Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karolka&Kortez']witam. Jestem nowym gosciem na tym forum lecz losy Fiodorka i Sary nie sa mi obce. Od dosc dawna czytam o zaginieciu tych pieskow. Pisalam do p.Agnieszki ze niemam zadnych wiadomosci w tej sprawie ale jest mi nie zmiernie przykro ze sie zglubily :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Kilka osob tu sie tak wypowiada ze nie da sie powstrzymac łez!! kurcze dlaczego życie jest tak cholernie nie sprawiedliwe?? CHOLERNIE!! Zdrugiej strony dla mnie strasznie dziwne jest że psy wogole zapadły sie pod ziemie....nikt nigdzie ich nie widzial? az nie mozliwe. Przeciez to nie dorzeczne! musi byc jakis trop kurcze to nie jeden piesek zginal a dwa!!! Podejrzewam ze ludzie poprostu zamykaja gebe na kłódkę i nic nie mowia, bo mnie sie w towierzyc niechce. A mam pytanko a co z tym facetem co p.Agnieszke przegonił?? te magazyny itd??

[quote name='Karolka&Kortez']acha p.Agnieszko a gdzie to pani takie piekne obroze kupowala?? :(

Witam serdecznie.
Cieszę się, że do nas dołączyłaś (tutaj wszyscy mówimy do siebie na Ty ;)).
Niestety, zgadzam się, że to niezwykłe, że ślad po Sarze i Fiodorku zaginął. Ale może jeszcze zdarzy się cud... ja będę czekać... :-(

Co do tego faceta, który mnie przegonił ze swojej posesji, to sprawdziłam ją parę dni później bardzo dokładnie z moim kolegą - starszy pan, ojciec tego niemiłego właściciela, pokazał mi ich własne dwa psy, które mieszkały w budach. Nie było tam śladu moich psiaków...

P.S. A obroże kupuję głównie tutaj:
www.pitman.pl
www.maxiboo.pl
www.zooplus.pl
;)

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OOO tak juz mi sie te obrozki podobaja;) Ja rowniez sie ciesze ze dolaczylam, nie mozna obojetnie patrzec na taka sytuacje, NIEMOZNA!! Najgorsze jest to ze pieski nawet niewiedza ze ktos je szuka.......A prosze opowiedzic o obecnym piesku bo w emailu mowilas ze masz amstaffka;) i jak by jakies zdjecia byly moze?? to bardzo chetnie. A osoba ktora wie cokolwiek na ten temat pieskow to niech do piekla trafi!! W tych czasach ludzie sa msciwi mysla tylko wylacznie o sobie i nie wzrusza ich ludzka krzywda!! Czytalam na ktoryms z forum jak ludzie sie wypowiadaja na temat tych ras jakie to one zle bestie! Rany nic o nich chyba nie wiecie!! Kochane, oddane he he i sssssstraszne spiochy;)

Posted

[quote name='Karolka&Kortez']OOO tak juz mi sie te obrozki podobaja;) Ja rowniez sie ciesze ze dolaczylam, nie mozna obojetnie patrzec na taka sytuacje, NIEMOZNA!! Najgorsze jest to ze pieski nawet niewiedza ze ktos je szuka.......A prosze opowiedzic o obecnym piesku bo w emailu mowilas ze masz amstaffka;) i jak by jakies zdjecia byly moze?? to bardzo chetnie. A osoba ktora wie cokolwiek na ten temat pieskow to niech do piekla trafi!! W tych czasach ludzie sa msciwi mysla tylko wylacznie o sobie i nie wzrusza ich ludzka krzywda!! Czytalam na ktoryms z forum jak ludzie sie wypowiadaja na temat tych ras jakie to one zle bestie! Rany nic o nich chyba nie wiecie!! Kochane, oddane he he i sssssstraszne spiochy;)

Tutaj jest wątek na dogomanii mojej kochanej suni, długi, jest co czytać i oglądać ;)
http://www.dogomania.pl/threads/178358-Sandy-Pieczarka-%29-pogryziona-staffiko-astka.Ma-super-DS

A tutaj na innym forum, znacznie krótszy
http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=71&t=3768

http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=46&t=4042

To moja Figa teraz

A tak wyglądała w schronisku i chwilę po wyciągnięciu ze schroniska

Posted

Oj tak, co cos wczesniej czytalam o tym piesku ze jest u ciebie ale myslalam ze tylko na chwilke:) Faktycznie sliczna, umaszczenie przepiekne:) a cos wiecej na temat pieska?? łagodny, grzeczny?? I KONIECZNIE WIECEJ ZDJEC:)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Dziś mija 5 miesięcy od zaginięcia Sary i Fiodorka...
Pięć długich smutnych miesięcy, w oczekiwaniu na cud, który się nie wydarzył.

