agaga21 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 to świetnie że fiodor się już nie drapie!mam nadzieję że psiaki nie nabroją w niedzielę i wszyscy goście wyjdą cali i zdrowi z imprezki:evil_lol: nie mogę się doczekać tych szaleńczych biegów i skoków sfilmowanych:diabloti: niestety ja ci nie pomogę ich wstawić bo nie umiem:oops::oops::oops: może ktoś potrafi i pomoże ale najpierw je ponagrywaj;) Quote
agnieszka32 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='agaga21']agnieszko, jak fiodorkowe oczęta się mają?dawno nie pisałaś o jego zdrówku...wszystko dobrze? oba psiaki pewnie zdrowe i szczęśliwe na słoneczku się całymi dniami wygrzewają:razz: Z oczkami Fiodorka jest wszystko dobrze, nie drapie się już wcale :multi:, na pewno jest alergikiem na tle pokarmowym, bo od jakiegoś miesiąca je tylko jedną karmę – Acanę Lamb & Apple oraz ryżyk z kurczaczkiem albo rybką co drugi dzień. Kiedyś zrobiłam eksperyment i dałam mu wołowinę – drapał się cały wieczór, więc już jej nie dostaje :eviltong:. Na drób, ani na wieprzowinkę uczulony nie jest. Sierść mu pięknie wszędzie odrosła, uszka też w porządku – więc generalnie zdrówko mu dopisuje :lol:. Tylko widać, że ta operowana łapka mu dokucza, po całym dniu harców z Sarunią :eviltong::eviltong::eviltong: (tak tak, nie tylko leżą, biegają i skaczą też :evil_lol:) nieraz na nią nie staje, a i na każdą zmianę pogody łapka też reaguje bólem :-(. Już się umówiłam na konsultacje w sprawie tej jego biednej łapinki u najlepszego chirurga-ortopedy w Szczecinie, zobaczymy co powie. Jednak sobie z tym bólem radzimy – podajemy mu przeciwbólowe leki przeciwzapalne, są bardzo skuteczne i nie powodują skutków ubocznych – ale to tylko w wyjątkowych sytuacjach, kiedy widzę, że naprawdę go boli... Wczoraj odkryłam, że mam w aparacie funkcję kręcenia filmików :cool3:, wprawdzie tylko kilka minut, ale to wystarczy, aby udowodnić, że moje psiaki nie tylko wylegują się na słońcu ... :eviltong::diabloti: W niedzielę czeka nas trudny dzień, bo Pańcia (czyli ja:evil_lol:) ma niedługo urodzinki i imieninki i zjeżdża się cała rodzinka – to dla Fiodorka będzie pierwsze spotkanie z tak dużą liczną osób, a niektórych nawet jeszcze nie poznał. To będzie test :razz: – zobaczymy jak psiaki się spiszą.... Codziennie z nimi ćwiczę różne komendy, zwłaszcza „zostań” i „na miejsce”, gdyby się baaardzo gościom naprzykrzały :evil_lol:. Będzie też moja kilkuletnia siostrzenica, więc zobaczymy, jak Fiodorek reaguje na dzieci :cool3: Jutro wstawię nowe fotki, ale nie wiem czy z filmikiem sobie poradzę ... :roll:– ale tu może jakaś kochana cioteczka pomoże??? :loveu: Quote
JaMajka Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 nooo i powracam znów :) tzn. czytalam cały czas ale nie pisałam, jakoś brak weny czy coś :shake::lol: ciesze sie bardzo że Fiodorkowi przeszło z oczkami i sie nie drapie, ale nieciekawie coś z tą łapką. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. :) wycałuj psiaczki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: uwielbiam je :) Quote
agaga21 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 jamajka, twój banerek już nieaktualny;) ziutek ma dom. Quote
agnieszka32 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 I już po wizycie gości :cool1:– psiaki zachowały się wspaniale:multi:. Oczywiście, Fiodorek najpierw musiał wszystkich obszczekać :p, ale miałam przygotowanego gotowanego kurczaka, aby każdy z gości dał psom coś pysznego, ale jak się okazało, moja kochana mama też była przewidująca i przywiozła psiaczkom gotowane mięsko, więc psiaki miały dzisiaj ucztę :evil_lol:. Była u mnie moja 6 letnia siostrzenica Julcia, która pierwszy raz widziała oba psiaki, a one ją. Najpierw się bała, ale już po 5 minutach Sarunia nie odstępowała jej na krok (a ona Saruni:evil_lol:), nadstawiała grubą doopkę do głaskania, kładła się koło Julki, lizała ją po twarzy, wywalała brzuchol do miziania, w ogóle do wszystkich się łasiła i była w siódmym niebie, że tyle osób się nią dzisiaj zajmowało:lol:. A ja jestem zaskoczona stosunkiem Sary do dzieci, to był pierwszy raz, kiedy widziała dziecko i tak wspaniale na nie zareagowała, słodki pieszczoch:loveu:. Fiodor zachował znacznie więcej rezerwy:cool1:, wszystkich obwąchał, położył się na posłaniu i obserwował. Ale bez problemu pozwolił się wszystkim pogłaskać, a po jakimś czasie tulił się do Julci:loveu:. Później Julka dawała psom smakołyki, kazała im siadać, dawać łapy, warować, a te wpatrzone w nią wspaniale wykonywały wszystkie komendy. Bardzo jestem dumna z moich cudownych psów:loveu::loveu::loveu:. A teraz kilka zdjęć z dzisiejszego dnia :cool3:. Quote
