ms_arwi Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='agnieszka32']Przepraszam ms_arwi, że tak się rządzę ;) To ta sunia, która pojedzie do ms_arwi :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/177627-2-letnia-AMSTAFKA-w-schronie Spoko ;) Nie ma problemu :) Sunia jest piekna, podobna do mojej Mii :) Quote
agnieszka32 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='arjuna']nie wiem o jakiego psa chodzi, jednak dziwi mnie to, że ma odmrożenia, skoro można u mnie zmówić kubrak dla tego psa. mi sie w glowie nie mieści, że pomimo minimum wysiłku jaki muszą podjąć wolontariusze psy w naszych schroniskach nadal marzną. Agniszka32-przykro mi, że psy sie nie znalazły i cieszę się, że bierzesz inną bidę.spotkała Was i Wasze psy wielka tragedia, ale życie musi sie toczyć dalej. Zycze Wam albo tego, by sie kiedys odnalzały, albo(zwazywszy na nikłe szansę) tego, byście zapomnieli i przestali sie dręczyć. Arjuna - ten psiak trafił już z odmrożeniami do schroniska w Krakowie, był przywiązany do bramy, z tego co wiem - w okropnym stanie. Tutaj jego wątek i zdjęcia http://www.dogomania.pl/threads/174348-KRAKOWSKIE-BULOWATE-jest-ich-caA-a-masa/page3 Nie wiem, czy on ma kubraczek, jeśli nie TO JA BARDZO CHĘTNIE GO ZASPONSORUJĘ. Potrzebne będą zapewne wymiary psa - o to muszę poprosić Asior. Asior, jeśli możesz, zmierz tego chudziaka i wyślij Arjunie wymiary, ja zapłacę za kubraczek. A o naszych psach na pewno nigdy nie zapomnimy, będziemy szukać tyle, ile możemy... Mam nadzieję, że wrócą, że je odnajdziemy. I też mam nadzieję, że pojawienie się nowej suni w domku pozwoli nam zapomnieć choć trochę o bólu :-( Quote
arjuna Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 gdybym przeżyła to, co Ty na pewno także bym wziela innego psa-bez zwierzat w domu bym chyba zwariowała. koszt kubraka to 10z+5zł wysyłka, potrzebuję obwodu klatki piersiowej. ew. jeśli płacić nie chcesz: wyslij mi materiały na kubrak, wówczas dostanie go za darmo-zaplacisz jedynie 5zł za przesyłkę:) Quote
agnieszka32 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 arjuna napisał(a):gdybym przeżyła to, co Ty na pewno także bym wziela innego psa-bez zwierzat w domu bym chyba zwariowała. koszt kubraka to 10z+5zł wysyłka, potrzebuję obwodu klatki piersiowej. ew. jeśli płacić nie chcesz: wyslij mi materiały na kubrak, wówczas dostanie go za darmo-zaplacisz jedynie 5zł za przesyłkę:) Wątpię, abym znalazła w domu jakiś materiał na kubraczek, więc wolę zapłacić już za wszystko ;) Wyślij mi tylko, proszę, nr konta na PW, to zrobię przelew. Napiszę zaraz do Asior, żeby zmierzyła niuńkowi obwód klatki. Dziękuję :lol: Quote
Asior Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 arjuna napisał(a):nie wiem o jakiego psa chodzi, jednak dziwi mnie to, że ma odmrożenia, skoro można u mnie zmówić kubrak dla tego psa. mi sie w glowie nie mieści, że pomimo minimum wysiłku jaki muszą podjąć wolontariusze psy w naszych schroniskach nadal marzną. tak jak napisała agnieszka, pies już do nas taki trafił.. Czasem ludzie za szybko wydają wyrok i potem się rodzą z tego plotki: ze krakowscy wolontariusze nie dbają o psy :( Ja zanim dowiedziałam się o nim ( bo był na szpitaliku), to zamówiłam kubrak dla Klary, zagłodzonej amstafki także przywiązanej do bramy schroniska... Nie stać mnie było nawet na te marne 15 zł, bo niestety zostałam bez środków do życia, jedna z dogomaniaczek zafundowała kubraczek, ja zapłaciłam za przesyłkę.. Mamy chyba najwięcej amstafów ze wszystkich miast w polsce, ale niestety nie ma komu sponsorować kubraków :( Quote
arjuna Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 gdybym przeżyła to, co Ty na pewno także bym wziela innego psa-bez zwierzat w domu bym chyba zwariowała. koszt kubraka to 10z+5zł wysyłka, potrzebuję obwodu klatki piersiowej. ew. jeśli płacić nie chcesz: wyslij mi materiały na kubrak, wówczas dostanie go za darmo-zaplacisz jedynie 5zł za przesyłkę:) Quote