Bądźcie szczęśliwe psiaczki, gdziekolwiek jesteście. Mam nadzieję, że ktoś doceni, jakie wspaniałe z Was psy.
A jeśli nie ma Was już na tym świecie, to śpijcie spokojnie, kiedyś się jeszcze spotkamy.
:-(:-(:-(

Agnieszko całym sercem jestem z Tobą.Płaczę i chciałabym się śmiać,gdy one wrócą.

Posted

Evelynkaa napisał(a):
Witaj Agnieszko znamy się z wątku Dagi, zaginionej w równie dziwny sposób... Ja dalej trzymam kciuki i wierzę :)

Dziękuję.
Śledzę wątek Dagi cały czas, licząc że sunia się odnajdzie ...

Posted

Agnieszko ja cały czas myśle o Fiodorku i Sarze, wierzę, że się odnajdą ale nie moge tutaj zbyt często się wypowiadać gdyż nie mam stałego dostępu do internetu od około 3 miesięcy. Trzymajcie się tam jakoś z mężem.:calus:

Posted

Tyle czasu tu zaglądam a tu nic..cisza jak po śmierci organisty...
Aguś przepraszam z góry za pytanie ale pisałaś kiedyś, że jak zejdzie śnieg pójdziecie do lasu poszukać czy nie ma ciał piesków.. Nie mogę znaleźć tego na wątku i choć to bardzo przykre lepiej znać prawdę :(
ps.. Piczka pięknieje :evil_lol:

Posted

Dalej śledze wątek!! wiem co to zbaczy! ból i sama gorycz! żeby chociaż po zimie jakiś ślad był ?? a tu nic dalej niewiadoma ! jesteśmy z wami! a Figa śliczna i zabawna pozdrowienia!

Posted

judita napisał(a):
Tyle czasu tu zaglądam a tu nic..cisza jak po śmierci organisty...
Aguś przepraszam z góry za pytanie ale pisałaś kiedyś, że jak zejdzie śnieg pójdziecie do lasu poszukać czy nie ma ciał piesków.. Nie mogę znaleźć tego na wątku i choć to bardzo przykre lepiej znać prawdę :(
ps.. Piczka pięknieje :evil_lol:

Juditko, gdyby to było takie proste... ale niestety, to nie jest las, tutaj gdzie mieszkamy są tysiące hektarów pól i łąk, zaoranych, zasianych, część lasów... przeszukanie ich jest trudniejsze niż znalezienie igły w stogu siana, a i tak po takiej zimie nic byśmy nie znaleźli, takie szukanie na oślep przez miesiące nie ma najmniejszego sensu...
Chyba nigdy nie dowiemy się co się stało z naszymi psiakami.:-(

Cisza na wątku jest naturalna, minęło prawie pół roku, a my chociaż tęsknimy ogromnie, cierpimy każdego dnia, staramy się z mężem jakoś żyć...
Nigdy o Saruni i Fiodorku nie zapomnimy, a jeśli tylko pojawi się jakiś ślad, będziemy czujni.

nikeamst napisał(a):
Dalej śledze wątek!! wiem co to zbaczy! ból i sama gorycz! żeby chociaż po zimie jakiś ślad był ?? a tu nic dalej niewiadoma ! jesteśmy z wami! a Figa śliczna i zabawna pozdrowienia!

Ja również pozdrawiam.

Dziękuję wszystkim, którzy pamiętają o Saruni i Fiodorku.

Posted

agnieszka32 za kazdym raem jak do wAS wchodze to lezka w oku się kręci :/
morze łez...

trzymamy kciuki...ostatnio czytałam o goldence, kt Pani odnalazła po paru latach - 6km od domu!!!
znalazła ja jak ta błakała sie przy drodze, którą kobieta pokonywała dzien w dzien!!!!

co za los :/

trzymam kciuki...i mam Twoje piesule na sercu..jak przegladam rózne anonse :/
sama mam w domu sunie collie, którą znalazlam w stanie skrajnego wycieńczenia. mala miała obroze na szyi...umie duzo...
wiem, ze ktoś za nią płacze:( ale jakos nasze drogi nie zeszły sie jeszcze:/

• 2 weeks later...
Posted

o tej suczce grenlandzkiej jest teraz artykuł w miesieczniku ,,Moj pies" !!
ja też czesto jak przegladam ogłoszenia o zaginionych psach(spr czy jakiegos w schronisku nie widziałam) to trafiaja sie ogłoszenia znalazłem psa np. przed chwila znalazłam ogłoszenie ze szczecina jak zobaczyłam zdjecie zaraz pomyslałam o fiodorku i sarze bo ten z ogłoszenia bardzo podobny do sary tylko ze pies