agnieszka32 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 A tak psiaki wyglądały po 3 godzinach zabaw z jedną małą dziewczynką:evil_lol::evil_lol::evil_lol: :diabloti: Quote
agaga21 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 no cudne psiaki masz!:loveu: jak zobaczyłam jakiego buziaka sara dała julci to mało z krzesła nie spadłam:evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu: mam nadzieję że imprezka była udana...a życzenia będę ci jutro składać;) Quote
bonsai_88 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 http://images6.fotosik.pl/456/3c0026ac0dc41c88.jpg Ta... szaleństwach :diabloti: Quote
agnieszka32 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 agaga21 napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol: aga chyba myśli że my się w końcu damy nabrać na to że te psy robią jeszcze coś poza leżeniem:diabloti::diabloti: Jeszcze zobaczycie, Wy wredne baby :eviltong::eviltong::eviltong: ;):evil_lol: (a psy dzisiaj przed wizytą gości byly na spacerku, aby byly spokojniejsze:eviltong: - dlatego takie grzeczne :cool3:) Quote
agaga21 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 [quote name='bonsai_88']http://images6.fotosik.pl/456/3c0026ac0dc41c88.jpg Ta... szaleństwach :diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: aga chyba myśli że my się w końcu damy nabrać na to że te psy robią jeszcze coś poza leżeniem:diabloti::diabloti: Quote
fioneczka Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 cudowne zdjecia ... Sarusia w siódmym niebie ... miała kumpelkę do zabawy natomiast Fiodorek zdaje mi się patrzac na zdjecia ze chce powiedzieć ... KOLEJNA BABA :evil_lol: a chłopaka to nie macie przypadkiem bo w piłkę bym pograł albo coś a one tylko na słoneczko i opalanko :evil_lol: Quote
rufusowa Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 ale buziak :loveu: i jakie super rajstopki :loveu: Quote
agnieszka32 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 rufusowa napisał(a):ale buziak :loveu: i jakie super rajstopki :loveu: Taaak, rajstopki były dopasowane kolorystycznie do obróżki Saruni (albo odwrotnie :evil_lol:), do tego musiałam Julci dać smyczkę (też fioletową), żeby mogła z nią pójść na spacer po ogródku. Ale niestety, spacerek się nie udał, bo Fiodorek zaczął się smyczką bawić i skończyło się na zabraniu jej przez pańcię :diabloti: Quote
Alicja Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 http://images8.fotosik.pl/15/0ee3433f7155f71a.jpg :loveu::loveu::loveu: http://images6.fotosik.pl/456/3c0026ac0dc41c88.jpg rewelka :evil_lol::loveu: http://images6.fotosik.pl/456/9f4cbab4257dd105.jpg powalające :loveu: Quote
agnieszka32 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Dla stęsknionych łóżkowych fot dwóch największych psich leniuchów :evil_lol:, a w szczególności dla cioteczki agagi21, zasmuconej pewnym nowym wątkiem na dogo: Quote
agaga21 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 i co tu dużo mówić...LENIUCHY OKROPNE!!!:eviltong::eviltong::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
rufusowa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Fiodor jest bezwstydny a Sara śmiesznie łapki trzyma :evil_lol: Quote
JaMajka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 nie leniuchowac tyle ! notki pisac! :evil_lol:;) co tam u tych aktywnie żyjących psiaków:diabloti: :lol: Quote
agnieszka32 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Witamy wszystkich w ten piękny majowy dzień :loveu:. Najnowsze wieści – Fiodek i Sarunia tydzień temu rozpoczęli szkolenie :cool3:. Uczyliśmy się chodzić przy nodze, warować, zostawać na miejscu i nie ciągnięcia na smyczy. Pani Asia – nasza super-treserka uważa, że psiaki są chętne do nauki i szybko „chwytają” o co chodzi (jak tu nie chwytać, jeśli co chwilę dostają ciuciu :diabloti:). Umieją już doskonale siadać, warować i zostawać na miejscu, więc odpada nam 3 godziny szkolenia. Teraz musimy codziennie ćwiczyć .... :cool1: (co jest najtrudniejsze dla mnie, bo czasu trochę brak :roll:). A teraz fotorelacja, jak psiaki spędziły 1 Maja (czyli nic nowego) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts