agnieszka32 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Do szczecińskiego schroniska trafił dzisiaj taki pit bull red nose Dowiedziałam się o nim na pół godziny przed zamknięciem schronu, więc nie zdążyłam podjechać. Jutro o 9 rano jadę go obejrzeć. Chociaż uważam, że to nie Fiodor (inne białe znaczenia na piersi), a schronisko w telefonicznej rozmowie poinformowało mnie, że pies nie jest wykastrowany (a Fiodor był, jednak w schronisku mogli mosznę wziąć za jądra) i nie ma chipa (a Fiodor miał, jednak mogli go nie móc odczytać), muszę się przekonać o tym sama. Nie wiem, jak ja dzisiaj zasnę... Dla porównania fotka Fiodorka jeszcze z Warszawy, gdy był w F. AST I w moim domu: Czy to mógłby być on??? Chyba dzisiaj nie zasnę, cały czas się trzęsę...:-( Quote
ageralion Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Jak patrze na zdjecie pita ze schronu i to ostatnie Fiodorka, to nie jest on :( Znaczenia na piersi sie nei zgadzaja :( Quote
fioneczka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 zobaczyłam zdjęcie i zamarłam ... myślałam że to Fiodorek ... ale wydaje mi się ze to nie on, choć bardzo podobny :( Quote
Princess_York Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 A już myślałam .. Raczej to nie Fiodor ,tak jak wyżej dziewczyny piszą ,nie zgadza się plamka .. :( . Quote
agnieszka32 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Ja też tak uważam... Wiecie, ja jestem PEWNA, że jeśli gdziekolwiek na jakimkolwiek zdjęciu zobaczę Sarę, albo Fiodora, to je poznam od razu. Tutaj spojrzałam i od razu wiedziałam, że to nie Fiodor - po prostu inny pyszczek, inna postawa... Potem porównałam białe znaczenia na piersi - też są inne. Mąż też spojrzał i powiedział bez cienia wątpliwości, że to nie Fiodor. Ale muszę to potwierdzić na 100%, serce mi chyba jutro pęknie, gdy pojadę do schroniska :( Uszykowałam już obrożę, smycz, książeczkę, zdjęcia, by udowodnić, że jestem jego właścicielką. Tak bardzo bym chciała, by te wszystkie rzeczy się przydały :( Quote
Princess_York Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Będziemy trzymać kciuki ! Tak jak zawsze ! Muszą się znaleźć :) . Właśnie przeszukuje ogłoszenia ,narazie nic . Quote
agnieszka32 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Princess_York napisał(a):Będziemy trzymać kciuki ! Tak jak zawsze ! Muszą się znaleźć :) . Właśnie przeszukuje ogłoszenia ,narazie nic . Dziękuję :) Quote
Korenia Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Oby się przydały :( Chociaż sama wątpię, że to Fiodorek. Co do białych znaczeń - przez ten czas mogły się minimalnie zmienić. Podam prosty przykład - beagle przyjaciółki są jednego roku praktycznie rude na grzbiecie, a za miesiąc czy dwa czarnieją i się pokazują ciemne 'placki' po bokach. Inny nie psi - mój świnek najpierw miał małą białą kępkę - dosłownie kilka włosków, a stopniowo ona się zwiększała, później po prostu była normalną kępką białych włosków. Quote
agnieszka32 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Niestety, to nie Fiodorek - na żywo zupełnie do Fiodora nie jest podobny, ale muszę przyznać, że jest o wiele piękniejszy niż na tej mizernej fotce ze schroniska. Chłopak cudowny!!! Piękny dumny red nose Musimy mu szybko nowy super dom znaleźć :) Quote
magda222 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='agnieszka32']Niestety, to nie Fiodorek - na żywo zupełnie do Fiodora nie jest podobny, ale muszę przyznać, że jest o wiele piękniejszy niż na tej mizernej fotce ze schroniska. Chłopak cudowny!!! Piękny dumny red nose Musimy mu szybko nowy super dom znaleźć :) Trzymałam kciuki. Bardzo mi przykro, że to nie Fiodor... Quote
Marta67 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 szkoda, że to nie Fiodorek :( czy chłopak ma wątek czy coś? wiadomo coś o nim? ;) Quote
agnieszka32 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Marta67 napisał(a):szkoda, że to nie Fiodorek :( czy chłopak ma wątek czy coś? wiadomo coś o nim? ;) Wątku jeszcze nie ma, bo jest od wczoraj w schronisku. W najbliższy możliwy weekend pójdziemy z ageralion do schroniska, by poznać go bliżej i porobić zdjęcia ;) Jest naprawdę piękny, red nosów jest mało i dość szybko domki znajdują :) Quote
Marta67 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 agnieszka32 napisał(a):Wątku jeszcze nie ma, bo jest od wczoraj w schronisku. W najbliższy możliwy weekend pójdziemy z ageralion do schroniska, by poznać go bliżej i porobić zdjęcia ;) Jest naprawdę piękny, red nosów jest mało i dość szybko domki znajdują :) no to czekamy :) ja sama bym takiego wzięła, no ale cóż swóje potworki mam a i mama nieprzekonana. chyba będę musiała ją do Was skierować żebyście jej wykład zrobiły jakie to cudowne psy :) ale na razie jeden starczy ;) Quote
polciuaa Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Dziewczyny, nie chce się wtryniać bo wiem, że to wątek Fidorka i Sarci, ale również wiem, że jesteście tutaj niezastąpione i potraficie zdziałać cuda w szybkim czasie. A w moim przypadku właśnie czas się liczy, a właściwie jego brak. Jakieś 45 minut temu gdy wracałam ze szkoły dosłownie 20m odemnie zatrzymało się auto i z tego auta jak na kopach wyleciał mały psiak. Samochód oczywiście z piskiem opon od razu odjechał na tyle szybko, że nie zdąrzyłam numerów spisać. Nie mogłam tak poprostu odejść więc zawołałam psiaka i ruszyłam z nim do domu. Oczywiście mój tata zrobił mi wielką wojnę, pozwolił wziać psiaka ale tylko do... jutra! Jeśli do jutra nie uda mi się mu znaleźć innego DT obawiam się, że tata wywiezie go do schronu lub poprostu wywali go na dwór. Prosze pomóżcie, nie mam żadnego znajomego, który mógłby zabrać psiaka do siebie. A on jest taki cudowny. Taki do półłydki, biało- kremowy z odrobiną ciemnej sierści, przytula sie i liże mnie po rękach, kota olał, papuge też, do psa nie sprawdzony. Póki co nazwałam go Kersik. Wątek zaraz założe ale nie wiem czy on coś pomoże w tak krótkim czasie. Quote
ania z poznania Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Dogomanko, załóż wątek, może akurat. Wstaw koniecznie zdjęcia! Quote
polciuaa Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 mam już wątek http://www.dogomania.pl/threads/195028-KRAK%C3%93W-KATOWICE-B%C5%81AGAM-O-POMOC!-Wyrzucony-z-auta-Kersik-ma-czas-do-JUTRA!?p=15595047#post15595047 oby tylko cos sie znalazło. Quote
agaga21 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='dogomanka_']mam już wątek http://www.dogomania.pl/threads/195028-KRAK%C3%93W-KATOWICE-B%C5%81AGAM-O-POMOC!-Wyrzucony-z-auta-Kersik-ma-czas-do-JUTRA!?p=15595047#post15595047 oby tylko cos sie znalazło. link nie działa Quote
ania z poznania Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 A spróbuj teraz http://www.dogomania.pl/threads/195028-KRAK%C3%93W-KATOWICE-B%C5%81AGAM-O-POMOC!-Wyrzucony-z-auta-Kersik-ma-czas-do-JUTRA! Quote
runo Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 przepraszam jeśli zaśmiecam... czyli pieski znalazły się czy nie? Bo jak to wszystko czytam to aż łzy mam w oczach... nie wyobrażam sobie co by było jakby Runo zginą ...:( Quote
agnieszka32 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 runo napisał(a):przepraszam jeśli zaśmiecam... czyli pieski znalazły się czy nie? Bo jak to wszystko czytam to aż łzy mam w oczach... nie wyobrażam sobie co by było jakby Runo zginą ...:( Nie, po Fiodorku i Sarze nie ma śladu, ani żadnej potwierdzonej wiadomości :( Ale pocieszające jest to, że kiedy w schronisku w Szczecinie pojawił się ten red nose, sporo ludzi dzwoniło do mnie i do męża z informacją, że to może być Fiodor. Minęło tyle czasu, a okazuje się, że nie tylko my pamiętamy o naszych kochanych zgubach, że ktoś gdzieś też o nich pamięta... Quote
runo Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 mam nadzieje że chociaż mają dobre domy... fajnie by było kiedyś dowiedzieć się że się znalazły... Quote
bonsai_88 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Agnieszko oczywiście, że nie tylko wy pamiętacie. Za każdym razem jak ktoś tutaj pisze to mam nadzieję, że się maluchy znalazły... Swoją drogą kumpela się ze mnie śmieje, bo każdego mijanego rudaska oglądam dokładnie i wypytuję o wszystko [w nadziei, że to może Fiodorek]... niby nic, tylko ja to robię w Krakowie :D. Quote
Sybel Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Jak tylko widzę tu nowy post, od razu zaglądam. Ciągle się rozglądam za Twoimi psiakami, na Pomorzu w czasie wakacji też się rozglądałam. Ciągle wierzę ;) Trzeba mieć nadzieję. Quote
Marta67 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Sybel napisał(a):Jak tylko widzę tu nowy post, od razu zaglądam. Ciągle się rozglądam za Twoimi psiakami, na Pomorzu w czasie wakacji też się rozglądałam. Ciągle wierzę ;) Trzeba mieć nadzieję. popieram :) jeśli się nie znajdą to mam nadzieję, ze mają super dom ;) na pewno nie tak dobry jak Twój, ale mam nadzieje, że są u dobrych ludzi, którzy dają im miłość :) Quote
Recommended Posts