Posted

W hoteliku u ZuziM zaś miało miejsce takie wydarzenie / cytuje z wątku hotelikowego/:

Napiszę i tutaj - nasz Semir po roku wczasów u ZuziaM pojechał do domu, tego domu, z którego uciekł 3 lata temu, dzisiaj późnym popołudniem miałam telefon, przekazałam kontakt do Gosi i włascicielka od razu pojechała. Semir to Tramp i chyba było wspaniale, bo Gosia inaczej to by tej czarnej kluski nie wydała.

Posted

[quote name='AlfaLS']W hoteliku u ZuziM zaś miało miejsce takie wydarzenie / cytuje z wątku hotelikowego/:

Napiszę i tutaj - nasz Semir po roku wczasów u ZuziaM pojechał do domu, tego domu, z którego uciekł 3 lata temu, dzisiaj późnym popołudniem miałam telefon, przekazałam kontakt do Gosi i włascicielka od razu pojechała. Semir to Tramp i chyba było wspaniale, bo Gosia inaczej to by tej czarnej kluski nie wydała.

Tak, wiem, dziękuję :) - mariamc podesłała mi wątek ku pokrzepieniu serc;)
http://www.dogomania.pl/threads/139212-Bokser-labrador-SEMIR-przecudny-....Po-3-latach-odnaleziony-przez-wlascicielke-!!!!!!/page20

Daje do pomyślenia, daje ... nadzieję...

Posted

Kochani, bardzo proszę mieszkańców Szczecina o pomoc w szukaniu tej suczki. Sunia zaginęła 14 czerwca 2010 roku, miała cieczkę :( Wszyscy wiemy, co to oznacza :(
Może ktoś mieszka w pobliżu Osiedla Zawadzkiego i mógłby zwrócić uwagę na błąkającą się wystraszoną sunię?

[IMG]http://www.ppc.net.pl/teli.JPG[/IMG]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/187604-Szczecin-Bezrzecze-zagin%C4%99%C5%82a-bia%C5%82a-ma%C5%82a-suczka-%28mieszaniec%29?p=14975359#post14975359[/URL]

[URL="http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100623/SZCZECIN/906117038"]http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...ECIN/906117038[/URL]

Kopiuję ostatni post właścicielki:

[quote name='some']Proszę mieszkańców osiedla Zawadzkiego/Szafera oraz okolic Arkońskiego- jeśli znajdziecie Telkę zatrzymajcie ją jakoś (zjawię się szybciutko). Ona ciągle się przemieszcza- nie siedzi w jednym miejscu chociażby 10 minut. Wczoraj podczas rozwieszania kolejnych ogłoszeń dowiedziałam się, że Teli była widziana wieczorem we wtorek 29 czerwca i rano 30 czerwca przy tym malutkim rondzie przy Zawadzkiego (przy myjni Delfinek i ryneczku). Pan, który pilnuje garaży (mały zjazd z ronda) też ją widział- całą już brudną i przestraszoną. Byłam tam od razu- przeszłam wszystkie krzaki, osiedle itp. niestety bez rezultatu. Jutro bedzie ogłoszenie w Kurierze- może to coś pomoże.[/QUOTE]

W okolicach tych podobno błąkają się jakieś dwa amstaffy. Jeździłam dzisiaj w tamtych rejonach, niestety, ani tej suczki, ani amstaffów nie widziałam.

Posted

właze do was w 2 sprawach
1. widziałm, ze ktos szukal psa podobnego do Fiodorka - znalazł...wlazłam upewnic sie czy to czasem NIE TWÓJ PIES..mega podobny...ale tamten mial lewa biala lape..Fiodorek ma biala łatke na pysku

2. [B]offuje!!!!!!!!!!!!!!
husky z łancuchem przy szyi!!!!!!!!!!!![/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/182189-PSY-z-szyd%C5%82owieckiej-ULICY-!!!!WYCIE%C5%83CZONY-czarny-HUSKY!!!-z-krowim-%C5%82a%C5%84cuchem-u-szyi?p=14976743#post14976743[/url]

Posted

[quote name='anita_happy']właze do was w 2 sprawach
1. widziałm, ze ktos szukal psa podobnego do Fiodorka - znalazł...wlazłam upewnic sie czy to czasem NIE TWÓJ PIES..mega podobny...ale tamten mial lewa biala lape..Fiodorek ma biala łatke na pysku

[/QUOTE]
możesz podrzucić tu link do tego ogłoszenia?