agnieszka32 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Asior, Arjuna nie miała nic złego na myśli.;) Ja też wcześniej nie pomyślałam o kubraczku dla niego :roll: - koszt 15 zł to niewiele, a na pewno bidulek odczuje różnicę na swoim chudym ciałku. Ja zapłacę za kubraczek dla chudziaczka, podaj mi tylko obwód w klatce piersiowej psiaka. Quote
Asior Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Aga postaram sie jakoś zdobyć te wymiary bo ja dopiero w weekend u niego będe Quote
arjuna Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 na przyszłość: za kubraki nie trzeba placić, wystarczy wysłac materiały. Asior nie miałam Ciebie na mysli, nie interesują mnie plotki, naprawdę-pisałam ogólnie o tendencji. Psy marzną, jest możliwość, by pies nie marzł-a my czasem tygodniami czekamy na zlecenia. To nieprawdopodobne.. U mnie dziś w nocy jest prawie -30, dla psów krótkoszerstnych to wyrok:( Quote
Asior Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 wiem ajrunia,że nie trzeba płacić, tylko skąd materiały wziąć (głównie ortalion) :( ja nie mam ani jednej takiej kurtki..... dostałam właśnie pw od Ani z poznania :), że zapłaci za 5 kubraków dla naszych astów :) Czy jeśli bym dosłała kilka kawałków polara to dało by się te ubranka uszyć z podwójną warstwą polara??? Quote
ania z poznania Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Tak, mi proszę podać numer konta a Asiorkowi wysłać :) Quote
agnieszka32 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 To już 6 psiaków marznąć przestanie :loveu: Aniu, Ty to jesteś niesamowita ;) Co do materiałów - Asiu, to ja też raczej nie mam nic takiego w domu, ale poproszę znajomych o przejrzenie zawartości szaf, to na pewno coś się znajdzie ;) Polar za dobry nie jest jako materiał na kubraczek, lepsza jest nieprzemakalna kurtka. Ja też sprawdzę jeszcze u siebie, może mam jednak coś, w czym już nie chodzę... Quote
ania z poznania Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Agnieszko, ale ten polarek to do wewnątrz, tak, żeby miło było ;) Quote
agnieszka32 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 ania z poznania napisał(a):Agnieszko, ale ten polarek to do wewnątrz, tak, żeby miło było ;) Aaa, do wewnątrz to rozumiem ;) :evil_lol: Będą psiaki miały nie tylko ciepło, ale i miło. :lol: Szkoda, że tak mało osób korzysta z takiej możliwości uszycia kubraczka dla psiaków - przecież odszukanie w swojej szafie starych kurtek i zapłacenie 5 zł to tak niewiele, a dla tych marznących bid - to tak dużo :-( Quote
Tymonka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Jeśli chodzi o kubraczki , a dokładnie o materiły to polecam sklepy z tanią odzierzą czasem są kurtki po 1zł bo na przykład rękawy zniszczone , a reszta dobra , naprawdę można za grosze kupić pożądne kurtki tzn, ciepłe takie z których kubraczki będą super . Quote
Alicja Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Podczytuję Aga cały czas i cieszę się przeogromnie że będzie u Was Pieczareczka ;) Co do ciuszków ...szmatexy to skarbnica Quote
koss Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Asior napisał(a):tak jak napisała agnieszka, pies już do nas taki trafił.. Czasem ludzie za szybko wydają wyrok i potem się rodzą z tego plotki: ze krakowscy wolontariusze nie dbają o psy :( Ja zanim dowiedziałam się o nim ( bo był na szpitaliku), to zamówiłam kubrak dla Klary, zagłodzonej amstafki także przywiązanej do bramy schroniska... Nie stać mnie było nawet na te marne 15 zł, bo niestety zostałam bez środków do życia, jedna z dogomaniaczek zafundowała kubraczek, ja zapłaciłam za przesyłkę.. Mamy chyba najwięcej amstafów ze wszystkich miast w polsce, ale niestety nie ma komu sponsorować kubraków :( Bardzo chętnie zasponsoruję kubraczki dla 2 piesów - proszę zadecyduj komu , ja poproszę o nr konta - jeden dla Waszych ukochanych bulw:):) , a drugi dla innej bezrasowej, a mocno marznietej psiny Quote
