Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

epe napisał(a):
O Ciotki Anielskie!:loveu:
Chwilę mnie nie było,a tu taki ruch - zobaczycie,że Jowiszek będzie "naprawiony"!:lol:
W jedności siła- święte to słowa!
Każda coś pomoże i będzie OK! A najbardziej będę zazdrościć tej ciotce,która pierwsza będzie mogła go wziąć na spacer i nagrać jak biega i chodzi normalnie!:lol:

Wchodzisz na gg jeszcze ,czy zmieniłaś?

musze coś obgadać z Tobą :)

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudy śpi na Blanche, a Dedalek koło nich.. Prawdziwa radość patrzeć na nich..:loveu:
Z dt dla psiaka problem - bo to stworzenie, które potrzebuje czasochłonnej pielęgnacji (z Dedalem też było dużo pracy, ale wraca do siebie, tylu leków i specyfików dawno nie podawałam), a do byle kogo go nie dam..:mad:

Posted

jak już pisałam psiak ma kaszel kenelowy i to nie słaby:-(

jeżeli jutro czas pozowli bo jeszcze akcja z kotami czeka Jowisz wraz z naszym drugim psiakiem pojedzie na RTG będzie widac w jakim stanie jest teraz łapa.

jest jeszcze jedna propozycja:

Wysłanie zdjęcia do Warszawy Weterynarz ortopeda pracujący na SGGw może zobaczyć zdjęcie jeżeli łapa nadaje się do operacji wykona ją. Po operacji jest tez w Warszawie płatny tymczas osoba doświadczona miała już psiaki po złamaniach. Jeżeli operacja się powiedzie psiak dojdzie do siebie jest też szansa na dom.

Moja propozycja Robię zdjęcie RTG i wysyłamy je do Wrocławia i Warszawy by porównac opienie weterynarzy i ewentualne koszty?????

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
jak już pisałam psiak ma kaszel kenelowy i to nie słaby:-(

jeżeli jutro czas pozowli bo jeszcze akcja z kotami czeka Jowisz wraz z naszym drugim psiakiem pojedzie na RTG będzie widac w jakim stanie jest teraz łapa.

jest jeszcze jedna propozycja:

Wysłanie zdjęcia do Warszawy Weterynarz ortopeda pracujący na SGGw może zobaczyć zdjęcie jeżeli łapa nadaje się do operacji wykona ją. Po operacji jest tez w Warszawie płatny tymczas osoba doświadczona miała już psiaki po złamaniach. Jeżeli operacja się powiedzie psiak dojdzie do siebie jest też szansa na dom.

Moja propozycja Robię zdjęcie RTG i wysyłamy je do Wrocławia i Warszawy by porównac opienie weterynarzy i ewentualne koszty?????

To już jest ugadane...adres na Wrocław masz na poczcie...

Posted

Justyna przepraszam ze sie wcinam, ale dlaczego nie mozna bylo pojechac do Katowic do dr. Gierka, jest swietny, przekonalysmy sie osobiscie. A dla schroniskowych, fundacyjnych zwierzakow stosuje znizki.

Posted

Malo tego ze bylo w porzadku, to jeszcze sam zaproponowal wyslac zdjecia RTG do Wrocka i okazalo sie ze we Wrocku potwierdzili tylko diagnoze dr. Gierka. Teraz juz wiemy ze nie ma sensu odsylac psa poza nasz teren jezeli chodzi o Ortopede, drugi jest jeszcze w Krakowie dr.Derowski rowniez wspanialy i tam jest jeszcze dodtkowa mozliwosc zostawienia psa w szpitaliku.

Posted

Ada!
Kurcze,szkoda,że tak późno na wątek weszłaś! Ja nie wiedziałam,że Gierek jest ortopedą,myślałam,że tylko chirurgiem!
O Wrocławiu słyszałam od dawna,ludzie z Krakowa trudne przypadki głównie tam wożą!
Derkowski jest stosunkowo "nowy",a klinika "Arka" należy do najdroższych w Krakowie- chyba,że zaczęli opuszczać ceny.;)

Posted

Przykro mi najczesciej pilnuje naszych watkow ale jak zauwaze watek w ktorym moge sie okazac pomocna to chetnie sie wcinam. Masz Racje ze Arka jest bardzo droga klinika, ale jest tez wygoda, bo tak jak pisalam mozesz psa zostawic a oni zajmuja sie wszystkimi badaniami jakie sa potrzebne przy schorzeniu, i ja to przeliczam zawsze na km. czas i benzyne, niejednokrotnie jest to tanszy sposob. Jezdzic po kilka razy z psem, gdzie indziej robic USG a jeszcze w innym miejscu badaniea krwi itd.
moze wyjsc jeszcze drozej.

Posted

Nie dziękuję,aby nie zapeszyć!:lol:
Wracając jeszcze do Derkowskiego- to właśnie on wydał opinię o moim Krystianku,że nie ma gwarancji,że po ponownym łamaniu mu łapy,zrośnie się dobrze!
Zastosowałam się do tej opinii,jako,że to stare złamanie,ale mimo wszystko myślę do tej pory,czy to była dobra rada? O opinię wystąpił wet ze schronu,bo tam Krystianowi składano łapę po wypadku- słyszałam,że psy schroniskowe-jako "mało zamożne" są inaczej traktowane w Arce!

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Justyna przepraszam ze sie wcinam, ale dlaczego nie mozna bylo pojechac do Katowic do dr. Gierka, jest swietny, przekonalysmy sie osobiscie. A dla schroniskowych, fundacyjnych zwierzakow stosuje znizki.

Sczerze mówiąc,to ja nawet nie słyszałam o nim...