z moją sunieczką pracą: ja staram się jak mogę działac tu, ona przejmuje opiekę po drugiej stronie Mostu. W to chcę wierzyc i wierzę.

Tu, na ziemi nie zdążymy pomóc wszystkim. Pamiętając o tych, których czas na ziemi dobiegł końca, starajmy się pomóc kolejnym, które wciąż czekają.

Posted

Żal taki ogromny żal, że nie udało się pomóc, że nie udało się w przeszłości podarować temu psiemu sercu choć kawałka szczęścia..
Biegaj malutka, szczęśliwa już...

:candle: