Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszko wiesz skąd się wzieła waga Saruni ... od imienia :p
ja miałam rotkę Sarunię (ale to juz wiesz ;)) i ona też była większa od innych rotków ... dziewczynka prawie 65 kg (pies z tego samego miotu z łbem jak koń 60 kg) ... moja też była wysoka i dobrze zbudowana

Posted

pawel_wrl napisał(a):
To Sara waży tyle, co Hektor ;) Lea to taki mały mięśniaczek, coś w okolicach 26-27kg.

Ale zauważyłam, że jak ktoś ma parkę to tak to wygląda jak Lea i Hektor, tylko jakoś u Agi i u mnie inaczej :eviltong::cool3:.
Sporo osób na spacerach kuka Czice między nogi i zdumieni "a to kobitka jest???:crazyeye:"

Posted

agnieszka32 napisał(a):

Sarunia waży 37 kg, no ...... kawał baby z niej :diabloti:. A taką miałam nadzieję, że schudnie przy Fiodorku, a tu jest odwrotnie :roll:

jak może być odwrotnie, skoro sarunia teraz ma dwie miseczki do wyczyszczenia zamiast jednej?:niewiem::evil_lol:

Posted

Dziwna jasna plamka pojawiła się na sierści Fiodorka - taka wielkości rozłożonej dłoni ... Plama jest jaśniutka, ale nic się pod sierścią nie dzieje - nie wiem, co to może być.. Może ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? :roll:

Posted

rzeczywiście dziwnie to wygląda. mojemu lecterowi kiedyś wyłysiała taka plama i nowa sierść ciut jaśniejsza odrosła ale to było po wyłysieniu i nie było aż takiej różnicy w kolorze.

Posted

agaga21 napisał(a):
rzeczywiście dziwnie to wygląda. mojemu lecterowi kiedyś wyłysiała taka plama i nowa sierść ciut jaśniejsza odrosła ale to było po wyłysieniu i nie było aż takiej różnicy w kolorze.

U Fiodorka jest na odwrót - nowa sierść, która mu odrasta ma kolor ciemniejszy, taki czekoladowy. A ta plamka pojawiła się z dnia na dzień, nagle, jakby go ktoś wybielaczem w tym miejscu posmarował.
Na razie obserwuję ją, ale nic się nie dzieje - włoski są na niej tylko takie trochę szorstkie, ale nie swędzi go to, ani skóra nie jest zmieniona, więc do weta się jeszcze nie wybieram :evil_lol:

Posted

agaga21 napisał(a):
aga, może coś ci się wylało-jakiś właśnie detergent i nie zauważyło tego twoje czujne oko a fiodorek się tam właśnie położył?

Nie :shake:, mi nic się nie wylało, ja już bardziej męża podejrzewam o to, może coś mu się w garażu rozlało, albo mu Fiodorek ukradł coś z garażu (często to robi :diabloti:) z jakimś detergentem i może stąd ta jaśniejsza plama.
Ale skoro Fiodorkowi to nie przeszkadza, to niech będzie sobie taki plamiasty :evil_lol:

Posted

agnieszka32 napisał(a):

Ale skoro Fiodorkowi to nie przeszkadza, to niech będzie sobie taki plamiasty :evil_lol:

a może..może..może Fiodor zamienia się w krówkę?!:-o :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Sprawy osobiste tak zdominowały wszystko co mnie dotyczy,że dziś dopiero do mnie dotarła lipcowa historia Saruni i Fiodorka. Cieszę się ze wszystkimi z pozytywnego zakończenia :). Jutro postaram się zapoznać z dalszymi losami Dzieciaków, czy ta historia ich czegoś nauczyła i jak wygląda teraz ich codzienność ;).
Aguś dla Ciebie i męża Pogody Ducha,a dla turystów buziaki. Pozdrawiam wszystkich Dogomaniaków

Posted

Megi, dziękuję za odwiedziny u moich łobuzów :p Cieszę się, że się znów pojawiłaś :loveu:

A teraz kilka fotek leniuchów :evil_lol:

Ostatnie promienie słońca

Kocykowe śpiochy :evil_lol: