filonek_bezogonek Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Szukając ostatnio głębszej informacji n/t przodków moich psów dotarłam do ciekawego artykułu o top pomeranianach w Brytanii. Pochwalę się, że w artykule tym za jednego z przedstawicieli tej "elity" , autor wymienia psa " Toybox GINGER RODGER" ( na stronie hodowli jest inna pisownia TOYBOX GINGER ROGERS) - dalszego krewnego mojej ENJI Kobuk i IMPROVISATOR's MASTERPIECE Vintoyra. Dla zainteresowanych umieszczam ten artykuł: Quote
Neutralka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Filonku, a czy mogłabyś zdrtadzić w jakim piśmie natrafiłaś na ten artykuł - czyżby Pom Reader? Jeśli tak, to ktory numer? Quote
filonek_bezogonek Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Oczywiście - zapomniałam napisać w pierwszym poście. Artykuł ten opublikoiwany został w The Pomeranian Review (nr: sierpień - wrzesień 2007) Quote
Neutralka Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Bardzo chętnie przeczytałabym ten artykuł, ale rozmiar wstawiony na nasze forum jest za mały i litery są całkiem zamazane, a próby powiększenia też zawodzą. Stąd pytanie: czy można go wstawić na Forum w większej wersji, czytelnej, czy wolisz przysłać mi ksero pocztą? Quote
filonek_bezogonek Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Niestety:placz: dogomania sama "zmniejsza" rozmiar i próby wstawienia w większym wydaniu niestety spełzną na niczym. Wyślę kserokopię pocztą ewentualnie spróbuje wysłać jeszcze na e mail w większym formacie. Pozdrawiam Quote
filonek_bezogonek Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 neutralko wpadłam jeszcze na inny posmysł - spróbuj jeszcze inaczej "odczytać" ten tekst. Nad każdym obrazkiem jest na zółtym tle napis zaczynający się od słów: "ten obrazek został przeskalowany (...)".[SIZE=2] (na początku jest taki żółty znak ostrzegawczy z wykrzyknikiem) Spróbuj kliknąć na ten napis na żółtym tle - wówczas cały artykuł powinien się samoistnie powiększyć i wydaje mi się że wówczas robi się całkiem czytelny. Quote
Neutralka Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 FILONKU! Wczoraj klikałam parokrotnie na zółty napis i całkiem bezskutecznie, ale nie przyszło mi na myśl aby kliknąć na znaczek z wykrzyknikiem. Dzięki Twojej sugestii kliknęłam i przeczytałam zamieszczony artykuł, szkoda tylko, że nie cały zamieściłaś - proszę o nastepne strony. Jest dla mnie bardzo ciekawy, bo opisuje hodowlę zaczynając 10 lat przed moim wejściem w rasę i wiele z wymienionych hodowli znam, a nawet miałam od nich kupione psy ( np. z hodowli Tookeyes, Veltuds, Billigees) a część wymienionych psiaków widywałam na wystawach podczas moich corocznych pobytów Anglii w latach 1990-2002. Quote
filonek_bezogonek Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 faktycznie nie zamieściłam ostatniej strony przepraszam już uzupełniam pierwszy post o ostatnią stronę. Marta Quote
filonek_bezogonek Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Neutralka napisał(a):FILONKU! Wczoraj klikałam parokrotnie na zółty napis i całkiem bezskutecznie, ale nie przyszło mi na myśl aby kliknąć na znaczek z wykrzyknikiem. Dzięki Twojej sugestii kliknęłam i przeczytałam zamieszczony artykuł, szkoda tylko, że nie cały zamieściłaś - proszę o nastepne strony. Jest dla mnie bardzo ciekawy, bo opisuje hodowlę zaczynając 10 lat przed moim wejściem w rasę i wiele z wymienionych hodowli znam, a nawet miałam od nich kupione psy ( np. z hodowli Tookeyes, Veltuds, Billigees) a część wymienionych psiaków widywałam na wystawach podczas moich corocznych pobytów Anglii w latach 1990-2002. Bardzo zazdroszczę Ci tego ze miałaś możliwość widzieć te psy i przebywać na wystawach w Anglii. Czy widziałaś kiedyś Toybox Gionger Rogers ( vel Ginger Rodgers) " na żywo" ? Quote
Neutralka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Prawie napewno widziałam, może nawet i fotografowałam, ale wtedy nie wiedzialam, ze to będzie w pewnym sensie sławna postać i nie zanotowałam w pamięci. Quote
Recommended Posts