Erazm Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Te dwa psiaki znajdują się w Piotrkowie Trybunalskim. Warunki są takie, a nie inne. Psiaki są na łańcuchach, mimo, że mają słomę w budach widać, że marzną. Może są jacyś miłośnicy tych ras i coś doradzą. Dziewczyna jest troszkę dłużej, kiedy przedostał się do jej michy błąkający się psiak pozwoliła mu się najeść. Quote
Erazm Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Hmmmmmmm, takie trochę nie jamnikowate:razz: Quote
beka Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Erazm']Hmmmmmmm, takie trochę nie jamnikowate:razz: Eeetam, całkiem w typie rasy :diabloti: Ciotka to jest bullterrier albo jego mix a nie pitbul... Quote
Erazm Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Dzięki, niestety na rasach większych od kota zupełnie się nie znam:oops: No, może przesadziłam, ale bullowate to zupełnie nie moja bajka Quote
Sylwia K Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 bullterierek już jest na forum bullkowym a asteczka na astkowym! Quote
Erazm Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Dzięki wielkie, gdyby coś było potrzebne daj znać. Mam jeszcze parę fotek Quote
Erazm Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Hmmm, on jest od kilku dni, tyle co widziałam... Spróbuję zadzwonić do schronu i cos się więcej dowiedzieć Quote
Sylwia K Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 a możesz coś powiedziec więcej o bullterierze? Czy jest wiadomo jak się zachowuje względem ludzi, ewentualnie psów? Quote
rufusowa Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 te psy nie mają podszerstka i nie przezyją zimy bez ciepłych kocy, kubraków, bez osłonki na bude - była taka akcja w Łodzi...ciotki i wujaszkowie porobili takie osłony z kawałków wykładziny przymocowane u góry wejścia i pokrojone w dolnej części na pasy, zeby psy mogły wchodzić i wychodzić. moja suka w domu spi pod polarowym kocem :placz: Quote
Erazm Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Super, dobrze , że podpowiedziałaś, teraz potrzeba wykładziny i chętnych którzy pojadą i pomogą to umocować. Rąk do pracy niestety brakuje, za takie marne grosze nikt tam nie chce pracować. Byłam świadkiem ostatnio kiedy pan usłyszał ile płacą, to odwrócił się na pięcie i tyle go widzieli Quote
rufusowa Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 przykre to jest :( w łodzi tez było ciezko ale spora grupa z Warszawy i z Łodzi sie zebrała, wczesniej była zbiórka karmy, kocy, wykładziny, misek i SŁOMY - o tym zapomniałam wczesniej napisać...na pewno był jeden facet, nie wiem czy nie wiecej, ktory przybił gwozdziami te wykładziny. Mozne znajdziesz wsrod znajomych jakiegos miłosnika psow, ktory mógłby pomoc? a na wykładzine nawet zbiorke mozna zrobic...no chyba ze ktos remont robi i sie pozbywa? :cool3: Quote
Sylwia K Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Kurcze, widac po bullku, ze zagubiony jest tam bardzo... Mam nadzieje, że będzie odzew od bullomaniaków. Astów niestety coraz więcej i więcej w schroniskach...:-( nie wiem co się dzieje:placz: ludzie powariowali chyba... Quote
Erazm Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Nie, Ruda, mieszkam w Warszawie Tak, spróbuję coś zorganizować, nie wiem po prostu gdzie ręce wsadzić i to i tamto... Ech, co tu dużo gadać każdy wie jak to jest z pomaganiem psiakom Niestety, moda na rozmnażanie, potem jakiś idiota kupuje sobie szczeniaczka, nie umie go wychować, dochodzi do jakiejś tragedii, media nagłąśniają i ludzie masowo pozbywają się psiaków, bo zaczynają się bać. Szkoda tylko, że nie myślą kiedy kupują psiaka Quote
Basia i Barni Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 żal mi psów tych ras one zawsze maja gorzej - trzymam kciuki bo nie widać żadnej agresji Quote
ediiiii Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Erazm']Dzięki wielkie, gdyby coś było potrzebne daj znać. Mam jeszcze parę fotek witaj wyslij mi proszę zdjęcia oraz wszelkie info jakie masz o suni - bulce na adres edyta@edibajit.pl - jeśli mogę liczyć na odpowiedź czy sunia przejawia agresję - będę wdzięczna. Jeśli jest grzecznym bulkiem będę miała dla niej dom tymczasowy :) nie często zaglądam na dogo dlatego proszę o info na maila Quote
Erazm Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Ciekawe, czy uda się pomóc któremuś z psiaków:shake: Quote
beka Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Erazm napisał(a):Co tam u naszych psiaków? No właśnie ciekawa jak tam psiaczki? Quote
Erazm Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Psiaczki nadal w Piotrkowie, bulek wyłazi już z budy ogon mu się mało nie urwie, został dziś wymiziany, astka ma wykrzywioną jedną łapę, nie podoba mi się to:shake: Quote
Erazm Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 W górę, choć szanse są jakie są:-( Quote
invictus hilaritas Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Bulterier Leon jest już w hoteliku :) Wątek Leona: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bulterier-leon-w-hotelu-w-radomiu-prosimy-o-pomoc-finansowa-126612/#post11385655 Quote
Recommended Posts