agnieszka32 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 koss napisał(a):Bardzo chętnie zasponsoruję kubraczki dla 2 piesów - proszę zadecyduj komu , ja poproszę o nr konta - jeden dla Waszych ukochanych bulw:):) , a drugi dla innej bezrasowej, a mocno marznietej psiny No proszę, na coś się ta nasza paplanina przydała :evil_lol:;) Koss, w imieniu zmarzniętych bid - dziękujemy. :loveu: Asiorku - widzisz? Jest tyle dobrych dusz na wątku moich zaginionych skarbów - dzięki tej mojej prywatnej tragedii :-(, tyle psiaków nie będzie marznąć... A może coś jeszcze lepszego z tego wyniknie? Quote
Asior Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 agnieszka32 napisał(a): Asiorku - widzisz? Jest tyle dobrych dusz na wątku moich zaginionych skarbów - dzięki tej mojej prywatnej tragedii :-(, tyle psiaków nie będzie marznąć... A może coś jeszcze lepszego z tego wyniknie? Aniu.. no prawie zemdlałam, jak to wszystko przeczytałam :) fioneczka też chce dwa zasponsorować :loveu: Kurcze..... wychodzi na to, ze wszystkie amstafy, te z którymi wychodzę będą miały kubraczki!!! JUPI!!!!! Przepraszam,ze na Twoim wątku.... ale kurcze naprawdę jestem w szoku... W krakowie niestety amstafami zajmuję się tylko ja i agamika częściowo....Ale we dwie nie wyrabiamy z nimi wszystkimi.... większość nawet nie ma porobionych zdjęć... nawet połowy nie umieściłam na wątku krakowskich bulowatych, bo część jest mi kompletnie nie znana a część ma po prostu "ciężki" charakter :) dziewczyny, dzięki Wam tyle żyć psich będzie miało troszkę cieplej w zimie!!!! Quote
agnieszka32 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 No to podliczmy te kubraczki, żeby się nie pogubić: 1) Ania z Poznania - 5 kubraczków, 2) Koss - 2 kubraczki, w tym jeden dla bullka i jeden dla jakiegoś innego marznącego kundelka, 3) Fioneczka - 2 kubraczki, 4) Ja - 5 kubraczków (w tym jeden oczywiście dla chudziutkiego red noska, który mi na serduchu szczególnie leży). To razem mamy 14 kubraczków :multi::loveu::loveu::loveu: Oj, Arjuna będzie miała co robić :diabloti: Asior - policz, proszę, ile jeszcze tych astów i pitków macie w schronisku, to i dla reszty coś się da wymyślić :cool3:. Zima jeszcze długo potrwa, a i na przyszłą też się przydadzą...:-( Quote
agaga21 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='agnieszka32']No to podliczmy te kubraczki, żeby się nie pogubić: 1) Ania z Poznania - 5 kubraczków, 2) Koss - 2 kubraczki, w tym jeden dla bullka i jeden dla jakiegoś innego marznącego kundelka, 3) Fioneczka - 2 kubraczki, 4) Ja - 5 kubraczków (w tym jeden oczywiście dla chudziutkiego red noska, który mi na serduchu szczególnie leży). To razem mamy 14 kubraczków :multi::loveu::loveu::loveu: Oj, Arjuna będzie miała co robić :diabloti: Asior - policz, proszę, ile jeszcze tych astów i pitków macie w schronisku, to i dla reszty coś się da wymyślić :cool3:. Zima jeszcze długo potrwa, a i na przyszłą też się przydadzą...:-( dziewczyny, jesteście wspaniałe! Quote
Izuuus Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 agaga21 napisał(a):dziewczyny, jesteście wspaniałe! Podpisuję sie pod tym! Przez cały czas cichutko śledziłam wątek, przykro mi z powodu Sarci i Fiodorka, trzymam mocno kciuki aby się odnalazły i całe, zdrowe wróciły do domku! ;) Quote
Asior Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 14???? :crazyeye: boze.. ja śnię!!!!!!!! Arjunia, daj znać w takim razie, zę mogę Ci te polary wysłać... Quote
Togo Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Proszę, prześlijcie mi na maila nr konta oraz adres na, który można wysłać ubrania. Quote
magdola Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 aga czy ludzie od tej labradorki schroniskowej odebrali ja ? wiesz cos? ja dzwoniam ty tez... a ona nadal w schronie ... moze to nie ten pies? Quote
Recommended Posts